Nyheter om Salangen


Ber regjeringen berge sin egen reform(pluss)

Politisk er det sterke reaksjoner på hva som skjer i politidistriktene. Varaordfører Svein Ivar Strømseth (Ap) i Salangen mener regjeringen må komme med midler for å få politireformen på rett spor.

Ber regjeringen berge sin egen reform(pluss)

Politisk er det sterke reaksjoner på hva som skjer i politidistriktene. Varaordfører Svein Ivar Strømseth (Ap) i Salangen mener regjeringen må komme med midler for å få politireformen på rett spor.

Nå skal det tråkkes opp skiløyper i Salangen(pluss)

Samtlige grunneiere har nå underskrevet avtale med kommunen. Det betyr omkring 70 kilometer oppkjørte skiløyper i Salangen, og at Salangstrimmen gjennomføres.
Les mer om:

Ingen «plutselige» endringer(pluss)

UNN-styreleder Roald Linaker kom med nye og positive signaler om ambulansestasjon i Salangen. – Et veldig positivt møte, sier ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp).

Dom kan åpne for dragracebane(pluss)

Etter over tre års behandling havnet Ofoten og Sør -Troms jordskifterett på å omlegge den omstridte veien over flystripa på Elvenes i Øvre Salangen. Det kan være et skritt nærmere dragracebane.
Les mer om:

Dårligst i klassen med informasjon til innbyggerne(pluss)

De fleste kommunene i Midt-Troms og Senja er raske til å legge ut postlister og sakslister til møter på hjemmesidene. Salangen og desidert Lavangen er jumboer i klassen. Tekniske problemer og digitale forsinkelse som tilsvarer vanlig postgang er blant forklaringene.
Les mer om:

Vurderer tilbud — men vil også regne på egen drift av akutte døgnplasser(pluss)

Salangen kommune vil vurdere et nytt tilbud om KAD-senger fra Bardu kommune. Men vil uansett regne på en egen drift av de akutte døgnplassene.
Les mer om:

Branntilløp på institusjon i Salangen

Nødetatene rykker mandag kveld ut til en institusjon i Salangen etter melding om branntilløp.
Les mer om:

Masterstudent på frierferd i nord(pluss)

Masterstudent Inger-Andrea Østby fra Salangen reiser neste uke tilbake til hjemfylket for å rekruttere elever til Norges handelshøyskole.

Elgpåkjørsel i Salangen

Les mer om:

Hylles av politiet og de etterlatte for arbeidet i Sjøvegan-drapet: – Vi er ham evig takknemlig

Tidligere lensmann i Salangen i Troms, Hans Roar Rasmussen, ga aldri opp jakten på gjerningspersonen etter drapet på Sjøvegan. Nå blir han hedret med Politiforums ærespris, og av familien til den drepte.

Vil spore dyrene(pluss)

Øvre Salangen sankelag ønsker å investere over en halv million kroner til elektronisk sporingsutstyr eller såkalte radiobjøller.
Les mer om:

Har plan for å møte utfordringene(pluss)

Salangen kommune har satt fokus på eldrebølgen. Blant annet er det satt av 2,4 millioner kroner til å utvikle velferdsteknologi.
Les mer om:

Forventer et oppmøte på mange tusen personer: – Jeg ser en sånn vanvittig glede blant folk over det vi gjør

Årets nyttårsfyrverkeri på Sjøvegan i Salangen er det 37. i rekken og tiltrekker seg flere tusen tilskuere. De som sannsynligvis gleder seg mest, er ildsjelene i Maxi Pyroteam. 
Les mer om:

– Det er ekstra trivelig i jula(pluss)

I Reingjerdskogen i Salangen forer Kåre Nylund og Karin Reingjerdskog fuglene året rundt. – Det er ekstra trivelig i jula, forteller de.
Les mer om:

Med duften av nystekt ribbe i gangene(pluss)

Fra øverste politiske hold vektlegges det egne kjøkken på sykehjemmene. Og det har sykehjemmet i Salangen alltid hatt.
Les mer om:

Får midler til servicebygg(pluss)

Fylkeskommunen bevilger 771.000 kroner til nytt servicehus på Garsnes i Salangen. Bygget skal være tilgjengelig for alle.
Les mer om:

Inviterer statsråd Jan Tore Sanner(pluss)

Ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp) inviterer kunnskap- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) til en «drømmedag» i Salangen.

Det ble andre boller da soldatene fra Indre Troms kom: - Det er rundt null grader

- Hjemme skjærer vi hull i isen og bader alle sammen. Her ble det en stor snakkis, sier eskadronssersjant Jørn Morten Lind (33) fra Salangen.
Les mer om:

Ønsker å bli en større del av forsvarets marked(pluss)

Salangen kommune og lokalt næringsliv satser tungt på å bli en større del av forsvarets marked fremover. Først ut er britiske soldater på Elvenes.
Les mer om:

Alvorlige feil i saksopplysningene — må trekke saken(pluss)

I sakspapirene til prioriteringslista for spillemidler skriver Salangen kommune at grunneierforholdene på Elvenes er avklart. – Bare tull. Jeg har ikke hørt noe, sier grunneier og motpart Torbjørn Enoksen.

Overskudd for boligstiftelse(pluss)

Salangen boligstiftelse hadde et samlet overskudd på nesten 2,7 millioner kroner i 2017 og 2018.
Les mer om:

– Sjekk røykvarsleren!

1. desember er det Røykvarslerens dag og før helgen var brannvesenet i Bardu, Lavangen og Salangen for å informere om hvordan man best kan sikre seg mot brann.

Utsatte behandling av Garsnes(pluss)

Næringsutvalget i Salangen kommune utsatte behandlingen av økonomisk støtte til utbyggingen på Garsnes Brygge.
Les mer om:

Kraftige kutt i årsverk(pluss)

Salangen kommune reduserer kraftig i antall stillinger. Samlet reduksjon i 2019 og 2020 ligger an til å bli 36,4 årsverk.
Les mer om: