Nyheter om Saga


Ønsker å spre det klassiske budskap

Med både Levende Klassisk og Vestfoldfestspillene saga blott, har det klassisk-interesserte publikummet i distriktet en «havn» i Villa Klassisk.
Les mer om:

Her skal det produseres millioner av laksesmolt

Det gamle tresliperiet i Fossing med slipehall, verksted og administrasjonsbygg er en saga blott. Nå skal tomta benyttes til annen næring, smoltoppdrettsanlegg. Anlegget skal stå ferdig i september neste år, mens den første leveransen av storsmolt går våren 2020.
Les mer om:

"Saga Farmann" sjøsatt – nå starter planleggingen av ferden til Istanbul

Torsdag kveld ble det siste i rekken av vikingskip bygget på Lindahlplan sjøsatt. "Saga Farmann" skal nå gjøres klar for fem års tokt til Miklagard – Istanbul!
Les mer om:

Se bildene fra sjøsettingen av "Saga Farmann"!

Torsdag kveld ble "Saga Farmann", den siste i rekken av vikingskip bygget på Lindahlplan, sjøsatt. Skipet er en kopi av Klåstadskipet, som er å finne på Slottsfjellmuseet. Se hvem som tok turen til den høytidelige sjøsettingen!
Les mer om:

KrF - saga blott eller saga blått?

KrF nasjonalt er i bevegelse bort fra klassiske, kristne kjerneverdier til tross for partiprogrammets målsettinger og mange medlemmers protester. Flere viktige verdisaker har gått tapt. Og man har endt opp med verdslige veivalg.
Les mer om:

Nå står bare stammen igjen

Edvard Munch malte klyngen med de tre trærne i Kiøsterudgården i utallige varianter. Fredag måtte det nordligste treet gi tapt for saga til Sindre Book.
Les mer om:

Her er den beste danskebåten

Vi har testet danskebåtene Stena Saga og SuperSpeed 2, som seiler fra Norge til Jylland i Danmark. Hvilken båt er best?
Les mer om:

Drømmen om sammenlagt-gull på hjemmebane røk

Sivert Lindstad fra Vang var storfavoritt i U24-klassen under Motorsag-VM på Lillehammer i helga. Under den første VM-øvelsen røk saga til Sivert, og da ble også drømmen om sammenlagt-gull på hjemmebane ødelagt.

Fjos for framtida

Saman med barna Joanna og Snorre er dei den einaste bufaste familien i dalen. Dette er ikkje til hinder for å tenkja framtidsretta og nytt om gardsdrifta. Narvebygget – Her inne, i denne enden, står sauene. Området i midten av fjoset skal me bruka til lagring av fór, og i andre enden kan me ha traktoren og lagring av reiskapar.  Det er Bjørg Evelyn som peikar og fortel og guidar oss gjennom den nye driftsbygningen på garden. Me har med oss bygdeutviklar Astrid Brommeland, som har vore med og utvikla bygningstypen.

Stavanger-forlag oversetter den 628 år gamle «Flatøybok» til engelsk

Bare et knippe menneske har lest det storslåtte saga-verket «Flatøybok» som ble nedskrevet på norrønt rundt år 1390. Nå skal Stavanger-forlaget Saga bok gjøre sagaene tilgjengelig for et internasjonalt publikum.
Les mer om:

Her er Vegard på måkejakt – på trygg avstand fra aggressive fugler

Sånn er det blitt! Vaktmester Vegard Saga sjekker takene på boligblokka for plagsomme måkereir uten å gjøre annet enn å løfte noen fingre.
Les mer om:

Utvider på Killingøy

Saga Subsea AS har inngått en 10 års avtale med Karmsund Havn IKS, om leie av Hall C på Killingøy.
Les mer om:

– Nei, jeg vet ikke om mange homofile næringslivsledere

Nei, NHOs regiondirektør i Telemark og Vestfold, Kristin Saga, vet ikke om mange næringslivsledere som er homofile. - Men det betyr jo ikke at det ikke finnes ledere med slik legning, sier hun.
Les mer om:

Test av maten på danskebåten «Stena Saga»

- Skal du reise med Stena Lines Stena Saga, bør du satse på dagens i restauranten.
Les mer om:

Her ryker kontordelen på det gamle praktbygget

TINN: Nyfløyen på Mannheimen på Rjukan er snart en saga blott. – Når den er borte, vil folk få et helt annet bilde av Mannheimen. Det er jo et praktbygg.
Les mer om:

Fagdirektør i Helse Nord: Snart kan denne sykdommen være utryddet

Nye direktevirkende legemidler gjør at hepatitt C snart kan være en saga blott. Nå jobbes det med en nasjonal strategi for å nå målet så raskt som mulig.
Les mer om:

Dette gjerdet ble 300 000 kroner dyrere enn først planlagt

Den store, dystre hekken på Kalstad kirkegård mot Nordre Kalstad gård, er en saga blott. Nå har kirkegården fått nytt gjerde, men det kostet. Kirkevergen ber derfor om mer penger.
Les mer om:

Stiller språkkrav til pub-gjester: – Forstår vi dem ikke, kommer de ikke inn

Dårlige opplevelser med folk som ikke kan engelsk, gjør at Saga Pub i Mo i Rana vil stille krav til gjestenes språkkunnskaper. Men Virke beskriver tilnærmingen som en «svært dårlig idé».
Les mer om:

Saga Energy i Tananger kan rammes brutalt av USAs sanksjoner mot Iran

En fantastisk mulighet kan renne ut i sanden for solgründere i Tananger dersom USA strammer sanksjonsgrepet om Iran.
Les mer om:

Hyller brannmenn med egen sjokolade

SKIEN: Når heltene skal feires i Skien 2. juni har Saga chokoladefabrikk blitt inspirert til å lage en hel serie med motiver av brannmenn og brannbiler.
Les mer om:

Disse kan vinne Kollisjonprisen

Publikum kan stemme på 13 musikkvideoer under finalevisningnen på Saga Kino i Oslo 6. juni.
Les mer om:

Pubeier Tor Sverre vil kreve at gjestene må snakke engelsk eller norsk

Tor Sverre Kristiansen, eier av Saga Pub i Rana, sier han forstår at kravet kan virke rasistisk.
Les mer om:

Cupdebutanter viste muskler

Her konkurrerer Kråkerøy-venninnene Maria Døllerud Vilsted (9) og Saga Puustinen (8) mot hverandre i melkespannholding. De to Fredrikstad Cup-debutantene storkoser seg på håndballfesten.
Les mer om:

Sofia Helin mislikte kvinner som «Saga»:- Frekke og ubehagelige

Skuespiller Sofia Helin sier hun fikk en ny forståelse for kvinner som Saga, etter å ha spilt henne.
Les mer om:

Bakken har skapt trøbbel i årevis. Nå blir den fjernet for alltid

KVITESEID: Libergbakken er en saga blott. En av de største utfordringene for vogntog vinterstid er dermed borte for alltid.
Les mer om: