Nyheter om Safari


Sør-Afrikas frodige østkyst(pluss)

Provinsen KwaZulu-Natal, øst i Sør-Afrika, byr på lett tilgjengelig safari, hvite sandstrender, gripende historieskildringer og fargesterk afrikansk kultur – krydret med indisk karri.
Les mer om:

Ferie på tvers av generasjoner(pluss)

Vil du dra på tur med hele storfamilien? Både cruise, safari og feriebolig i varmere strøk er populære valg for generasjonsferien.
Les mer om:

Fra Sex and the City til juleromantikk i Zambia

Klar for feelgood feat. elefanter? I romantiske Holiday in the Wild drar Sex and the City-stjernen Kristin Davis (Charlotte) alene på safari i Zambia. Reisen var opprinnelig tenkt for to – men så ble hun dumpet av ektemannen to dager i forveien. På plass i Zambia møter hun dog en freidig kjekkas, spilt av ingen ringere enn Rob Lowe (West Wing, Wayne’s World). Mon tro om det oppstår romantikk mellom dem :))))) Netflix’ Holiday in the Wild, som tidligere gikk under tittelen Christmas in the Wild, streifer selvfølgelig innom temaet julefeiring.

Bussring inn i stort, nytt, nordnorsk reiselivskonsern (pluss)

Danner konsern med 200 ansatte sammen med Tromsø Safari, Hamn i Senja og Big Fish Adventure.
Les mer om:

7 filmer som gir deg reisefeber

Ferie er også flott på film! Har du ingen planer for sommeren, men ønsker fremdeles å kjenne litt på feriefølelsen? Eller kanskje du skal reise snart og trenger en liten oppvarming på det som står i vente? Da har du kommet til rett plass. Vi har nemlig samlet et knippe filmer som gir den ultimate feriefølelsen! PS! De typiske feriefilmene er nok ikke så kjent for sine høye terningkast blant kritikerne, derfor kan vi ikke love at alt på listen er av høy kvalitet.

Hvem er de rå skuespillerne i Euphoria og hva har de gjort før?

Saken beskriver karakterene og referer til litt av handlingen, men vi har lagt vekt på å ikke spolere. HBO ser ut til å ha truffet blink med nye Euphoria; en av de beste – og drøyeste – ungdomsseriene på lenge. Showet, basert på den israelske 2012-serien med samme navn, følger 17 år gamle Rue, som også har fortellerstemmen. Karakteren er inspirert av det turbulente livet til serieskaperen Sam Levinson, som var inn og ut av rehab som tenåring. Fezco med serieskaper Sam Levinson (HBO) 34-åringen har regissert og skrevet den nye, amerikanske versjonen av serien. Faren til Sam er den Oscar-vinnend

Ville arrangere safari rundt til de rikes hus - nå er ideen skrinlagt

Nordting får ofte mye oppmerksomhet for virkemidlene i sin fremstilling av ubalanse i makt og rikdom. Årets festspill i Harstad var intet unntak.
Les mer om:

Så langt vest du kan koma

Valdres handikaplag la tett før jonsok opp til ein tre dagars safari mot vest. Ein romsleg buss med rullestolheis var stilt til rådvelde, med Jan Erik Underdal som hjelpsam, tålmodig og humørspreiande sjåfør.
Les mer om:

Ga reisebyrået fem år til å leve. 15 år senere omsetter de for 60 millioner

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- For 15 år siden ga jeg oss maks fem år til. Jeg sa vi måtte forberede oss på slutten, sier eier i Bennett Ferie på Bryne, Jan Inge Hansen.For 30 år siden startet han reisebyrået Bennett Ferie, men da internett gjorde det lettere å bestille turene sine selv, så han mørkt på den videre driften. Hansen har vært litt rundt forbi i løpet av de siste 30 årene.

Den gule safiren

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FLY: Etter at de siste jagerflyene forlot Sola i starten av 90-tallet er det få fly som har vært mer karakteristiske for Sola enn Saab 91 Safir. Det gamle treningsflyet ble innfaset i Luftforsvaret i siste halvdel av 50-tallet som skolefly.

Påskelesing: Den gang de adelige kom til Svalbard for å jakte

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Jaktglade adelige, kongelige og annen overklasse hadde gjerne skutt elefant i Afrika og tiger i India før de satte kursen nordover. Arktis var på midten av 1800-tallet et lite kartlagt område. Eventyrlyst og jakt ble gjerne kombinert med landmåling og forskning på biologi, botanikk og geologi. Rikfolket kom helst med egne luksusyachter og hadde med seg mannskap, inkludert gourmetkokker, servitører og kelnere.

BILLEDSERIE: Det snør, det snør...

2019 kan bli en ny, stor snøvinter. Nordlys-fotograf Torgrim Rath Olsen tok en safari mellom brøytekantene.
Les mer om:

Slitsom safari(pluss)

Jeg liker så godt som alltid Erlend Loes bisarre form for humor og gløgge samfunnskritikk, men denne treffer ikke meg.
Les mer om:

Ørsting i agent-reality

Ako Safari frå Ørsta er med i NRK si nye satsing, "Den ultimate agent".
Les mer om:

F-Type i rally-løypa

I forbindelse med feiringen av 70 år med XK-motoren har Jaguar gjort noe såpass underlig som å bygge opp åpen F-Type til rally-bil. Hvorfor deltok de aldri i Safari?
Les mer om:

Bjørns fototips: Slik får du bedre bilder på safari

De fleste bildene du tar krever minimalt med utstyr. Ett unntak er dyre- og naturfotografering. Der er tålmodighet og gode klær viktig, men det rette kamerautstyret enda viktigere.
Les mer om:

Vekst i Nord Barents safari

Les mer om:

Fotball spilleautomater

Om du noengang i det hele tatt har tatt en titt på et nettbasert kasino, og hva de tilbyr av spill vil du veldig raskt se at de som regel tilbyr spillerne sine store antall av forskjellige spilleautomater. Spilleautomatene du finner er som regel veldig like på mange måter, men også like forskjellige som natt og dag.

– Det er noe spesielt med Saab(pluss)

– Jeg passer godt på den gamle Saaben min og tar den ikke ut i all slags vær, smiler Olav Nordhaug fra Kleive. Han deltok på Saab-treffet Saab Safari Nordvest i Molde lørdag med sin 53 år gamle totakter.
Les mer om:

– Byvandring på sjøen(pluss)

Hotellet i Ulsteinvik har stor tru på det nye tilbodet sitt, som har fått namnet Coast Safari.
Les mer om:

Nøstvik gir seg i TIL: – Tar med meg mange utrolig gode opplevelser

Cecilie Nøstvik gir seg som arrangementssjef i TIL. Hun har takket ja til rollen som daglig leder i Tromsø Safari. Det melder klubben på sine hjemmesider.
Les mer om:

- Minner om turister på safari

Nå inviterer SV-lederen politikerne hjem til Holmlia for å se hvordan de faktisk har det. Men Christian Tybring-Gjedde (Frp) mener bussturen ga et godt innblikk i byens problemer.

Reis på safari – i Norge(pluss)

Du trenger så visst ikke dra til den andre siden av jordkloden for å oppleve spennende dyr i naturen.
Les mer om: