Nyheter om Saab


– Wow, den prøvde å ta meg

Stjernekamp-vinner Bilal Saab fikk en unik opplevelse da han og kollegaen var ute på fisketur i midten av mars. NB: Sterkt Nord-Norsk engasjement i reportasjen.
Les mer om:

Her møter vi elbilen som skulle redde Saab

Vi dro til Sverige for å kjøre den på fabrikkens egen testbane.
Les mer om:

FREDAGSFJAS med Bilal fra Stjernekamp: – Bare embrace the bullshit og stå i det!

God fredag(sfjas)! I dag tar vi en prat med Bilal, vokalist i det som trolig er Norges nordligste boyband, Northkid, og vinneren av den åttende sesongen av NRKs Stjernekamp. View this post on Instagram Æ e så utrulig takknemlig for det hær at ord blir fattig… Til alle som har vært med å gi mæ den muligheten til å stå på scenen hver lørdag i 10 uke – tusen milliona takk, æ e uendelig takknemlig for dåkkers stemma I går va det to verdige vinnera på scenen.

Polarfuglen

Mens mange unge rømmer fra Nord-Norge, står 20-årige Bilal Saab på nasjonal TV og sier hvor mye han elsker å bo der. Nå vil Stjernekamp-vinneren helst ikke velge mellom et liv på scenen og et liv i fiskebukser.
Les mer om:

«Fette najs» = «veldig kult». Eller?

Da Bilal Saab sa «fette najs» under Stjernekamp var det nok mange som fikk lørdagsbrusen i vranghalsen. Språkrådet mener uttrykket stammer fra det kvinnelige kjønnsorganet, men på nordnorsk betyr det bare «veldig kult».
Les mer om:

Bilal Saab (22) vant Stjernekamp

22 år gamle Bilal Saab fra Sørøya i Finnmark stakk av med seieren i årets utgave av NRK-programmet Stjernekamp.
Les mer om:

Bilal Saab (22) vant Stjernekamp

22 år gamle Bilal Saab fra Sørøya i Finnmark stakk av med seieren i årets utgave av NRK-programmet Stjernekamp.
Les mer om:

Bilal Saab (22) vant Stjernekamp

22 år gamle Bilal Saab fra Sørøya i Finnmark stakk av med seieren i årets utgave av NRK-programmet Stjernekamp.
Les mer om:

Måtte gi tapt i finalen: – Føler meg som en vinner

Kim Rysstad fra Setesdal gjorde en strålende figur i finalen, men det norske folk stemte frem Bilal Saab som vinner av Stjernekamp.
Les mer om:

Bilal Saab (20) vant Stjernekamp

Setesdølen Kim Rysstad (38) kom på andreplass.
Les mer om:

Kim Rysstad nummer to i Stjernekamp

Etter ti uker med konkurranse vant Bilal Saab finalen foran Ringsaker-bosatte Rysstad.
Les mer om:

Bilal Saab vant «Stjernekamp»: – Har forandret meg som artist

H3 ARENA (VG) «Stjernekamp»-finalistene Bilal Saab og Kim Rysstad møttes til det aller siste oppgjøret om å bli Norges ultimate entertainer.
Les mer om:

Bilal og Kim: – En seier i Stjernekamp er deg vel unt!

De er utrolig stolte over å være i finalen i Stjernekamp. – Selvfølgelig ønsker vi å vinne, men unner den andre seieren, sier Bilal Saab og Kim Rysstad. De gjør krav på å mene det helt oppriktig.
Les mer om:

Sondre Mulongo Nystrøm er ute av «Stjernekamp»: – Gått over all forventning

«Stjernekamp»-finalistene er endelig klare: Bilal Saab og Kim Rysstad kjemper om førsteplassen neste uke.
Les mer om:

«Stjernekamp»: Sesongen for underdogs

De har kjempet seg gjennom syv sjangre og åtte konkurrenter, flere av dem mer kjente enn de selv. Nå er de tre igjen. Bilal Saab (20) var sikker på at han skulle ryke tidlig.
Les mer om:

Bilskatt selges på auksjon i Sverige

Alle Saab-entusiasters drøm: En nesten flunkende ny Saab 9-3 Aero Turbo4 (2014) selges med bare 66 km på kilometertelleren.
Les mer om:

Tårene trillet for Bilal under den klassiske julesalmen: – Jeg klarte bare ikke å holde meg. Det ble for mye

Bilal Saab fremførte Trygve Hoffs klassiske julesalme «Velsigna du dag over fjordan» og Sum 41s "Still Waiting" under lørdagens Stjernekamp.
Les mer om:

Årets høydepunkt: Hip-hop på Stjernekamp 2019

Hip-hop-kvelden på Stjernekamp må være en av Norges fineste tradisjoner. Chains, durag og saggebukser fra 2001 brukes som kostymer når sangere (og dommere, programledere) fra helt andre verdener må prøve seg i sjangeren, og det er sjeldent langt mellom de ubehagelige øyeblikkene. Med årene har det dog blitt noe mindre parodisk. Også i år var det et «yo-yo»-segment med popartisten Adrian Jørgensen og folkemusikeren Kim André Rysstad, men på scenen tok de fleste artistene oppgaven på alvor. (Resultatet ville kanskje blitt noe annerledes hvis Åge Sten Nilsen fra Wig Wam ikke ble stemt ut uken før

Turisme i endring - eller bør den endres?

Ja, jeg innrømmer det, jeg har vært turist. I mange år med bensindrevet SAAB og etter at ungene flyttet ut, fløy vi til varme strøk med barnebarna. En herlig tid!
Les mer om:

14 nord-norske popartister du trenger i livet ditt

Når du hører «Nord-Norge og nord-norsk popmusikk», er det kanskje Sondre Justad, Dagny eller Marcus & Martinus som popper opp i hodet ditt? Landsdelen har dog langt mer å by på enn bare kongen, dronningen og prinsene av pop. Bodø-bølgen herjet med blant andre Sirkus Eliassen i spissen for noen år siden, og det har på ingen måte blitt stille fra det området de senere årene heller. Heldigvis for dere er undertegnede over snittet interessert i popmusikk som er fra nettopp nord i landet, og kan servere deg en god – dog veldig subjektiv – liste med popartister du burde følge med på. Noen av dem er

Dette gjorde bilfabrikkene før de produserte biler

Opel lagde symaskiner, Saab produserte fly og Peugeot satte standarden for pepperkverna. Her er en oversikt over hva kjente bilprodusenter gjorde før de begynte med biler.
Les mer om:

Saab 9-3 cab (2004-2012)

BILTEST: Svensk, sjarmerende og sikker. Det er kjerneegenskapene til Saab 9-3 som cabriolet.
Les mer om:

Bilforretningen het Bilteam – så åpnet Biltema: – Vi ble nedringt

SKIEN: Tidlig på 2000-tallet solgte Bilteam i Skien Saab og Suzuki. Så åpnet bildelevarehuset Biltema. – Vi ble nedringt av folk som skulle til Biltema. Selv 1881 skjønte ikke forskjellen, ler Kjetil Lassen.
Les mer om:

Duktrekkingen er i gang, og motoren har blitt som ny

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FLY: Nagler, aluminium og skruer er vel hva de fleste av oss forbinder med materialer brukt til å bygge fly. For 80 år siden var skolen en annen. Den gang var også trevirke og duk flittig brukt under bygging av fly. DH-82 Tiger Moth er en av flytypene som i mellomkrigsårene ble bygget på denne måten. Det er også denne metoden som nå brukes av elever og lærere ved Sola videregående skoles flylinje når LN-SVG settes i stand.

Den gule safiren

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FLY: Etter at de siste jagerflyene forlot Sola i starten av 90-tallet er det få fly som har vært mer karakteristiske for Sola enn Saab 91 Safir. Det gamle treningsflyet ble innfaset i Luftforsvaret i siste halvdel av 50-tallet som skolefly.