Nyheter om Sørbø


– Gi oss et tut i stedet for pekefinger og spylerveske(pluss)

Leder i Namdal sykkelklubb, Håvard Gullik Sørbø, ber alle og enhver tenke over konsekvensene av å ikke vise hensyn i trafikken. Han oppfordrer også bilistene om å varsle at de kommer med et forsiktig «tut» i stedet for pekefinger og spylerveske.
Les mer om:

«Noen må tro i mørket»

Svein Ellingsen døde søndag – ein av våre viktigaste salmediktarar er borte. Salmane hans er blant dei mest brukte songtekstane i landet, skriv Jan Inge Sørbø, ein av dei som kjenner Ellingsens salmer best.
Les mer om:

LESARBREV: Skam dere Suldalsposten!

Lørdag 23. og søndag 24. november arrangerte Suldal Kulturskule og Songarlaget en konsert i henholdsvis Suldal og Sauda kyrkjer. Det ble da framført Requiem (dødsmesse) av Gabriel Fauré. Dette er et stort og berømt klassisk verk for solister, kor og orkester. Initiativtaker for dette var dirigenten for Songarlaget, Einar Halle, som er cellist og distriktsmusiker. Solister var kjente klassiske sangere; Amelie Aldner, mezzosopran, og Halvor Festervold Melien,, baryton.

Dobling av vintersyklister i Stavanger: – Jeg sykler hver dag året rundt

Ny undersøkelse viser at antallet hverdagssyklister i Stavanger øker – også i vinterhalvåret. Anders Sørbø har syklet 365 dager i året i 20 år, uansett vær og vind.
Les mer om:

Ryfylkeutstillinga i Suldal

Gjesteutstillar og ein av jurymedlemmane, Ellen Kalvig, opna utstillinga på Kulturhuset. Vandreutstillinga er ein sjanse for amatørkunstnarar til å stilla ut eigne verk. Vurdert av profesjonelle Forutan Kalvigs fire verk, er det i år 27 verk frå 21 ryfylkekunstnarar. Det er to juryeringsrundar, der den andre vurderinga blir gjort av profesjonelle kunstnarar/kunstkjennarar.

Distriktsmusikarane legg ut på barokkturné

Distriktsmusikar Jan Gunnar Sæbø fatta interesse for cembaloet i Sand kyrkje. Slikt kan det fort bli turné av. Suldal rundt Allereie i kveld, tysdag, spelar musikarane i Marvik kapell. Dei neste dagane skal dei spela i kyrkjene i Suldalsosen, Sand, Erfjord og Jelsa, i tillegg til Energihotellet på Nesflaten. – Cembaloet er jo ein replika av barokkens dominerande klaverinstrument. Etter mange timars arbeid på instrumentet, er det nå til å spela på.

Har fått ny jobb

SKIEN: Samferdselssjef Hildegunn Sørbø i Telemark fylkeskommune har fått ny jobb. Nå skal hun til Larvik kommune.
Les mer om:

- Vi har ikke vurdert erstatningskrav, enda

SKIEN: Det sier samferdselssjef Hildegunn Sørbø, om konflikten med Skien maxitaxi. Som plutselig sa opp en kontrakt om skoleskyss med Telemark fylkeskommune.
Les mer om:

Fra pizzastunt til åndelig føde: – Håper jeg fornærmer noen

PORSGRUNN: Nylig var det pizzastunt i Styrk og Tonjes stue. Snart blir det andre boller. Tommy Sørbø håper han fornærmer noen med kunstshowet «Vitsen med kunsten». – Jeg har merket meg at humor fortsatt er tabubelagt i deler av kunstverden – og det pirrer jo en satiriker som meg.
Les mer om:

Finn roen i badestamp(pluss)

Med en badestamp får du ditt eget spabad hjemme eller på hytta. Ann Kristin Sørbø (45) fyrer ofte opp stampen for å ta et rykende varmt bad under åpen himmel.
Les mer om:

– Jeg er på ingen måte den som skal ta æren for dette

Egil Sørbø tok imot hederspris på vegne av Foreningen Gamle Skudeneshavn.
Les mer om:

Robin Hood vender tilbake til Kjelvikspillet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Nå kan publikum endelig få møte Robin Hood og hans muntre gjeng i Kjelvika igjen, sier instruktør Maja Zakariassen ved Scenekunst i Nordland i en pressemelding til Saltenposten.Derfor bør du sette av disse datoene i kalenderen din: Lørdag 6. juli klokka 12 og 16 og søndag 7.

Norsk Sudan-ekspert: – Det ser veldig dystert ut

– Over 100 døde demonstranter i tillegg til militær- og økonomisk støtte fra Gulf-landene, har satt den såkalte revolusjonen kraftig tilbake, sier professor emeritus, Gunnar M. Sørbø ved Chr. Michelsen Institutt til VG.

Reagerer kraftig på riving av dette huset: – Nå vil politiker ha midlertidig utsettelse

SKIEN: Kunsthistoriker Tommy Sørbø er mildt sagt forundret over at dette sveitserhuset i sentrum snart skal jevnes med jorda. Innlegget han postet på Facebook lørdag har skapt stort engasjement, og en politiker vil nå forsøke å få rivingsarbeidet midlertidig stoppet.
Les mer om:

Tilbyr sørlandsidyll på Vea

Jan Sørbø har påtatt seg jobben med å samle familien til kona på restene av hennes farfars gård. Det skjer i idylliske Sævik. Men han regner med å tilby sørlandsfølelsen til andre også – når fritidsboligene står ferdig.
Les mer om:

Kalles «upassende» og «prepubertal» etter Notre-Dame-brannen

PORSGRUNN: Kunsthistoriker Tommy Sørbø fleipet om at Notre-Dame i Paris kan bygges opp i «støyskjermstål, glass og betong». Det ble det bråk av.

Blir aldri enige om den nye kirken: - Det får meg heller til å tenke på PP-pissoarer og menn som slår lens

PORSGRUNN: Sivilarkitekt Espen Surnevik tror Tommy Sørbø og andre skeptikere vil vende om og like den nye kirken med tiden. Enn så lenge får Sørbø assosiasjoner til baderom. – Den virker kjølig og distansert, mener kunsthistorikeren.
Les mer om:

Kaller Lambda forsøpling - mener Tajik må ta ansvaret

Kunsthistoriker Tommy Sørbø kaller det nye Munch-museet «en varslet katastrofe».
Les mer om:

Stjal stein fra kirkegårdsmuren

Fem-seks store natursteiner har plutselig forsvunnet fra de nye natursteinmurene på Sørbø kirkegård på Rennesøy.
Les mer om:

Til utlandet med egen design

Fra sin base i Oslo har designer Guro Sørbø Midtun (26) fra Hamar utviklet en benk som produseres i Brumunddal og nå vises fram i blant annet Italia.

Kirkearkitekten: – Det blir enda finere enn jeg hadde forestilt meg

PORSGRUNN: Kirkearkitekten roser de lokale håndverkerne opp i skyene for arbeidet med nye Østre Porsgrunn kirke. – Bygget minner om et baderom, kvitterer kunsthistoriker Tommy Sørbø.
Les mer om:

Ishall-debatten: - Skal vi bygge et dart-senter også?

Bare tre prosent av elevene ved Sørbø skole klarte en ferdighetsprøve i svømming i år. Anleggsansvarlig i Ganddal IL, Klaus Tveita syns ideen om en ishockey-hall i Sandnes er helt på jordet.

Sørbø Trelast solgt til Byggmakker

Byggmakker har kjøpt byggevaredelen til Sørbø Trelast AS og Tau & Jørpeland Bygg AS. I handelen inngår to byggevarehus og et logistikksenter i Stavanger-området som i fjor samlet omsatte for 222 millioner kroner.

Ny episode av Hysj!

Fjerde episode av «Hysj!» er nå ute. TA sin podcast i samarbeid med Nils Ole Oftebro og Tommy Sørbø.

Ny episode av Hysj!

Tredje episode av "Hysj" er nå ute. TA sin podcast i samarbeid med Nils Ole Oftebro og Tommy Sørbø.