Nyheter om Sør-Trøndelag


- Det er vår plikt å finne en løsning(pluss)

Det sier leder i komité for infrastruktur i Sør-Trøndelag, Karin B. Bjørkhaug (innfelt).

Innrømmer feil på autopass

Sør-Trøndelag fylkeskommune sendte mandag ettermiddag ut en pressemelding om feil på Autopass-systemet på ferjesambandet Flakk-Rørvik.
Les mer om:

Vitne nekta å snakke med eige namn, ville bli kalla «Skybert» i retten

Ein av venene til tiltalte hamna i munnhoggeri med både domar og aktor i Sør-Trøndelag tingrett onsdag. Vitnet nekta å bli tilsnakka med fødenamnet sitt og presenterte seg som «Skybert».
Les mer om:

Sier nei til gratis tannbehandling for psykisk syke

Fylkesutvalget i Trøndelag vraker ordningen Sør-Trøndelag fylkeskommune har håndtert, uten å vite hvor mye penger de sparer.

Fare for spredning av brann på Mausund

En brann i ei brygge på Mausund i Frøya kommune i Sør-Trøndelag kan spre seg.

Legger ned sjøheimevernsområdene i Nord- og Sør-Trøndelag i dag

I dag legges Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag sjøheimevernsområde ned i en seremoni på Trøndelag heimevernsdistrikt, HV-12, sitt hovedkvarter i Værnes garnison i Stjørdal.

Skjebnedag: Ny E6 forbi Ler kan bli forsinket til 2035

I dag avgjør kommunestyret i Melhus framtida for E6-utbygginga i Sør-Trøndelag. Prosjektet er allerede flere år forsinket.
Les mer om:

Fant sjelden skapning i Buvikfjæra

Denne skapningen på over 200 kilo strandet i fjæra i Buvika i Sør-Trøndelag natt til onsdag. Det viser seg å være en månefisk som hører til i langt varmere strøk.
Les mer om:

Åpner for å ta svenskene inn i Hunt

Jämtland Härjedalen Region og Sør-Trøndelag fylkeskommune kan bli en del av Hunt. Det samme kan også Nordland fylkeskommune bli.

Sør-Trøndelag fylkeskommunes kulturpris til Ulf Risnes

Tre Små Kinesere-vokalisten ble overrasket med prisen under bandets dobbeltkonsert på Byscenen i Trondheim lørdag.

Mann dømt til forvaring etter drapet på Råger Holte

En 27 år gammel mann er dømt til forvaring i 15 år etter å ha drept Råger Holte i sin bolig på Ler i Sør-Trøndelag i januar i år.

Inntektsgap på 90.000 mellom kommuner i Sør-Trøndelag

Malvik har den høyeste snitt-inntekten i Sør-Trøndelag. Agdenes den laveste. Det skiller nesten 90.000 kroner.

... og her er de 100 rikeste i Sør-Trøndelag

Bjørnar og Sissel Strypet bor i Norges fattigste kommune. Men de trives godt her, og mener det har sine helt naturlige forklaringer at kommunen er på inntektsbunnen.
Les mer om:

Mor til avdøde i retten: – Tiltalte vart kolsvart i augo

Mor til avdøde Råger Holte (38) skjønte aldri kvifor sonen hang så mykje i hop med mannen som står tiltalt for å ha drepe sonen hennar på Ler i januar. Ho oppfatta at tiltalte «ikkje hadde kjensler for noko», sa ho då ho vitna i Sør-Trøndelag tingrett tysdag.
Les mer om:

Båtfører gikk på grunn - ville ikke ha hjelp

Tidlig søndag morgen gikk en fritidsbåt på grunn ved Stokksund i Åfjord i Sør-Trøndelag.
Les mer om:

– Jeg ser ikke på dette som kamp mellom nord og sør

Karianne Tung fra Sør-Trøndelag er tidenes første leder for Trøndelag Arbeiderparti.

– Mange av skadane påført etter døden

Råger Holte vart påført mange av skadane etter at han var død. Det sa spesialist i patologi ved St. Olavs Hospital i Trondheim, Harald Aarset, då han vitna i drapssaka i Sør-Trøndelag tingrett torsdag.

Her er Sandvik valgt til ny fylkesordfører

En varm klem mellom to gode Ap-venner startet en ny tidsrekning for Trøndelag på Stiklestad. Nord- og Sør-Trøndelag fylkesting er historie.

– Legger igjen 100 millioner

Sør-Trøndelag fylke og Statkraft skreiv tirsdag kveld under kontrakt om bygging av ny fylkesveg til Stoksund. – Uten dette uvanlige samarbeidet hadde ikke dette gått. Dette er utrulig artig å være med på, sier samferdselssjef Oddveig Kipperberg.

Risavika legesenter best i fastlege-test

Risavika legesenter i Sola kommer best ut av fastlegetesten fra Forbrukerrådet. Alt i alt er Oslo og Sør-Trøndelag de beste fylkene, mens Finnmark er på bånn.

Drapstiltalte ville ikke forklare seg i retten

27-åringen som står tiltalt for å ha drept kameraten sin med over hundre knivstikk med en bajonett på Ler i Melhus i januar i år, ønsket ikke å se bilder fra åstedet da de ble presentert i Sør-Trøndelag tingrett.

Ville ikke se bilder fra åstedet

27-åringen som står tiltalt for å ha drept kameraten sin med over hundre knivstikk med en bajonett på Ler i Melhus i januar i år, ønsket ikke å se bilder fra åstedet da de ble presentert i Sør-Trøndelag tingrett.

Georgia Røde Kors på samarbeidsbesøk til Fosen

Representanter fra Georgia Røde Kors (GRCS) ankommer denne uken Sør-Trøndelag for å hilse på trønderske frivillige og lære mer om hvordan Røde Kors arbeider i distriktet.

Rekordkontrakter i boks for B&G

Bertelsen & Garpestad AS hadde laveste anbud på to store prosjekt på fylkesvei 714 i Sør-Trøndelag. Nå har B&G fått melding om at de får jobbene, og dermed er tildelt kontrakter med en verdi på mellom 600 og 700 millioner kroner.

Advarer mot glatte veier

Vegtrafikksentralen advarer mot stedvis glatte veier i Sør-Trøndelag.
Les mer om: