Nyheter om Sør-Trøndelag


Topptung vitneliste for kjendisadvokat som skal føre eiga sak etter tur på byen

Ein statsadvokat, ein tidlegare politimeister og ein spesialist i psykiatri, er blant vitna som Christian Wiig skal føre i si eiga sak i Sør-Trøndelag tingrett komande veke. Den kjende forsvarsadvokaten frå Trondheim nektar å godta bot for ordensforstyrring fordi han meiner han fekk blodtrykksfall og ikkje hugsar noko.

Rekordstor Skandinavisk Cup i Granåsen fredag til søndag - OL-farere stiller opp

Sør-Trøndelag skikrets sammen med flere av distriktets klubber arrangerer Skandinavisk Cup i langrenn 23.-25. februar i Granåsen.
Les mer om:

Tiltalt var tilbake på drapsstaden på Ler

Den tingrettsdømte i drapssaka frå Ler i Sør-Trøndelag var i dag tilbake på åstaden, der retten i ankesaka var på synfaring i huset der ugjerninga skjedde.
Les mer om:

Ny regjering uten sørlendinger?

Siden juni 1945 har Sørlandet bare hatt 10 statsråder. Til sammenligning har Rogaland hatt 24, Nord-Trøndelag 23 og Sør-Trøndelag 26.

Sørlandet har bare hatt ti statsråder på 73 år

Siden juni 1945 har Sørlandet bare hatt 10 statsråder. Til sammenligning har Rogaland hatt 24, Nord-Trøndelag 23 og Sør-Trøndelag 26. Nå seiler Åse Michalsen opp som het kandidat til å bli landsdelens neste.

94 druknet i fjor – nesten alle var menn(pluss)

Sju personer druknet i Trøndelag i 2017 - to i Nord-Trøndelag og fem i Sør-Trøndelag.

– Pedofile har bedre personvern enn Giske

Stortingsrepresentant Kirsti Leirtrø (Ap) fra Sør-Trøndelag mener pedofile har bedre personvern enn partiets avgåtte nestleder Trond Giske.

Kan bli bondelags-kutt(pluss)

Norske bønder skal vurdere egen organisering. Det kan føre til at Nord- og Sør-Trøndelag Bondelag blir ett Trøndelag Bondelag fra 2019.

Deler ut sekk til alle førsteklassingene i Trøndelag

Sør-Trøndelag fylkeskommune har hatt en lang tradisjon på å gi skolesekker til alle 1. klassingene. I 2018 utvides ordningen til hele Trøndelag.

Ved midnatt er Trøndelag historisk - feiret med bryllupsfest

Huset til ordfører Liv Darell (Sp) i Rissa ligger på fylkesgrensa mellom Nord- og Sør-Trøndelag. Og på kommunegrensa mellom Rissa og Leksvik. Ved midnatt opphører begge grensene.

Startliste Strindheimstafetten - Nyttårsaften

For 53. gang arrangeres Strindheimstafetten søndag, i år med innlagt KM for Sør-Trøndelag, og det mangler ikke på sterke navn. Her er hele startlista:
Les mer om:

Norsk-afghanar drepen i heimlandet møtt med harme

Kommentarfeltet til lokalavisa Sør-Trøndelag fekk mange innlegg mot norsk innvandringspolitikk, etter at norsk-afghanar vart drepen på tur i heimlandet.
Les mer om:

Den første trønderen som blir født får 10 000 kroner

Nyttårsbarnet som blir født i Trøndelag, når Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag slår seg sammen får en ekstra hyggelig hilsen fra fylkeskommunen. Som første trønder i det nye fylket får den lille 10 000 kroner.

Drept på besøk i hjemlandet Afghanistan

En mann i 20-årene bosatt i Orkdal siden 2009, opprinnelig fra Afghanistan, skal før helga ha blitt skutt og drept i hjemlandet. Det skriver avisa Sør-Trøndelag.

Kjendisadvokat slo seg vrang på legevakta

Den profilerte Trondheims-advokaten Christian Wiig (73) må i februar møte i Sør-Trøndelag tingrett for ordensforstyrring på St. Olavs Hospital som enda i arresten. Wiig nektar å godta førelegget på 8000 kroner.

Kjøkken i Sør-Trøndelag, stue i Nord-Trøndelag

Ordfører Liv Darell (Sp) i Rissa bor på fylkesgrensa mellom Nord- og Sør-Trøndelag. Og på kommunegrensa mellom Rissa og Leksvik. Fra nyttår forsvinner begge grensene.

Produserte 4800 liter heimebrent i hemmeleg garasjekjellar

Ein palle med sukker på ein butikkfilial i Trondheim kommune. Og ein lapp med påskrift om at sukkeret skulle hentast av ein sjåfør frå ei namngjeven bedrift. Det vart starten på opprullinga av omfattande heimebrentproduksjon i ei bygd i Sør-Trøndelag.

Verdalsfirma leder i Osen

Røstad Entreprenør fra Verdal leder klart med et anbud på 90 millioner kroner. – Stor deltakelse og lave priser preger konkurransen om utbedring av fylkesveg 715 i Osen i Sør-Trøndelag, skriver Våre Veger.

Nå er ikke fylkene i Trööndelagen lenger skilt(pluss)

Fra 1. januar 2018 blir Nord- og Sør-Trøndelag ett fylke, og er ikke lenger skilt med strek. I Statens vegvesen markeres dette med pomp, prakt og 22 nye skilt.

Ett pasientombud i Trøndelag(pluss)

Pasientombudene i Nord- og Sør-Trøndelag slår seg sammen når Trøndelag blir til ett ved årsskiftet.

Dødsulykke på E39 i Skaun

Én mann omkom i en trafikkulykke på E39 ved Storsandtunellen i Skaun kommune i Sør-Trøndelag søndag.

Et nytt fylke ønsker velkommen

Nå er det bare dager igjen til Nord- og Sør-Trøndelag fylker er historie. Veien mot sammenslåing har til dels vært kronglete.
Les mer om:

- Det er vår plikt å finne en løsning(pluss)

Det sier leder i komité for infrastruktur i Sør-Trøndelag, Karin B. Bjørkhaug (innfelt).

Innrømmer feil på autopass

Sør-Trøndelag fylkeskommune sendte mandag ettermiddag ut en pressemelding om feil på Autopass-systemet på ferjesambandet Flakk-Rørvik.
Les mer om:

Vitne nekta å snakke med eige namn, ville bli kalla «Skybert» i retten

Ein av venene til tiltalte hamna i munnhoggeri med både domar og aktor i Sør-Trøndelag tingrett onsdag. Vitnet nekta å bli tilsnakka med fødenamnet sitt og presenterte seg som «Skybert».
Les mer om: