Nyheter om Sør-Korea


– Nytt toppmøte mellom Nord- og Sør-Korea i september

Det vil bli holdt et nytt toppmøte mellom Nord- og Sør-Korea i september, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.
Les mer om:

Ny militær sikkerhetstjeneste i Sør-Korea etter flere politiske skandaler

Sør-Korea lanserte mandag et team som skal bygge opp en ny militær etterretning- og sikkerhetstjeneste, da den gamle er oppløst etter flere politiske skandaler.
Les mer om:

Sør-Korea og Nord-Korea varsler nye samtaler

Høytstående nordkoreanske og sørkoreanske representanter skal holde samtaler neste uke og planlegge et nytt toppmøte mellom sine respektive ledere.
Les mer om:

Minst 29 døde i varmebølge i Sør-Korea

Minst 29 personer er bekreftet omkommet som følge av hetebølgen i Sør-Korea, opplyser myndighetene. I mer enn to uker har temperaturen vært over 35 grader.
Les mer om:

Dette er Sør-Koreas ukjente sekter

Voldelige og brutale «kultsamfunn» har bredt om seg i Sør-Korea siden 1920-tallet. Budskapet spres også internasjonalt.
Les mer om:

Fagernes G16 tapte 1–0 mot Rising Star fra Sør-Korea

Dermed ble det B-sluttspill for de brune og kvite. Det skjer onsdag kveld med 16-delsfinale mot et ennå ukjent lag.
Les mer om:

Nord- og Sør-Korea i fredssamtaler på grensen

Representanter fra Nord- og Sør-Korea er tirsdag i gang med de planlagte samtalene i grensebyen Panmunjom. Målet er å implementere atomavtalen fra april.
Les mer om:

Fremtidens VM og nye medlemsnasjoner

Moroa er over i Russland for denne gang, og det er ingen tvil om at vi fikk fem flotte uker med fotball i verdensklasse. Alle forhåndsbekymringer om dårlig organisering og tribunebråk ble gjort til skamme, og det ble en uforglemmelig sommer i Putins rike. Frankrike tok et fortjent VM-gull for 2. gang, selv om de fikk god hjelp av VAR i finalen. Dette kan fort vise seg å være en viktig vitamininnsprøyting for et hardt prøvet russisk folk som i mange år har slitt med befolkningsnedgang. Mange sosiologer spår derfor en etterlengtet vekst i fødselsraten om knappe ni måneder.

Nord- og Sør-Korea skal ha nye samtaler

Nord- og Sør-Korea er enige om å møtes til militære samtaler tirsdag, opplyser det sørkoreanske forsvarsdepartementet ifølge nyhetsbyrået Yonhap.

Nord- og Sør-Korea vant felles gull i bordtennis

To bordtennisspillere fra hver sin ende av Koreahalvøya vant mixeddouble-klassen i Korea Open.
Les mer om:

Norsk Manchester City-spiller sendes på ferietur

Mens forberedelsene til Premier League-sesongen går inn i siste fase og Manchester City gjør de siste justeringen for å være i posisjon til å forsvare ligagullet, blir City-spiller Diskerud sendt på «ferietur» til Asia. Vi hadde ikke forventet at 27-åringen skulle stille til start for City, men undres litt over veien videre. Mix Diskerud startet i Stabæk, hadde noen kamper i Gent, fikk med seg to år hos Rosenborg, ble flydd over til New York City, tok seg noen kamper for IFK Göteborg, fikk kontrakt med Manchester City, fikk noen flere kamper for IFK Göteborg – og sendes nå til Sør-Korea. Dette

Sesongstarten kan ryke

Tottenham kan måtte klare seg uten midtbanestjernen Son Heung-min i høstens første serierunder. Han skal trolig spille i asialekene for Sør-Korea. Mer på TV2.no.
Les mer om:

Kraftige protester mot jemenittiske asylsøkere i Sør-Korea

552 flyktninger fra den blodige konflikten i Jemen har kommet til den sørkoreanske øya Jeju. Dette liker befolkningen på øya dårlig.

Kaster vann på Kane-bålet som varmer England

Ordkrigen som kommer før større oppgjør er forutsigbar. Denne gangen er det svenskene som slenger ut en bøtte med vann over bålet som har varmet England de siste ukene. Harry Kane. Engelsk media har brukt opp all kreativitet, ordspill og photoshopping når de har løftet England og spesielt toppscoreren sin opp i skyene. Les: «Harry Kane skremte oss» For Sverige som skal møte England i kvartfinalen er det derfor viktig å overbevise seg om at gjengen fra balløya har prestert, men ikke mot noen som duger. -Det er stor forskjell på hva vi og England har oppnådd.

Dei gløymde fangane

19 agentar og spionar som risikerte livet for Nord-Korea, vonar den politiske utviklinga vil føra dei heim, etter fleire tiår med ufrivillig opphald i Sør-Korea. Deira liv er som romanar frå ein krig som ikkje tok slutt.
Les mer om:

Mattis på plass i Sør-Korea

USAS forsvarsminister Jim Mattis er i Sør-Korea for å berolige de allierte etter at Donald Trump suspenderte militærøvelsene i landet.

....og så scoret Sverige

Nervøsiteten lå helt utenpå kameratgjengen fra Sverige. De fikk med seg den avgjørende kampen mot Mexico på storskjerm ved Stavanger Konserthus onsdag ettermiddag. 0–0 etter første omgang gjorde ikke neglebitingen mindre. For et mål fra Tyskland mot Sør-Korea kunne skjøvet de blå-gule ut i mørket.

Tyskland på hodet ut av Russland-VM- Sverige videre

For første gang i VM-historien er Tyskland ute av et VM-sluttspill i fotball etter gruppespillet. 0-2-tapet for Sør-Korea ga en pinlig tysk exit.

Sjokk-exit for Tyskland

De regjerende mesterne er ute av VM etter vanvittig overtidsdrama mot Sør-Korea.
Les mer om:

Tyskland ute av gruppespillet i VM for første gang noensinne

Tyskland trøblet og trøblet mot Sør-Korea. De regjerende verdensmesterne er ute av VM.
Les mer om:

Regjerende mester Tyskland ute av VM: – Største skammen i tysk VM-historie

(Sør-Korea – Tyskland 2–0) Her er en setning du aldri har lest før, kjære leser: Tyskland er slått ut av VM allerede i det innledende gruppespillet.
Les mer om:

Spillerbørsen: – Det holder ikke når man er satt inn for å avgjøre

TV 2s fotballkommentator Endre Olav Osnes ble ikke imponert over de tyske spillerne etter sjokk-tapet mot Sør-Korea.
Les mer om:

Tyskland setter gassen i bånn direkte

Tyskland skal vinne dagens kamp mot Sør-Korea og setter garantert full fart direkte.
Les mer om:

Toni Kroos kan gjøre det igjen

Toni Kroos frelste Tyskland mot Sverige. Han blir en nøkkelspiller for Tyskland også i dagens VM-kamp mot Sør-Korea

Tyskland setter gassen i bånn direkte

Tyskland skal vinne dagens kamp mot Sør-Korea og setter garantert full fart direkte.
Les mer om: