Nyheter om Sør-Korea


OL-kvalifisering i Montenegro

Mandag informerte det internasjonale håndballforbundet om status for de seks kvalifiseringsturneringene til OL. Da måtte de norske spillerne vente på beskjed om hvor deres kvalifisering skulle spilles. Tirsdag kom endelig en avklaring om hvor det skjer. Da ble det spikret at Norges gutter reiser til Montenegro for å sikre OL-plassen. Kampene er satt opp helgen 12.-14. mars. Norge er storfavoritt og møter Chile, Brasil og Sør-Korea. Det betyr at spillere fra tre kontinenter møtes. De to beste lagene får OL-billett.

Klør seg i hodet etter spektakulær flukt

Det som antas å være en desertør tok seg fra Nord- til Sør-Korea i forrige uke.
Les mer om:

Sørkoreansk luksushotell ble mareritt til ferskt brudepar

Et femstjerners hotell i Sør-Korea unnskylder, etter at gjester oppdaget at de kunne bli observert på badet, i dusjen og i badstuen.
Les mer om:

OL-kvalifisering i håndball flyttes

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har gitt Norges Håndballforbund beskjed om at OL-kvalifiseringen i mars for menn flyttes ut av Norge. Den siste delen av OL-kvalifiseringen for menn er fordelt på tre turneringer, og Norge var tildelt arrangøransvaret for gruppe én. Der er Brasil, Chile og Sør-Korea motstandere. De to beste lagene er videre til OL i Tokyo. I oktober 2019 ble det bestemt at den ene kvalifiseringsturneringen skulle legges til Trondheim 12.- 14. mars 2021. Slik blir det ikke. IHF har gitt beskjed om at de ser seg om etter en annen arrangør.

Sørkoreanske hunder og katter får tilbud om coronatest

Hunder og katter får gratis koronatest i Seoul i Sør-Korea dersom de har hatt kontakt med coronasmittede mennesker og har symptomer.
Les mer om:

OL-kvalik kan bli flyttet fra Norge

Sander Sagosen og de andre norske håndballgutta ser ut til å måtte gi slipp på hjemmefordelen i OL-kvalifiseringen om vel en måned. Motstandere er langveisfarende Brasil, Chile og Sør-Korea. Kampene skal spilles 12.-14. mars og er lagt til Trondheim. Pandemien og innreise-restriksjoner til Norge, ser ut til å sette en stopper for arrangementet uten at Norges Håndballforbund (NHF) helt har gitt opp. – Vi er fullt innstilt på å arrangere, men med dagens innreiseregler går det ikke.

Høytstående nordkoreansk diplomat hoppet av i 2019

En nordkoreansk diplomat som var fungerende ambassadør i Kuwait, har hoppet av til Sør-Korea sammen med familien.
Les mer om:

«Mix» drar til Tyrkia

Norskamerikaneren Mikkel «Mix» Diskerud (30) skal spille for Denizlispor i den tyrkiske toppserien. Denizlispor ligger sist på tabellen i Tyrkia, og halvveis i sesongen har laget fem poeng opp til sikker plass. Siden 2018 har han offisielt vært eid av Manchester City, som har lånt ham ut til klubber i Sverige og Sør-Korea. Overgangen til Denizlispor er imidlertid permanent, og han har skrevet under for halvannet år med den tyrkiske klubben.

Samsung-topp dømt til fengsel i korrupsjonsskandale

Samsung-arving Lee Jae-yong er i Sør-Korea dømt til fengsel i to og et halvt år i forbindelse med en omfattende…
Les mer om:

Samsung-topp dømt til fengsel i korrupsjonsskandale

Samsung-arving Lee Jae-yong er i Sør-Korea dømt til fengsel i to og et halvt år i forbindelse med en omfattende korrupsjonsskandale fra 2016.
Les mer om:

Hyundai hopper over 20 prosent etter samtaler med Apple

Investorene har aldri priset asiatiske aksjer høyere enn i dag. I Sør-Korea stiger bilselskapet Hyundai kraftig…
Les mer om:

Sør-Korea forlenger koronainnstramminger med to uker

Begrensningen i sosiale kontakter i den sørkoreanske hovedstaden Seoul blir forlenget med to uker for å slå ned smitteutbruddet der.
Les mer om:

Sør-Korea beklager etter stort smitteutbrudd i fengsel

Sør-Koreas justisdepartement beklager etter at det har brutt ut smitte blant ansatte og innsatte på et fengsel i hovedstaden Seoul.
Les mer om:

Virusmutasjon oppdaget i Sør-Korea

Tre tilfeller av den ekstra smittsomme virusvarianten som først ble oppdaget i Storbritannia, er nå bekreftet også i Sør-Korea.

Største smitteøkning i Sør-Korea til nå

Sør-Korea registrerte første juledag den største døgnøkningen i nye smittetilfeller til nå.
Les mer om:

Sør-Korea forbyr samlinger på fem eller flere personer

Sør-Korea forbyr samlinger på fem eller flere personer over hele landet fra torsdag til over nyttår.
Les mer om:

Over tusen daglige smittetilfeller i Sør-Korea

Sør-Korea registrerte lørdag over 1.000 nye koronatilfeller for femte dag på rad.
Les mer om:

Sørkoreansk majorsensasjon

Sør-Koreas Kim A. Lim (25) var ranket som nummer 94 i verden, men stakk likevel av med seieren i US Open i golf for kvinner. Hun var attpåtil debutant i US Open-sammenheng, men imponerte under mandagens sluttrunde og surfet inn til 67 slag på de 18 hullene Champions Golf Club i Texas. Kim A. Lim vant med ett slag på Ko Jin-young og det amerikanske hjemmehåpet Amy Olson. Lims US Open-seier var hennes første seier utenfor Sør-Korea noensinne.
Les mer om:

Ny smittetopp i Sør-Korea

Sørkoreanske helsemyndigheter registrerte 950 nye koronatilfeller det siste døgnet, det største smittehoppet siden pandemien brøt ut.
Les mer om:

Kim Jong-uns søster bryter stillheten

Kim Yo-jong går i strupen på Sør-Korea etter at landets utenriksminister stilte seg tvilende til at Nord-Korea ikke har opplevd tilfeller av coronaviruset.
Les mer om:

Sør-Korea strammer koronagrepet

Den tredje bølgen med koronaoppblomstring i Sør-Korea gjør at myndighetene nå har innført nye strengere restriksjoner for de neste tre ukene.
Les mer om:

Sør-Korea innfører ny lov (!) for å hjelpe BTS

Boybandet BTS er big business globalt.
Les mer om:

Tredje dag på rad med høye smittetall i Sør-Korea

For tredje dag på rad har Sør-Korea registrert over 500 nye koronatilfeller. Smittespredningen er den største siden utbruddet var på sitt verste tidligere i år.
Les mer om:

Andre dag på rad med over 500 nye smittede i Sør-Korea

For andre dag på rad har myndighetene i Sør-Korea registrert over 500 nye koronasmittetilfeller. Statsministeren ber folk holde seg hjemme.
Les mer om:

Største smittehopp i Sør-Korea siden mars

Sørkoreanske helsemyndigheter registrerte 583 nye koronatilfeller torsdag. Det er det høyeste antallet nye tilfeller siden mars.
Les mer om: