Nyheter om Sødal


Kristiansandere klare for verdenscup i Polen

Kommende helg er det den første internasjonale regattaen for Oda Aagesen og Oskar Sødal.
Les mer om:

Nå blir det 50-sone og fartshumper på Torridalsveien

Endelig klarte veimyndighetene å bli enige om en løsning for beboerne på Sødal, som har fått sykkelveien stengt under utbygging av Kokleheia Amfi.
Les mer om:

Ulikheter i økonomi mellom husstandene øker miljøproblemene

Endelig klarte veimyndighetene å bli enige om en løsning for beboerne på Sødal, som har fått sykkelveien stengt under utbygging av Kokleheia Amfi.
Les mer om:

Nils fra Årvoll i verdens største elbiltest: Norsk klimas påvirkning på elbil-rekkevidden er større enn du tror

Nok en gang har NAF og Motor sett på elbilenes kilometer-rekkevidde. Denne gangen med utgangspunkt i sommerklima, og også den gangen med Årvoll-mannen Nils Sødal bak rattet i den ene testbilen. Kanskje litt overraskende viser det seg at til og med det norske sommerværet kan sette elbilene på prøve.
Les mer om:

Sødal Terrasse vel: Trafikksikkerhet for myke trafikanter

Mange lurer på hvorfor vi beboere i Sødal, Smiedalen og Skaugo-området er så opptatt av stengingen av en gang- og sykkelveg langs Torridalsveien og ikke vil bruke dobbelt så lang tid på å sykle i veibanen sammen med bilene på den kronglete og bakkete veien over Kokleheia.
Les mer om:

Sødal-folket og retten til sykkel- og gangsti

Arbeidet med utbyggingen av Kokleheia Amfi er i full gang. Men fremdeles har ikke folket på Sødal fått noen erstatning for sin sykkel- og gangsti mellom avkjørselen til Sødal Terrasse og Påskebjerg.
Les mer om:

Palmesus, grådighetskultur og nedsnødde politikere

Den 5. februar 2013 kunngjorde FVN en artikkel hvor det opplyses at Domkirken tar 23 prosent av billettinntektene og minimum kr. 10.000,- i grunnleie når Torstein Sødal og andre proffe musikere skal spille julekonsert.
Les mer om:

Bygg en tunnel for syklistene

Ser at det er problematisk for syklister å måtte bruke veien til ferdsel på Sødal. Jeg lurer på om alt er gjennomtenkt for å løse denne situasjonen.
Les mer om:

Nå kommer riktig prising av hurtiglading

Nå går den siste av ladeoperatørene over til å ta betalt per kilowattime. – Dette er en viktig forbrukerseier som gjør elbilhverdagen langt enklere for folk, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.
Les mer om:

Iverksetter tiltak etter misnøye og demonstrasjon

Kristiansand kommune, fylkeskommunen og Statens vegvesen har bestemt seg for å iverksette tiltak på Torridalsveien. Årsaken er at beboere på Sødal ikke har vært fornøyde i forbindelse med sperring av en vei.

Paradokset i Torridalsveien

Skjærtorsdag formiddag tok jeg meg en tur på Torridalsveien fra Sødal og sydover forbi Påskebjerg. Dette gjorde jeg etter henvendelser fra mange beboere på Sødal, Skaugo, og ikke minst inne i blokkene i Smiedalen.
Les mer om:

Demonstrerte ved å sykle i 70-sona: – En dritskummel strekning

Beboere på Sødal demonstrerte tirsdag mot at de er bedt om å sykle gjennom 70-sona på Torridalsveien eller benytte to andre omveier som følge av en stengt gang- og sykkelvei.
Les mer om:

Stengt sykkel- og gangvei i sykkelbyen Kristiansand

Sykkel- og gangveien beboerne på Sødal benytter på stykket Sødal-Arenfeldts vei for å komme til byen, vil være stengt i seks måneder.
Les mer om:

Stenger gang- og sykkelvei i et halvt år

Beboere på Sødal og Skaugo fortviler over at gang- og sykkelveien mot sentrum blir stengt i et halvt år mens leilighetsprosjektet Kokleheia Amfi bygges.
Les mer om:

NAF: - Slik unngår du å betale for mye for elbilen

Lange leveringstider gjør enkelte elbiler svært attraktive. – Nye elbiler legges nå ut for salg til en høyere pris enn listepris i butikken til merkeforhandleren. Pass på så du ikke ryker på en saftig ekstraregning, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.
Les mer om:

NAF: Slik får du ned lade-regningen

Drivstoffkostnadene har økt dramatisk for alle bilister. - Selv med strømstøtte merker elbilistene at laderegningen øker, men med noen enkle grep kan du spare inn noen kroner på strømregningen, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.
Les mer om:

NAF: - Rydd opp i prisene på hurtiglading

Tre av fire elbilister synes prisene på hurtiglading er vanskelige å forstå. - I det du kobler til hurtigladeren aner du ikke hva prisen blir. Dette må bli enklere for forbrukerne, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.
Les mer om:

Nils fra Årvoll skal være med på verdens største elbiltest

Neste uke begynner NAF sin årlige vintertest av elbilene, og bak rattet på den ene bilen, av totalt 30 testbiler som skal vurderes, finner man Årvoll-mannen Nils Sødal. Testen er todelt og skal blant annet avdekke om produsentenes oppgitte rekkevidde stemmer med virkeligheten på de norske vinterveiene.
Les mer om:

En av to elbilister klarer seg med under 300 kilometer rekkevidde

- Den typiske elbileieren har en bil med under 300 kilometer rekkevidde og lader bilen hjemme fra ladeboks oftere enn tre ganger i uken, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.
Les mer om:

– Lurest å la bilen stå

Underkjølt regn er det vanskeligste føret, påpeker seniorkommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i NAF.
Les mer om:

Selvtesting har reddet julefeiringa for Thea

En kjapp pinne opp i nesa redder jula for mange. Apotekene selger rekordmange tester nå før julaften. Familien Sødal er blant de som bruker hurtigtester for en tryggere julefeiring.
Les mer om:

Reagerer på fryktkultur rundt vaksine i frimenigheter

30. september døde predikanten Leif Solheim etter at han ble koronasmittet på et møte på Sødal bedehus. Han var uvaksinert. Nå tar en av sønnene et kraftig oppgjør med det han kaller fryktkultur i frimenighetene.
Les mer om:

NAF: Slik bruker du tåkelysene riktig

Vi er inne i tiden med mye fuktighet og temperatursvingninger, og med det kommer tåka. – Riktig bruk av tåkelys gir deg bedre sikt og reduserer risikoen for at du blender andre på veien. Så frisk opp kunnskapen, mener Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.
Les mer om:

Slik tar du lys-sjekken på bilen

I den mørke tiden av året er billysene ekstra viktige. – Det er viktig både for å se og bli sett. Derfor er det viktig å sjekke at lysene på bilen din fungerer, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF i en pressemelding.
Les mer om:

Håndball: IHF får norsk dommersjef

Per Morten Sødal blir øverste dommeransvarlig i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) de fire neste årene. Det ble klart på siste dag av IHF-kongressen. Sødal skriver i et Facebook-innlegg at han er ydmyk og stolt. «Nå venter fire år med hard jobb. Fundamentet er godt for å skape videre utvikling. Jeg gleder meg!», legger han til. Sødal jobber også som journalist i Romerikes Blad.
Les mer om: