Nyheter om Sæter


Alt av myggmiddel revet vekk fra hyllene på Sæter på én dag

Nedbøren som kom for to uker siden skal være den utløsende årsaken til myggen som herjer nå. Apotek 1 på Sæter har merket myggens aktivitet i form av tomme hyller.
Les mer om:

BILDESERIE: Se bildene fra ABBA-showet på nye Nordstrand kulturarena: – Det er gøy å slippe seg løs

Barn fra bydelen har tilbrakt en uke av sommerferien på nye Nordstrand kulturarena på Sæter. Se bildene fra det «Mamma Mia»-inspirerte showet de har laget.
Les mer om:

Trine (61) har tatt imot naboenes helsehemmeligheter i 30 år: – Butikken er bygget på tillit

Trine Nordli (61) har vært med på helsekostens opp- og nedturer gjennom 30 år i bransjen. I butikken på Sæter har hun brukt halve livet på å ta imot naboer med helseplager og hjelpe dem med å finne løsninger.
Les mer om:

Håper krisepakke kan oppfylle kulturhusdrøm på Sæter

Ferske krisepenger fra staten kan bli en redningsplanke for Nordstrand Kulturarena. Det håper lokalpolitikere som heier på en rask forvandling av det gamle bydelshuset på Sæter til et «drømmehus» for unge og gamle.
Les mer om:

Da Helene (28) fikk tilbud om drømmejobben på Sæter, forlot hun samboer i England: – Det er det vanskeligste valget jeg noensinne har tatt

I snart et år har Helene Naley Andersen jobbet som osteopat på Krathe Helse på Sæter og stortrives med å jobbe i bydelen hun vokste opp i, etter hun har bodd utenlands i flere år.

Ungdommer på vei fra fest knuste glassruta til Familie Sushi på Sæter: – Utrolig irriterende

I fjor opplevde Hien Huynh hos Familie Sushi på Sæter tre innbrudd på kort tid. Natt til tirsdag knuste ungdommer en rute i restauranten hans. Nå må Hyunh ut med mellom 10.000 og 15.000 kroner.
Les mer om:

Nå snuser tre bedrifter på disse lokalene på Sæter: – Håper å komme i mål med noen av dem, sier megleren

Lokalene under Rema 1000 på Sæter har vært forsøkt utleid lenge. Nå kan en løsning være på trappene.
Les mer om:

For Sunena hos apoteket på Sæter handler jobben om tillit og kjærlighet: – Jeg gråter og ler med kundene

Sunena Bashir jobber på Apotek 1 Nordstrand på Sæter og er spesielt opptatt av tillit hos kundene. – Hvis jeg har fått tre hjertelige takk i løpet av dagen har jeg nådd målet mitt, sier hun.

SE BILDENE: Bli med til skateparken på Sæter: – Her kan man komme og være den man er

Nicolas Africanus Gjefle (21) er oppvokst rett i nærheten av skateparken på Sæter. Men da han var yngre, dro han og vennene til Bekkestua for å skate. – Før fantes det ikke noe sånt sted å skate på Nordstrand, sier han.
Les mer om:

SE VIDEO: Sjekk ut triksene fra skateparken på Sæter

Nicolas Africanus Gjefle (21) viser deg sine beste triks i skateparken på Sæter.
Les mer om:

Marija (42) var minerydder i Afrika og på Balkan. Nå blir hun hundefrisør på Sæter: – Skummelt og spennende

Kroatiske Marija Beze (42) forlater en trygg jobb og satser hundretusenvis av kroner på å starte egen hundefrisørsalong på Sæter Torg.
Les mer om:

Flere eiendommer på Sæter kjøpt opp av eiendomsutviklere: – Vi får ofte henvendelser fra folk som vil selge

Eiendomsutviklere har sikret seg nesten samtlige eiendommer mellom Nordstrandveien og Tallbergveien på Sæter.
Les mer om:

Se hvem som var på sushiåpning på Sæter Torg i dag

Det var kø da nyåpnede Norlaks delte ut gratis sushi på Sæter Torg lørdag. Kundene roste den gode sushien og hyggelige betjeningen, og nøt sushi i solen. Helt siden januar har det vært klart at Norlaks skulle åpne i Espresso House sine gamle lokaler på Sæter Torg. – Det har vært en lang oppussingsprosess for oss, og nå vi er så glade for at vi har åpnet, sier Norlaks-ansatte på Sæter.
Les mer om:

Slik har koronakrisen påvirket folk på Nordstrand: – Mange kjenner på en hjelpeløshet, sier Sæter-psykolog

Frykten for at man skal bli smittet selv, eller at noen i nær familie skal bli rammet av koronaviruset, opplever psykolog Jostein Kusslid (53) på Sæter som en av de største endringene hos klientene de siste månedene.
Les mer om:

Mange velger å betale for koronatesting – Dr Dropin på Sæter har gjennomført flere titalls tester siden forrige uke

Hjemmelegene melder også om stor etterspørsel etter koronatester.
Les mer om:

Det yrer av liv i det gamle bydelshuset på Sæter. Annette (40) og Renate (39) er blant leietagerne i det nye kreative fellesskapet

Et nytt kreativt fellesskap har dukket opp på Sæter. Nå har kunstnere og andre kreative sjeler inntatt det tidligere bydelshuset. – Det er helt fantastisk å komme hit. Her heier vi på hverandre, forteller leietagerne.
Les mer om:

NHO vil ha folk tilbake på arbeidsplassen: – Hvis alle blir syke samtidig kan det fort bli krise, sier megler på Nordstrand

DNB Eiendom på Nordstrand har begynt å gå fra hjemmekontor tilbake til lokalene på Sæter. – Vi har godt med plass i lokalene våre, sier daglig leder Alexander Sveen.
Les mer om:

Nordstrandsfolk klager på avslag. Nå skal bystyret si ja eller nei til alt fra trefelling på Bekkelaget til byggegrenser i Solveien

Trær i Heiasvingen, påbygg på Lambertseter, gamle og nye byggeprosjekter i Solveien, på Sæter og Hauketo, samt terrenginngrep på Stenbråten er blant sakene som snart skal avgjøres i Oslo bystyre.
Les mer om:

Bystyret gir grønt lys for høyere bygg på Sæter-tomten. – Bedre eksempel på at fortettingen er utbyggerstyrt finner du knapt, raser Nordstrand Vel

Heidi Aasheim i Nordstrand Vel er skuffet og provosert over at bystyret denne uken ga grønt lys for høyere bygg på Sæter enn reguleringsplanen legger opp til. Det var heller ikke flertall for en trinnfri adkomst til trikkestoppen fra planområdet i Ekebergveien.

Fem i nærmiljøet om livet etter korona: –Det er en hverdag med mindre stress og lavere skuldre

Koronaviruset har dramatisk forandret livene våre. Slik opplever fem på Sæter torg hverdagen.
Les mer om:

Han var syk og butikken gikk med millionunderskudd - men nå er Other Items-sjefen optimist: – Fremover ser det veldig greit ut

Klesbutikken Other Items på Sæter gikk 1,8 millioner kroner i minus i fjor. Nå har eieren «ryddet opp i gammel moro», gjort endringer i butikken og ser lyst på fremtiden.
Les mer om:

Opptur for sushi-sted på Sæter under koronakrisen: – Ser veldig lyst på fremtiden

Eierne av Familie Sushi på Sæter kan se tilbake på en måned med 20 prosent omsetningsvekst fra samme måned i fjor.
Les mer om: