Nyheter om Russland


Ukraina og Russland krangler om tørken på Krim

Tørke og ukrainsk demning førte til unntakstilstand på Krim-halvhøya, Ukraina og Russland krangler om hvem som har skylda.
Les mer om:

Mourinho har ikke bestemt seg – gir franskmannen en siste sjanse

Vi trodde egentlig dette kapitlet var avsluttet og at franskmannen var på vei ut døra på Old Trafford, men den gang ei. VM gir Anthony Martial en siste sjanse. Martial har aldri helt ha kommet inn i varmen hos Jose Mourinho. I en av verdens beste klubber må nødvendigvis noen spillere vike. For Martial har Alexis Sanchez´og Freds ankomst gjort fotballhverdagen ekstra krevende. Tottenham og Juventus har begge vært på jakt etter den misfornøyde United-spilleren, men nå kan det se ut som Martial får en siste sjanse hos de røde. Takket være VM i Russland. Ikke noe å si på selvtilliten i USA.

Russland åpner for nytt møte mellom Trump og Putin

Russlands ambassadør til USA sier de er åpne for et møte mellom Vladimir Putin og Donald Trump. Den amerikanske presidenten har invitert Putin til Washington.

Trump: – Viktig å komme godt overens med Putin og Russland

Trump og Det hvite hus inviterer Putin til Washington til høsten og påpeker viktigheten av et godt forhold mellom landene.

Russland ber britene om beviser etter melding om identifisering av mistenkte i Skripal-saken

Russland ber britiske myndigheter om beviser etter meldinger om at politiet har identifisert russere mistenkt for attentatet mot Sergej Skripal i Salisbury.
Les mer om:

Russland ber britene om beviser etter melding om identifisering av mistenkte i Skripal-saken

Russland ber britiske myndigheter om beviser etter meldinger om at politiet har identifisert russere mistenkt for attentatet mot Sergej Skripal i Salisbury.
Les mer om:

Nye demonstrasjoner mot pensjonsreform i Russland

Russere har igjen demonstrert mot et forslag om å øke av pensjonsalderen i landet. Torsdag stemmes det over forslaget i nasjonalforsamlingen.
Les mer om:

Forvirring om Trumps syn på russisk hacking

Donald Trump svarte nei da en journalist spurte om Russland fortsatt utfører datahacking mot USA. Ifølge pressesekretæren i Det hvite hus mente han noe annet.

Trump svarer nei på spørsmål om Russland fortsatt utfører datahacking mot USA

President Donald Trump tror ikke at russiske hackere fortsatt arbeider mot amerikanske mål, stikk i strid med det etterretningssjef Dan Coats sa siste fredag.

Frode Berg fengsles i ytterligere to måneder

Spionsiktede Frode Berg (62) må sitte varetektsfengslet i Russland i ytterligere to måneder. I forkant av fengslingsmøtet var Berg imidlertid optimistisk.
Les mer om:

Berg fengsles i to nye måneder

Spionsiktede Frode Berg (62) vil sitte varetektsfengslet i Russland i ytterligere to måneder. I forkant av fengslingsmøtet var Berg imidlertid optimistisk.
Les mer om:

Førte landet til sitt første VM. Nå trekker han seg

Hernán Darío Gómez avslutter sin tid som Panamas landslagssjef etter landets VM-debut i Russland.
Les mer om:

Trump hevder han sa feil i Helsingfors

Donald Trump sier at han tror Russland forsøkte å påvirke valget i 2016, men at det ikke hadde noe å si for valgresultatet.

Joe Hart ble med på treningsleir

Joe Hart ble kjøpt av Manchester City fra Shrewsbury tilbake i 2006 og et par sesonger senere ble han Englands landslagskeeper. Han har vært ute i kulden en god stund nå og heller ikke vurdert som god nok til å bli med landslaget til England.  Nå er han tilbake på Etihad stadion etter å ha vært på utlån hos West Ham. Laget har nå dratt på treningsleir i USA og Joe Hart er med, men om det betyr han er inne i varmen igjen vites ikke.

Putin vil ha tettere sikkerhetssamarbeid med Trump

Russland er anklaget for statsstøttet cyberangrep mot USA. Nå vil Putin ha jevnlige møter mellom de to lands sikkerhetstjenester.
Les mer om:

Opprør blant Trumps partifeller etter toppmøtet med Putin

WASHINGTON (NRK) I kveld møter president Donald Trump sine partifeller i kongressen etter gårsdagens famøse toppmøte i Helsingfors. Mange republikanere har gått hardt ut mot presidenten, og krever tøffere tiltak overfor Russland.

Vesten drysser penger over Serbia, men hjertet er i Russland

BEOGRAD (VG) Norge nesten dobler pengestøtten til Serbia, men mange serbere føler seg likevel tettere knyttet til Russland enn Vesten.
Les mer om:

Putins Helsinki-triumf

NY VENDING: Donald Trumps oppførsel åpner opp for samarbeid med Russland på flere områder, mener russisk professor. Vestlige politikere raser mot Trumps ettergivenhet overfor Putin.
Les mer om:

Portugisisk europamester trygler om retur til Premier League

Det ble liksom ikke den store oppturen. I februar valgte den tidligere Southampton-kapteinen Jose Fonte veivalget som brakte ham til den Kinesiske Superligaen. Noen måneder senere står han uten klubb og med hjemmelengsel. Selv om vi snakker om en portugisiske midtstopper, har England vært hjemmet hans siden 2008 da han kom til Crystal Palace. Så bar det over til en syv-års-års periode hos Southampton før West Ham. Så ble det av en eller annen mystisk grunn meldt overgang til Dalien Yifang. Dette må ha fortonets seg som sitt livs tabbe for portugiseren.

Russland felt for umenneskelig behandling av Pussy Riot

Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg (EMD) slår ned på Russlands behandling av medlemmene i protestgruppen og punkbandet Pussy Riot.
Les mer om:

Russland må betale 37.000 euro til Pussy Riot

Russland er felt i Den europeiske menneskerettsdomstolen. Aktivistgruppa Pussy Riot vart utsett for umenneskeleg behandling under rettssaka i 2012.
Les mer om:

Putin: – Russland har ikke noe «dritt» på Trump

– Vi har ikke noe på dem, og det kan heller ikke være noe, sier Putin om påstander om at Russland er i besittelse av avslørende materiale om USAs president.
Les mer om:

Over tre millioner besøkte Russland under fotball-VM

Vertsnasjonen Russland tok imot over tre millioner turister i forbindelse med fotball-VM. Det er dobbelt så mange som under vinter-OL i Sotsji i 2014.
Les mer om:

Putin og Trump møtte pressen

Under pressekonferansen i Helsinki, understreket Donald Trump og Vladimir Putin viktigheten av samarbeid mellom USA og Russland. – Den kalde krigen hører til fortiden, sa Putin.

Trump og Putin: Benekter russisk påvirkning i valgkampen

Helsingfors (NRK): – Forholdet mellom USA og Russland har aldri vært dårligere enn nå, men dette begynte å endre seg fire timer siden. Det sa USAs president Donald Trump på pressekonferansen etter dagens toppmøte i Helsingfors.