Nyheter om Russland


110.000 filer fra russisk lab

Verdens Antidopingbyrå (WADA) har gitt videre mer enn 110.000 datafiler til friidrettens disiplinærkomite. Filene stammer fra det russiske dopinglaboratoriet i Moskva som WADA fikk adgang til januar. Der ble det gjort beslag av blant annet datafiler og lagrede dopingprøver. Russland er utestengt av det internasjonale friidrettsforbundet.
Les mer om:

Spania må ut å lete etter ny landslagssjef

Vi husker alle dramaet som utspant seg i dagene før VM i Russland i sommer hvor Spanias landslagssjef Julen Lopetegui fortalte på en pressekonferanse at han etter VM hadde akseptert å overta Real Madrid etter Zinedine Zidane.

Russland planlegger dobbelt så mange atomreaktorer i Arktis

Russland planlegger å doble antallet atomreaktorer de neste 15 årene. De fleste vil være militære reaktorer hos den russiske Nordflåten, kun få mil unna norskegrensa.
Les mer om:

Kina og Russland hindret forsøk på å stanse nordkoreansk drivstoffimport

Et FN-forslag fra USA om å stanse Nord-Koreas import av drivstoff er stanset av Russland og Kina.
Les mer om:

«Det meste er nord!»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)God sikkerhet og en høy beredskap mot uønskede hendelser er avgjørende for en bærekraftig utvikling av samfunnene i Arktis og for en sunn økonomisk utvikling i nordområdene. All kommersiell aktivitet i nord må derfor inkludere en sikkerhets- og beredskapsdimensjon.

Den belgiske landslagstreneren ber stjerna si bytte klubb

Vi har alle fått med oss at Romelu Lukaku har sendt sin kjærlighetserklæring til Italia: «Serie A is also my dream league – I love Italy». Hadde det vært opp til den belgiske landslagstreneren, bør en overgang skje heller før enn siden. Roberto Martinez ledet Belgia til bronse i VM i Russland.

Moldova: Ny regjering jakter landets rikeste mann

Den politiske krisen i Moldova kan gå mot en løsning, etter at både EU og Russland nå støtter en ny samlingsregjering. Situasjonen i den tidligere sovjetrepublikken har i lang tid vært svært spent.
Les mer om:

Besøk fra russisk vennskapskommune

Stiftelsen Tysfjord/Russland får i tidsrommet fra 16. til 19. juni besøk fra Russland.
Les mer om:

Russisk kommunistparti vil ha HBO-serien Chernobyl bannlyst

Ikke alle er fornøyd med oppmerksomheten rundt den nye HBO-suksesserien. Chernobyl skildrer 1986-katastrofen i Tsjernobyl; den (hittil) mest alvorlige kjernekraftulykken i verdenen. Serien, skapt og skrevet av Craig Mazin (The Hangover Part II og III), burde ifølge flere av Vladimir Putins medievenner vært laget av russere – ikke amerikanere. Partiet Russlands kommunister, rivalen til Den russiske føderasjons kommunistparti, går så langt som å oppfordre Russland til å saksøke HBO og Craig Mazin for seriens «motbydelige» skildring av Sovjetunionen. Ifølge The Hollywood Reporter hevder partiet a

Russland startet første arktiske togreise til Norge

– En tur til Russlands vestlige arktiske region ville ikke vært fullstendig uten et stopp i Norge, mener tysk reisebyrå.
Les mer om:

Ekspert: - Dette frykter Russland

Russiske medier raser etter HBO-serien «Chernobyl». Russland-ekspert er ikke overrasket.
Les mer om:

Fire kunstnere kommer helt fra Russland for å sette opp spektakulær kunst til Rakettnatt

- Vår drøm da vi startet var at Rakettnatt skal føles som et parallelt univers, sier festivalsjef Stian Johansen til Nordlys
Les mer om:

Vil Russland sitte stille?

Krigstrommene hjaller i Midtøsten. Vil Russland sitte rolig å se på hvis USA bomber deres nære venn Iran?
Les mer om:

Demokratene gir fra seg regjeringsmakten i Moldova

Partiet Demokratene i Moldova kunngjorde fredag at det vil overlate regjeringsmakten til en koalisjon støttet av USA, EU og Russland.
Les mer om:

Advarer mot amerikanske baser: – I strid med Norges interesser

Norge har alltid opprettholdt «en utstudert avstand» til både Russland og USA. Colin Powells tidligere stabsjef kommer med en kraftig advarsel mot å endre dette.
Les mer om:

Advarer mot amerikanske baser: – I strid med Norges interesser

Norge har alltid opprettholdt «en utstudert avstand» til både Russland og USA. Colin Powells tidligere stabsjef kommer med en kraftig advarsel mot å endre dette.
Les mer om:

Advarer mot amerikanske baser: – I strid med Norges interesser

Norge har alltid opprettholdt «en utstudert avstand» til både Russland og USA. Colin Powells tidligere stabsjef kommer med en kraftig advarsel mot å endre dette.
Les mer om:

Agent Jim Solbakken avviser at han representerer den tiltalte spilleren(pluss)

Fotballagent Jim Solbakken hevder han ikke sto bak den tiltalte fotballspillerens overganger til Russland og Saudi-Arabia.

Har imponert på midtbanen til Kristiansund, fått gigantisk lønnstilbud

Det kan gå mot en kraftig økonomisk opptur for Kristiansunds midtbanepiller Amidou Diop etter å ha imponert denne sesongen. – Diop har blitt oppdaget utenfor Norges grenser og nå kan han ifølge Eurosport være på vei til Russland.  «Senegaleseren har hatt en god vårsesong for Kristiansund, og nå kan det være at norske kroner blir byttet ut med russiske rubler for 27-åringen. Ifølge Tidens Krav kan det bety klingende mynt både for spiller og klubb.

Medier: Russland og Tyrkia mekler fram våpenhvile i Idlib

Russland og Tyrkia har forhandlet fram en våpenhvileavtale for Idlib-provinsen mellom syriske myndigheter og opprørere, ifølge russiske militærkilder.
Les mer om:

AC Milan vil hente Dejan Lovren fra Liverpool

Det er sjette år på rad at AC Milan ikke klarer å kvalifisere seg til Champions League, i sluttspurten i Serie A var kvalifisering innen rekkevidde, men det ble det ble bare nesten med 5.plass og kvalifisering til Europaligaen.  Dejan Lovren har et desperat ønske om mer spilletid og kan være på vei bort fra Liverpool i sommer.

Opec er nær å forlenge kutt i oljeproduksjonen for å holde oljeprisen oppe

Energiministeren i De forente arabiske emirater tror på at Opec og Russland vil lande en ny avtale og forlenge avtalen om produksjonskutt i hvert fall ut året.
Les mer om:

Russisk presse – FSB: 1–0

Russiske demokratiforkjempere vant en viktig seier da gravejournalisten Ivan Golunov ble satt fri fra fengsel. Det gjenstår å se om dette betyr et vendepunkt i kampen for demokrati og ytringsfrihet i Russland.
Les mer om:

En bølge av motstand

En bølge av motstand mot korrupte myndigheter har skylt gjennom Russland de siste dagene. Det ga oppsiktsvekkende resultater, skriver Morten Strand.
Les mer om: