Nyheter om Russland


Russisk VM-gullhåp brakk hånda

Denis Spitsov var et av Russlands fremste håp på 15-kilometeren i fri teknikk i ski-VM onsdag. Nå har han fått påvist et brudd i hånda. Dermed er VM over for den 24-årige motbakkespesialisten. Bruddet i Spitsovs arm skal ha blitt bekreftet i en melding fra det russiske skiforbundets pressetjeneste mandag, melder blant andre russiske Sport og Dagbladet. Spitsovs skade betyr at Russland også stiller svekket på herrestafetten i ski-VM senere denne uken. 24-åringen ble nummer tre i Tour de Ski denne sesongen. Han hadde blant annet beste tid på den siste etappen opp alpinbakken i Val di Fiemme.

Vil offentliggjøre spionrapport

I et åpent brev ber spiondømte Frode Berg Stortinget om å offentliggjøre så mye som mulig av EOS-utvalgets rapport om etterretningsoperasjonen i Russland.
Les mer om:

Tsjekkia ber Putin om vaksiner – vil ikke vente på EU-leveranser

EU-landet Tsjekkia vil ikke vente på forsinkede vaksineleveranser fra EU, og vil heller kjøpe Sputnik V-vaksinen fra Russland.
Les mer om:

Den norske leiren frydet seg da de så Russlands laguttak

Norge var aldri i tvil om hvilken taktikk Russland ville ta i bruk på lagsprinten.
Les mer om:

Johannes Høsflot Klæbo og Erik Valnes tok gull på lagsprinten i VM

Med en kjempeavslutning gikk Johannes Høsflot Klæbo inn Russland og sikret VM-tittel i lagsprint sammen med Erik Valnes i Oberstdorf.
Les mer om:

Klæbo sikret norsk gull

Det ble norsk gull på VM-lagsprinten. Johannes Høsflot Klæbo gikk en fantastisk sisteetappe og distanserte Finland og Russland etter at Erik Valnes hadde måttet gi luke.
Les mer om:

Russland bekrefter at Navalnyj er sendt til arbeidsleir

Lederen for det russiske fengselsvesenet bekrefter at Aleksej Navalnyj er sendt til en arbeidsleir for å sone dommen på to og et halvt år.
Les mer om:

Høyre advarer mot universitets-spionasje

– NTNU bør begrense inntaket av stipendiater fra Kina, Iran, Russland og Pakistan, sier Høyres Hårek Elvenes. NTNU mener dyktighet trumfer nasjonalitet.

Skjelettene ramler ut av Barcelona-skapet

Det er menneskelig å gjøre feil, men når du dytter inn en unødvendig utgift på 100 millioner kroner på floppen, da har du mislykkes skikkelig. Barcelona er delvis i knestående før presidentvalget i mars. Selv om ny president ikke vil løse alt på kort sikt, vil den langsiktige planen være å holde seg unna de største bommertene på overgangsmarkedet. Les: Tirsdag scoret 17-åringen i Champions League, onsdag valgte han mellom England og Tyskland De siste sesongene har Barcelona vært alt annet enn heldig med prestisjekjøpene.

En god nabo må våge å ha sin egen stemme

Spørsmålet er hvem som kan varme opp det iskalde forholdet til Russland.
Les mer om:

Homofile i Tsjetsjenia anklaget for terror – kan få 15 år i fengsel

MOSKVA (NRK): I delrepublikken Tsjetsjenia sør i Russland er to unge homofile menn anklaget for terror, melder AFP. Myndighetene i regionen sier at det ikke finnes homofile der.

Alle vinterens overganger i Eliteserien

Vinteren i Norge er vesentlig mer aktiv en de store ligaene ute i Europa. – Hovedgrunnen til det er som de fleste vet at våre serier starter og slutter innenfor et år, mens Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A og Ligue 1 har oppstart om høsten med konklusjon før sommeren.

– Står Norge foran nye sanksjoner fra Russland?

Ragnar Grønås i Ørland SV står bak dette leserinnlegget.

Tysker siktet for å ha spionert i Bundestag for Russland

Tysk påtalemyndighet har siktet en tysk statsborger for å ha spionert i Bundestag for russisk etterretning.
Les mer om:

Russland kritiserer vestlig «egoisme» i pandemien

Vestlige land har ikke klart å forene verden i kampen mot corona, mener Russlands utenriksminister Sergej Lavrov, som sier håndteringen rammer verdensøkonomien.
Les mer om:

Bohinen om møtet med Russland: – Folk sto i baris og skrek av full hals

Emil Bohinens første møte med den russiske fotballfansen ble av det minneverdige slaget. Nå ser nordmannen frem til å finne godfølelsen i Moskva.
Les mer om:

Ukraina klager Russland inn for EMD for drap

Ukraina trekker Russland inn for Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) med anklager om «målrettede likvideringer», opplyser domstolen.
Les mer om:

Forsvarssjefen ønsker mer dialog med Russland

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen mener Norge og Russland må snakke mer sammen for å dempe spenningen landene mellom.

Solberg venter klimamotstand i Sikkerhetsrådet

Statsminister Erna Solberg (H) venter motstand fra Kina og Russland når klima og sikkerhet står på dagsordenen i Sikkerhetsrådet, men håper på drahjelp fra USA.

– Et farlig spill og en eskalering av konflikt

Bjørnar Moxnes (Rødt) frykter i verste fall tøffe mottiltak fra Russland etter at amerikanske bombefly landet på norsk jord mandag.
Les mer om:

Erna Solberg i Sikkerhetsrådet: Utfordrer Russland og Kina til klima-kamp

Tirsdag skal statsminister Erna Solberg (H) delta på sitt første møte i FNs sikkerhetsråd, hvor Norge har vært medlem siden nyttår. Det er stor spenning knyttet til om Russland og Kina igjen vil avvise å ta klima-debatten inn i rådet.

Kilder: EU-ministre enige om nye sanksjoner mot Russland

EUs utenriksministre er blitt enige om nye sanksjoner mot Russland etter fengslingen av regimekritikeren Aleksej Navalnyj, sier kilder til nyhetsbyrået DPA.
Les mer om:

Svensk 47-åring tiltalt for spionasje i samarbeid med Russland

En mann skal ha mottatt større utbetalinger fra en russisk diplomat de siste årene, og har nå blitt tiltalt i Sverige for å ha truet rikets sikkerhet.
Les mer om:

Ber Noreg støtte samfunnet, ikkje Putins «kvasikriminelle organ»

– Det Putin seier er ikkje det Russland meiner, fortel statsvitar og seniorrådgjevar Inna Sangadzhieva.
Les mer om:

Israelske medier: Israel kjøpte fri kvinne fra Syria med vaksiner

Både Israel og Syria prøver å legge lokk på det, men fortellingen om hvordan en israelsk kvinne ble løslatt ved kjøp av vaksiner via Russland, er allerede blitt en politisk verkebyll.
Les mer om: