Nyheter om Russland


Russland utvider innreiseforbud for EU-representanter

Russland utvider listen over EU-representanter som forbys innreise til landet, som svar på det Moskva kaller fiendtlige handlinger fra EU.
Les mer om:

Russland: Verdens største og sterkeste atomisbryter i drift

MOSKVA(NRK): Den heter «Arktika» og skal ha sin hjemmehavn i Murmansk. Russiske myndigheter sier at den er verdens mest imponerende isbryter.
Les mer om:

Tre år etter stamcellebehandlinga i Russland: – Fantastisk å være direktør i eget selskap

Tre år etter hun gjennomgikk stamcellebehandling i Russland, er Anne Kari Røn i full gang med egen bedrift; Rønlund Hyttepark og Fjordopplevingar.
Les mer om:

Russland varsler militært samarbeid med Iran

Russland vil innlede et militært samarbeid med iranske myndigheter når FNs våpenboikott mot Iran utløper i oktober.
Les mer om:

Mario Mandzukic har forlatt Qatar for å spille tøffere fotball igjen

Den 34 år gamle kroatiske angrepsspilleren Mario Mandzukic gikk etter pengene og dro til den søkkrike klubben Al-Duhail i januar. – Det ble for kjedelig for en spiller som var en stjerne på storklubber som Bayern München, Atletico Madrid og Juventus allerede i juli var det slutt. I følge Sport-Express fortsetter Mario Mandzukic sin karrière i Russland med Lokomotiv Moskva. – Han valgte den russiske storklubbenf fremfor en retur til Serie A. Hans lojalitet til Juventus skal ha hindret han i å velge Fiorentina og Hellas Verona som begge var på jakt etter en kraftspiss.

Russland, Kina og USA dropper internasjonalt samarbeid om coronavaksine

Ingen av de tre stormaktene vil være med i arbeidet for å sikre rettferdig fordeling av coronavaksiner.
Les mer om:

Natasha (46) og Tatjana (35) har ikke truffet mødrene sine på over ett år: – En tøff, psykisk påkjenning!

Mange barn i Norge har kunnet treffe besteforeldrene sine på mange måneder, fordi disse er bosatt i land utenfor EØS. Moren til Tatiana Logan fra Russland har aldri fått se barnebarnet Thor Michael (7 måneder) på grunn av koronarestriksjonene.
Les mer om:

Russland godkjenner første reseptmiddel mot corona

Et antiviralt legemiddel til pasienter med påvist coronasmitte kan være tilgjengelig på russiske apoteker allerede i neste uke.
Les mer om:

Trump med utspill mot FBI-sjefens trusselvurderinger før valget

USAs president Donald Trump retter kritikk mot FBI-sjef Christopher Wray for å ha pekt på Russland og høyreorienterte militsgrupper som trusler mot valget.

Trump med utspill mot FBI-sjefens trusselvurderinger før valget

USAs president Donald Trump retter kritikk mot FBI-sjef Christopher Wray for å ha pekt på Russland og høyreorienterte militsgrupper som trusler mot valget.

Norsk forsker holdt igjen i Russland – mistenkt for å ville utvikle genetiske våpen

Den kjente norske professoren Yngvar Thomassen har vært under mistanke fra den russiske sikkerhetstjenesten. De mente han ville samle inn materiale til bruk i nye våpen.
Les mer om:

USA presser Russland på atomavtalen: – De har et valg å ta

Trump administrasjonen truer med å øke kostnadene av å forlenge atomavtalen med Russland, hvis ikke den russiske regjeringen går med på større forpliktelser.

Europeisk-russisk ordkrig om Navalnyj-forgiftning

Europeiske lands fordømming av opposisjonspolitikeren Aleksej Navalyjs forgiftning er en del av en koordinert svertekampanje mot Russland, sier russisk UDs talsperson Maria Zakharova.
Les mer om:

Putins «coronalege» presser Navalny

Den samme legen som sa at corona aldri kunne komme til Russland, har nå bedt opposisjonspolitiker Aleksej Navalny offentliggjøre sin personlige helsejournal.
Les mer om:

Navalnyj ønsker å returnere til Russland

Den forgiftede russiske opposisjonspolitikeren er våken og puster omsider for egen maskin.
Les mer om:

- Lager feller for å verve nordmenn

PST bekrefter at Russland, Kina og Iran forsøker å verve nordmenn som agenter og spioner. Flere nordmenn har blitt utsatt for feller for å presse dem til å bli forrædere.

Lukasjenko søker hjelp hos Putin

En hardt presset Aleksandr Lukasjenko har ankommet Russland for samtaler med president Putin. Det skjer etter en helg med store demonstrasjoner i Hviterussland.

 «Navalnyjs tilhengere får plass i bystyrer, det vil bekymre Putin-regimet»

MOSKVA(NRK): I Russland har flere av opposisjonsleder Aleksej Navalnyjs støttespillere fått plass i bystyrer i Sibir, viser foreløpige resultater etter lokalvalget. Det kommer til å bekymre president Vladimir Putin.
Les mer om:

Putins parti hevder å ha vunnet regionvalg

Regjeringspartiet Forent Russland hevder å ha vunnet helgens regionvalg i Russland, men opposisjonen mener å kunne vise til flere symbolske seire.
Les mer om:

Lukasjenko møter Putin etter massedemonstrasjoner

En hardt presset Aleksandr Lukasjenko drar til Russland for å møte president Vladimir Putin etter at over 150.000 hviterussere møtte opp i demonstrasjon mot valget.
Les mer om:

Kjempedemonstrasjon i Hviterussland – russiske fallskjermstyrker til landet for å delta i øvelse

150000 mennesker demonstrerer i Minsk, i følge det russiske nyhetsbyrået Interfax. Samtidig sender Russland elitestyrker til Hviterussland, for å delta i øvelse.

Tyskland tilbyr Russland samarbeid om Navalnyj

Tyske myndigheter sier nå de er villig til å samarbeide med Russland om mordforsøket på Aleksej Navalnyj. Forsøket på å forgifte opposisjonspolitikeren kaster skygger over de viktige lokalvalgene i Russland denne helgen.
Les mer om:

Russisk coronavaksine sendt ut til landets regioner

Det første partiet av den russiskutviklede coronavaksinen er på vei ut til Russland regioner, opplyser en talsperson for helsedepartementet fredag.
Les mer om:

Russland har begynt å sende ut vaksinedoser til landets regioner

Helsemyndighetene i Russland har startet arbeidet med å distribuere koronavaksinen «Sputnik-V» til landets regioner.
Les mer om:

Russisk koronavaksine sendt ut til landets regioner

Det første partiet av den russiskutviklede koronavaksinen er på vei ut til Russland regioner, opplyser en talsperson for helsedepartementet fredag.
Les mer om: