Nyheter om Russen


Asker-ordføreren inviterer russen til ryddedugnad søndag kveld

Russetiden er over for i år. Men flere steder er det synlige spor etter russen i form av søppel. Det vil gjerne ordfører Lene Conradi ha hjelp til å rydde.
Les mer om:

Russens feiring gikk bedre for Anne på landet i år: – Hele Hvervenbukta var full av søppel, men inne hos oss var det nesten ikke noe tull

Bendik Romstad hos «Anne på landet» har tidligere fortalt at han gruet seg til russens festing i Hvervenbukta. 17. mai var han glad russen ikke hadde lagt igjen noe trøbbel hos dem.
Les mer om:

Siste krampetrekning fra russen

Klager på høy musikk fra russen preget også natt til 18. mai for politiet i Innlandet. Ellers har det vært ruskjøring og ordensforstyrrelser på byen.
Les mer om:

Forren tar selvkritikk etter å ha festet med russen

Molde-spiller Vegard Forren innrømmer at han var en av tre som ble kalt inn på teppet etter å ha deltatt på en russefest.
Les mer om:

Stein måtte rydde etter russefesten: - Det så helt jævlig ut

Russen fikk mye skryt på 17. mai-morgenen for rydde-jobben de hadde gjort i Telegrafbukta, men det viser seg at russen hadde fint lite med opprydningen å gjøre.
Les mer om:

Forren tar selvkritikk etter å ha festet med russen

Molde-spiller Vegard Forren innrømmer at han var en av tre som ble kalt inn på teppet etter å ha deltatt på en russefest.
Les mer om:

17. mai på Nordstrand 2019

Det er folksomt på Nordstrand på 17. mai. Her kan du se bilder fra morgenarrangementet på Agnes Thorsens plass og fellestoget på Sæter, som også russen tok turen innom.

Forren tar selvkritikk etter å ha festet med russen

Molde-spiller Vegard Forren innrømmer at han var en av tre som ble kalt inn på teppet etter å ha deltatt på en russefest.
Les mer om:

Russefest-bråket: - Kan ikke tillate oss dette

Overfor RBnett forteller Vegard Forren at han var en av Molde-spillerne som festet med russen.
Les mer om:

Forren tar selvkritikk etter russefest: – Kan ikke tillate oss dette

Vegard Forren (31) erkjenner at han var én av Molde-spillerne som ble kalt inn på teppet etter å ha festet med russen tidligere i mai. Men han mener saken er blåst litt ut av proporsjoner.
Les mer om:

Russen satt fokus på eldreomsorgen i borgertoget: – Vi vil vise at vi setter pris på de også.(pluss)

I noe av det siste de gjør som russ, valgte molderussen å rette søkelyset mot eldreomsorgen i sin opptreden i borgertoget. – Bestefar er mitt største forbilde, sier russepresidenten.
Les mer om:

Russetoget 2019 - Per Moen "endelig" pensjonist

Russetoget tok av fra Shell-stasjonen på Fagernes 17:00 fredag ettermiddag. Her kan du se bildene, og hvilke budskap russen hadde på hjertet i år.
Les mer om:

Russen avslutta med stil

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Trenden med russebussar tok verkeleg av på Bryne vgs i år. I fjor var det to russebussar på Bryne. I år var det heile seks. Den eine brynebussen havarerte i løpet av russetida og var framleis ikkje kjørbar i russetoget. Derfor var det bare fem som fekk visa seg fram på 17. mai. Og bussrussen frå Jæren har gjort seg bemerka.

Se bilder fra årets 17. maitog

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Årets 17. maitog gikk litt lenger enn tidligere år, siden brua i Melkeveien er borte. Det la ingen demper på stemningen at man måtte gå litt lenger. Russen stilte også i toget. De Svalbardposten snakket med hadde sovet et par timer, men var likevel i topp humør. Det vindstille været var kanskje en av årsakene til at mange også valgte å bli med på markeringen ved bautaen på Skjæringa etter toget.

9. klasse vant over russen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det var overraskende høy kvalitet på fotballkampene folk fikk se på Vollen i Flekkefjord 17. mai.Både russen og 9. klasse stilte med lag som bestod av mange svært gode fotballspillere.Det så ut som russen skulle dra det hele i land da de på en overbevisende måte tok seg til finalen, men da det gjaldt som mest var det 9.

Padlerne var klart best til å ro!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det var tre heat i årets kapproing. I første heat var det russen I med Sebastian Versland og Maximillian Løseth som rodde mot russen II som bestod av Ashraf Zhahid og Andreas Vinningland. Russen I kom i mål på 7,25 mens russen II fikk tiden 7,46I heat nummer to var det Norsk Oppdrettsservice med Benedicte Glendrange og Lill Anita Hellestøl mot Flekkefjord Gutte og Pikekorps som var representert med Espen Loga og Eli Oma.

I natt feiret russen for siste gang. Slik så det ut etter de hadde takket for seg

Årets russekull takket for seg med grundig opprydding på de populære møteplassene.
Les mer om:

Russen fortviler over å få forbud mot busser i russetoget dagen før 17. mai: – Vi føler oss urettferdig behandlet

Alltid har Hortens russebusser fått kjøre i russetoget på 17. mai – men i år blir det trolig annerledes.
Les mer om:

Russebråk, slagsmål og ruskjøring

Politiet fikk mange klager på bråk fra russen natt til 17. mai, i tillegg til ordensforstyrrelser og håndgemeng.
Les mer om:

Revelje i byens gater

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tradisjon tro var det salutt og revelje som startet 17. mai i Flekkefjord.Klokken seks var Flekkefjord Borgerlige Artillerie Corps på plass på Olsbys utsikt for å saluttere nasjonaldagen.Flekkefjord Musikkorps startet sin runde i byens gater med Flekkefjord Sangforening marsjerende bak. Den tidlige runden med musikk for å vekke opp byens borgere til nasjonaldag, endte ved minnestøtten der Elise Refvem holder appell.

Da ungene ikke kunne komme til russen, kom russen til Spesialsykehuset

Amund Mork (5,5) sanket en tykk bunke russekort da en diger buss dukket opp på Spesialsykehuset for epilepsi.
Les mer om:

Meteorologen: Anbefaler varme klær til russen natt til 17. mai

Natt til 17. mai blir kjølig i nord mens Sør-Norge får temperaturer rundt 10 grader.
Les mer om:

– Jeg hadde nettopp pyntet stasjonen til 17. mai, men nå blir jeg stående å rydde opp etter russen

Stasjonssjef ved YX-stasjonen på Rykkinn var lite imponert over synet som møtte ham da han kom på jobb tidlig torsdag morgen.
Les mer om: