Nyheter om RussenVold, fyll, slåssing og skadeverk på russefest: – Dette er det verste vi har sett fra russen på mange år

LARVIK: Det ble vill vest på russefesten i helga. Overskjenking, slåssing, manglende respekt for politiet og en voldssak som blir etterforsket etter at flere russ gjøv løs på én person, er resultatet.
Les mer om:

Flere trafikkulykker i Møre og Romsdal

På Drammen VGS slipper russen prøver i mai hvis de oppfører seg skikkelig hele året. For russ over hele landet kan det bli lettere å kombinere russefeiring og skolegang, med nye forslag fra regjeringen.

Lokker russen til å oppføre seg pent

På Drammen VGS slipper russen prøver i mai hvis de oppfører seg skikkelig hele året. For russ over hele landet kan det bli lettere å kombinere russefeiring og skolegang, med nye forslag fra regjeringen.
Les mer om:

Spanderer vaksiner på russen – men ikke til dem som går på privatskole

Fylkeskommunen betaler for å vaksinere skoleelever mot smittsom hjernehinnebetennelse. Men rundt 1000 elever på private skoler får ikke tilbudet.
Les mer om:

Politiet vil behandle russen tøffere: – Vi mener ikke å plage dere

Politiet forteller at de ikke er ute etter å «ta» russen. Men varsler likevel en strengere linje.
Les mer om:

Russen ønsker dialog med politiet

ROGALAND: Anas Hassan (18), som er russepresident ved Hetland videregående skole i Stavanger, kjenner seg ikke igjen i bildet Sør-Vest politidistrikt tegner av årets russ.

Ungdomsskolejenter stripper for å få være med russen

ROGALAND: Allerede flere måneder før russetiden starter slår Sør-Vest politidistrikt alarm.

Kranglete menn, vold og narkotika i sentrum

Politiet har hatt litt av hvert å gjøre i Haugesund sentrum natt til søndag. Men russen oppførte seg eksemplarisk.

Russen donerer penger: Over en halv million kroner til Kreftforeningen

I løpet av en uke har #russmotkreft samlet inn over en halv million kroner. Jentene på russebussen «Don't Jinx It 2019» er blant dem som støtter kampanjen.
Les mer om:

Rosa støtte frå russen(pluss)

Les mer om:

Holmestrandingene var nest rausest i Vestfold i går – denne gjengen bidro sterkt til innsamlingen

For aller første gang var det full dekning av bøssebærere, både i Holmestrand og Hof. Mye av det var takket være russen.

Her får russen spasmer av livsfarlig stunt

Unge besvimer for å bli delt på Snapchat. Kan være livsfarlig, mener lege.
Les mer om:

Kledde seg i rosa for brystkreftsaken

Torsdag var det uvanlig mange rosakledde elever på Hamar Katedralskole. Slik markerte russen at det er brystkreftmåneden.
Les mer om:

Aina var lei av å høre om all fyll og bråk - da inviterte hun russen på en helt spesiell tur

RJUKAN: Russemammaen Aina Kaupang fra Moss inviterte russen med på Hardangervidda etter bråket på Kos i sommer. Nå har hun fått med seg DNT som arrangør av turen.
Les mer om:

Russen: – Tar sprøyte for ikke å bli dødssyk

SKIEN (NRK): Festen starter tidligere enn noen gang. Helsesøstre oppfordrer russen til å ta sprøyta mot smittsom hjernehinnebetennelse så snart som mulig.
Les mer om:

Vil fjerne høstferien for å løse problemet med russetiden

Rektoren på Treider VGS foreslår å kutte ut høstferien for tredjeklasseelever. – Da kan eksamen komme én uke tidligere i mai, og russen kan feste med god samvittighet etterpå.
Les mer om:

Forbrukerrådet advarer russen

Borgny Louise Gløersen (19) fikk problemer med å få igjen pengene etter et avlyst russearrangement på Tryvann i Oslo. Forbrukerrådet kommer nå med tips til russen, slik at de kan unngå lignende situasjoner.

Russen i gang med festing allerede – politiet måtte rydde opp i vold og bråk: – Så lenge de bor hjemme, så er det foreldrene som bestemmer

To russefester skapte hodebry for politiet i Larvik i helgen. Foreldrevaktene måtte gi opp og låste dørene. Nå ber politiet foreldre komme på banen for å stoppe overskjenking, ulykker og vold på ukontrollerte russefester.
Les mer om:

Russen føler kjøpepress fra medelever

– De som vil kjøpe full «russepakke» må få lov til det. Men det må også være lov å si nei.
Les mer om:

Russen ryddet rundt gruva

Tradisjonen tro jobber Svalbard-russen dugnad for å finansiere russefeiringa. Nylig hyret Store Norske dem inn for å rydde rundt Gruve 2B.
Les mer om:

Nå får russen endelig pengene sine tilbake

Arrangøren av de to russetreffene som ble avlyst tidligere i år opplyser at han omsider er i gang med å betale tilbake billettpengene – på grunn av sykdom har det tatt lang tid.
Les mer om:

Fylkesråd: – Hvis jeg kunne bestemme, ville jeg forby russebusser

I Hedmark fylkeskommune skal de stramme inn regelverket for russen. I Oppland skal russeproblematikken løftes opp på politisk nivå.
Les mer om:

Til russen: Jeg orker ikke flere våkenetter

Jeg har en oppfordring til politikere og skoleansvarlige om å legge eksamen til før 17. mai, som det var tidligere.
Les mer om:

Eikeli-rektor: – Må passe bedre på enn annen russ

Russen her er ikke verre enn andre, men må være mer forsiktig på grunn av innarbeidede rykter. Det mener Eikeli-rektoren, som inviterte foreldre og russ til møte.
Les mer om: