Nyheter om Rosenberg


Kabel fra Rosenberg kan gi cruiseskip landstrøm

En sjøkabel på fjordbunnen fra Buøy til Bjergsted kan bli løsningen for å skaffe til veie landstrøm til cruiseskip ved kai i Stavanger.
Les mer om:

Tvedt Solberg (Ap) fikk klar beskjed som «sommervikar» på Rosenberg

En god medisin mot Asia-syken er å bruke eierskapet aktivt i Equinor og ha mer statlig styring av de store oljeprosjektene for å få norske verft på rett kjøl igjen, mener Torstein Tvedt Solberg.
Les mer om:

Jobber døgnet rundt for å få Martin Linge klar

På Rosenberg jobbes det på spreng med å få Martin Linge seilingsklar i juli. Det er blitt mer arbeid enn forventet, og fortsatt kan ikke Equinor anslå noe tidspunkt for produksjonsstart for utbyggingsprosjektet som har over 12 milliarder kroner i overskridelser.

Se, nå seiler Sverdrups gangbru ut fjorden

Ut Byfjorden i dag seiler resultatet av en svært viktig kontrakt som Worley Parsons Rosenberg fikk i 2016. Kontrakten førte til at permitterte kunne komme tilbake i jobb.
Les mer om:

Rosenberg sikrer framtiden med Gjøa-kontrakt

Verftet Rosenberg på Buøy i Stavanger har signert en kontrakt med Neptune Energy som vil sikre arbeid for opptil 300 personer fram til 2021.
Les mer om:

Milliardkontrakt til Rosenberg

Rosenberg er virkelig i siget for tiden og har i vår passert flere ansatte enn før oljekrisen slo inn. Med signering av ny milliard-kontrakt slipper de ansatte å ha Nav-spøkelset hengende over seg.
Les mer om:

Korpsfokusert hele livet

Ulf Rosenberg bruker nesten hele fritiden sin på korps. Familien på fire har lenge hatt Caravelle mest for skolekorpsets skyld.
Les mer om:

Døra på gløtt for boliger på Rosenberg

Et flertall på 7 mot 4 i kommunalstyret for byutvikling vedtok torsdag å utrede nærmere å bygge boliger på et 90 mål stort område på Buøy.
Les mer om:

Oljehistoriker: - Bittert med Goliat og Yme

På 2000-tallet tjente Rosenberg mer på å rette opp feil fra Dragados-verftet i Spania enn om verftet selv hadde vunnet anbudet for selve jobben. - Glemte vi kvalitetene til de norske verftene? spør professor Marie Smith-Solbakken.
Les mer om:

Milliardsløsingen som ingen tar ansvar for

Klubbleder Roy Inge Nilsen ved Rosenberg Worley Parsons er forundret over at ingen tar ansvar for alle skandaleprosjektene fra Asia som er levert til norsk oljeindustri.
Les mer om:

Martin Linge gir unge håp: Drømmer om fast jobb på Rosenberg

Rosenberg-lærlingene Anna Iversen og Lena Aanestad gleder seg til å ta fatt på Martin Linge-arbeidet og håper på fast verftsjobb.

Statoil kan ikke tidfeste oppstart for Martin Linge

Martin Linge-modulene på Rosenberg blir nå nøye gjennomgått for at Statoil skal få oversikt over tilstanden. Ptil-sjef Anne Myhrvold varsler flere tilsyn.

Klubblederen på Rosenberg tror ikke på storstreik

STAVANGER: Etter over 11 år som klubbleder på Rosenberg har Roy Inge Nilsen forberedt streik flere ganger. Minst fire, mener han å huske. Men det har blitt med forberedelsene, flokene har løst seg hver gang. Dét tror han skjer denne gangen også.
Les mer om:

Rosenberg tar streikefaren med ro

Oljeproduksjonen offshore er foreløpig skjermet, men flere lokale, oljerelaterte underleverandører kan bli rammet om det blir streik fra søndag.
Les mer om:

En plattformkoloss på vei inn til Stavanger

Den gigantiske «boligblokka» som er på vei inn mellom Kvitsøy og Skudeneshavn, er plattformen Martin Linge, som skal til Rosenberg.

Eirik (33) kjører rundt med «Tesla-raketter» på taket

LILLEHAMMER (TV 2): Eirik Rosenberg (33) er åpenbart litt mer opptatt av Elon Musks univers enn de fleste andre.
Les mer om:

Nå kjennes lukten av gammel storhet på Rosenberg

Det er eim av store oppturer fra 1980- og 90-tallet hos han far og de på Rosenberg når gigantplattformen Martin Linge kommer innover Byfjorden i neste uke.
Les mer om:

Hun skal markedsføre Agder

Nora Rosenberg Grobæk er første ansatte i Invest in Agder, initiert av de to fylkeskommunene. Hovedoppgaven blir å skaffe nyetableringer til landsdelen. De som bruker mye strøm er ekstra velkomne.
Les mer om:

Oljelekkasje ved Buøy

Torsdag fløt det olje i sjøen både inne i Vågen og langs Buøy i nærheten av Rosenberg WorleyParsons verft.
Les mer om:

Oljelekkasje ved Rosenberg Verft

Torsdag fløt det olje i sjøen både inne i Vågen og ved Rosenberg Verft.
Les mer om:

Statoil tar i for hardt om sugeanker-teknologien sin

DEBATT: Hvem fant opp sugankeret, Statoil eller Neodrill? Kanskje var det heller på Rosenberg grunnlaget for denne teknologien ble lagt?
Les mer om:

Tøft år for Rosenberg, men snart kommer gigantjobb

Ikke siden 2005 har driftinntektene for Rosenberg vært lavere enn i fjoråret. Rosenberg klarte likevel å snu minus til pluss på bunnlinjen.
Les mer om:

Rosenberg ansetter 250 nye

STAVANGER: Gode framtidsutsikter gjør at Rosenberg i løpet av 2018 kommer til å være over 1000 ansatte, mot 500 for bare halvannet år siden. Det gir håp for oljeledige ingeniører.
Les mer om:

Petrojarl Varg på vei til Forsand

Må bort fra Rosenberg for å gi plass til Martin Linge.

Oljegigant kommer til Rosenberg - han far og de får mye å henge fingrene i framover

Plattformdekket til Martin Linge skal klargjøres ved Rosenberg og kommer til å ruve i bybildet.
Les mer om: