Nyheter om Roma


Bodø/Glimt tjener fett på Europa-suksess

Det er flott for oss å se et norsk lag som gjør det bra ute i Europa og skikkelig bra for Bodø/Glimt som tjener mye mer enn forventet. Finansavisen skriver at Bodø/Glimt har spilt seg til 70 millioner kroner i Conference League, samtidig som klubbens egne budsjetter regnet med 5 millioner i inntjening. De gulkledde leder gruppa foran den siste kampen mot Zorja Lugansk. Vinner de den, venter det åttedelsfinale og flere millioner inn på konto.

Conte bruker tapet mot Mura til å gi statusrapport

Tottenham skal ikke tape mot Mura, men Roma skal i teorien heller ikke tape mot Bodø/Glimt. Likevel skjer det. For Antonio Conte var det en grei anledning etter tre uker i jobben til å gi en statusrapport. -Etter tre uker begynner jeg å forstå situasjonen. Den er ikke ille, men i øyeblikket er ikke Tottenhams nivå så høyt, begynner Conte til Sky Sports. Les: Seks måneder med Klopps læremester skal redde Manchester United Som legger til at det er en betydelig avstand opp til toppklubbene i England uten at det skal være noe som skremmer.

Sjekk børsen etter at Glimt sikret avansement: - Måtte jobbe hardt for lønna

Bodø/Glimt lot seg ikke stoppe av kulda i Bodø. Glimt sikret inn en 2-0 seier mot CSKA Sofia, og topper med det gruppa i Conference League. Det gjør de med ett poeng foran AS Roma.

Bislett Games 16. juni neste år

Neste sesongs Diamond League i friidrett skal omfatte 14 stemne frå mai til september. Datoen for Bislett Games er torsdag 16. juni. Kalendaren blei offentleggjort i dag, og fortel at DL-sesongen opnar i Doha 13. mai. Finalen går over to dagar i Zürich 7. og 8. september. Dette er Diamond League 2022: *13. mai Doha *21. mai Birmingham eller London *28. mai Eugene *5. juni Rabat *9. juni Roma *16. juni Oslo (Bislett Games) *18. juni Paris *30. juni Stockholm *30. juli Shanghai *6. ausgust Kina (by enno ikkje bestemt) *10. august Monaco '26. august Lausanne *2. september Brussel *7.-8.

Politiet med oppfordringer til Aspmyra-publikumet: – Ikke kom i dongeri og mokasiner

Som mot Roma, vil politiet være mer synlig i forbindelse med Glimt – CSKA Sofia.
Les mer om:

Jose Mourinho fisker i Manchester

Manchester United-forsvareren Diogo Dalot tilbrakte sesongen 2020-21 på lån i AC Milan og ifølge italiensk media kan han nå returnere til Serie A.

Klar for å «overøse Napoli-kaptein Lorenzo Insigne med gull»

Det er helt klart av Newcastle har skjønt at hvis de skal få de beste til å glemme hva slags eiere de har må de kompensere med et smusstillegg. – Napoli leder Serie A på målforskjell foran AC Milan, mye av æren for den svært sterke sesongen gis til Napoli kaptein Lorenzo Insigne. 30 åringen har vokst opp i klubben og har vært en bauta for klubben helt siden han kom tilbake fra utlån hos Delfino Pescara 1936 i 2012.

Erik Botheim flytter inn i nabolaget til Jose Mourinho

Det vil ta litt tid før «ettervirkningene» av at «the special one» ble ydmyket av et lag nord for Polarsirkelen legger seg. – Det er positive ved suksess er, ting som at hovedtrener Kjetil Knutsen er aktuell for større klubber, at spillere merker økt interesse fra inn og utland og kan gå videre i sine karrierer. – På den negative siden, Bodø/Glimt må stadig gjenoppfinne seg selv. Det som vi alle har ventet på har skjedd raskere enn ventet, den første Bodø/Glimt spilleren er nær en overgang til en klubb i en av de fem store ligaene.

Mourinho var nesten inne i varmen hos Karl-Heinz Rummenigge

José Mourinho var nettopp sendt ut av London uka før FA Cupfinalen han hadde ledet Tottenham til. Da portugiseren fikk sparken hos United trengte han tid til å summe seg, etter Spurs nedturen skulle han kjapt tilbake for å vise verden. Det endte med Roma-signering i sommer, der Mourinho ga seg en solid start i Serie A, for å miste farten da jyplingen fra lille Norge sugde energien ut av gjengen fra Roma. Etter landslagspausen starter Mourinho med å være akterutseilt i Serie A av Napoli og Milan, men i god kontakt med topp-fire plassen, bare tre poeng bak Atalanta.

Sebastian (24) fikk dokumentere bragden i Roma – gjenopplev det historiske øyeblikket her

Han klarer ikke helt si hva som ga mest inntrykk: Den sinteste blikket han noensinne hadde sett, eller den elektriske stemningen fra Glimt-fansen.
Les mer om:

Bodø Glimt i Roma 2021

Bak kulissene fra Bodø/Glimts bragd i Roma. Foto/redigering av SL Media, for Bodø/Glimt.
Les mer om:

Vil hente Diogo Dalot enda en gang

Sommerens 2018 mens Jose Mourinho satt i godstolen på Old Trafford hentet han Diogo Dalot fra Porto for 22 millioner euro. – Høyrebacken som kom tilbake fra et sesonglangt lån hos AC Milan i Serie A er igjen ønsket av den portugisiske manageren, men denne gangen til Roma. Jose Mourinho har etter en dårlig start på sesongen fått med seg de som sitter på pengesekken til å investere i januar. – Det har vært tydelig at spesielt høyreback posisjonen er svekket, så det er fokus på å reparere det i vinter.

Sky Sports: Drøyer med Dean Smith og Frank Lampard. Vil snakke med Kjetil Knutsen først

Det utrolige er i dag enda mer sannsynlig enn på lenge, vi kan om få dager ha to norske Premier League managere. Etter suksess med Bodø/Glimt og overkjøring av Jose Mourinho sitt Roma har presse over hele Europa oppdaget den norske hovedtrenere og lurt på hvordan i all verden et lag som befinner seg neste på Nordpolen og med et budsjett på brøkdelen av hva de er vant med kan gjøre det så bra. Oppskriften på suksess ligger i å få «normale» mennesker til å gjøre unormalt bra ting. Kjetil Knutsen har fått bevisstempelet på at han er dyktig nok til å overta en Premier League klubb.

Herjet med Mourinhos Roma: Nå er Elias klar for mer ansvar

Han har måttet tåle å være annetvalget i store deler av sitt opphold i Bodø/Glimt, men da Glimt-gutta forrige uke reiste ned til «Den evige stad» for å møte Roma på bortebane i UEFA Europa Conference League, var Veitvet-mannen Elias Kristoffersen Hagen en av de største snakkisene i etterkant. Nå håper han på mer spilletid og moro. Gamletreneren tror også han nå blir vanskelig å sette ut av laget.

Tammy Abraham har flere skudd i treverket enn scoringer

Da Chelsea slapp Abraham til Roma i sommer fikk 24-åringen umiddelbart resultater i takt med spilletid hos Mourinho. 2 assists i første kamp mot Fiorentina og scoring i andre mot Salernitana. Etter dette har det blitt godt med spilletid på den tidligere akademispilleren til Chelsea, og totalt 5 scoringer og 2 assists på 17 kamper. Les: Xavi kan rote seg inn i «Solskjær-fellen» Det er bare det at det burde ha vært så mye bedre.

Har tjent 600 millioner mer enn noen andre sparkede managere

Noen spesielt interesserte med store kalkulatorer har regnet ut at den portugisiske supermanageren Jose Mourinho har tjent 50 millioner pund, ca 600 millioner kroner mer!! enn noen andre managere som har fått sparken. Jose Mourinho er i hardt vært i Roma, ikke bare fordi han ble ydmyket av Bodø/Glimt, men fordi hans resultater i Serie A ikke er i nærheten av det alle trodde på da de signerte han før sesongen. – Etter 12 kamper har Roma 19.poeng på 6.plass noe som ironisk nok kun kvalifiserer til Conference League. Les: 11.

Kaptein Lorenzo Insigne: Vil halvere lønna til tross for suksess

Lorenzo Insignes agent, Vincenzo Pisacane, forklarer med høy temperatur at hans klient har avslått Napolis kontraktstilbud fordi det innebar et lønnskutt på 50 prosent. Lorenzo Insigne har tilbrakt hele karrieren i Napoli bortsett fra et par utlån, og den 30 år gamle kreative ballmagikeren har nok en gang denne sesongen vist seg som å være en naturlig del av Serie A sitt topplag med fire mål på 11 kamper. En rekke klubber følger med på hva som nå vil skje med Napoli sin kaptein, inkludert Chelsea og Bayern München. Les: Premier League-eksperten Pochettino mener Ligue 1 er råere De

Juventus gjør absolutt alt for å bli kvitt Aaron Ramsey

Juventus feiret sommeren 2019 de hadde gjort et varp da de hentet Aaron Ramsey fra Arsenal gratis. På det tidspunktet var markedsverdien for midtbanespilleren 40 millioner euro. For et par dager siden meldte Calciomercato at Torino-klubben jobber med å terminere waliserens kontrakt. -Manager Massimiliano Allegri har ingen interesse av waliseren og vil ha en løsning før han kommer tilbake fra landslagspausen. – Så langt denne sesongen har det bare blitt tre ligakamper på Aaron Ramsey.

Internasjonal forbrødring på bryggeriet: – Han presenterte seg like godt som «head of global sales»

Bådin-gjengen dro til Roma for å bli inspirert av Glimt på Stadio Olimpico. Deretter dro de på treningsleir til sine italienske venner bak bryggeriet Jungle Juice.
Les mer om:

Kobles til norsk komet

Italiensk storavis med toppoppslag om den norske høyrebacken Marcus Holmgren Pedersen. Corriere dello Sport melder at José Mourinho og AS Roma følger 21-åringen tett. - Et stort potensial, sier Ståle Solbakken.

Både Jose Mourinho og direktør Tiago Pinto benekter konflikt

Roma jobben begynner å ligne veldig på den portugisiske manageren Jose Mourinho sine år to, hvor ting ofte skjærer seg. – Pilene peker nedover og da blir det konflikt. Etter Roma sitt 3 – 2 tap mot Venezia i går startet rykter om at forholdet mellom direktør Tiago Pinto og Jose Mourinho er tynnslitt. Giallorossi ligger på sjetteplass i Serie A med 19 poeng på 12 kamper, og de har kun vunnet én gang på syv kamper i alle konkurranser. – Roma ble ydmyket av Bodø/Glimt.

Tror vi snart har to norske Premier League managere!

Det ultimate ville selvsagt vært at Kjetil Knutsen hadde overtatt jobben til Jose Mourinho etter Bodø/Glimt kjørte over Roma i Conference League, men som vi vet den portugisiske manageren får som regel sparke i det vanskelige andreåret. Det som dog har skjedd etter snart to eliteseriegull og imponerende spill mot Roma er at flere Bodø/Glimt spillere er på kartet til større klubber og naturlig nok den som er ansvarlig. Kjetil Knutsen som mange eksperter burde ta over Rosenborg når avtalen til Åge Hareide går ut etter sesongen er nå aktuell for større oppgaver.

Sport: Har sendt «Minions» til Madrid for å hente Eden Hazard tilbake til Premier League

Du skal lete lenge for å finne et brattere karrierestup enn det den tekniske og kreative superstjernen Eden Hazard gjennomførte. – Den belgiske venstrevingen var, mens han spilte for Chelsea en av verdens aller beste spillere etter han ankom Santiago Bernabéu i 2019 bare en skygge av seg selv. Etter veteran Carlo Ancelotti inntok managerstolen i Real Madrid for andre gang var håpet at hans stødige ledelse skulle vekke noe hos Eden Hazard.

Vil annonsere Frank Lampard denne uken

Chelsea legende Frank Lampard avbrøt sine rolige dager med sin familie for å snakke jobb med Norwich. Football Insider melder morgentimene i dag at samtalene går meget bra. Lørdag landet Norwich sin første seier for sesongen, da de beseiret Brentford 2-1. (1 – 0 målet var også Mathias Normann sitt første Premier League mål. Allerede før kampen var manager Daniel Farkes skjebne forseglet. – Det var siste gang den tyske manageren ledet laget.

Steven Gerrard kan komme tilbake til Premier League raskere enn de fleste tippet

Det er liten tvil om at Steven Gerrard på samme måte som Xavi som nå er Barcelona manager en dag kommer tilbake «ferdig utdannet» for å lede sin klubb der han ble legende. 41 år gamle Gerrard som har 710 kamper for Liverpool er en naturlig etterfølger for Jürgen Klopp når kontakten går ut sommeren 2024. Det er fortsatt lenge til det er mulig med en retur til Anfield, lengre enn de fleste regnet med, men med Jürgen Klopp sin suksess er det ingen som vil gi slipp før de må.