Nyheter om Roma


Bullen tilbake på toppen - stor triumf i Roma

Fredrikstads brytestjerne Grace Bullen (25) er tilbake der hun hører hjemme - på toppen av seierspallen. - Det er først og fremst deilig å konkurrere igjen, sier hun etter triumfen i Roma..
Les mer om:

Bryting: Pallplassen glapp for Marvik i Roma

Oskar Marvik kjempet innbitt, men tapte 3-6 for Mantas Knystautas fra Litauen i kamp om 3.-plassen i rankingstevnet i bryting i Roma onsdag. 26-åringen fra Tåsen fikk en god start på stevnet med 3-1 over hjemmehåpet Danila Sotnikov i første kamp, men fikk det tøft mot den tyrkiske veteranen Riza Kayaalp i semifinalen. Nordmannen på 130 kilo tapte 1-2. Morten Thoresen startet også stevnet bra med en knusende 12-1-seier over Giovanni Alessio i 67-kiloklassen, men tapte 2-11 mot iranske Mohammad Rezaei i kvartfinalen.

Bryter Oskar Marvik i Bronsefinale

Oskar "Tåsenploge" Marvik til bronsefinalen i rankingstevnet Matteo Pellicone i Roma. I finalen møter han Mantas Knystatutas fra Litauen. Marvik tok i Oktober 2021 VM-bronse i Oslo på hjemebane i klassen 130kg. I klassen 67kg røk Morten Thoresen ut i kvartfinalen etter en god start på stevnet.
Les mer om:

To landslagstrenere fra Åmli var med på gullfesten i Roma

Da Norge vant VM-gull i sandvolleyball søndag kveld, var det vill jubel også i trenerteamet. Og to av de tre landslagstrenerne, Jetmund Berntsen og Jostein Olimstad, kommer fra lille Åmli.
Les mer om:

Giganter vil hente spilleren Jose Mourinho sier er «usalgbar» tilbake til Premier League

Italia har vært en opptur for 24 år gamle Tammy Abraham. Han forlot Chelsea for Roma forrige sesong og leverte 26 mål og fem assist på 52 kamper med den italienske storklubben. Det sies at det er vekket ny interesse fra England for spissen – til tross for at han har en avtale med Roma frem til sommeren 2026 og at ingen i den italienske hovedstaden ønsker han skal dra. Corriere dello Sport melder at både Arsenal og Manchester United går etter Tammy Abraham, men som vi vet av uttalelsene til keiseren av Roma, Jose Mourinho er han usalgbar.

Mol og Sørum tok sitt første VM-gull i sandvolleyball – medaljesamlingen komplett

Den norske sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum slo brasilianske Vitor Felipe/Renato Lima i strake sett og vant VM for første gang i Roma søndag.

Mol og Sørum tok sitt første VM-gull i sandvolleyball – medaljesamlingen komplett

Den norske sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum slo brasilianske Vitor Felipe/Renato Lima i strake sett og vant VM for første gang i Roma søndag.

Mol og Sørum tok sitt første VM-gull – medaljesamlingen «komplett»

Den norske sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum slo brasilianske Vitor Felipe/Renato Lima i strake sett og vant VM for første gang i Roma søndag.
Les mer om:

Mol og Sørum tok sitt første VM-gull – medaljesamlingen «komplett»

Den norske sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum slo brasilianske Vitor Felipe/Renato Lima i strake sett og vant VM for første gang i Roma søndag.
Les mer om:

Til historisk VM-finale

Anders Mol og Christian Sørum er klare for en historisk VM-finale i sandvolleyball, etter å ha beseiret den brasilianske duoen André og George i strake sett. – Dette er tittelen vi alltid har ønsket oss. I 2009 så vi VM i Stavanger, det var da drømmen startet. Å stå her i dag er en drøm, og det er gøy å spille foran et publikum igjen, sier Anders Mol etter semifinaleseieren. I det første settet hadde nordmennene god kontroll, og tok det hjem med sifrene 21-14. I det andre settet ble det langt jevnere, og brasilianerene yppet seg i langt større grad enn det første.

Klimakrisen, hvor er den blitt av?

I fjor var det godt og varmt vær og venstresiden ropte at klimakrisen var her. Ny temperaturrekord i Aten! Og i Roma! Varmeste siden 1917!
Les mer om:

OL-vinnerne tok seg videre i VM

Anders Mol og Christian Sørum tok seg videre fra åttedelsfinalen i VM i sandvolleyball i Roma torsdag. Dermed er de klar for kvartfinale. Den norske duoen møtte Robin Seidl og Philipp Waller fra Østerrike. Kampen endte 2-1 etter et jevnspilt og spennende tredjesett. Den norske stjerneduoen tapte det første settet 18-21, men vendte til triumf med 21-18 og 15-9 i de neste settene. OL-vinnerne har vunnet verdenstouren og EM, men et VM-gull mangler de foreløpig.

Mol og Sørum slet seg til kvartfinalen i VM: – Helt sjukt

Anders Mol og en ryggplaget Christian Sørum fortsetter jakten på sin første VM-tittel i sandvolleyball. Østerrikske Seidl/Waller ble slått 2-1 i Roma torsdag.
Les mer om:

Mol og Sørum stormer videre i VM

De olympiske mesterne er klare for åttedelsfinale i Roma.
Les mer om:

José Mourinho og Nemanja Matic sammen for tredje gang

Den serbiske midtbanespilleren Nemanja Matic har signert for José Mourinhos Roma. Det er tredje klubb de er sammen i.

Mourinho har United-klippe i boks, City-spiller neste!

Jose Mourinho virker å ha Nemanja Matic i boks etter at han er ferdig hos Manchester United denne sommeren. På mandag landet Matic på flyplassen i Roma og skrev villig autografer til de fremmøtte supporterne.

Berntsen og Mol vidare i sandvolley-VM

Mathias Berntsen og Hendrik Mol gjorde jobben og spela seg til utslagsrundane i VM i sandvolleyball. Der stiller Noreg med to par. Ainadino Martinho og Jorge Monjane frå Mosambik blei slått i strake sett med siffera 21-18, 21–17 måndag kveld. Sigeren tok Berntsen/Mol opp i fem poeng. Nordmennene vann to av tre gruppekampar i Roma. Det er ikkje klart om dei tar første- eller andreplassen i gruppe F, men avansementet til 16.-delsfinalen er i boks. Det same gjeld OL-meistrane Anders Mol og Christian Sørum.

Matic klar for medisinsk test og signering

Nemanja Matic er ferdig hos Manchester United og i Premier League. Nå skal alt dreie seg om å være The Special Ones utvalgte for tredje gang. José Mourinho har tidligere uttalt at Matic er spilleren han virkelig stoler på ute på kamparenaen. Først hos Chelsea, så hos Manchester United. Så når 33-åringen ble ledig på markedet, er det ingen overraskelse at Mourinho har kalt midtbanespilleren inn til ny tjeneste. LES: Henter inn Uwe Rösler På mandag landet Matic på flyplassen i Roma og skrev villig autografer til de fremmøtte supporterne.

Sender Mauricio Pochettino på dør med proppfull lommebok

Den argentinske manageren Mauricio Pochettinos sin tid i Paris Saint-Germain forventes å være over snart, og det uten at den franske klubben har klart å lande sin definitive favoritt Zinedine Zidane. At Luis Campos kunne levere den franske superstjernen var noe av grunnen til at han om noen dager går inn i rollen som sportsdirektør. Nå ser det ut til å gå i vansken, men likevel har PSG bestemt seg for å betale dyrt for å si opp kontrakten med Pochettino.

Jose Mourinho sikker han klarer å få Gareth Bale til å blomstre! -denne gangen

Da Jose Mourinho ledet Tottenham hentet han tidligere Spurs stjerne Gareth Bale tilbake på utlån fra Real Madrid. – Stemmingen i den spanske hovedstaden var dårlig, alle var drittel, inkludert Gareth Bale. Under ledelse av Jose Mourinho hadde Bale hadde en av de slappeste sesongene i Premier Leagues historie. Det er en uventet gjenforening i gjære! Jose Mourinho trenger en god sesong med Roma etter å ha avsluttet en midt på treet en hvor «The Special One» feiret ha ha vunnet Conference League som om det var Champions League.

Mol/Sørum åpnet VM med klar seier

Sandvolleyballgutta Anders Mol og Christian Sørum kom oppskriftsmessig i gang i VM i Italia. Første kampen ble vunnet i strake sett. Kampen endte 21-11, 21-10 i favør den norske duoen som vant OL i fjor. Motstanderne var Davide Benzi og Carlo Bonifazi som spiller mesterskapet på hjemmebane. Lagene var jevne fram til 4-4 i det første settet. Deretter tok rødtrøyene ni av de neste tolv poengene som ble delt ut. Nordmennene spilte seg fram til 20-11-ledelse og settball. Der var Mol på plass og blokkerte inn settseieren. Det andre settet ble også en kontrollert affære.

Juventus kan endelig inkludere Chiesa i planen

Etter forrige sommers EM-sluttspill var det spesielt én angrepsspiller fotball-Europa snakket om: Federico Chiesa. Det italienske hurtigtoget scoret viktige mål for de blå, mot Østerrike i kvartfinalen ble han matchvinner, mot Spania i semifinalen leverte høyrevingen første scoring. Dette var med på å asfaltere den humpete veien frem mot EM-tittelen, Chiesa hadde steget opp til stjernehimmelen i løpet av noen sommeruker. Den italienske landslagsspilleren tok et solid tak i EM-spotlighten og rettet den mot seg selv.

Knepen seier for Berntsen/Mol i sandvolleyball-VM

Det norske sandvolleyballparet Mathias Berntsen og Hendrik Mol vant åpningskampen i sandvolleyball-VM over Chaim Schalk/Theodor Brunner med 2-1 i sett. Det norske andrelaget vant 21-23, 21-17 og 15-12 over det amerikanske paret i Roma. Nordmennene var i føringen i store deler av det første settet, men amerikanerne reddet tre settballer til 21-21 før de selv fikk muligheten til å ta settet på 22-21. Settet ble sikret med en såkalt «dig». Norge tok direkte kommandoen i det andre settet og var oppe i 6-2- og 7-3-ledelse før Schalk/Brunner jobbet seg tilbake i settet og utlignet.
Les mer om:

Etter Roma fikk vennskapet bråstopp: – Helt forkastelig oppførsel

Tonen mellom Bådin og det italienske bryggeriet var god, helt til det skar seg etter den nest siste kampen mellom Roma og Glimt.
Les mer om:

Knutsens anke avvist av Uefa

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsens må sone i ytterligere to kamper. Det er klart etter at Uefa avviste hans anke etter bråket i kampen mot Roma i vinter.
Les mer om:

Mest lest siste uke