Nyheter om Roma


Roma vant conferenceligaen – fullt hus for Mourinho

Roma kunne onsdag juble som den første vinner av conferenceligaen, selv om José Mourinhos lag underveis slapp inn ti mål på fire kamper mot Bodø/Glimt.

Historisk seier til Roma

Roma kunne onsdag juble som den første vinner av conferenceligaen, selv om José Mourinhos lag underveis slapp inn ti mål på fire kamper mot Bodø/Glimt.

Roma vant serieligaen – slo «norske» Feyenoord 1–0 i finalen

Roma og José Mourinho kunne onsdag juble som den første vinner av serieligaen. – Enten skriver man historie eller så gjør man det ikke. Vi gjorde det i dag.

Roma vant Conference League

Roma kunne onsdag juble som den første vinner av Conference League etter seier mot Feyenoord, selv om José Mourinhos lag underveis slapp inn ti mål på fire kamper mot Bodø/Glimt.

Roma vant historiens første Conference League – slo «norske» Feyenoord

(Roma – Feyenoord 1–0) Nicolò Zaniolo scoret hat trick mot Bodø/Glimt i kvartfinalen, og ble matchvinner da Roma vant sin første turnering i UEFA-regi i klubbens historie.
Les mer om:

Lingard endelig i forhandlinger med den perfekte klubben

Jesse Lingard. Tidligere up and coming fra akademiet, løftet for alvor frem av Jose Mourinho, matchvinner i FA Cupfinalen 2016. De siste sesongene har det vært alt annet enn en naturlig fortsettelse av de første sesongen hos United. Ute av den engelske landslagstroppen, 548 minutter på banen denne sesongen der spillerne han konkurrer med om spilletid ofte har underlevert. Fratatt muligheten av Rangnick til å ta avskjed med supporterne i siste hjemmekamp, selv da United ledet 3-0 over Brentford med 18 minutter igjen av kampen.

Bodø/Glimt anker Knutsens Uefa-utestengelse

Bodø/Glimt har bestemt seg for å anke karantenen trener Kjetil Knutsen ble ilagt av Det europeiske fotballforbundets etter conferenceligakampen mot Roma.

Bodø/Glimt anker Knutsens Uefa-utestengelse

Bodø/Glimt har bestemt seg for å anke karantenen trener Kjetil Knutsen ble ilagt av Det europeiske fotballforbundets etter conferenceligakampen mot Roma.

Bodø/Glimt anker Knutsens Uefa-utestengelse

Bodø/Glimt har bestemt seg for å anke karantenen trener Kjetil Knutsen ble ilagt av Det europeiske fotballforbundets etter conferenceligakampen mot Roma. Det bekrefter daglig leder Frode Thomassen overfor Avisa Nordland mandag. Både Glimt-trener Knutsen og Romas keepertrener Nuno Santos ble utestengt etter bråket på Aspmyra. – Vi mener Kjetil ikke skal ha noen sanksjoner, og vi er uenig i at de to skal likebehandles. Han får samme type sanksjon som Nuno Santos og vi opplever at rett skal være rett, sier Thomassen til lokalavisen. (NTB)

Spekulasjoner om sesongen for Eliteserien

Årets eliteserie i fotball for menn er endelig i gang, noe som har helt vann på møllen for spekulasjoner. Forventningene er selvfølgelig store knyttet til Bodø/Glimt, men også en rekke andre profilerte topplag er klare for å vise hva de har å by på. Lag som Viking, Rosenborg og Molde har finpusset formen, og er klare for å vise seg frem for den norske fotballfansen igjen.  I tillegg er det verdt å merke seg at nykommere i Eliteserien som Jerv, Ham-Kam og Aalesund alle er klare for å prøve seg på det beste av hva norsk fotball kan by på.

Nemanja Matic forlater Manchester, men ikke Premier League

Den 33 år gamle serbiske midtbanespilleren Nemanja Matic, som kom til Manchester United fra Chelsea i 2017 har ikke tenkt til å avslutte sin karriere riktig enda, selv om han for ikke mange dagene siden fortalte han forlater klubben etter endt sesong. Frem til i dag har Serie A klubbene Juventus og Roma vært alternativene som i hvert fall engelsk presse mener er neste stopp, men etter det ble klart Fulham returnerer til Premier League er det langt mer sannsynlig han blir i England.

Tidenes største managerlønning vil bringe Jose Mourinho tilbake til Premier League

Keiseren av Roma har det litt trist om dagen, Jose Mourinho sitt mannskap har bare sanket tre poeng på de fem siste kampene og er definitivt utenfor kvalifisering til Champions League og må kjempe om å beholde plassen i Europaligaen. – Senere i dag møter Roma Torino i Serie A og taper de den kampen blir det mest sannsynlig Conference League og Bodø/Glimt også neste år. (Eller enda verre Molde) Dette er utålelig for Jose Mourinho som skal skinne i glansen av trofeer å bale rundt ned mot midten av tabellen i verdens fjerde største liga.

«Villmann-rykte» ødela for Premier League jobb

Premier League klubben Burnley som i mange år har hatt Sean Dyche ved roret, sparken den meget populære manageren Mike Jackson ansvaret for A-laget på midlertidig basis. Siden Dyche fikk sparken 15.april har klubben lett etter en ny manager som har evner til å bringe ut mye av et lag med begrensede resurser. President Alan Pace lot seg imponere av Bodø/Glimt sin reise i Conference League og spesielt overkjøringen av Roma på Aspmya.

Luringen Mourinho henger seg på Arsenal og Tottenham i kampen om en av de mest ettertraktede signaturene

Før fredagens siste Serie A-kamp mot Torino ligger Roma på 6. plass med Europaliga-billett. Taper Mourinho denne kampen og Fiorentina vinner sin, da blir det igjen Conference League og spill rundt på «ukurante gressmatter» rundt om i utkanten av Europa. En retur til tredje øverste europaliga veier neppe tungt på overgangsmarkedet, men Mourinho legger ikke lista lavere av den grunn. For ifølge La Repubblica har Roma og Mourinho albuet seg fremover i køen for signaturen til free agent Dybala.

Newcastle vurderer å bytte ut Eddie Howe med manager-legende!

Newcastles nye eiere har fått smaken på suksess etter en strålende vårsesong. Nå vurderer de å hente en inn en ny manager til tross for Eddie Howes suksess. Det ser ut til at velstående eiere skal ha enda større planer og vil ha suksess raskt på St James’ Park. Den spanske storavisen Marca hevder at Newcastle vurderer et ambisiøst forsøk på å hente Jose Mourinho(!) LES: Levy lover Conte å bruke penger – vil ha tre nye stjerner Mourinhos CV og titler skal appellere til de nye eierne om han er tilgjengelig og ønsker å forlate Roma.

Marca: Sparker manageren sin hvis Mourinho sier «yes, please»

Etter noen opprivende tap for «fotballmyggen» Bodø/Glimt, har Jose Mourinho lykkes godt i sin første sesong som boss i Den Evige Stad. Med to skikkelige nedturer hos United og Tottenham, spesielt oppholdet i London der han ble snytt for FA Cupfinalen han hadde ledet klubben til, kunne ikke «The Special One» miste ansikt en tredje gang. Nå er noe av statusen igjen i ferd med å bli opprettet. Før Torino-kampen i Serie A, 20. mai ser det ut som det blir Europaliga-billett, 25. mai venter Feyenoord i Conference League-finalen, en kamp Mourinho har betegnet som «vår Champions League-finale».

Ruud møter franske Paire i 2. runde i Genève-turneringen

Casper Ruud møter franske Benoît Paire i andre runde av ATP-turneringen i tennis i Genève. Ruud hadde walkover i første runde. Han er andreseedet i Genève bak Daniil Medvedev. Nordmannen gikk helt til topps i Sveits i fjor. Nordmannen, som kommer rett fra tap i semifinalen i Roma, har møtt franske Paire fire ganger tidligere. Han har vunnet alle møtene på grus og sist gang i Gstaad i fjor. Benoît Paire tok det første settet 7-5 i 1. rundeoppgjøret mot finske Emil Ruusuvuori mandag. Deretter slo finnen tilbake med samme sifre i sett nummer to, før Paire vant det tredje med 6-4. (NTB)
Les mer om:

Plutselig raser sportsbilen utfor Spansketrappen

Det er mange spennende aktiviteter du kan gjøre i Roma. Å kjøre sportsbilen din nedover historiske trappetrinn er ikke en av dem.
Les mer om:

Rankinghopp for Ruud

Casper Ruud går opp to hakk på verdensrankingen i tennis og er rangert som verdens 8. beste spiller kort tid før sesongens store mål. Ruud måtte gi tapt for verdensener Novak Djokovic i semifinalen i Masters-turneringen i Roma i helgen. Djokovic blir værende på toppen av mandagens ferske ranking. Bak ham følger Daniil Medvedev og Alexander Zverev. Ruud har 7.-plass som sin høyeste plassering på rankingen. Nordmannen har vært blant de ti beste spillerne i verden siden september i fjor. (NTB)
Les mer om:

Djokovic til topps i Roma

Novak Djokovic vann tennistruenringa i Roma med 6-0, 7-6 (7/5) over Stefanos Tsitsipas. Djokovic slo Casper Ruud i semifinalen laurdag. Trass i at han toppar verdsrankingen, var dette Dokovics første siger i 2022. Masters-turneringa i Roma var den siste store før Roland Garros-turneringa i Paris seinare denne månaden.
Les mer om:

Tennis: Swiatek vant igjen i Roma – nærmer seg Williams-rekord

Iga Swiatek forsvarte WTA-tittelen i Roma med seier over Ons Jabeur søndag. Polakken har vunnet 28 kamper på rad og er brennhet før Roland-Garros i neste uke. Verdensener Swiatek slo tunisiske Jabeur komfortabelt over to sett (6-2,6-2) og kunne juble for sin femte strake tittel denne sesongen. (NTB)
Les mer om:

Philippe Mexes – spilleren som takket nei til Manchester United

Det kommer alltid historier om nesten-overganger når spillere legger opp og tar seg tid for mimring. Den franske midstopperen har fortsatt bildet av seg og Sir Alex hengende på æresplass – selv om han valgte bort en karriere på Old Trafford. Den tidligere franske midstopperen fikk seniordebuten hos Auxerre i 1999, startskuddet til en lang og suksessrik karriere. Etter exiten fra den franske klubben i 2004 ble det Serie A de neste tolv årene. Les: Kuvendingen ingen så komme -Da jeg var rundt 17 år gammel ville Alex Ferguson ha meg.

Ruud tapte for verds-einaren

Casper Ruud kjempa godt, men tapte for verds-einar Novak Djokovic i semifinalen i tennisturneringa i Roma. Djokovic vann 6-4, 6-3. Djokovic braut Ruuds to første servar i første sett, og nordmannen låg under med 0-4. Men så greidde Ruud å pynte på resultatet til 4-6. I andre sett heldt dei følgje til 3-3. Så braut Djokovic til 4-3, og han braut også Ruuds siste serve. Det var tredje møtet mellom Ruud og Djokovic, og tredje tapet for Ruud. Sigeren var også nummer 1000 i Djokovics karriere. Djokovic møter Stefanos Tsitsipas i finalen søndag.
Les mer om:

Finaledrømmen glapp for Ruud

(Djokovic - Ruud 6-4, 6-3) Novak Djokovic ble flere hakk for sterk for Casper Ruud. Dermed ble det med en solid semifinale i Masters 1000-turneringen i Roma.
Les mer om:

Ruud semifinaleklar i Roma etter thriller – møter Djokovic

Casper Ruud er for annen gang i semifinalen i ATP Masters 1000-turneringen i Roma. Han kom best ut av det som ble et nervedrama mot canadiske Denis Shapovalov.
Les mer om:

Mest lest siste uke