Nyheter om Roma


Roma-spissen Edin Dzeko må trene alene fordi en lagleder ikke kan telle til fem

Det ser ikke lyst ut for den tidligere Manchester City spissen i Roma, han har et meget anstrengt forhold til manager Paulo Fonseca. Avstanden mellom stjernespissen og den portugisiske manageren ble ifølge Sky Sport Italia veldig tydelig, da bosnieren mot sin vilje ble skilt fra lagkameratene på trening i dag. Dzeko kom tilbake til trening i Trigoria i dag, men han var ikke velkommen til å bli med i gruppen som forbereder seg til kampen mot Hellas Verona på søndag. – Det er et tydelig signal fra manageren at deres kjølige forhold ikke er over og 34 åringens tid i Roma snart er over.

Landslagsspelar til Avaldsnes

Den italienske landslagsstopparen Federica Di Criscio (27) er klar for toppserieklubben Avaldsnes, melder klubben på sine nettsider. Ho kjem frå Napoli, og har også ei fortid i Roma, Brescia og Verona. Ho har 25 landskampar for Italia.
Les mer om:

Betal alt!

Det er bare noen få dager igjen til overgangsvinduet slamrer igjen. – Det ser ikke lyst til for Christian Eriksen som er ute i kulden hos Inter Milan. – Til tross for det vil ikke den italienske storklubben ta på seg en del av skylda, noe som er kutyme når spillere trenger å resterte sin karriere. Både Leicester og Tottenham var interesserte i en låneavtale helt frem til Inter Milan informerte om at de måtte betale alt.

Eriksen dyttes inn i nok en byttehandel

Ha tålmodighet litt til. Christian Eriksen-føljetongen er snart over for denne gangen. Når vi merker at vi begynner å bli smålei av å skrive om den tidligere superdansken, har det kommet langt.

– Vurderer å bare ha en vertsnasjon

Bayern München-sjef Karl-Heinz Rummenigge sier til Eurosport.com at UEFA-president Aleksander Ceferin vurderer å droppe planen om å holde EM i fotball sommeren 2021 i flere land. – Vi må ikke glemme at tanken om denne spesielle måten å arrangere mesterskapet på kom da koronaviruset ikke eksisterte, sier Rummenigge. EM skulle egentlig gjennomføres i tolv forskjellige europeiske byer sommeren 2020, men ble utsatt ett år. München og Allianz Arena var en av vertene. Det er enda ikke bestemt hvordan mesterskapet blir arrangert, men UEFA skal være i dialog med samtlige av vertsbyene.

Roma feid ut av cupen med ni mann

Roma hentet inn to mål i cupkampen mot Spezia, men måtte spille ekstraomgangene med ni mann og se gjestene ta kvartfinalebilletten med 4-2.
Les mer om:

United-flopp ble Roma-topp

Henrikh Mkhitaryan (31) ble ingen stor suksess i Manchester United. Det gikk ikke særlig bedre i Arsenal. Nå stråler han for AS Roma i Serie A.

Stanser Inters geniale plan: Vil heller beholde Paredes

Det er rimelig klart den tidligere Tottenham manageren Mauricio Pochettino overtar Paris Saint-Germain så snart alle detaljer er på plass og Thomas Tuchel har fått sparken. Et rykte som ble forsterket etter Pochettino samtaler startet er Inter Milan sin ide om å kvitte seg med den danske landslagsspilleren Christian Eriksen i bytte for Leandro Paredes. Les: Andrea Pirlo er overbevist han kan lykkes der Mikel Arteta feilet Argentinske Leandro Paredes kom til Boca Juniors som liten gutt og ble hentet til Roma som 18 åring.

Henrikh Mkhitaryan årets beste armener for 10.gang

Det var vært en god sesong så langt for Henrikh Mkhitaryan, AS Roma befinner seg på en 3.plass i Serie A og ting ser ut til å fungere. Det er ikke mye tvil om at Henrikh Mkhitaryan stort sett er den beste armenske spilleren, og nå blir Roma-spilleren hedret igjen. Les: Arsenal-supporterne myser mot Villareal og kan knapt tro det de ser Beste armenske spiller for 10. gang i karrieren. Armenian Player of the Year 2020 (10th time) Thankful to all those who stand by me! Being awarded is the merit of all my teammates at NT & Club level.

Fremskynder Jesu fødsel for å unngå portforbud

ROMA (NRK): Hvem kan en besøke, hvor mange kan vi være og når ble egentlig Jesus født? Det er full forvirring om de nye julereglene i Italia.
Les mer om:

En av United-historiens beste og tøffeste venstrebacker i ny managerjobb

Frank de Boer ble sendt ut av MLS i juli da Atlanta United ikke kunne leve med leveransene hans som manager. Nå mener MLS-klubben at de har funnet gull. Gabriel Heinze som ny manager. Ringer det noen bjeller hos United-supportere? Les: Illsint Hummels klarte ikke å glede seg over en historisk scoring Argentineren ble hentet inn av Alex Ferguson i 2004. Da hadde Heinze opparbeidet seg et rykte i Ligue 1 som den tøffeste forsvarsspilleren i ligaen.

Tøff motstand for Solskjær

Manchester United og Ole Gunnar Solskjær får beintøff motstander i Real Sociedad, som leder La Liga. Molde møter på sin side tyske Hoffenheim, som har Håvard Nordtveit i stallen. Kampene spilles 18. og 25.

Mottok Nobels fredspris: – Sulten står for døren

Verdens matvareprogram mottok torsdag Nobels fredspris i Roma. Det er første gang i historien den prestisjetunge prisen har blitt delt ut et annet sted enn i Norge.
Les mer om:

– Det verste med jobben er å velge hvem som skal leve og hvem som skal dø

ROMA/OSLO (NRK): – Jeg har verdens beste jobb. Men det verste med den, når vi ikke har nok penger til alle, er å velge hvem som skal få leve og hvem som må dø, sier David Beasley, sjef for Verdens matvareprogram.
Les mer om:

Nobel fredspris- utdeling 10.12

Sendingen vil starte presis kl 13:00 og vare til ca. 13:15/20 CET Før og etter sendingen vil vi ligge ute med plakat: Nobels Fredspris 2020 frem til kl 13 Sendingen består av 2 elementer: Video: Berit Reiss-Andersens tale fra Nobelinstituttet ( opptak 10/12) ca 5’ Live Roma: Mrs Lisa Pelletti Clark, elected Co-President of International Peace Bureau (IPB) overrekker medalje/diplom Mr David Beasley, Executive Director of the World Food Programme, holder sin takketale Medvirkende: Mrs Berit Reiss-Andersen,chairman of the Norwegian Nobel Committee (Oslo) Mr.
Les mer om:

Amerikas fortvilte stater

Det som nå skjer med supermakten USA er som å stå på en ås i utkanten av Roma og se byen brenne mens Nero spiller golf.
Les mer om:

Fredsprisens fakkeltog blir digital lysmarkering

Tildelingen av Nobels fredspris blir mer eller mindre en heldigital affære i år. Prisvinneren befinner seg i Roma, og fakkeltoget begrenses til 200 personer.
Les mer om:

Claudio Ranieri i knalltøffe forhandlinger

Claudio Ranieri har ennå ikke kommet til enighet med Sampdoria om en ny kontrakt. Il Secolo XIX melder at President Massimo Ferrero sliter med å oppfylle managerlegenden sitt krav Presidenten har kommet opp med et kreativt forslag på hvordan de skal kunne betale 1,8 millioner euro i året nå som de har pandemi økonomi.

Napoli hedret Maradona med Argentina-drakt og storseier

Ikledd Argentina-inspirerte drakter hedret Napoli sin avdøde klubblegende Diego Maradona med en 4-0-seier over Roma i Serie A søndag kveld.
Les mer om:

15 United-spillere fikk fyken av Mourinho – her spiller de nå

José Mourinho hadde planene om å gjøre United great again da portugiseren entret Old Trafford i 2016. To og et halvt år senere hadde United vært gjennom en periode med nesten-suksess og kaos i skjønn forening. Ingen skal kunne si at det var kjedelig med Mourinho ved roret. Selv om portugiseren selv hevder han ikke fikk spillere han trengte, var aktiviteten på salgssiden hvertfall høy under Mourinho. Hele 15 spiller ble solgt i perioden (pluss de som gikk på free transfer). Teamtalk har tatt jobben med å sjekke hvor det har blitt av spillerne Mourinho kvittet seg med.

Turist stjal historisk marmor-ruin fra Roma – angret tre år senere

Det nasjonale romerske museet i Italia har fått to marmorfliser i retur, som en angrende turist stjal fra ruiner i 2017.
Les mer om:

Manchester United har funnet neste «Virgil van Dijk»

Du har trolig knapt hørt om 21-åringen. Likevel blir midtstopperen nevnt som en av spillerne som kan bli den neste virkelig store. Manchester United har selvfølgelig ikke latt David Carmo spille under radaren. Markedet flommer over av unge angrepsspillere som leverer allerede som tenåring og har potesialet til å nå helt opp de neste fem-ti årene. Når det kommer til unge defensive spillere med samme potensiale, er det noe tynnere. Les: Neste på listen til Mikel Arteta er Sander Berge Derfor blir de få virkelig store talentene fotfulgt av de største klubbene.

Verdens vakreste

Det er så offisielt som det kan bli - Ferrari Roma er verdens peneste bildesign. En norsk bestselger kommer imidlertid på andreplass.
Les mer om:

Carragher: Få skjønner hva Jürgen Klopp egentlig har fått til

Vi kan ikke å huske å omtalt suksessen til Jürgen Klopp som noe annet enn helt rå, men Jamie Carragher mener vi må strekke oss lenger for å sette ord på hva tyskeren har fått til på Anfield. Carragher skrev seg inn i historieboka til Liverpool på flere steder, ett av dem var som spilleren som jobbet nest lengst for klubben. Dette gir 42-åringen tyngde når han omtaler prosessen Klopp har sendt Liverpool gjennom. -Jeg mener han er bedre en han får cred for. Da han kom, tror jeg ikke City, United, Tottenham og Wenger hos Arsenal bekymret seg for Liverpool.

Jobben Marcel Brands gjør for Everton har fått Manchester United og Roma til å våkne

Direktør Ed Woodward er lei av kritikk for hans manglende suksess på overgangsmarkedet, antallet ganger Manchester United har overbetalt, mistet, eller kjøpt katta i sekken kan ikke lenger telles på et par hender. At Manchester United trenger en sportsdirektør er hevet over enhver tvil, den siste som har skjønt det er Ed selv. – Den erkjennelsen skal ha kommet etter en middag med Glazer familien etter Jose Mourinho fikk sparken for to år siden.