Nyheter om Rognan


Gløder for mat og kunst

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Nexans kutter færre ansatte enn fryktet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Nexans er på et europeisk og nasjonalt plan i gang med en stor omorganisering. I Norge skal Nexans nedbemanne med opptil 56 stillinger og av disse skulle det kuttes 23 på Rognan.

Håvinds familie laget den første elektriske takken i Norge: - Det hadde ikke vært noen steketakke uten møsbrømlefsa

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det hadde aldri vært noen steketakke uten møsbrømlefsa, sier Håvind Engmark. Han driver selskapet Meteor som var den første produsenten av elektriske steke-takker i Norge. I dag har de en fabrikk i Groruddalen i Oslo. SALG. En rekke tilbud for takke-interesserte lefsebakere på Rognan.

Hør "beviset" for at Petter Dass var godt kjent med møsbrømlefsa

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Lørdag åpnet møsbrømfestivalen med det eldste kjente beviset for at møsbrømlefsa er en århundre lang tradisjon i Salten. Ei lefsa også dagens saltdalinger har en nært forhold til.- Når jeg kjenner lukta av møsbrøm her så tas jeg tilbake til barndommen. Jeg husker jeg tok bussen hjem, da jeg steg av hørte jeg lyden av kjevlene som de gamle damene kjevlet lefser med.

I dag er møsbrømlefsefestivalen i gang

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: I dag, torsdg er Møsbrømfestivalen i gang, og det er tredje gang festivalen arrangeres i Saltdal. Festivalen starter med lefsebakekurs på Russånes ungdomshus fra klokka 17 til 21. Det er arrangert i samarbeid med IL/UL Heimhug.Takkemakeren I morgen klokka 18 blir det foredrag på Rognan samfunnshus med Håvid Arnar Engmark, som har røtter i Saltdal og som er daglig leder av takkefabrikken Engmark Meteor.

Samehetsdommen blir stående

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)50-åringens forsvarer, advokat Tor Haug, opplyser til Saltenposten at de har bestemt seg for ikke å anke saken. Grunnen ar at de tror det er vanskelig å få saken inn i Høyesterett.

Gode råd fra elever sparte Nexans for penger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: Elevene kom med gode råd som førte til at bedriften kan redusere mengden restavfall til det halve.- Disse ungdommene ga virkelig gode råd, sier fabrikksjef Karl Peter Johansen.Kabelprodusenten er blant de mange bedriftene og virksomhetene som har fått gode, realfagsbaserte råd fra elever ved ungdomsskoler og videregående skoler over hele landet de siste årene.

Åpent brev til Saltdal kommune om Saltdal helsesenter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Mange med meg har erfart at det er svært vanskelig å komme gjennom på telefon til Saltdal Helsesenter. Når man ringer får man en automatisk telefonsvarer som sier du er nå kommet til Saltdal Helsesenter osv. Så slår telefonen inn på vanlig ringing, og da kan du bli sittende vel og lenge før du får svar om du i det hele tatt får svar. Mandag 20 .mai forsøkte min kone å komme i kontakt med Helsesentret.

Full rulle med fotball på Rognan

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er artig å være her å spille fotball, konstaterer Leah T. Bye rett etter kamp nummer to for dagen.Hun spiller på Saltdalkamereatene og de er nettopp ferdig med en kamp, hvor motstanderne fikk inn flere mål enn dem selv.Men det gjør ikke så mye, for journalisten blir fortalt at de vant første kamp i dag. De vil også legge til at motstanderne i andrekampen var litt ufine, og at det forekom klyping. JUBLENDE JENTER.

Tusenvis av barn og unge i aksjon - se bildene her

Det er full fart under Miniputturneringa på Rognan.
Les mer om:

IKEA ROGNAN

Les mer om:

Ikeas nye supermøbel har et kjent navn for folk i Indre Salten

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: Ikea har nå vist frem resultatet av sitt samarbeid med startup-firmaet Ori i en video på Instagram, og der får se det robotbaserte møbelet Rognan. Dette er et møbel som burde passe inn i alle smarte hjem, takket være muligheten til å veksle mellom seng, sofa og oppbevaringsmøbel med enkle knappetrykk, skriver nettstedet Men dette kan også bli det første hjemmebaserte møbelet som du kan be flytte seg selv.

Delte ut gaver i Bodø

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

- Man blir bedre på et instrument i kulturskolen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I de slitte lokalene i Rognan samfunnhus sitter både spente, nye og erfarnte kulturskoleelever sammen med sine lærere på første rad. Noen foreldre har også tatt turen, ellers er det god plass i amfiet.

Cirkus Agora kommer til Indre Salten

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

- Vi synes det er fint å kunne opptre for andre og hverandre

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Saltdal kulturskole arrangerer også i år kulturskolens uker helt på tampen av kulturskoleåret, noe de har gode erfaringer med gjennom flere år.- Vi synes det er fint å kunne opptre for andre og hverandre. Programmet består i år som tidligere av både åpne og lukkede arrangement, sier kulturskoleleder Ole Bøhlerengen i en pressemelding.Mandag 3. juni blir det to varierte konserter på Rognan samfunnshus med kulturskoleelever.

Fra Valnesfjord og Rognan til regional landslagssamling i håndball

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)VALNESFJORD/SALTDAL: Valnesfjords midtback Tiril Ingvaldsen og keeper Helen Borrack er med i bruttotroppen til Regional Landslagssamling i håndball som skal være i Trondheim 17.-18. juni.

Mistenker tyveri av traktordeler

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: Det er en oppgitt og forvilet melding Ernstsen MC og snøscooter legger ut på sosiale medier onsdag kveld, etter å ha oppdaget at utstyr mangler på butikkens uteområde.- Hittil har vi vært forskånet for tyveri av utstyr som står på vårt område, både kunders og våre egne eiendeler. Men nå har vi oppdaget at det har blitt stjålet deler fra vår traktor og noen kundeskutere, skriver firmaet på sin Facebook-side.

Debatt: - Nordland fylkeskommune har mest sannsynlig Norges dårligste personalpolitikk

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)TIP Rognan Det er mye fokus på elevene som ikke får sine førsteønsker ved Saltdal vgs, og slik må det være. Men det er mere ved denne avgjørelsen som er tatt, og det er de ansatte ved skolen. Nordland fylkeskommune har mest sannsynlig Norges dårligste personalpolitikk. De ansatte ved skolen vet bare 1 år av gangen om de har jobb eller ikke, og ikke er det noe forutsigbarhet heller.

Noen har vært og ryddet opp på Skansenøyra

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: Turgåere ble møtt av et lite trivelig syn da de kom til Øyra mandag morgen. Der var det søppel spredt utover, og en benk var ødelagt av ukjente personer. Nå er området imidlertid ryddet.- Jeg tok en kjøretur innom der idag og ble gledelig overrasket. Det var alt søppelet ryddet og fjernet, i tillegg stod benken nyreparert og fin i regnværet. Det er tydelig noen angrende syndere som har tatt ansvar og ordnet opp.

Oppgitt over hærverk på Øyra

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: Turgåere ble møtt av et lite trivelig syn da de kom til Øyra mandag morgen. Der var det søppel spredt utover, og en bank var ødelagt av ukjente personer.Robert Jentoft var en av de tre initiativtakerne som fikk samlet inn pengene som gikk til innkjøp av materiale til flere benker.

- Bare å finne fram traktoren

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: I fjor var det den ikke først og fremst musikalsk meritterte Leif Einar "Lothepus" Lothe som var trekkplaster sammen med Sie Gubba og de lokale musikerne i Under The Kilt.Det ble en suksess nok til at det satses på en runde til, men nå er det Boyhekken som skal stå for arrangementet som skal gå i Rognan sentrum i juli.Populær gjeng Til countryfesten i sommer er det hentet inn to artister så langt.

Kunst med livsglede i hver eneste tråd

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I 40 år har saltdalskvinnen lagd fargerik kunst av ull og nylontråd. De vevde kunstverkene til Ragnhild Monsen pryder offentlige bygninger over hele verden. Vi møter henne på Adde Zetterquist kunstgalleri på Storjord, hvor hun arbeider med å henge opp utstillingen sin, som skal åpne søndag 26. mai.

Møtes i retten om kaia

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er satt av fire dager til saken i Saltentingrett, fra tirsdag 25.juni til 29.juni. Saken dreier seg om utbyggingen av Rognan industrikai, trinn to, som skjedde i 2012.Prosjekteringsfeil - Vi mener Moldjord bygg & anlegg gjorde en prosjekteringsfeil.

- En tragedie for elever i Saltdal

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- For meg betyr det at jeg må ta et nytt valg nå i eksamenstida, jeg er stresset nå. Jeg må nå enten pendle til Fauske eller velge et annet fag, sier Eli Synnøve Asphjell (16) som går på Rognan ungdomsskole.- Jeg fikk ikke fokusert så mye på eksamen jeg skulle ha dagen etter.Etter fullført norskeksamen tirsdag tikket det inn en melding på telefonen hennes. Det blir ikke TIP i Saltdal i år.