Nyheter om Rogaland


Gode og dårlege jumboplasseringar

Å vera verst på noko er i utgangspunktet ikkje bra. Uansett. Men når noko er gale, er den sikraste metoden får å få det betre, at dei som kan gjera noko med det får vita det. Når det elendige og farlege vegstrekkjet frå Erfjord til Sand, der Rødsliane tronar som ei vond rosin i pølsa, er ein av ti finalistar til tittelen Norges farlegaste veg, er det godt nytt, fordi det tenner håpet om fortgang i den planlagde rassikringstunnelen. At omverdas kjennskap til elendet, vil føra til at dei som har hand om pengesekken, får press på seg til handling.

Grønt lys for nytt super-yrkesfag etter karakter-tvil

Fylkestinget i Rogaland sa i går eit endeleg ja til at Sauda vidaregåande skule får oppretta det fireårige løpet, som vil gi elevar både fagbrev og studiekompetanse ved fullført løp. Her kan du sjå debatten om tilbodet. Krev topp motivasjon Det var i fjor at fylkestinget gav grønt lys for å setja i gang eit fireårig prøveprosjekt ved skulen,  der elevar kan kombinera yrkesfag og studiespesialisering. Skuleleiinga har vore tydelege på at løpet er krevjande og krev topp motivasjon, og at det vil bli deling mellom bedriftsutplassering og skulebenk frå dag ein.

Usikkert om det kommer sykkelbuss i Ryfast

Sykkelbussen i Ryfast avhenger av at anbudet ikke blir for dyrt. For øvrig legger Rogaland fylkesting opp til et attraktivt busstilbud gjennom verdens lengste undersjøiske tunnel.
Les mer om:

Storaksjon mot byggeplasser

A-Krim Rogaland hadde en omfattende aksjon mot byggeplasser i det private markedet 17. og 18. april.
Les mer om:

Dette vil 10-åringer forske på!

I år deltar fem prosjekter fra barneskoler i Rogaland i Nysgjerrigper-konkurransen. – Det er viktig at unge kan få erfare hvor kunnskap kommer fra, at det ikke bare er noe som står i en lærebok.
Les mer om:

– Politiet bør heller ha generell bevæpning

Fra neste år innføres en prøveordning med bruk av elektrosjokkvåpen i politidistriktene Oslo, Øst, Sør-Vest og Troms. Amnesty International er kritisk. Leder av politiets fellestjenester i Rogaland mener politiet bør ha generell bevæpning.
Les mer om:

Rv 13 mellom Erfjord og Sand i finalen

Når vegfarande landet over har meldt inn 3000 kandidatar til den tvilsame tittel-æra Norges verste veg, er nå smertensbarnet rv 13 mellom Erfjord og Sand, som den einaste frå Rogaland, plukka ut som ein av ti kandidatar. Det er planlagt rassikringstunnel i Rødsliane, men finansieringa er ikkje på plass; skuffelsen var stor då det blei klart at rassikringsprosjektet ligg i bakerste del Nasjonal transportplan. Lokalt er det også stor bekymring for det mindre omtalte strekkjet frå Lovraeidet og inn til Erfjord, der det også rasar.

Politiet i Rogaland skal prøve ut elektrosjokk-våpen

Fra 1. januar neste år skal politiet ta i bruk elektrosjokkvåpen som en prøveordning. Amnesty International mener maktmiddelet må behandles som et dødelig våpen.
Les mer om:

Vil ha bedriftene til å pushe ansatte over på alternativ transport

I Rogaland er 300 bedrifter i gang med å få ansatte til å bruke buss, sykkel eller bena ved hjelp av blant annet billige månedskort og gratis bysykkel. Nå vil fylkespolitikerne i Østfold innføre prosjektet i Nedre Glomma.

Time-rådmannen legger seg flat etter åpenhets-slakt

Pressens offentlighetsutvalg har undersøkt hvor åpne kommunene er. Time er fjerde dårligst i Rogaland.
Les mer om:

Lørdag ble han valgt til leder i Rogaland Idrettskrets

John Arve Hveding, Kopervik IL, ble lørdag valgt til leder i Rogaland Idrettskrets.
Les mer om:

Pass på, nå vil også bergenserne oppdage Jæren som turister

Lovely, sier Deborah Lewis, turoperatør fra USA som utforsker reiselivsdirektørens eget favorittprosjekt for Rogaland.
Les mer om:

Matfylket imponerte 350 turoperatører

Hele Rogaland burde hatt en stjerne i Michelin-guiden, mente turoperatører som denne uka har vært på besøk i matfylket.
Les mer om:

Fylkesopprøret mot milliardgjeld fører fram – Høyre vil revurdere veigarantiene

Rogaland fylkeskommune ser ut til å få gjennomslag for sin kritikk av ordningen med å garantere for statlige milliardprosjekter. Høyre signaliserer nå at ordningen blir revurdert.
Les mer om:

Lokalt trusselbilde

Onsdag holdt SAMVER ( Samordningsgruppe mot voldelig ekstremisme i regionen) seminar om voldelig ekstremisme. En rapport utarbeidet av politiet tilsier at det ikke er en overhengende fare for radikalisering i Rogaland.
Les mer om:

Så mange står i fare for å bli radikalisert i Rogaland

Onsdag holdt SAMVER ( Samordningsgruppe mot voldelig ekstremisme i regionen) seminar om voldelig ekstremisme. En rapport utarbeidet av politiet tilsier at det ikke er en overhengende fare for radikalisering i Rogaland.
Les mer om:

Anmelder Rogaland fuglehundklubb etter NRK-avsløring

Organisasjonen Dyrenes Røst anmelder jegerforening og to fuglehundklubber for ulovlig utsetting av fasaner og rapphøns.
Les mer om:

Navn på omkomne i campingvognbrann frigitt

Det var Odd Magne Valstad (45), Aud Nina Egeland Valstad (45) og Sander Valstad (14) som mistet livet i brannen i en campingvogn i Rennesøy kommune i Rogaland.

Nye venner på åpenhets-toppen

Finnøy er kåret til den åpneste av kommunene i Rogaland. Time var den eneste som nektet å utlevere rådmannens arbeidsavtale.
Les mer om:

Frustrert over Riksantikvaren: Styrelederen på M/S «Rogaland» gir seg

Kulturhistoriske fartøy fra Rogaland ble tildelt 10,8 millioner kroner fra Riksantikvaren for 2018. Stavanger sitt byskip M/S «Rogaland» fikk drøye 200.000 kroner. Nå gir styrelederen seg.
Les mer om:

Her kan du følge cupfesten

Onsdag kveld var det duket for cupens 1. runde. NRK Rogaland sendte tre av kampene direkte.
Les mer om:

Krafthjartet Suldal 

Ære være dei som har bidratt til at Suldal si rolle som kraftprodusent får prime time-tv ein måndag kveld, som tilfellet var då Norge Nå rigga seg til med studio på Nesflaten. Der fekk lokale aktørar visa fram kva verdiskaping som skjer her og kva kulturelle skattar som har følgt med. Krafthistoria vår er stor og sterk, men er på langt nær så eksponert og løfta som det den fortener. Potensialet for eit nytt krafteventyr i Ryfylke og Rogaland var tema for Ryfylke IKS sitt seminar på Spahotellet på Hjelmeland nyleg.

Én ting gjør huset til Karen og Lars helt unikt i Rogaland

Når huset i Salhusvegen er ferdig skal taket produsere all elektrisk energi som familien trenger gjennom året.
Les mer om:

Ketil Solvik-Olsen slaktet «skammelige» politikere i Rogaland for utpressing – så kom U-svingen

ROGALAND: Byggingen av verdens lengste undersjøiske tunnel i Rogfast sto i fare for å stoppe opp, da staten ikke ville garantere 16 milliarder til prosjektet. Nå gir fylkeskommunen etter for presset.
Les mer om:

Nå vil boligprisene stige

STAVANGER: På grunn av nedgangstidene i Rogaland har Fjogstad-Hus vært nødt til å selge boliger på “billigsalg”. Det kan det bli slutt på nå, tror eksperter.
Les mer om: