Nyheter om Rogaland


Funn av fugleinfluensa i Rogaland – portforbud for høns i Fredrikstad

Det er gjort funn av fugleinfluensa hos en viltlevende kortnebbgås i Sandnes. Risikoen for smitte til mennesker vurderes som svært lav, varsler Mattilsynet.

Politikerne skryter på seg millioner til Flotmyr-Stemmen, men det er bilistene som må betale

I en pressemelding om 2021-budsjettet fra flertallspartiene i Rogaland, forteller politikerne at de skal bruke 17 millioner kroner på sykkelvei i Skjoldavegen. Men de vet ikke helt hva pengene skal brukes til. Det blir heller ikke bygging i 2021.
Les mer om:

Stig (39) omkom i kollisjon med lastebil

Det var Stig Sæveland (39), bosatt på Bryne, som omkom i kollisjonen mellom en lastebil og en personbil på Buevegen i Rogaland lørdag.
Les mer om:

No må han halde fuglane under tak

Funn av fugleinfluensa på ei vill kortnebbgås fører til fjørfeforbod frå Østfold til Rogaland. Dermed må fuglane til Gabriel Birkeland inn under tak.

39-åring mistet livet i frontkollisjon i Rogaland

Den 39 år gamle føreren av personbilen som frontkolliderte med en lastebil på Buevegen mellom Bjerkreim og Time i Rogaland lørdag, mistet livet.

Nettsalget har økt i koronaperioden, men ikke i Rogaland

Salg av erotiske artikler på nett i Norge har økt i koronaperioden - og det er noen fylker som skiller seg ut.
Les mer om:

Mann (39) omkom etter ulykke

To menn var involvert i en frontkollisjon mellom en personbil og en lastebil på Buevegen i Rogaland. Nå er føreren av personbilen bekreftet omkommet.
Les mer om:

39-åring mistet livet i frontkollisjon i Rogaland

En 39 år gammel mann omkom i en frontkollisjon mellom en lastebil og en personbil på Buevegen mellom kommunene Bjerkreim og Time i Rogaland.

Lastebil kolliderte med personbil: - Fremstår alvorlig

En lastebil har frontkollidert med en personbil ved Runaskaret i Bjerkreim i Rogaland. Politiet sier ulykken fremstår som alvorlig.

Lastebil frontkolliderte med bil

En lastebil og en personbil frontkollidert på Buevegen ved Runaskaret i Rogaland lørdag. Føreren av personbilen, en 39 år gammel mann, omkom i ulykken. Pårørende er varslet.
Les mer om:

Slik blir klimaet i Rogaland i 2100 – Sjekk din kommune

RUKA/OSLO (NRK): Alt handlet om Therese Johaug og Frida Karlsson i sesongens første distanserenn. Der var den norske distansedronningen råsterk de siste kilometerne – og satte den svenske yndlingen på plass.

Rogaland har fått fire nye vernede skogsområder

Rogaland får to nye naturreservat i Suldal. I tillegg blir eksisterende naturreservat i Sandnes, Sauda og Suldal utvidet.

Fugleinfluensa i Rogaland: – Fikk vondt i magen

Mattilsynet bekrefter funn av fugleinfluensa i en viltlevende kortnebbgås i Sandnes: – Det er den store skrekken, sier lederen i Rogaland Fjørfelag.

VG: Har funnet fugleinfluensa i Rogaland

Da nordområdemeldingen ble presentert i dag, påpekte den engasjerte 15-åringen at den manglet noe som burde vært opplagt.
Les mer om:

Fugleinfluensa oppdaga i Rogaland

Mattilsynet har fredag bekrefta at det er funne alvorleg fugleinfluensa på kortnebbgås i Sandnes. Langs kysten i Sør-Noreg blir det innført portforbod for fjørfe.

Portforbod for fjørfe

Gjeld frå og med Østfold til og med Rogaland.
Les mer om:

Mattilsynet: Funn av fugleinfluensa i Rogaland: – Høy dødelighet

Varsler portforbud for fjærfe i deler av landet.
Les mer om:

Funn av fugleinfluensa i Rogaland – portforbud for fjærfe i deler av landet

Det er gjort funn av fugleinfluensa hos en viltlevende kortnebbgås i Sandnes. Risikoen for smitte til mennesker vurderes som svært lav, varsler Mattilsynet.

Fugleinfluensa påvist i Rogaland: – Hold hønene innendørs

Det er funnet fugleinfluensa hos en viltlevende kortnebbgås i Sandnes, skriver Mattilsynet i en pressemelding fredag kveld.

Funn av fugleinfluensa i Rogaland

Mattilsynet bekrefter funn av fugleinfluensa i en viltlevende kortnebbgås i Sandnes.

Foreslår kraftige bussvei-kutt i Sandnes og Sola

Rogaland fylkeskommune og Vegvesenet foreslår kraftige kutt i prosjektene i Bymiljøpakken. I Bussveien foreslås armene til Vatne og til Risavika amputert.
Les mer om:

Endelig ble Roar kvitt huset sitt

I fem år har Roar Randeberg sittet fastlåst i et hus han vet skal rives. Han hadde egentlig gitt opp håpet om en løsning, men så snudde Rogaland fylkeskommune.
Les mer om:

Fin adventshelg i vente

Lite vind, noe skydekke, men sol over store deler av Rogaland, gir oss mye pent vær denne helgen, sier vakthavende meteorolog Pernille Borander ved Vervarslinga på Vestlandet.
Les mer om:

Dette er den siste kommunen i Rogaland som tvinger huseierne til å bo der hele tiden

Til høsten blir det rådgivende folkeavstemning om boplikt på Kvitsøy, den siste kommunen i Rogaland som krever at huseierne må bo på eiendommen hele tiden.
Les mer om: