Nyheter om Rogaland


Bedrifter søkte sammen under oljekrisa – nå nyter de stor suksess sammen

Oljenedturen gjorde at leverandørbedrifter i Rogaland begynte å samarbeide. Nå har firmaer fått store kontrakter på undervannsinstallasjoner utenfor Abu Dhabi og Kina.
Les mer om:

Rogalendinger gikk oftere på grunn i 2017

Antall berginger i Rogaland har gått opp, det viser statistikken for antall utrykkinger redningskøytene måtte utføre i fjor.
Les mer om:

Lokal pinnasteik på Grüne Woche

Fem mat- og reiselivsaktørar representerer Rogaland på verdas største matmesse, Grüne Woche i Berlin. Bjerkreimsbedrifta Nyyyt er éin av dei.
Les mer om:

Forskar slaktar skuletilbodet til elevar som treng ekstra hjelp: «Kriminelt dårleg», seier professor Peder Haug

SKULE: – Du sa «kriminelt». Eg er einig, sjølv om eg pakkar det meir inn. Me må ta eit krafttak, sa utdanningsdirektøren i Rogaland etter at forskar Peder Haug la fram nedslåande forskingsresultat om spesialundervisninga på Utdanningskonferansen 2018 i Stavanger.

Mye vind og regn i vente

Etter en kald og hvit helg kommer mildere vær med nedbør og vind, skal man tro meteorologene. I Rogaland kan man vente seg sterk kuling onsdag.
Les mer om:

Nytt teater på gammal tomt?

Er det lurast å bygga eit nytt Rogaland teater der det gamle Rogaland teater allereie ligg? Det skal teatret nå finna ut av.
Les mer om:

Ber om minst fem års fengsel

Har du ennå ikke kommet deg ut på ski eller akebrett? Da haster det. Tirsdag kommer mildværet til Rogaland.
Les mer om:

Kom deg ut i snøen før det er for seint

Har du ennå ikke kommet deg ut på ski eller akebrett? Da haster det. Tirsdag kommer mildværet til Rogaland.
Les mer om:

Må vurdere omgjøring av Rogfast-garantier

Rogaland fylkeskommune må vurdere omgjøring av garantivedtaket for Rogfast-tunnelene. Det mener fylkesrådmann Trond Nerdal.
Les mer om:

Profilerte Frp-ere går imot regjeringens pelsdyrplan

Frp-ere i Rogaland vil ha omkamp om pelsdyrnæringen. – Vi vil at regjeringen snur, sier de. Nå tar de opp to nye pelsdyrresolusjoner på fylkesmøtet.
Les mer om:

Til salgs: Hytte på Bryne, en kilometer fra kinoen

Her er det siste nye innslaget i hyttemarkedet i Rogaland: Splitter ny fritidsbolig 1033 meter fra døra til Bryne kino.
Les mer om:

Tesla økte mest i Rogaland

Elbilen Tesla økte mest av alle i de urbane delene av landet i fjor, mens Volvo vant flest markedsandeler utenfor byene. Volkswagen tapte mest i hele landet. Sjekk ditt fylke her.

Dette kostet bilisten førerkortet

ROGALAND: - Bruk noen ekstra minutter på å skrape rutene før kjøring, er oppfordringen fra Sør-Vest politidistrikt.

Målblome til Klaus Mohn

Stavanger mållag gir årets Målblome til professor Klaus Mohn, for å vera ein førsteklasses fagmann og ein framifrå representant for nynorsken i Stavanger og Rogaland anno 2017.

Rogalands utsendte håper at Rogaland blir en del av Nye Vestlandet

Først stemte Marianne Chesak (Ap) mot å kontakte departementet og Stortinget for å hindre at Hordaland og Sogn og Fjordane tar navnet Vestlandet. Så ble hun sendt til Oslo for å hindre at det skjer. Etter møtet var hun åpen om håpet om at Rogaland blir en del av Nye Vestlandet.

Slik er snøforholdene i Sirdal

Skal du på ski i helga? Flere steder i Rogaland har mye snø. Her kan du se forholdene i Sirdal.
Les mer om:

Slik ser det ut i løypene i Sirdal

Skal du på ski i helga? Flere steder i Rogaland har mye snø. Her kan du se forholdene i Sirdal.
Les mer om:

Mobbesakene strømmer inn til Fylkesmannen

STAVANGER: Innskjerping av den såkalte mobbeloven har ført til en firedobling av henvendelser til Fylkesmannen i Rogaland fra foreldre som opplever at barnet deres blir mobbet på skolen.
Les mer om:

Bilfører fløyet til sykehus

En bilfører ble fløyet til sykehus i Stavanger etter en utforkjørsel i Strand i Rogaland. Skadeomfanget er ukjent. Politiet advarer om svært glatt vei på stedet.

Nekter å ta ekstra Ryfast-regning på 100 millioner

Strand kommune og Staten vegvesen er uenige om gang- og sykkelvei fra Solbakk til Jørpeland. Megling hos Fylkesmannen i Rogaland førte ikke fram.
Les mer om:

Atle Simonsen (Frp) er ny statssekretær

Solveig Horne (Frp) «tar» stortingsplassen til Atle Simonsen, som skal tilbake i regjeringsapparatet igjen. Samtidig mister Rogaland en statssekretær.

Atle Simonsen (Frp) på vei inn i regjeringsapparatet

Solveig Horne (Frp) «tar» stortingsplassen til Atle Simonsen, som skal tilbake i regjeringsapparatet igjen. Samtidig mister Rogaland en statssekretær.

Atle Simonsen (Frp) til Kunnskapsdepartementet

Solveig Horne (Frp) «tar» stortingsplassen til Atle Simonsen, som blir statssekretær. Samtidig mister Rogaland statssekretær Kai-Morten Terning i regjeringsapparatet.

Ny regjering uten sørlendinger?

Siden juni 1945 har Sørlandet bare hatt 10 statsråder. Til sammenligning har Rogaland hatt 24, Nord-Trøndelag 23 og Sør-Trøndelag 26.

Sørlandet har bare hatt ti statsråder på 73 år

Siden juni 1945 har Sørlandet bare hatt 10 statsråder. Til sammenligning har Rogaland hatt 24, Nord-Trøndelag 23 og Sør-Trøndelag 26. Nå seiler Åse Michalsen opp som het kandidat til å bli landsdelens neste.