Nyheter om Rogaland


TV-aksjonen: Håper 6000 går «årets viktigste søndagstur»

Halvparten av kommunene i Rogaland har nok bøssebærere. Men mange bydeler i Stavanger og Sandnes har fortsatt behov for flere. Målet er 6000 bøssebærere i fylket.
Les mer om:

E 39 åpen etter ulykke like over fylkes­grensa

E 39 var en stund stengt ved Moi i Lund, ei mil vest for fylkesgrensa mellom Rogaland og Vest-Agder.
Les mer om:

E 39 stengt like over fylkes­grensa

E 39 er stengt i ett felt ved Moi i Lund, ei mil vest for fylkesgrensa mellom Rogaland og Vest-Agder.
Les mer om:

Autisme er tre ganger så utbredt i Rogaland som i Hedmark

Flere barn får diagnosen autismespekter-forstyrrelse nå enn før. Men det er store forskjeller mellom fylkene.
Les mer om:

Kina vil bygge Norge

KINESERNE KOMMER: To ganger har Kinas nest største entreprenør vært på undersjøisk tunnelbesøk i Rogaland. Blir det til slutt den kinesiske staten som skal lage første del av ferjefri E39 til Trondheim?

Fikk 937.500 kroner til jakt på nye flyruter

Rogaland fylkesting bevilget tirsdag en liten million til ruteutvikling fra Haugesund lufthavn, Karmøy. Et mindretall var sterkt imot.

Hegerberg inn i Guinness rekordbok

Norge får ikke lenger subsidiere Jarlsberg-ost og andre eksportprodukter. Det betyr at norske bønder må kutte produksjonen av 100 millioner liter melk. – Dette vil smerte, sier leder Marit Epletveit i Rogaland bondelag.
Les mer om:

Norsk melkeproduksjon må kuttes med 100 millioner liter

– Dette vil smerte, sier leder Marit Epletveit i Rogaland bondelag.
Les mer om:

Norske bønder rammes av store melkekutt

Norge får ikke lenger subsidiere Jarlsberg-ost og andre eksportprodukter. Det betyr at norske bønder må kutte produksjonen av 100 millioner liter melk. – Dette vil smerte, sier leder Marit Epletveit i Rogaland bondelag.
Les mer om:

Uvisst om Rogaland Venstre vil støtte opp om Trine Skei Grande

Rogaland Venstre vil vente til siste slutt med å svare på hvem som bør lede moderpartiet. Fylkeslaget ber trolig om fornyelse i ledelsen.

– Viktig og riktig å reise til bokmessen i Frankfurt

En stor delegasjon fra Rogaland reiser til verdens største bokmesse i Frankfurt. - En riktig prioritering, mener kulturhussjef Anne Torill Stensberg og kultursjef Arnfinn Bjerkestrand.
Les mer om:

Stor gåve til eit skuleår skreddarsydd dei som slit mest

Det er Strand og Sauda vgs som samarbeider om prosjektet og det er eitt av to knoppskot frå pilotprosjektet MOR, som står for motivasjon, opplæring og rettleiing.

Først til våren blir det klart om det blir dramatiske kutt i hurtigbåt-tilbodet

Protestar frå fleire fylke har ført til at Kommunaldepartementet har gitt Møreforsking og TØI (Transportøkonomisk institutt) i oppdrag å laga ny fordelingsnøkkel. Dette forslaget blir lagt fram 1.

Delte meiningar om ny ski- og turløype ved Mosvatnet

Det er Fjellbergskardet hyttevelforening, som tiltakshavar, og Hjelmeland bygg as som ansvarleg søkjar for arbeidet, som har søkt kommunen om å opparbeida ei to kilometer lang løype i sørenden av vatnet. Søkjar meiner det er eit positivt miljøtiltak som vil styrka friluftslivet i Gullingen-området. Kommunen meiner at sti- og løypetraseens nytteverdi til friluftsbruk forsvarar inngrepa i naturen.

Når det er så gale at det ikkje er til å snakka om

Du har sikkert sett han, finnøybuen med dei karakteristiske brillene. Mannen med historia om korleis han planla sitt eige sjølvmord, korleis han overlevde og korleis han nå lever med det. Til Kulturhuset i kveld I kveld kjem Oddvar Vignes til Kulturhuset i Suldal og den lokale markeringa av Verdsdagen for psykisk helse.

Fylkesmannen: - Dette er ikke typiske turiststeder

Egersund sentrum og Hellvik får ikke status som typiske turiststeder. Tidligere har Finnøy og Ogna fått det samme avslaget. - Hvorfor er Rogaland så mye strengere enn alle andre fylker, spør ordføreren i Eigersund.

Uavklart om hurtigbåtene i Ryfylke

Først til våren blir det avklart om Rogaland står foran dramatiske rutekutt i hurtigbåttilbudet.
Les mer om:

Moskeer i Rogaland skjerper sikkerheten

«Plasser ei bombe der og få bygningen sprengt først som sist», skrev den 65 år gamle kvinnen. – Folk er engstelige, sier Saad Farooq Shehzad.
Les mer om:

Tre prosjekter fra Rogaland er nominert til Norsk Lyspris

Tre prosjekter fra Rogaland kan vinne Norsk Lyspris, en hedersutmerkelse for lysdesign og belysningsprodukter i regi av den ideelle organisasjonen Lyskultur.
Les mer om:

Tente varde på Dalsnuten mot vindkraftanlegg

Stavanger Turistforening og Motvind Sørvest har arrangert vardetenninger flere steder i Rogaland tirsdag kveld som en markering mot vindkraftanlegg.
Les mer om:

Bedre rettssikkerhet med større rettskretser

KRONIKK: Å slå sammen Stavanger tingrett, Jæren tingrett og Dalane tingrett til én domstol vil gi et styrket fagmiljø, bedre ressursutnyttelse, mer fleksibel saksavvikling og gode muligheter til å drive kompetanseutvikling og gjennomføre moderat spesialisering i hele Rogaland.

Havnet midt i det dramatiske raset: – Det kunne fått alvorlige konsekvenser

Det gikk et stort steinras ved Prekestolen i Rogaland søndag. Helge Sandvik fra Frekhaug utenfor Bergen opplevde dramatikken på kloss hold.
Les mer om:

– Kulturbudsjettet spenner bein under nytt teaterhus i Stavanger

Eitt år før forstudiet til nytt teaterbygg skulle vera ferdig, avbryt teaterets største eigar – staten – si støtte, og løyver 0 kroner i kulturbudsjettet. «Oppsiktsvekkjande» og «svært skuffande» er reaksjonen frå direktør Ellen Math Henrichsen ved Rogaland Teater.

Statsbudsjettet 2020. Dette får Rogaland

Regjeringen vil bruke 243,6 milliarder kroner av oljefondet neste år, 2,6 milliarder mindre enn i fjor. Her følger noen av hovedpunktene for budsjettet. Komplett liste over tildelinger til Rogaland finner du nederst i saken.

Siste nytt om Statsbudsjettet: Dette er det viktigste for Rogaland

Lavere eiendomsskatt, økt barnetrygd og utvidet studiestøtte er blant de viktigste punktene for folks hverdag og privatøkonomi i regjeringens forslag til statsbudsjett.