Nyheter om Roald


- Skal gå frå Tromsø 3. juli(pluss)

Leveringa av MS Roald Amundsen frå Kleven Verft er igjen forseinka.

Dyretragedie i Skrautvål: Løs husky tok livet av seks lam og skadet flere sau på beite

Da Ola Roald Gladheim skulle hente besetningens siste lass og kjøre de på fjellbeitet onsdag morgen, kom han til et livløst beiteområde. Det eneste han så var en husky. Da oppdaget han det døde lammet, og flere skulle han oppdage.
Les mer om:

Forsvarer ny versjon av statue: - Kunsten skal være grensesprengende. Hvis den er provoserende, er det også helt greit

Ordføreren vil ikke gripe inn mot «omskapingen» av Roald Amundsen.

– Vi er i mål(pluss)

Slik uttrykte prosjektleder for nye Ramsund skole, Roald Halvorsen, seg i sin orientering til kommunepolitikerne.
Les mer om:

Festivalen lovet evig festivalpass på én betingelse. Responsen ble enorm

Jan Roald Olsen Linløkken og Storm Mikkelsen gikk tirsdag hen å tatoverte «Tysnesfest» på leggen. Premien fra arrangøren er gratis festivalpass resten av livet.

Person skadd i eksplosjon under James Bond-innspilling

Eksplosjonen skjedde på Pinewood Studios i London, og deler av settet skal også ha blitt ødelagt, ifølge filmens offisielle Twitter-konto. I mars og april ble det spilt inn scener til «Bond 25», som filmen foreløpig kalles, i skogen i Nittedal i Akershus. Bond-filmen vil også trolig spille inn ytterligere scener i Norge denne måneden. LES OGSÅ: Elton John tok avskjed med norske fans. Et helikopterselskap har søkt om å stenge luftrommet over Atlanterhavsveien i Møre og Romsdal fra 5. til 14.

Da Roald Olav så hva som lå i fuglekassa, ble han oppgitt: – Det er veldig trist

Det var et trist syn som ventet Roald Olav Johansen da han skulle titte i ned i det nye fugleredet.
Les mer om:

Da Roald Olav så hva som lå i fuglekassa, ble han oppgitt: – Det er veldig trist

Det var et trist syn som ventet Roald Olav Johansen da han skulle titte i ned i det nye fugleredet.
Les mer om:

Sylvi besøkte Roald

Les mer om:

Avviser at James Bond spilles inn på Sunnmøre

TV 2 meldte i helgen at innspillingen av en ny James Bond-film kunne være i gang på Sunnmøre og viste til at flere varebiler merket med Pinewood og Movie Maker hadde inntatt bygda Sæbø. – Det spekuleres mye. Jeg kan avkrefte at det er James Bond-produksjonen som er på plass i Sæbø, sier linjeprodusent Per Henry Borch i True North til Dagbladet. LES OGSÅ: Tester ut ny teknologi på Elton John-konsert. At det pågår filminnspilling på stedet, er imidlertid på det rene.

TV 2: Ny James Bond-film kan være i gang på Sunnmøre

Kanalen får bekreftet av uavhengige kilder at de er engasjert til å levere tjenester i forbindelse med innspillingen. Flere varebiler merket med Pinewood og Movie Makers har inntatt bygda. Pinewood er kjent som innspillingsstudio for James Bond-produksjonene.

Skadet under Bond-innspilling

Operasjonen og Craigs eventuelle behov for å komme seg etterpå vil ikke få noe å si for James Bond-filmens planlagte premieredato i april neste år, opplyser produsentene bak actionfilmen onsdag. Craig spiller den britiske spionen for femte gang og han pådro seg skaden under opptak på Jamaica, ifølge en Twitter-melding.

Illusjonisten Roald Kyllingstad

UTSTILLING: Mesterlig, skriver vår anmelder om Roald Kyllingstads nye utstilling.
Les mer om:

Roald Dølven i Bekkelaget Milorgs 2. tropp: Kastet ut tyskerne fra Lambertseter kringkaster

- De tyske telegrafistene hadde drukket og feiret at krigen var slutt. Men vi, Bekkelaget Milorgs gruppe 13133, skulle besette kringkastingsstasjonen på Lambertseter og arrestere tyskerne. Men de nektet å overgi seg, forteller Roald Dølven. 97-åringen er én av kun to gjenlevende Milorg-karer fra Nordstrand bydel.
Les mer om:

Mann fra Kvinesdal savnet etter at hjullaster havnet i vannet onsdag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

17. mai på Holtet 2019

At Marienlunden endelig er gjenåpnet som en grønn lunge bidro til en flott start på 17. mai på Holtet. Etter flaggheising og korpsmusikk på Bekkelaget skole var det taler og kransenedleggelse ved minnebautaen. Årets tale var ved den 97 år gamle Milorg-veteranen Roald Normann Dølven.
Les mer om:

Huseigar i Bagn kunne ha hamna blant dei underjordiske - men er no redda av eit genialt vedtak i kommunestyret

Huseigar Roald Bergene i Bagn stod i fare for å hamne nede i eit stort hol fire meter under nivået til Sør-Aurdalshallen, men eit vedtak i Sør-Aurdal kommunestyre torsdag reddar situasjonen.

Dette huset er ikke som alle andre: – For å bo her må man ha et åpent sinn

I 1998 arkitekttegnet Ola Roald boligen på Vestskogen på Nøtterøy til seg selv og familien. Nå er den til salgs igjen.
Les mer om:

Milorg-veteran holder årets 17. mai-tale på Holtet

17. mai er tradisjonenes dag. På Holtet blir det både flaggheising, taler og tog. Årets taler er Milorg-veteranen Roald Normann Dølven.
Les mer om:

Norske barn må hjem

Svein Roald Hansen om barn av norske IS-kvinner: – Både barna og mamma har rett til å komme hit. Så spørsmålet er egentlig, skal vi gjøre noe for å hjelpe dem ut av leirene og hjem til Norge eller overlate dette til dem selv?

Kvenen Lindstrøm var kraftsenter for norsk polarhistorie

– «Han har ydet de norske polarexpeditioner større & verdifullere tjenester enn noen annen mann», skrev Roald Amundsen i dagboken sin om Lindstrøm under oppholdet på Framheim, ved siste utpost før erobringen av Sydpolen den 5. april i 1911.

– Det er avgjørende at vi har kortest mulig responstid for ambulanse(pluss)

Ombudsmann for Forsvaret og tidligere ordfører i Bardu, Roald Linaker, er utnevnt som ny styreformann for UNN.

Bør bøker lesast på gamlemåten?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Paneldebatt før premiere Den franske filmen "Mellom linjene" har premierevising i Egersund fredag. Filmen handlar om ein forfattar og ein forleggar, som opplever utfordringar med digitaliseringa i samfunnet. Før filmen blir det paneldebatt.Temaet for paneldebatten er korleis digitaliseringa pregar lesinga. Er det best å lesa bøker på nettbrett eller på ark mellom to permar?

Får stille ut bildene sine i flotte Tranøy fyr

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fauskedamens kommende salgsutstilling "I er landskap" ble nylig montert, med god hjelp i fra Ritas mann.- Dette er en helt spesiell utstillingsarena, og jeg er så glad for å at jeg fikk denne muligheten.