Nyheter om Risnes


Brann i biler på Risnes slukket

Det har brent i to eldre, uregistrerte biler inne i det gamle kalkverket på Risnes. Brannen er nå slukket og brannvesen holder på med etterslukking.
Les mer om:

Trosteruddagen: Nærmiljøet ville ha fest, så nå blir det fest

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.) - Vi har mangla en kulturfest på Trosterud, og skulle egentlig hatt det på plass for lenge siden. Jeg vet det kommer til å falle i god jord hos mange familier. Dessuten er det fint at man ikke trenger å dra helt til byen for å finne en kulturfest, sier Alirami Mamuti ved Trosterudklubben. Fredag fra klokken 16.00 til 20.00 blir det musikkinnslag på scenen med blant andre Eddy og Zino.

IT-gründer tapte vindmølle-kamp i retten

...men Helge Briseid Risnes har ikke tenkt å gi seg med det første.
Les mer om:

IT-gründer tapte vindmølle-kamp i retten

...men Helge Briseid Risnes har ikke tenkt å gi seg med det første.
Les mer om:

Ny barnehage på Røyneberg får ingen konsekvenser for Øygarden barnehage

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er på nåværende tidspunkt ikke bestemt noe annet for Øygarden barnehage, enn at den fortsetter som en egen virksomhet. Altsp tilbake til det den var før Øygarden barnehage og Dravhaug barnehage ble slått sammen til Solstrålen barnehage, sier kommunalsjef for oppvekst og kultur i kommunen, Rune Moen.Torsdag møtes kommunestyret for å endelig banke gjennom et vedtak om å bygge ny kommunal barnehage på Røyneberg.

Strålende feiring i Sirdal

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Klokken ni i dag morges gikk startfløyta for Sinnes barnetog. Store og små fulgte etter Sirdal musikkorps taktfaste musikk. Elevene ved Sinnes skole sang det de var gode for, og sørget sammen med korpset for god stemning i toget. Helt bak i toget sneglet en rekke veteranbiler seg fram og gjorde barnetoget på Sinnes ekstra severdig. Det var lett skydekke og noe vind på Sinnes i morgentimene på nasjonaldagen.

FFK knuste naboene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I kveld viste Agder kampen mellom Flekkefjord FK og Kvinesdal IL direkte på vår nettsiden. Sendingen startet et kvarter før kamp, og kveldens kommentatorer er Lars Frøsland og Per Erik Røgenes. Kampen, som endte 4-0 til FFK blir mulig å se i opptak øverst i saken.Røgenes følger KIL svært tett og han var for første gang med som kommentator for Agder TV.

117 barn i Tananger har fått barnehageplass utenfor Tananger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BARNEHAGEOPPTAK: - I årets opptak er det fem barn som ikke har fått plass ennå. De har rett på plass og vil få plass. Det er 117 barn som er hjemmehørende i Tananger, men som har plass i barnehager utenfor distrikt Tananger, skriver oppvekstsjef i Sola kommune Rune Moen i en SMS.Barnehagebruksplanen for Sola kommune som nylig ble lagt frem viser at det er en underkapasitet på barnehageplasser i Tananger på 117 plasser.

Viktig KIL-seier mot Våg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)En tett og jevn kamp så lenge ut til å ende målløs, men KILs superreserve Marcus Reiersen hadde andre planer og sikret 1-0 og tre etterlengtede poeng minutter før full tid.Stolpeskudd Både KIL og Våg sto med 4 poeng på de fem første kampene og var begge avhengige av poeng for å ikke havne under streken på tabellen. Det var imidlertid lite som tydet på akkurat dette i åpningsminuttene på naturgresset på Kvinesdal Stadion.

Terrengløp på Søyland

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Flere løpere holdt god fart i den kuperte løypen på fem kilometer med start/mål ved Søyland skole. Moi-løperen Bjørnar Stenberg, som nå bor i Flekkefjord, var enda en gang den klart raskeste. Han løp inn til den gode tiden 19,14.- Dette var min første konkurranse i den fine terrengløypen på Søyland. Den første stigningen var lengre enn forventet - i lettere terreng fokuserte jeg på å holde farten oppe.

Slik blir den nye 17. mai-ruten i Tananger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det blir i år endringer i barnetoget i Tananger. 17. mai-komiteen bestemte i år for å forkorte ruten og foreslo først å droppe å gå forbi Tananger bo- og hjemmetjenester. Det fikk mange til å engasjere seg. Komiteen lyttet til protestene og valgte i stedet å droppe Tananger indre havn som appell- og startsted.

Kommunen har overkapasitet på barnehageplasser, men i Tananger er det stor mangel på barnehageplasser

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)For drøye ti år siden var det ventelister til barnehageplasser i Sola. I 2007 satte kommunen ned et arbeidsutvalg som skulle lete etter egnede tomter å bygge flere barnehager på.

KIL-poeng glapp på overtid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Etter den overbevisende borteforestillingen mot Fløy 2 på mandag var det en KIL-gjeng full av selvtillit som gjestet Fevik og serieleder Express torsdag kveld. De blåhvite måtte imidlertid reise tomhendt hjem tross KIL-ledelse og heroisk innsats. Serielederen sikret tre poeng etter måldrama og 3-2-scoring på overtid.Express tok kommandoen fra start og hadde flere store sjanser de første ti minuttene.

Første serietap for Flekkefjord

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Flekkefjord forventet en tøff kamp mot Jerv 2 og måtte returnere poengløse fra Grimstad. Dermed maktet heller ikke rødtrøyene å hente tilbake tabelltoppen selv om spillerne leverte en kjempekamp. -Vi tapte på enkle feil, så ærlige må vi være. Men spillerne la ned en kjempeinnsats mot et veldig godt lag så vi er fornøyd med alt utenom resultatet, sier FFK trener Øyvind Maude Nedland.

KIL-poeng i bortedrama

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Vertene Fløy 2 kom klart best i gang på Arkicon Arena. De var tydelig bestemt på å ta kommandoen fra start og tok ledelsen allerede etter 9 min da en godt slått corner ble stanget kontant i mål bak KIL keeper Atle Vinningland.

God start for karusellen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I konkurranseklassen var Bjørnar Stenberg fra Flekkefjord den klart raskeste i den kuperte løypen på 5,6 kilometer med start/mål ved Kvinesdal stadion. Kvindølen Tore Tjørnhom holdt følge med vinneren på de to første kilometerne - på siste del av distansen ble tempoet skrudd opp og Stenberg gikk til topps på 20.11.

Advokat: – Jeg kan vanskelig se for meg at Frode Berg blir sittende i fengsel i årevis

MOSKVA (VG) Frode Bergs advokat Brynjulf Risnes er sikker på at «noen snakker sammen» i diplomatiet – men at han og kollega Ilja Novikov samtidig må jobbe for mulig benådning eller soningsoverføring.

Gressbrann var sviing

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Klokken 18.09 fikk brannvesenet melding om en gress/krattbrann på Knaben i Kvinesdal. Brannvesenet rykket ut til stedet som var ved Risnes. På stedet viste det seg å være kontrollert sviing. - Der var det full kontroll, og brannvesenet snudde og returnerte til stasjonen, opplyser befalsvakten til Agder.

Berg-forsvarer tror på mildere dom

Aktoratet vil ha 14 års fengsel for spiontiltalte Frode Berg, men nordmannens forsvarer Brynjulf Risnes har tro på at tirsdagens dom blir noe mildere.
Les mer om:

Berg-forsvarer tror på mildere dom

Aktoratet vil ha 14 års fengsel for spiontiltalte Frode Berg, men nordmannens forsvarer Brynjulf Risnes har tro på at tirsdagens dom blir noe mildere.
Les mer om:

Berg-forsvarer tror på mildere dom

Aktoratet vil ha 14 års fengsel for spiontiltalte Frode Berg, men nordmannens forsvarer Brynjulf Risnes har tro på at tirsdagens dom blir noe mildere.
Les mer om:

Surt hjemmetap for KIL

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KIL tok kommandoen fra start og var tidlig frempå mot de brune og hvite fra Hellemyr i Kristiansand. Omgangen var tett og jevn og preget av mange dueller og høy temperatur. Vertene ville mest og allerede etter 6 minutter var stopper Daniel Vinningland fremme med en lang tå etter en retur i Vigør-boksen. Ungutten sikret dermed 1-0 ledelse til hjemmelaget.Spillet bølget frem og tilbake utover i omgangen.

Klassisk i kyrkja, trubadur på Pibbaren

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Quiz på Grand Det blir quiz på Grand Hotell fredag kveld. - Me skal vera i konsulatet, så det er plass til alle som skal vera med, seier quizmaster Roald Ripland. Han røper at det vil koma nokon spørsmål om påsken.Loppemarknad i Strandgaten Hvite Bånd i Egersund arrangerer bruktmarknad og loppemarknad.

KIL-tap i Grimstad

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det var et godt organisert og fokusert KIL-lag som entret banen mandag kveld vel vitende om at halve Jerv 2-laget også hadde vært i OBOS-kamptroppen mot Strømmen kvelden før. Jerv 2 hadde mest ball de første 45, men de store sjansene delte lagene broderlig på.Vertene fikk mest lønn for innsatsen i 1 omgang da laget satte en corner i mål minuttet før hvilen.

Varmere enn normalt!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Gjennomsnittstemperaturen for hele landet lå 1,2 grader over normalen i mars. Det er dermed tolvte måned på rad at temperaturen i Norge har ligget over normalen.Målestasjonen på Eik i Hovsherad i Lund hadde en gjennomsnittstemperatur på 3,4 grader, mot normalt 1,1. I mars i fjor var gjennomsnittstemperaturen minus én grad - og det falt bare 35,6 millimeter nedbør.