Nyheter om Risa


Fantastisk feiring i Beiarn og Skjerstad

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BEIARN/SKJERSTAD: I et nesten overjordisk solskinn møter vi korpset ved Beiarn sykehjem. Prikk klokken 9 drar de i gang med «Ja, vi elsker». Så følger «Norge i Rødt hvitt og blått» og, «Jegermarsj», «Fagert er landet» og «Norsk turnemarsj», komponert av Oscar Berg.- Når vi er ferdige her drar vi til Storjord for å spille der.

Kalbergskogen er redda, forkjemparane jublar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Eit samrøystes formannskap legg vekk planane om å byggja bustadar på fem dekar av Kalbergskogen.- Me er veldig glade og vil takka politikarane som lytta til innbyggjarane på Kvernaland. Dette er ein viktig siger for å bevara Kalbergskogen.

Klepp-ordføraren sin bråvending kom ikkje heilt overraskande på Reinert

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Risa skal byggja veg inn til Haugesund sentrum

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Risa AS vart torsdag innstilt som føretrekt totalentreprenør prosjektet. Selskapet opplyser på Facebook at kontraktsverdien er på cirka 330 millioner utan meirverdiavgift. Risa opplyser at bedrifta har arbeidd med Karmsundsgata sidan februar 2018, og at dei er godt fornøgde med å sikra seg prosjektet. Prosjektet inngår i Haugalandspakken.

Ungdom er blitt meir liberale til hasj

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Kva seier tala? Rusar barnet ditt seg? Mest sannsynleg ikkje. 86 prosent av ungdomsskuleelevane i Hå seier at dei ikkje drukke eller brukt cannabis det siste året, og talet er veldig stabilt frå tidlegare undersøkingar, seier Svein Gustafsson.Rådgjevaren i Korus Vest Stavanger er i Hå for å presentera tal frå den ferske Ung i Rogaland-undersøkinga, der ungdom frå heile fylket har svart på spørsmål om korleis dei har det.

Strandryddedagen: Ryddingen er i gang

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er mindre søppel i år enn tidligere. Det sier alle, konstaterer Inger Sunde.Hun er på plass hos Egersund seilforening for å dele ut hansker og søppelposer til årets deltakere i strandryddedagen. Dalene Friluftsråd organiserer ryddingen herfra, og i i løpet av en drøy halvtime har Sunde sendt ut rundt 50 personer til ulike viker og kroker av strandlinja rundt Eigerøy.

Har fortsatt tro på at politikerne skal se Columbiegget

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Vi var tilstede i formannskapsmøtet 30. april for å høre på behandlingen av rådmannens innstilling i hallsaken på Bryne stadion. Som kjent gikk formannskapet inn for rådmannens innstilling om å ikke inngå leieavtale med Jærhallen AS (Bryne FK) med syv mot to stemmer.

Martin Sjögren presenterte de 23 spillerne som skal spille VM for Norge

Torsdag ble Norges VM-tropp offentliggjort på en pressekonferanse hos Telenor. 23 spillere er tatt ut for å forsvare Norges ære i mesterskapet i Frankrike. – Det er ingen store overraskelser i troppen, dette er spillere vi kjenner godt. Vi har jobbet med en kjernetropp i perioden fra EM og til nå, og jeg synes vi har en velbalansert tropp. Det er noen mesterskapsdebutanter og en del etablerte.

Ja til å bruka 3 millionar på Sandtangen-bru

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Etter ein ekstra runde for å sjekka om det var pengar å henta i å be om fastpris som inkluderer omlegg og kryssing av kablar og røyr, vedtok formannskapet tysdag å løyva rett under 3 millionar til ny bru inn til Brynes grøne lunge. - Dette dreiar seg om eit brannvarslingstiltak som brannvesenet har vore tydelege på at trengst.

Ingen Klepp-spillere i Norges VM-tropp, men Maria er med

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Årets fotball-VM for kvinner spilles i Frankrike fra 7. juni til 7. juli.Torsdag 2.

I dag er det offisiell åpning for dette krysset

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)TRAFIKK: Vinteren 2018 startet arbeidet med å anlegge undergrunn og rundkjøring i krysset hvor Kleppvegen møter Vigdelsvegen, like ved Regehallen. Målet har ifølge vegvesenet vært å utbedre krysset for å gjøre det tryggere for både fotgjengere og syklister. Prosjektet har hatt en prislapp på 60 millioner kroner, og prosjektet er en del av Bymiljøpakken.

Tommel opp for fire nye skjenkeløyve på Bryne

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hanna Kverneland, som representerer Høgre i formannskapet, slo tidleg fast at Bryne var gått store endringar den siste tida. Under den første av ein serie saker, konstaterte ho at det trengst ein grundig gjennomgang av dei alkoholpolitiske retningslinjene i kommunen, når dei fireårige skjenkereglane går ut neste år.Bowlingstadene Lucky Bowl og Stadion Bowling hadde i kvar si sak, søkt om å få utvida skjenketida.

Time formannskap gjorde som i Klepp, og vedtok bompengar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Prinsippavklaringane for Utbyggingspakke Jæren vart klare i fjor, fekk stor merksemd og skapte mykje støy. Hå kommune trekte seg frå «bompakka», men både i Klepp og Time valde politikarane å gå vidare. I Klepp har det kome eit eige bompengeparti, elles har det vore roleg.

Formannskapet seier nei til Bryne FK sin sambrukshall

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Storhallen i tre etasjar, med mellom anna to fleirbrukshallar, klatresal og fotballhall på toppen, hang i ein tynn tråd, etter at rådmannen hadde innstilt på å seia nei til klubbens førebels siste forslag til kommunen. Spørsmålet i kampens 89. minutt, var om politikarane ville sjå forbi rådmannens økonomiske og juridiske bekymringar, og hjelpa Bryne FK med å tryggja ein real slitesiger.

Strandkanten skal reinskast for søppel

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Den nasjonale strandryddeveka er i gang. I Egersund blir det strandryddedag for tredje år på rad, med utgangspunkt i anlegget til Egersund seilforening. Alle som vil vera med og rydda i strandsona, kan møta opp.Ny organisator I år er det Dalane friluftsråd som organiserer strandryddedagen i Egersund.

Har sanert siden september: - Naboene har gitt oss kaker, konfekt og boller

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det gir oss ekstra glede i å komme på jobb, sier Ole Andreas Sørensen.For mens det ofte kan virke som folk ikke kan fordra at entreprenører river opp gata deres eller hamrer i vei fra tidlig om morgenen, så har nabolaget i Fredtunvegen og Mostunvegen tatt i mot Stangeland Maskin med åpen armer.- Vi har revet opp veiene, gravd oss inn på eiendommer og sperret gårdsrommet. Og så kommer de med kaker, boller og konfekt til oss.

Berseløpet samla 100 deltakarar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)97 av dei 100 som stilte til start, fullførte løpet. Mange tok seg heilt ut i den 5,5 kilometer lange løypa og heiv seg ned då dei passerte målstreken.For Salim Yousif frå EIK Friidrett gjekk det betre enn forventa. - Men det var tungt den første kilometeren, kommenterte Yousif, som vann løpet på tida 18,19.Best av damene var Sara Aarseth frå Spirit. Ho sprang på 21,31.

- La barnetoget gå fra Hummeren

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)17.MAI: Sosiale medier kokte da 17. mai-komiteen i Tananger vurderte å droppe Tabo fra barnetoget for å korte ned på løypa for de minste. Til slutt kom komiteen med en gladmelding; toget skulle starte ved Tabo og med samme endestasjon som tidligere.

Politikarane kan ikkje lova Bryne FK ny idrettshall

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Rådmannen i Time vil seia nei til avtale med Bryne FK og heller byggja idrettshall sjølv.Saka kjem opp i formannskapet tysdag.Politikarane forstår rådmannen sine innvendingar.- Nye hallar er det viktigaste Høgre skal drøfta saka på gruppemøtet måndag.- Sjølv har eg berre skumlest rådmannen si ugreiing, og det er vanskeleg å uttala seg før me har hatt ein god diskusjon.

Nå er det klart hvem som skal drifte den nye E18

Nye Veier går videre med Risa AS til konkretiseringsfasen for drift av selskapets veier i fem år.
Les mer om:

Risa vant kontrakt med Nye Veier til 500 millioner kroner

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Nye Veier går videre med Risa AS til konkretiseringsfasen for drift av selskapets veier i fem år. Det melder det statlige veiselskapet i en pressemelding. Risa AS vant konkurransen om drift av Nye Veiers første veistrekninger, til en kostnadsramme på 500 millioner kroner. Kontrakten er for totalt syv strekninger, fra Trøndelag i nord til Agder i sør, og omfatter vei og elektro.

Dette firmaet skal drifte nye E6 på Hedmarken

Nye Veier har valgt entreprenør til vegdrift. Selskapet går videre med Risa AS til konkretiseringsfasen for drift av selskapets veger i fem år.
Les mer om:

Birk Risa gleder seg til å møte klubben han så på stadion som liten

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)ELITESERIEN: Birk Risa møter mandag Viking med Odd for første gang i sin karriere. Risa og Odd har hatt en strålende start på sesongen med seier over Brann og Kristiansund, og uavgjort mot Rosenborg i Trondheim. Oppgjøret mot Viking blir helt klart spesielt for Risa som er oppvokst på Tjora.- Det er klart det er spesielt å møte Viking.

Historia om Jakob Rott som kasta sjølve futen på dør

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I barneåra, på 1950-talet, var soverommet mitt i Holarhagjen i den vestre salen oppe på loftet. Glaset vende mot vestnordvest med storslått utsikt mot havet og Rott. Som eit slags eventyrland låg øya.