Nyheter om Risør


Kontroll på brann i henger

Brannvesenet har kontroll på en brann i en tilhenger i Risør.
Les mer om:

«En trofast kone, en øm moder og blid veninde»

Denne helgen har jeg fått opplevd Risør. Jeg har så vidt vært innom byen før, men har aldri vært der skikkelig. Altså gått gatelangs, overnattet, spist og drukket i denne lille perlen, som har havnet på nedsiden av Telemark-Aust-Agder-grensen.
Les mer om:

Her viser Wieger fram en helt blå hummer: – Vi er veldig glad for denne gaven

Denne uka fikk Wieger van Brunschot fra Kragerø inn en knallblå hummer i Risør Akvarium. Fiskeren syntes det var bedre at folk kan komme og se den enn at den skulle havne på middagsbordet.
Les mer om:

Linjerydding med helikopter skal sikre strømforsyningen i vinter

-Vi børster på en måte støv av en metode vi har benyttet tidligere, sier prosjektleder Andreas Storbukås i Agder Energi Nett. I tre-fire uker fremover skal helikoptre med sirkelsager rydde langs linjene i Arendal, Tvedestrand, Vegårshei, Risør og Gjerstad.

Lilits arbeidsplass flyttet fra Risør: – Jeg må bli der kundene mine er

Da frisørsalongen Lilit jobbet i flyttet til Arendal, måtte hun ta et valg. Starte for seg selv, eller bli med på flyttelasset. Hun er glad hun valgte det første, og det er kundene hennes også.
Les mer om:

Rådmannen advarer mot "full kollaps": – Det har vært et veldig krevende år

Rådmann Trond Aslaksen legger ikke skjul på at Risør kommune sliter, da han i saksdokumentene varsler «full kollaps» om ikke politikerne er med på å ta grep om driften i kommunen.
Les mer om:

Liv Ullmann: – Risør ligner et sted sommeren kommer fra

Hun har levd et helt liv på den internasjonale film- og teaterscenen. De siste ukene har Liv Ullmann (80) sittet på en riksteaterbuss fra nord til sør for å besøke norske teaterscener, også Risør. Som noe helt annet en «hulke-Liv». Det tror vi henne på, der hun danser foran kamera på Tangen.

Hans A. Tomter slutter som kommuneoverlege

Hans A. Tomter har sagt opp stillingen som kommuneoverlege i Tvedestrand og Risør.
Les mer om:

Sørfjell/Risør vant KM-tittel

Her ser du årets kretsmester i 3. divisjon damer.
Les mer om:

Tine Thing Helseth inn i ledelsen av Risør kammermusikkfest

Trompetisten Helseth del av Risør kammermusikkfests kunstneriske ledelse fra og med festivalen i 2020.
Les mer om:

Bil kjørte av veien og traff fjell­vegg

Nødetater har rykket ut til Bosvika i Risør etter en utforkjøring.
Les mer om:

To ganger før hadde hun bestemte seg - på det tredje forsøket ble Isabell klimaflyktning: - Jeg orket ikke nok en kuldeperiode der oppe

– Altså, det står fortsatt blomster i hagen her, sier Isabell Nilsen Gaare (35) fra Målselv og er strålende fornøyd med å ha flyttet til Risør. En vaskeekte klimaflyktning har slått seg ned på Kvernsmyra.
Les mer om:

Flekkefjord - Risør: Hele Agders sak

Først vil jeg gratulere hver nyvalgt politiker på Agder: tusen takk for at du har påtatt deg et slikt viktig tillitsverv! Utbyggingen av E18-E-39 gjennom fylket er også din sak.
Les mer om:

Mestermøte i Åsgårdstrand

29 lag bestående av norgesmestre, verdensmestre og landslaget i seiling møtes i Åsgårdstrand 11. og 12. oktober for å kjempe om kongepokalen og tittelen «Mesternes Mester». Seilsporten har mange ulike båtklasser som det kåres norgesmestre i, men nå på tampen av seilsesongen skal det avgjøres hvem som er aller best av dem alle. I Mesternes Mester møtes alle mestrene på like vilkår og seiler i samme båttype, kjølbåten J/70, som benyttes i seilsportsligaen.

Lekter slet seg i uværet

Lekteren til gjevingselskapet Mur- og Skjærgårdstjenester AS ble liggende værfast i Risør i natt. I formiddag måtte mannskaper fra teknisk etat i Risør kommune redde den.
Les mer om:

Vil gi støtte til «Amalies Minne»: – Jeg tror vi alle har et forhold til kreft, enten det er nær familie eller bare noen vi kjenner

Risør Festuke tar ansvar. I år skal de gi bort deler av startkontingenten til Amalies Minne, jenta fra Vegårshei som døde av hjernekreft bare 14 år gammel.
Les mer om:

Krigslignende tilstander blant leppefiskere: Fiskebåt fra Risør kjørt i senk av fiskebåt fra Tvedestrand

Båten til en leppefisker fra Risør ble i forrige uke påkjørt to ganger av en leppefisker fra Tvedestrand. Omstendighetene bak er ikke kjent, men lokale fiskere forteller at det over tid har utviklet seg et betent forhold mellom leppefiskeren fra Tvedestrand og andre leppefiskere i distriktet.
Les mer om:

Bil kjørte ut – kvinne skadet

En kvinne er fraktet til sykehus etter utforkjøring i Risør tirsdag morgen.
Les mer om:

Rykker ut til trafikkulykke

Nødetatene har tirsdag morgen rykket ut til en utforkjøring i Risør.
Les mer om:

Historisk E18-møte - ny vei kan stå ferdig allerede i 2023

Flere tiår tok det fra planleggingen av ny E18 mellom Tvedestrand og Arendal startet, til veien sto der. Men selv om det er bare ett år siden planleggingen av E18 fra Tvedestrand til Risør startet, kan veien - hvis alt klaffer - være på plass allerede om fire år.

Arbeiderpartiet beholder makta i Risør: – Det er en stor lettelse

Nå er det klart. Sp og KrF støtter Ap. Det ble avgjort nå, og avtalen skal signeres senere i dag.
Les mer om:

Risør: Det nye bystyret er klart, her kan du se hvem som kom inn

I kveld ble det klart hvem som er folkets representanter i Risør de neste fire årene.
Les mer om:

Rykket ut i utrengsmål til Risør

Politiet tilkalte luftambulanse og brannvesen da de fryktet at en mann hadde falt i vannet i Risør.
Les mer om:

Vil ha med ungdommen i politikken: –Vi må få folk hjem igjen

Kai Strat sier han har blitt kontaktet av en proff næringsaktør som ønsker å bygge parkeringshus i fjell i Risør. Nå går han inn i valgkampens siste fase, men han vil ha med seg ungdommen på spurten.
Les mer om:

Rektors doktorgrad koster over 3 millioner kroner - Risør kommune jobber med å få finansieringen på plass

Bystyret i Risør har bedt rådmannen se på løsninger som vil redusere kommunens økonomiske andel for rektor Trine Lise Bergums doktorgrad i pedagogikk.
Les mer om: