Nyheter om Rio de Janeiro


Argentina hadde verdens lengste karantene – nå rammer pandemien for fullt

RIO DE JANEIRO (NRK): Argentina var et forbilde i kampen mot korona, men har nå virkelig fått smake på pandemien.

Karnevalet i Rio blir utsatt

Rio de Janeiro har utsatt det årlige karnevalet i februar fordi Brasil fortsatt er hardt rammet av den globale koronapandemien.
Les mer om:

Tusenvis av dyr brenner i hjel i Brasil

RIO DE JANEIRO/OSLO (NRK): Det er en miljøkatastrofe og en dyretragedie. Brasils tropiske våtmarksområde – det største i verden – opplever det verste brannår folk kan huske.

Turister bortført og torturert i favela i Rio

RIO DE JANEIRO (NRK): Seks turister ble natt til lørdag bortført av en narkotikabande i Rio de Janeiros største favela. Turistene ble befridd av politiet og sier de ble torturert av banden.
Les mer om:

Færre nye korona-dødsfall i Brasil. Er pandemien på retur?

RIO DE JANEIRO (NRK): Etter nærmere tre måneder med skyhøye koronatall i Brasil er det nå færre som dør av viruset. Ekspertene håper og tror at det er en varig bedring.
Les mer om:

Mot nytt rekordår for branner i Amazonas

RIO DE JANEIRO (NRK): I august var det 14,3 prosent flere branner i Amazonas enn i samme måned i fjor. Brasils regjering har erklært forbud mot å tenne branner, etter press fra norsk-ledet investorgruppe.

Abort i Latin-Amerika: «De rike tar abort – de fattige dør»

RIO DE JANEIRO (NRK): En voldtatt 10-åring her i Brasil ble kalt «morder» da hun fikk tatt abort. Nå vokser kravet om mer liberale abortlover i Latin-Amerika.
Les mer om:

Peru mot verdenstoppen i koronadødsfall

RIO DE JANEIRO (NRK): Peru nærmer seg de verste dødstallene for korona i verden. Med nærmere 840 døde per én million innbyggere har landet nå bare Belgia foran seg på lista.
Les mer om:

Brasil: Millioner av mennesker reddes av nødhjelp

RIO DE JANEIRO (NRK): Mer enn 65 millioner brasilianerne har fått nødhjelp fra regjeringen under koronapandemien. Men de som er aller nederst er avhengig av hjelp fra frivillige.

«Oppskriften på en katastrofe» klarer seg bedre enn fryktet

RIO DE JANEIRO (NRK): – Av mer enn 100.000 innbyggere er bare 61 døde av covid-19. Jeg ser på det som et mirakel, sier lederen for Brasils største favela.
Les mer om:

Brasils Bolsonaro frir til de fattige

RIO DE JANEIRO (NRK): Mer enn 65 millioner fattige brasilianere har mottatt nødhjelp fra regjeringen under koronapandemien. Er høyrepopulisten Bolsonaro blitt de fattiges venn?

Populære turistattraksjoner åpner i Rio de Janeiro

Noen av verdens mest kjente turistattraksjoner åpner igjen for publikum i Rio de Janeiro i Brasil.
Les mer om:

100.000 mennesker er døde av korona i Brasil

RIO DE JANEIRO (NRK): Tallet på korona-døde i Brasil har passert 100.000. Fortsatt dør i gjennomsnitt over tusen mennesker i døgnet, og det er ingen tegn til nedgang.
Les mer om:

Nye smitterekorder i Brasil, men åpner for turister fra utlandet

RIO DE JANEIRO (NRK): Brasil har denne uken satt nye rekorder i koronasmitte og antall ofre. Likevel åpner landet flyplassene for å få turister fra utlandet.
Les mer om:

WHO: – Dypt bekymret for Amerikas urfolk under pandemien

RIO DE JANEIRO (NRK): Mer enn 70.000 urinnvånere i Latin-Amerika og USA er smittet med Covid-19, og over 2.000 er døde. – Vi er dypt bekymret, sier Verdens helseorganisasjon.
Les mer om:

Brasil har passert 85.000 korona-døde. Men ingen klar smittetopp

RIO DE JANEIRO (NRK): I fire måneder har Brasil levd med isolasjon og strenge smittetiltak. Men fortsatt dør mer enn tusen mennesker i døgnet, og det er ingen tegn til nedgang.
Les mer om:

Korona truer fredsavtalen i Colombia

RIO DE JANEIRO (NRK): De er bondeledere, urfolksledere og tidligere geriljasoldater i Colombia, og de myrdes av fredsavtalens fiender. Koronapandemien har gjort alt mye verre.
Les mer om:

Presset mot Bolsonaro-regjeringens politikk i Amazonas øker

RIO DE JANEIRO (NRK): Storebrand og andre Brasil-investorer hadde i går et nettmøte med landets folkevalgte.

Brasil lover å beskytte regnskogen

RIO DE JANEIRO (NRK): Storebrand og andre Brasil-investorer er fornøyde etter Amazonas-møtet med brasilianske myndigheter. Det loves flere tiltak for å verne regnskogen.

Brasil møter Amazonas-kritikerne i dag

RIO DE JANEIRO (NRK): Brasilianske myndigheter møter i dag utenlandske investorer for å svare på kravet om stans i avskogingen i Amazonas. Norske selskaper deltar på møtet.
Les mer om:

Brasils president er smittet med korona

RIO DE JANEIRO (NRK): Brasils president, Jair Bolsonaro, er smittet med koronaviruset. Det viser en ny test som ble offentliggjort nå i ettermiddag.

Rapport: «438.000 korona-døde i Latin-Amerika innen oktober»

RIO DE JANEIRO (NRK): Rundt 125.000 mennesker er døde av korona i Latin-Amerika. Innen oktober kan tallet øke til 438.000, ifølge Den panamerikanske helseorganisasjonen. Likevel lettes restriksjonene flere steder.
Les mer om:

Chile – fra forbilde til kriseland

RIO DE JANEIRO (NRK): Chile var lenge et forbilde for landene i Latin-Amerika. Men i løpet av noen måneder har to dype kriser forverret situasjonen dramatisk.
Les mer om:

Brasil vil møte Amazonas-kritikerne  

RIO DE JANEIRO (NRK): Nylig sendte norske og utenlandske investorer et brev til Brasil med krav om en ny Amazonas-politikk. Nå vil brasilianske myndigheter møte kritikerne.
Les mer om:

Brasils fattige bekjemper korona

RIO DE JANEIRO (NRK): Det bor mer enn 13 millioner mennesker i Brasils favelaer. I flere områder har beboerne organisert sin egen kamp mot koronaviruset. Det kan ha reddet tusener fra sult, sykdom og død.
Les mer om: