Nyheter om R.E.M.


– Jeg trengte ikke lille Bruce Springsteen

Trump tok ifølge NME for seg seieren i presidentvalget i 2016 da han fastslo: – Jeg trengte ikke Beyoncé og Jay Z.

Store nyheter fra The Who

Veteran-rockerne The Who har offentliggjort detaljer om sitt første album på 13 år. Utgivelsen får den enkle tittelen Who, og slippes 22. november. Du kan høre den første singelen Ball and Chain lenger ned i denne saken. Det er en ganske politisk, melodisk rockelåt om fangeleiren Guantanamo som ikke ble stengt selv om Barack Obama i sin tid lovte nettopp dette, og som også Donald Trump siden har valgt å holde åpen. Albumet ferdig for bare et par uker siden Albumet inneholder 11 sanger og er hovedsakelig spilt inn i London og Los Angeles gjennom fjoråret og sommeren i år.

Denne supertrioen har laget musikk sammen

– Det var viktig for meg å sparke i gang «Charlie’s Angels» med en storslagen, kvinnedreven anthemlåt med en stor stemme – men å få tre av de største stemmene der ute? Det er en drøm som gikk i oppfyllelse, lyder det fra Banks. Som altså fikk Ariana Grande, Miley Cyrus og Lana Del Rey i samme boks. De skrev Don’t Call Me Angel i spann med finske Alma-Sofia Miettinen – og eneste hane i kurven, den svenske superprodusenten Max Martin. Sangen er første singel ut fra det kommende soundtracket, som slippes 1. november – to uker før filmens amerikanske premiere. I Norge står kinopremieren 29.

Adele har levert inn skilsmissepapirene

Hun giftet seg med Simon Konecki i all hemmelighet i 2015, etter at de begynte å date i 2011 og fikk sønnen Angelo året etter. Skilsmissepapirene ble innlevert til retten i Los Angeles torsdag, melder TMZ. Paret har bodd i California de siste tre årene. Allerede da hun tok ut separasjon fra Konecki i april i år het det i en uttalelse at de «forpliktet seg til å oppdra sønnen kjærlig sammen». LES OGSÅ: R.E.M. gir ut sang til inntekt for ofrene etter orkanen på Bahamas. Som alltid i Adele-sammenheng ba hun om respekt for privatlivets fred, og har ikke kommentert bruddet.

R.E.M. gir ut sang for Bahamas-ofrene

Sangen det er snakk om heter Fascinating, og denne versjonen ble spilt inn på nettopp Bahamas for 15 år siden. Opprinnelig ble den skrevet for å være en del av 2001-albumet Reveal, men den endte opp med å bli kuttet i siste runde. Gitarist Peter Buck fortalte i sin R.E.M.-biografi «Fiction» at Fascinating var favorittlåten til Michael Stipe fra Reveal-innspillingene. – Det er en virkelig vakker låt.
Les mer om:

Månemusikken har landet

50-årsjubileet for «Apollo 11»-ekspedisjonen går ikke upåaktet hen, ei heller i musikkpressen. London-baserte NME har puslet sammen det magasinet mener er det perfekte lydsporet til månelandingen. LES OGSÅ: Dette er de beste månesangene. R.E.M.s Man on the Moon er selvsagt med. Det samme er Björks Moon, Creedence Clearwater Revivals Bad Moon Rising og Frank Sinatras Fly Me to the Moon.  The post Månemusikken har landet appeared first on GAFFA.no.
Les mer om:

Legendarisk musikkarkiv forsvant i brann

Denne uken publiserte The New York Times en lengre artikkel som gikk i dybden på brannen som oppstod hos Universal City Studios i 2008.

R.E.M.-gitaristens nye prosjekt

En gjenglemt gitar ble starten på et samarbeid.
Les mer om:

Egersund møter R.E.M. på ny singel

Hør første smakebit fra The No Ones, bandet eigersunderen Frode Strømstad har startet sammen med Peter Buck (R.E.M.), Scott McCaughey (The Minus 5) og Arne Kjeldsrud (I Was A King).

Eigersunder har startet band med R.E.M.-legende

Eigersunderen Frode Strømstad, kjent fra I Was A King, har slått seg sammen med Peter Buck fra R.E.M. og Scott McCaughey fra The Minus 5 og startet gruppa The No Ones.
Les mer om:

- Å bare fjerne kjøttet er en typisk tabbe. Når en matrett tar utgangspunkt i et kjøttstykke, kan det bli veldig stusselig å bare spise tilbehøret.

Mari Hult driver Norges mest populære veganerblogg. Nå gir hun ut kokeboka "Sykt godt", takket være gode venner, Michael Stipe i R.E.M og en 21 år gammel katt.
Les mer om:

R.E.M bestemte seg for å oppløse bandet mens de var i Bergen

Hadde tre timer langt bandmøte i Norge.
Les mer om:

R.E.M.-gitarist: Derfor gikk vi i oppløsning

Peter Buck forteller endelig om bandets beslutning om å gå hver til sitt. Det hele startet på et hotellrom i Bergen.
Les mer om: