Nyheter om Religion


Innfører tiltak mot rasisme

Rasisme og diskriminering på grunn av etnisitet og religion er blitt mer og mer vanlig. Nå lanserer regjeringen 50 tiltak i arbeidet mot slik rasisme.
Les mer om:

Flogging Molly bekreftet til norsk festival

Malakoff i Nordfjordeid har allerede sikret navn som Dagny, The Hives, Astrid S, The HU og Nothing But Thieves på plakaten for 2020. I dag føyes nok et etterspurt navn til programmet. Flogging Molly skal stå for festen på Malakoff med sin keltisk-inspirerte punk. En god blanding av The Dubliners og Bad Religion, med andre ord. LES OGSÅ: Behemoth og Twisted Sister bekrefter AC/DC-comeback. – Vi har prøvd å få Flogging Molly til festivalen i mange år. Har du ikke sett Flogging Molly i aksjon på scenen, så har du en fantastisk konsertopplevelse i vente.

Nebai Hadghu forlot et liv uten framtidshåp i Eritrea. Nå har han fått et nytt liv som småbarnsfar og helsefagarbeider i Nord-Aurdal.

- Jeg ser mennesker som mennesker. Jeg bryr meg ikke om hudfarge, religion eller funksjonsnivå, sier Nebai Hadghu (36) som jobber i helsesektoren i Nord-Aurdal. Tirsdag fikk han Voksenopplæringsprisen for sin læringsinnsats. 
Les mer om:

Slik kjemper de mot Kinas brutale forfølgelse – i Norge

Hver søndag samler uigurene i Norge seg på søndagsskolene der uigurske barn og ungdommer lærer språk, historie, kultur og religion. – Det er en måte å bekjempe assimileringspolitikken i Kina, sier Den norske Uigurkomitéen.
Les mer om:

Rita Holberg har gjort seg klar for kontrollutvalget

Dagens Bodahl på en lørdag: ■ Kontrollutvalgsleder uten bindinger. ■ Etikk og brukerperspektiv i helse og velferd. ■ Ytringsfriheten innebærer at også muslimer må tåle kritikk av sin religion.
Les mer om:

Lokalaviser skriver nesten aldri om religion

Bare 1 prosent av artiklene i norske lokalaviser som ble undersøkt i en kartlegging, handler om religion og livssyn.
Les mer om:

Noe er riv, ruskende galt!

I lørdagsutgaven skrev kulturredaktør Blågestad følgende overskrift; Mat er blitt politikk, estetikk, identitet, religion og klasse.
Les mer om:

Kanye West lager opera

Først gospel og nå opera. Er det noe Kanye ikke vil lage? Det ser i alle fall ikke ut til å være noen ende på firebarnsfarens merkverdige prosjekter. Produsenten, YEEZY-designeren og hobby-presten har nå satt seg opera som en ny verden han vil infiltrere. Forestillingen heter Nebuchadnezzar og skal fremføres på Hollywood Bowl i Los Angeles allerede 24.

Det råtne i maten

Mat er blitt politikk, estetikk, identitet, religion og klasse. Fortell meg hva du spiser og jeg skal si deg hvem du - prøver å være.
Les mer om:

Islam og volden

Islam er en religion bygget på vold og blind lydighet. Islam legges fram som den absolutte løsningen der alt defineres i en strengt religiøs ramme.
Les mer om:

Religion og vitenskap

Jøder, kristne og muslimer postulerer at Gud eksisterer.
Les mer om:

Skammelig om konverteringsterapi

Det verker som Brenne, Ottosen og Lossius ikkje skjøner kor farleg og skadeleg religion kan vera.

Religion og evolusjon

Arthur Peacocke (1924-2006) var en engelsk fysio-biokjemiker med dyptgående forskning innen det molekylære DNA-feltet. Han hadde doktorgrad fra Oxford, hvor han arbeidet med kjemi, biologi og naturvitenskap.
Les mer om:

Årets julefortelling - definitivt

Gaute Heivoll tar både jul, religion og barns sår og savn på alvor i denne dypt engasjerende «julefortellingen» - forankret i de finslandske granskoger.
Les mer om:

River Phoenix skulle blitt Hollywoods største stjerne

River Phoenix hadde alt som skal til, men historien om Hollywood-yndlingen endte tragisk. 31. oktober 1993 mistet filmbransjen en av de store, og det er ikke uten grunn at vi selv i dag snakker om River Phoenix med en gullkantet nostalgi. Skuespilleren som skulle komme til å definere 90-tallet med sin tilstedeværelse og kameratekke, kollapset og omkom på fortauet utenfor Johnny Depp-klubben Viper Room en sen høstkveld.

- Enhver må få lov til å utøve sin religion i fred og i trygge omgivelser

- Enhver må få lov til å utøve sin religion i fred og i trygge omgivelser, var det felles budskapet både fra religiøse representanter og politiet da «Religionenes dag» ble arrangert på Furuset forleden.
Les mer om:

To sandbuer blant 35 utvalde forskarar

Akademiet består i dag av 35 utvalde forskarar, som alle har markert seg aktivt og fagleg innanfor eige fagfelt. To av dei frå Sand. Korvoll underviser ved UiA Før helga hadde akademiet årsmøte, og Nils Hallvard Korsvoll blei då tatt opp som nytt medlem. Korsvoll har religionsvitskap som fagområde og forskar på den felles historia til jødedom, kristendom og islam i Midtausten og Europa i det første tusenåret etter vår tidsrekning.

Anmeldelse: Kanye Wests Jesus-album er helt okay

Kanye West beviser nok en gang hvorfor han er hip-hop-ens mest progressive pioneerer. Om det er en positiv ting for Jesus Is King gjenstår dog å se. Kanye West ga ut et gospelalbum. Smak litt på den setningen. Hvis noen hadde fortalt oss for fem år siden at dette skulle skje hadde vi alle ledd. Men popkultur har forandret seg. Hva vet vi egentlig om hvilken retning ting går? Det som er sikkert er at rappernes religiøse oppvåkning ikke kommer uten konsekvenser, både for hans umiddelbare nærhet, men også for hans fans.

Internettet reagerer på Kanye Wests utsettelse

Kanye West tester tålmodigheten til trofaste fans nok en gang. Så var vi her igjen. Hip-hop-ens mest kontroversielle mann skulle slippe album, en måned på overtid. Men heller ikke denne gangen leverer Kanye det han lover. Vi er skuffet, men ikke overrasket. De som trodde at Yeezys religiøse oppvåkning ville gjøre han mer punktlig må nok tro om igjen. Eller kanskje han tar en Jesus og gir det ut om tre dager – hvem vet? Kanye West feirer Jesus Is King på The Forum i Inglewood, California, (Kevin Winter/Getty) Det vi vet med sikkerhet er at Jesus Is King, først skulle komme 27.

Hizbollah-tilhengere jaget i Beirut: «De ønsker å ødelegge for oss. Vi er ikke redde»

BEIRUT (VG) Opptøyene i Libanon har så langt samlet hundretusener av mennesker på tvers av religion, sekter og politisk tilhørighet. Mandag kveld ble det forsøkt ødelagt – da over 100 menn med gule flagg ankom Beirut sentrum på motorsykkel.
Les mer om:

Ansetter innvandrere og tidligere narkomane

Gründerbedrift går nye veier, og innfører nulltoleranse for mobbing, rasisme og religion.

5G-skepsis som religion

Les mer om:

Kva er det å føra ein brun retorikk?

DEBATT: Eg meiner det er å spreia ord og fordommar som fører til rasisme og nedlatande haldningar overfor menneske med annan kultur, religion, hudfarge og legning.
Les mer om:

Muslim eller kristen

Jeg leste innlegget til Bjarne Eikeland «Kristen/muslim» 4. september. Det er tankevekkende poenger han presenterer. At vi har med en religion å gjøre som ikke bare oppfordrer til bestialske drap på annerledes troende, men endog beordrer det.

Fra religion til begjær og utroskap

SKIEN: Et fyrverkeri av en formidler, en samtale om begjær og et skup av et skandinavisk forfattertreff. Det er noen av stikkordene for høsten på Litteraturhuset.
Les mer om: