Nyheter om Religion


Ropstad kritiserte Arendalsuka

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad mener det er en berøringsangst mot religion i Norge og trekker fram Arendalsuka som eksempel.

Aldri fred og ro i Kashmir

Kashmir ved foten av Himalaya har gjort India og Pakistan til erkefiender på grunn av nasjonalisme, religion og livsviktig vann, skriver Einar Hagvaag.
Les mer om:

Aldri fred og ro i Kashmir

Kashmir ved foten av Himalaya har gjort India og Pakistan til erkefiender på grunn av nasjonalisme, religion og livsviktig vann, skriver Einar Hagvaag.
Les mer om:

Aldri fred og ro i Kashmir

Kashmir ved foten av Himalaya har gjort India og Pakistan til erkefiender på grunn av nasjonalisme, religion og livsviktig vann, skriver Einar Hagvaag.
Les mer om:

Helleristningene i Alta: – Ikke forvent at du skal få bare fakta her

Representerer helleristningene i Alta religion, sagn eller årskalendere? Kanskje noe helt annet? Den endelige fasiten får vi aldri. 
Les mer om:

Slo ring rundt Skien moské etter hendelsen i Bærum

SKIEN: Mange møtte opp utenfor Skien moské søndag, for å markere avstand mot hendelsen i Bærum lørdag. – Vi ønsker å vise at Skien er en trygg by hvor man trygt kan praktisere sin religion, sier Trine Almenning (Ap), som tok initiativ til markeringa.

Jenny (24) flyttet til Utah, giftet seg og ble mormoner: – Motiverer meg til å være en bedre person

Jenny Bøhn Hanks konfirmerte seg borgerlig og mente lenge at religion ikke var noe for henne. I dag er hun mormoner.
Les mer om:

Vil ha mer humor ved graven

Det kan godt brukes mer humor i begravelser, mener Bjarte Leer-Helgesen. Han er en av forfatterne bak boka «Ingen spøk - En studie av religion og humor».
Les mer om:

Trua gjev kampstyrke

STABILITET: Få offentlege stønadar for flyktningar frå krigen i Aust-Ukraina gjer at mange snur seg til religion og trussamfunn for å få endane til å møtast.
Les mer om:

UiT skal utdanne 700 ledere. Men flere studier står nesten tomme

Mens UiT skal utdanne hundrevis av ledere og bedriftsøkonomer, sliter universitetet med å få søkere til blant annet religion og matematikk.
Les mer om:

Traust og kjedelig om humor og religion

Tittelen ”Ingen spøk – en studie av religion og humor” er kanskje ment som en morsomhet? Boka er grundig, omfattende og ganske kjedelig.
Les mer om:

– Det begynner å ligne et systematisk problem. Å vise frem sin tro blir sett på som noe litt på kanten.

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad mener vi ikke må ha berøringsangst overfor religion, og kritiserer Arendalsuken for å legge begrensninger på kristne organisasjoner som vil delta der.

Blant sjamaner og mormoner

PROVO, UTAH / LOS ANGELES, CALIFORNIA (NRK): Religion og spiritualisme kan gi seg svært ulike utslag. Likevel er det mange felles trekk mellom mormonene jeg møtte i Utah og sjamanene vi besøkte i California.
Les mer om:

Har ikke opplevd moldensere som inneslutta(pluss)

Det å se alt man har felles, på tvers av landegrenser, hudfarge, religion og kultur, er viktig, mener italienske Anita Zizzari. Like viktig er det å være nysgjerrig på det som er forskjellig. For å lære av hverandre.
Les mer om:

Sunnere mat etter skoletid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Alle barn skal ha tilbud om sunn og god mat i AKS. Det trenger dere for å leke og lære, sa Inga Marte Thorkildsen til elevene som jobbet med å forberede måltidet. I AKS-kostnadene til foreldrene er det lagt inn 51 kroner per barn per måned. Det er opp til hver enkel aktivitetsskole hvordan de vil bruke disse pengene, og man kan i tillegg bruke midler fra selve oppholdsbetalingen til mat.

YouTube skal fjerne videoer med hatefullt og rasistisk innhold

Også filmklipp som fornekter holocaust og annen vold skal fjernes fra nettstedet. Kunngjøringen fra IT-giganten er det foreløpig siste i en serie med tiltak fra en bransje som har pådratt seg mye kritikk for sin manglende filtrering av opplastede videoer med hat- og rasismeinnhold. LES OGSÅ: Turister strømmer til Tsjernobyl. – I dag kunngjør vi nok et tiltak mot hatefulle og rasistiske videoer og innhold som hevder at noen er bedre enn andre ved henvisning til rase, kjønn, alder, religion, kaste og seksuell orientering, skriver YouTube på sin hjemmeside. (©NTB) The post YouTube skal fjerne vid
Les mer om:

Memphis Depay er åpen om Manchester United fiasko i ny bok

Den tidligere Manchester United vingen Memphis Depay legger ikke papp imellom når han nå gir ut sin selvbiografi «Heart of a Lion». – Det som har fått mest oppmerksomhet utenfor Nederland er at han avslører hvem som skal ha skylda for Manchester United-fiasko.  Memphis Depay har laget boka sammen med journalisten Simon Zwartkruis, da boka ble presentert var den en frittalende Depay som snakket. Les: Nok et eksempel på ungt talent som forvitrer i gigantklubb «Jeg mistet meg selv i Manchester. Det er den virkelige kjernen i saken.

Islam trenger en seksuell revolusjon

Når jenter får beskjed om at Allah vil brenne dem i helvete dersom de har sex før ekteskap, så handler dette om religion, ikke kultur.
Les mer om:

Sjamanen og skolebollene

Hva har sjamaner, prinsesser og skoleboller til felles? De avslører at vi trenger å bli bedre til å snakke om religion.
Les mer om:

Absurd komedie om religion og fremmedfrykt

Arbeidsulykke på verdens største Jesus.
Les mer om:

På besøk i sjaman Durek Verretts «himmelrike»

LOS ANGELES (NRK): Tromming, chanting og helbredende oljer. Er sjamanisme religion, en vei til psykisk og fysisk helbredelse, eller ren humbug? NRK besøkte Märtha Louises kjærestes hjemsted – Los Angeles.
Les mer om:

Klimapilgrimsvandring

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ved Ellingsrud kirke møter vi kapellan Annette Dreyer og styreleder i Oslo buddhistsenter, Gunaketu Kjønstad (bare Gunateku i buddhistisk tradisjon). De to, sammen med Islamic Cultural Center (ICC) og Miljøsikh, er initiativtakere til klimapilgrimsvandringen.

Ukeslutt: Religion i det offentlige rom

De siste ukers oppslag om kristne skolelag som nektes å avholde møter, vitner om at religiøs utfoldelse i det offentlige rom har langt trangere kår enn hva vårt samfunn bør være bekjent av.
Les mer om:

Kan ligne Cohen, Dylan og Reed, men Kevin Morby er en spydspiss i dagens folkrock

En ugudelig manns anerkjennelse av religion.
Les mer om:

1. mai er fortsatt en festdag i Kvinesdal

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)1. mai står sterkt i Kvinesdal og blir feiret på tradisjonelt vis hvert år. I år var intet unntak bortsett fra at det er kommunevalg og det markeres ved at Arbeiderpartiets ordførerkandidat holder hovedtalen.Appellen ved minnestøtten Korpsets dirigent var det i år Dag Fredriksen som holdt. Han mintes dem som ofret alt for landet og som står inngravert på minnestøtten ved kirken.1.