Nyheter om Rein


Andreas (26) og Thi (29) traff hverandre på datingapp - nå vil de hjelpe andre å finne kjærligheten

Andreas Rein og Thi Le Thuy Nguyen fra Trondheim lanserer ny datingside etter å ha selv funnet kjærligheten gjennom internett.

Mann tiltalt etter å ha skutt elg i boligområde i Bodø

En bodømann i 40-årene er i Salten tingretten tiltalt for å ha skutt en elg i et friluftsområde mellom boligfeltene på Grønnåsen og Bodin leir i Bodø. Mannen skjøt elgen uten lovhjemlet tillatelse. Det var i midten av februar i år at mannen brukte en rifle for å avlive elgen. Vedkommende hadde da brukt et prosjektil som ikke har den anslagsenergien som kreves for en rask avliving av elg, og som ikke er tillatt brukt til storviltjakt. – Han skjøt flere ganger, og slik at ett eller flere skudd traff elgen i mageregionen, står det i tiltalen.

Fyllekjører tatt på slump

Fyllekjøreren som ble tatt i Rissa ved midnattstider natt til søndag ble tatt av en patrulje på rein slump.
Les mer om:

- Utviklar seg til personforfølging(pluss)

- Oppvasken etter årets kommuneval i Volda held på å utvikle seg til ei rein personforfølging av Odd A. Folkestad, seier Sindre Kvangardsnes i Voldalista.
Les mer om:

Radarpar I utakt

Eigentleg skulle turneen dei nå er ute på vore ein rein jubileumsturné, men nå blir det også bålferda for radioprogrammet I Utakt. Stussleg å seia farvel Dei to som dagleg har 420 000 lyttarar til sine skråblikk om alt mellom himmel og jord og litt til, legg ikkje skjul på at dei har meir på lager.

Dette kan bli eit av dei siste nye store kraftverka i Noreg

JØLSTER (NRK): Her blir det gjort klart for å ta i mot fossande vatn som skal bli rein energi. Men kraftverket kan bli blant dei siste i sitt slag her til lands, fryktar bransjen.
Les mer om:

Hærverk på toalett: – Veldig trist(pluss)

I løpet av helga har noen griset til og gjort hærverk på toalettet i servicebygget ved Rein kirke i Indre Fosen.
Les mer om:

Står fast på sommerbeite i Lyngen med 1000 rein(pluss)

Har lett etter trailere i hele Skandinavia.
Les mer om:

– Delar av dette kunne vore unngått om kommunikasjonen var betre

René Vest er tillitsvalt for suldalslegane som nå har trykt på alarmknappen om situasjonen ved legekontoret og er glad for endeleg å ha komme i dialog med kommuneleiinga, men er oppgitt over tida det har tatt. Etter at legane tok bladet frå munnen med eit brev til rådmannen der dei beskriv ei helseavdeling i djup krise grunna gjennomtrekk, mange urøynde legar og ein situasjon dei opplever går utover pasientane, hadde legane og rådmannsnivået sist veke eit møte om situasjonen. Ønskjer dialog Der blei det semje om

Saltsugen rein sperret E8 i Skibotndalen: – Kan bli skummelt

Med saltede veier trekker store flokker med rein ned mot trafikken på E8 i Skibotndalen.
Les mer om:

Nå vet vi hvor mange rein det er på Svalbard

For første gang er bestanden av Svalbardrein estimert vitenskapelig. - Flest dyr er det i de store dalene, og selv i dag tar reinen tilbake sine gamle utbredelsesområder, sier reinforsker Mathilde Le Moullec.
Les mer om:

Rådmannens innstilling til årets siste tildelingsrunde frå Ulla-Førre fondet: Har tatt signalet om å droppa skulderklappa

Olav Lindseth og Gunhild Moe ønskjer å heva Energihotellet til eit nivå som stettar kravet til det såkalte ”new nordic luxury». Utviding av spisesal og kjøkken Drivarane av Energihotellet på Nesflaten søkjer nå både tilskot (900 000 kroner) og eit lån på 2,5 millionar kroner for å ta hotellet vidare. I første omgang handlar det om å utvida dagens spisesal, utviding av kjøkkenet og å få to nye suitar på plass. Finsliping av standarden Men den langsiktige planen i trinn to er å byggja ein heilt ny res

Gjer Suldalslågen betre for laksen

Nå er Statkraft i gang med eit pilotprosjekt for å reinska opp elvebotnen. Baksida av medaljen – Ein stor fordel med regulerte vassdrag, er at det reduserer fare for store flaumar og flaumskadar, me ser at det blir viktigare og viktigare i samband med klimaendringar. Ei bakside av medaljen er at det kan bli meir attgroing i elvebotnen, seier Bjørn Sandvik, kraftverksjef i Statkraft.

To rein påkjørt på Kvaløya

Det skal ikke være noe trafikktrøbbel på stedet.  
Les mer om:

Kneopererte Ove fekk beskjed om at han ikkje lenger kunne trene – då sette han seg eit mål

HAFSLO/MOLDEN (NRK): Operasjonen i kneet skulle vere rein rutine, men for Ove Hauge gjekk det frykteleg gale.
Les mer om:

Kortreist fisk og kjøtt går unna

Knut har aldri solgt så mye fisk og kjøtt som i år. Folk vil ha rein og kortreist mat, og Knut Ødegaard regner med å produsere ti tonn med sik og abbor og 100 kjøtt av gris og lam dette året.
Les mer om:

Kontaktes av fortvilte strømkunder: - Dette er jo rein svindel

Nesten ukentlig kommer det fortvilte personer til Notodden energi i Lienveien og ber om råd for å komme seg ut av strømkontrakter de er blitt lurt inn i av strømselgere på telefon.
Les mer om:

Legg om støtte-praksisen på veg ut dørene

Det kan få konsekvensar for støtte-søknader som rådmannen nå har til behandling til neste fondsstyremøte i oktober. Men då er det eit nytt formannskap som set seg til bords som styre og som har det endelege ordet. Debatt-ønske Ordførar Gerd Helen Bø, som altså blir sitjande, svarar slik på kva som er poenget med at eit avtroppande styre legg føringar eit nytt styre. – Me tok denne debatten fordi det er me som har site denne perioden og kjenner til kva som har skjedd.

Snudde kampen med ti mann

Arsenal snudde 1-2, til 3-2 heime mot Aston Villa. Og det med berre ti mann på bana. Ainsley Maitland-Niles vart utvist etter ei stygg takling etter 41 minutt. McGinn gav gjestane leiinga i den første omgangen. I den andre omgangen vart det ein rein målfest. Pepe utklina først, før Weley to minutt seinare la på til 2–1. Chambers og Aubameyang sørga derimot for at Arsenal til slutt vann kampen.

LEIAR: Tynga i tilliten

Valet på bygda handlar sjølvsagt om politikk. Men den personlege faktoren gjer bygdeval til noko djupt personleg, til tider både brutalt, men også djupt rørande. Korleis partia gjer det, handlar sjølvsagt om perioden som har gått og kva som der har skjedd, men glade eller skuffa partileiarar lokalt, kan alltid takka eller skulda på medvind eller motgang-smitte frå moderpartiet og nasjonale trendar. Kandidatkåringa er noko heilt anna.

Trine Rein til Jessheim

Les mer om:

Ulvar tok rein i Rendalen

Fire rein er tatt av ulv i Rendalen, og Statens naturoppsyn trur to ulvar har jakta rein som ein form for leik.
Les mer om:

Sneipepatruljer rydder norske byer

Det flyter av sneiper og søppel i norske byer, og noen lever av å rydde opp det andre kaster fra seg på gata. Den frivillige organisasjonen Rein by har tatt jobben i Bergen.
Les mer om:

Saksøker lokalaviskonsern etter dårlig besøkt juleturné

Rein saksøker nå Amedias reklameavdeling gjennom sitt heleide plateselskap, Joy Music, ifølge Dagens Næringsliv. Rein la i 2018 ut på en juleturné med 32 konserter rundt om i landet. Hun hadde planlagt en reklamekampanje i flere av landets lokalaviser gjennom aviskonsernet Amedia. Ved en feil kom annonsene aldri på trykk. Artisten mener resultatet av feilen ble langt færre publikummere på konsertene enn tidligere år.
Les mer om:

Trine Rein saksøker lokalaviskonsern etter dårlig besøkt juleturné

Trine Rein saksøker aviskonsernet Amedia etter at annonser for juleturneen hennes ikke kom på trykk. Det var årsaken til dårligere billettsalg, mener hun.
Les mer om: