Nyheter om Regjeringen


Leserinnlegg: Frykter for Nordlandsbanen framtid og ber kommuner og næringsliv engasjere seg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Godstrafikken med jernbane er i ferd med å bryte sammen i Norge. Det er lagt inn en «godspakke» på 18 milliarder i Nasjonal Transportplan, men tiltakene vil ikke begynne å virke før om 5 - 10 år. Samtidig sies det fra den største godsoperatøren, CargoNet, at det er bare to år å gå på. Lenger kan ikke godstrafikken på jernbanen fortsette å gå flere titalls millioner i underskudd. Dette burde vekke kraftig uro i distriktene.

«En 15 år gammel gutt i rullestol får beskjed av skolen at det er best han mater endene i stedet for å blir med å bade med klassen. Dette er virkeligheten til barn og unge i Norge som blir ekskludert fra fellesskapet»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)LESERBREV: En gutt på 9 år med cerebral parese blir trakassert i skisporet når han faller i løypa. Klassen til en 15 år gammel gutt skal på badetur som skoleavslutning. Fordi han bruker rullestol mener skolen det er bedre at han drar og mater ender, alene med assistenten sin. Høres dette ut som en aprilspøk?Det er dessverre ingen spøk. Dette er virkeligheten til barn og unge i Norge som blir ekskludert fra fellesskapet.

Generalsekretær i Kreftforeningen: Krever prishopp på røyk

Generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel, angriper regjeringen fordi de ikke angriper røykernes lommebok. Tobakk i Norge er dyrt, men hun krever nye kraftige prishopp på røyk.
Les mer om:

102-åring vil ikke være reklame for regjeringen

Han har stemt i alle valg siden 1951, og skal stemme i år igjen. Men da regjeringspartiet ville bruke ham i valgkampen, ble Indias eldste velger vred.
Les mer om:

Frykter nedlegging av frivillighetssentraler

Stortingsrepresentant Sandra Borch (Sp) frykter nedleggelse av frivillighetssentraler, og etterlyser tiltak fra regjeringen for å sikre sentralene.
Les mer om:

Tripoli-regjeringens styrker går til motangrep

Styrker som kjemper for den FN-støttede regjeringen i Libya, sier de har satt i gang en større offensiv mot krigsherren Khalifa Haftars styrker sør for Tripoli.
Les mer om:

Sp frykter nedlegging av frivillighetssentraler

Stortingsrepresentant Sandra Borch (Sp) frykter nedleggelse av frivillighetssentraler, og etterlyser tiltak fra regjeringen for å sikre sentralene.
Les mer om:

Regjeringen vil bygge mest mulig og størst mulig i Barentshavet

Vår Energi, som er operatør for Goliat-plattformen, ser endelig at pengene begynner å strømme inn til både seg selv og statskassen. Regjeringen vil fortsette satsingen i Barentshavet.

Sp frykter nedlegging av frivillighetssentraler

Stortingsrepresentant Sandra Borch (Sp) frykter nedleggelse av frivillighetssentraler, og etterlyser tiltak fra regjeringen for å sikre sentralene.
Les mer om:

Ecuadors eks-utenriksminister anklages for oppvigleri og kobles til WikiLeaks

Tidligere utenriksminister Ricard Patino i Ecuador anklages for oppvigleri for å ha oppfordret til motstand mot regjeringen. Han kobles også til WikiLeaks.
Les mer om:

33 millioner til satsing på utvalgte kulturlandskap

Regjeringen vil i 2019 satse 33 millioner kroner på Utvalgte kulturlandskap i jordbruket, noe som er en økning på 175 prosent på fire år.
Les mer om:

Regjeringen: Krever kunnskap om å snakke med barn om overgrep

Nå skal studenter innen 20 helse- og sosialfag få minstekrav om hva de skal kunne. De skal vite hvordan de snakker med barn om seksuelle overgrep og omsorgssvikt.
Les mer om:

Regjeringen varsler strategi for sikring av norske kirker

Regjeringen arbeider med en strategi for fredede og verneverdige kirker i Norge som ikke er godt nok sikret mot brann.
Les mer om:

Fortsatt ingen løsning for farlig avfall

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fortsatt er det ikke noen løsning på spørsmålet om hvor fremtidens farlige avfall skal lagres. Både Kvinesdal og Sokndal var inne i bildet som aktuelle steder i tidligere runder, men kommunene sa nei. Staten skal sikre at det finnes behandlingskapasitet.

Regjeringen varsler strategi for sikring av norske kirker

Regjeringen arbeider med en strategi for fredede og verneverdige kirker i Norge som ikke er godt nok sikret mot brann.
Les mer om:

Varsler strategi for kirke-sikring

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I 2019-budsjettet har regjeringen satt av 10 millioner kroner til klimasikring av kirker og 10 millioner til bevaring av steinkirker. - Det er en vekker å se Notre-Dame brenne. Kirkebygg er kultur, det er historie og en del av vår identitet. Vi må gjøre mer for å forhindre at lignende kan skje i Norge, sier tros- og livssynsminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) i en melding til NTB.

SSB skal fortsatt være uavhengig

Dagbladet kommenterer på lederplass forslaget til ny statistikklov som regjeringen la fram nylig. Det kan virke som om avisen ikke har lest forslagene.
Les mer om:

Regjeringen ber redningsheltene i fjellet få fri fra jobben

SIRDAL (VG) Når skaden er ute er de usynlig heltene klare for å hjelpe. – Vi ber landets arbeidsgivere gi dem fri når de må ut for å hjelpe, sier statsråd Ingvild Smines Tybring-Gjedde (Frp).
Les mer om:

Venstre i Nordland vil skyte oter – men får nei fra Venstre i regjering

Venstre-topp Arne Ivar Mikalsen i Nordland vil skyte alle otere og havørn som truer ærfugl i Vega verdensarvområde, men får nei fra sin egen minister i regjeringen.

Nicaragua løslater 636 innsatte

Regjeringen i Nicaragua sier de løslot 636 personer tirsdag, to dager før årsdagen for utbruddet av protestbølgen mot president Daniel Ortega.
Les mer om:

- Nei til mer vindkraft - nå er smertegrensen nådd!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NVE har etter bestilling fra regjeringen kartlagt hvilke området i Norge som kan egne seg til vindkraft. Nærmest hele Kvinesdal er tegnet inn i dette kartet, og nå mener Arbeiderpartiet i Kvinesdal at grensen er nådd. De sier nei til ytterligere vindkraft.- Det handler om at kommunen gjennom mange år har avgitt store naturressurser til fornybar energi.

Reagerer på andakt-klage

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg fikk nylig kopi av brev til rektorer på Sinnes og Tonstad skule fra enhetsleder og assisterende rådmann. Bakgrunnen for brevet var at noen hadde klaget på skoleandakter i regi av skolelaget.

Putin og DiCaprio på Nordpolen ble for mye

Regjeringen sa nei. Erik Solheim: - Større entusiasme i Finland.

Erik Solheim ba regjeringen om penger til kjendis-hockey på Nordpolen

En ishockeykamp med Leonardo DiCaprio og Vladimir Putin på Nordpolen vil være til lite hjelp for klimaet, mener regjeringen, som avslo en søknad om støtte.

Her er åpningstidene for Vinmonopolet og ølsalg i påsken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Allerede i 2014 ga regjeringen tillatelse til at polutsalgene kan ha åpent på valgdager, pinseaften, påskeaften og nyttårsaften.