Nyheter om Redaktør


«Udyret» Sørlandsnyhetene – et etterord

«Jeg sliter med utrolig dårlig samvittighet for å ha vært med på å skape dette udyret,» sier Sørlandsnyhetenes første redaktør Tronn Hansen til Dagens Næringsliv.
Les mer om:

Spillekspert om Fortnites nedetid: – Tror folk kan slappe av

Søndag ble en rekke spillere utsatt for full forvirring da Fortnite gikk i svart. Redaktør i Gamer.no tror imidlertid spillutvikleren bare gjør det ekstra spennende før de lanserer større endringer.
Les mer om:

–Å bestyra ei gullgruve av risiko-kapital er ikkje ein jobb for pyser, og silkehanskar og samvitskvaler bør bli igjen heime.

Heilt på tampen av si regjeringstid ønskte det avtroppande formannskapet å benka seg som styret i Ulla-Førre næringsfond for å ta ei evaluering av dei siste tiders praksis.Det blei på fleire måtar ein underleg seanse. For når dei folkevalde, som har site og hatt siste ord om tildelingar og støttepraksis, i sist veke svingde pisken over den rause og lettare automatiserte støttepraksisen, er det mest så ein skulle tru mange av dei rundt bordet ikkje hadde vore med på somme av tildelingane. Men det har dei.
Les mer om:

Solskjær-presset øker: – Fullstendig skivebom å sparke ham nå

Manchester United sliter blytungt om dagen, men ansvarlig redaktør i den skandinaviske supporterklubben maner fortsatt til tålmodighet.

Solskjær-presset øker: – Fullstendig skivebom å sparke ham nå

Manchester United sliter blytungt om dagen, men ansvarlig redaktør i den skandinaviske supporterklubben maner fortsatt til tålmodighet.

Dementi: Ærede herr Redaktør

Undertegnede vil i det følgende avvise en rekke alvorlige Anklager som er blitt fremsatt i Smussbladet Sørstatsnyhedene i Forkant av den lokale Eleksjon som ble avholdt i Christiansand anno 2019.
Les mer om:

LEIAR: Krafta

Det er sjeldan å høyra sindige suldalsordførar Gerd Helen Bø så flat som ho måndag var. Då hadde ho så vidt sett konklusjonane i rapporten og anbefalingane frå kraftskattutvalet, som føreslår å avvikla dei ordningane som gir kommunane direkte skattar og andre inntekter frå vasskrafta. For Suldal åleine vil det innebera at 100 millionar kroner av dagens kraftinntekter vil forsvinna.

Mona Grønningen har takka ja til redaktørjobben

No er det klart: Mona Grønningen blir redaktør og dagleg leiar i Kvinnheringen.
Les mer om:

Ny lesar-rekord på nett

145 439 sidevisningar er ny rekord, og redaktør Esther Moe er strålande nøgd med at innsatsen gir trafikk på nettsida. Rekordmånad – September har vore ein spesiell månad med viktige hendingar som val, ras og stengt riksveg, så kanskje ikkje så unaturleg at rekorden kom akkurat nå, seier ho. – Sidan april har me bevisst satsa på å nå dei trufaste lesarane våre og å få nye abonnentar via nett. Målet er at suldalsposten.no skal vera nettsida suldølen tyr til når dei skal halda seg oppdaterte.
Les mer om:

Gunnar Kvassheim slutter som redaktør i Dalane Tidende

Han fratrer sin stilling som redaktør og daglig leder i Dalane Tidende 31. mars neste år.
Les mer om:

De borgerlige taper ordfører­kampen: Fem ganger flere rødgrønne

Mens Sp og Ap har sikret seg over hundre ordførerkjeder hver, ligger Høyre bare an til å ta makten i 31 kommuner etter høstens valg. – En katastrofe, sier Minervas redaktør.
Les mer om:

Therese Bjørneboe får Kulturrådets ærespris for 2019

Therese Bjørneboe, redaktør i Norsk Shakespeare- og teatertidsskrift, har gjennom tidsskriftet vist hvor avgjørende kunstkritikk er for utviklingen av både scenekunst og andre kunstfelt i Norge.
Les mer om:

TV Vest sendte politisk reklame: Medietilsynet varsler sanksjoner

– Dette er som forventet, sier redaktør og daglig leder Jørund Kopren.
Les mer om:

LEIAR: Kjønn og sånn

Det er ikkje til å stikka under ein stol at det å sleppa til ringside ved politiske forhandlingar etter eit val, er eit regulært festmåltid for ei avis som lever av og for å komma tettast muleg på prosessane i det me kallar folkestyret. Det vanlege er at slikt føregår bak lukka dører.

LEIAR: Tynga i tilliten

Valet på bygda handlar sjølvsagt om politikk. Men den personlege faktoren gjer bygdeval til noko djupt personleg, til tider både brutalt, men også djupt rørande. Korleis partia gjer det, handlar sjølvsagt om perioden som har gått og kva som der har skjedd, men glade eller skuffa partileiarar lokalt, kan alltid takka eller skulda på medvind eller motgang-smitte frå moderpartiet og nasjonale trendar. Kandidatkåringa er noko heilt anna.

Journalister i Morgenbladet truer med å slutte

Morgenbladet er for tiden preget av store interne konflikter. Nå truer mange av journalistene med å slutte i avisen dersom ikke ansvarlig redaktør går av.
Les mer om:

Journalister i Morgenbladet truer med å slutte dersom redaktøren ikke går av

Morgenbladet er for tiden preget av store interne konflikter. Nå truer mange av journalistene med å slutte i avisen dersom ikke ansvarlig redaktør går av.
Les mer om:

TB-Sigmund fornøyd med opplagstallene

Ansvarlig redaktør Sigmund Kydland har færre papirabonnenter i år enn i fjor, men gleder seg over at leserne flytter seg over på mobiltelefon når de skal følge med på siste nytt. 

TAs rystende sak om "Hege" vant pris: - En stor anerkjennelse av det arbeidet hele TA gjør

SKIEN: Telemarksavisa og redaktør Ove Mellingen fikk prisen for beste featurejournalistikk under Amedias prisutdeling i Alta søndag.

Protestpartiet har skapt ordførartrøbbel i Kristiansand

– Det har aldri før vore ein så kaotisk situasjon etter eit val, seier politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus.
Les mer om:

Ordfø­rervalget på ett minutt

Hvorfor tar det så lang tid å velge ordfører i Kristiansand. Her forklarer politisk redaktør Vidar Udjus.

Må ha storoverskudd

Styreleder Amund Djuve har gitt Morgenbladets redaktør en klar bestilling: driftsmarginen må opp på ti prosent. Denne uka startet nedbemanningene i ukeavisa.
Les mer om:

LEIAR: Ord og handling

Årets kommune- og fylkesting er beskrive som eit protestval. Senterpartiet er blitt in i meir urbane strøk og MDG er blitt stovereine på bygda. Bompengepartiet slår gjennom med ein frustrasjonsknyttneve, mens dei tradisjonelle styringspartia mistar grunn. Trenden speglar seg også i Suldal, men med andre overskrifter. For mens Senterpartiet nasjonalt nå frontar eit opprør, kan neppe framgangen for ordførarpartiet lokalt lesast som noko opprørsteikn.

Kommentator: – Ap og Høyre forsto ikke styrken i protestbevegelsene

Ap og Høyre ble tatt på senga av klima- og distriktsopprøret og ble straffet for det, mener politisk redaktør Berit Aalborg i Vårt Land.
Les mer om: