Nyheter om Redaktør


Derfor må du betale for Fosna-Folkets saker

– Den økonomiske nedturen som nå rammer Fosen, rammer også Fosna-Folket. Inntektene fra våre abonnenter blir derfor enda viktigere, for at vi skal kunne lage god journalistikk også fremover, skriver redaktør Gunn Kari Hegvik i denne kommentaren.
Les mer om:

LEIAR: Meiningsbryting må til, også i krisetider

Krise og unntakstilstandar har mange sider ved seg. Ei av dei gode, er at me søkjer nærare kvarandre. Mange spelar på paradokset i at me nå treng samhald på avstand, og det er ein kunst som folk nok er i ferd med å finna stadig nye uttrykk for.

Suldalsposten permitterer tilsette

Som fleire andre suldalsbedrifter må også Suldalsposten as nå permittera tilsette. Denne veka er fire av dei seks fast tilsette blitt permittert i 50 prosent. Det vil seia eitt årsverk redaksjonelt og eitt årsverk på grafisk/sal. Annonseinntektene stuper – Kvifor må Suldalsposten nå permittera? – Det er fordi ein stor del av inntektsgrunnlaget vårt går ned. Bedrifter sluttar nå å annonsera, som ei naturleg følgje av Korona-krisa.

Redaktør kalte joggere «egoister» og «jævler». Nå får han høre det fra hele Norge.

En kommentar som går ut mot joggende personer langs Akerselva under koronakrisen har skapt heftige reaksjoner.
Les mer om:

Redaktør kalte joggere «jævlige» og «egoister». Nå får han høre det fra hele Norge.

En kommentar som går ut mot joggende personer langs Akerselva under koronakrisen har skapt heftige reaksjoner.
Les mer om:

Redaktør kalte joggere «egoister» og «jævler». Nå får han høre det fra hele Norge

En kommentar som går ut mot joggende personer langs Akerselva under koronakrisen har skapt heftige reaksjoner.
Les mer om:

Podcast: Hvordan påvirker korona IT-bransjen?

En uke med krise og panikk. Hvordan har dette truffet IT-bransjen? Vi har med oss redaktør Jan Birkeland fra cw.no. Vi tar også en titt på de mest brukte video-konferansesystemene.

–Unntakene vil gjøre hele Valdres til en "flyktningeleir"

Birger Løvland, forfatter, lege og redaktør av Eidsbugarden Budstikke siden 1985 trodde knapt det han hørte da Bent Høie la frem den nye loven mot opphold på hytter. Løvland mener unntaksbestemmelsene vil skape kaos i fjellheimen denne påsken.

LEIAR: Me held avstand og står saman

Det er mykje å seia om ei krise som den som nå utspelar seg. Men eitt er sikkert; Den framkallar menneskenaturen som bilde blir framkalte i eit mørkerom. Både oss som enkeltpersonar og oss som samfunn. Mange lever nå med uvisse, somme med frykt. Mange strekkjer seg langt for å tryggja dei gruppene som viruset er farleg for. Kvardagen er annleis, både for store og små.
Les mer om:

Gir seg som Driva-redaktør(pluss)

Sigmund Tjelle (65) gir seg som redaktør i Driva.
Les mer om:

Tønsbergs Blad setter leserrekorder: – Vi ser i disse dager hvor viktig lokalavisa er

Lokalsamfunnet tyr til avisa si for å finne stoff om situasjonen rundt Korona-smitten. Det gleder ansvarlig redaktør Sigmund Kydland.
Les mer om:

– Skulle vi møtt mange ansikt til ansikt ville staben vært en potensiell kilde til smitteoverføring av rang. Slik jobber vi ikke nå

Landet over tas det tiltak for å begrense smittefaren - og redaksjonene er ingen unntak. Ansvarlig redaktør Ivar Brynildsen forklarer hvordan avisa Valdres opptrer i disse ekstraordinære tider, hvor arbeidsdagen består av å prate mye med andre mennesker.
Les mer om:

LEIAR: Leiarskap til vern

I skrivande stund er det norske samfunnet i pågåande og dramatisk endring. Det usynlege Korona-viruset er ei kraft som påverkar all kvardag og alle kjente strukturar. Flyselskap kansellerer tusenvis av avgangar og Norges bank anslår tysdag at meir enn kvar tredje bedrift får sine utsikter merkte av det som nå skjer. Ennå er ikkje viruset så merkbart i vår kommune.

– Et ukontrollert nys fra en koronasmittet nederst i trappen har enormt smittepotensial

Når skal bane Nor initiere tiltak? undrer RBs ansvarlige redaktør Magne Storedal.
Les mer om:

Han var en av rånerne – nå er han redaktør for eget magasin

Broom-Benny er klar med nytt VolvoKlassiker. Se video:
Les mer om:

Musikkjournalistikken kjemper seg videre

På Bylarm 2020 snakka Ballade med et utvalg kollegaer under fanen «Musikkritikken – levende død?» Siden vi i Norge har vært igjennom nedgang i antall spalte- og minuttplass til dekning og anmeldelser av kultur generelt,  trusler om boikott mot enkelte medier som kutter musikkstoffet sitt, og en digital vridning der ulike medier har møtt sine publikum på forskjellige måter, var det på tide å skue fram og tilbake på dens vegne. Så vi ba to redaktører, begge kjent for meninger om kultur, og en profilert musikkanmelder om å foreta vareopptelling.

LEIAR: Nærings-fondet i sirkel

Årets første runde i Ulla-Førre næringsfond er unnagjort. Dei fleste sakene er nye, men debatten rundt dei liknar til forveksling på debatten frå sist møte. Og møtet før det. Og møtet før det. Kvar sak som kjem på bordet, handlar til sjuande og sist om det Suldal treng aller mest. Aktivitet, ein god idè eller utvikling av og berging av arbeidsplassar. Med ein kommune som treng kvar flik av liv og arbeidslyst som finst i verda, er det eigentleg nærast umuleg å seia nei til nokon.

Ny politisk redaktør i Dagens Næringsliv

Den tidligere VG-kommentatoren Frithjof Jacobsen er klar for Dagens Næringsliv.
Les mer om:

Ballade.no i ny drakt

Velkommen til Ballade i ny drakt! Blant mange aktiviteter, artikler og andre saker har vi i redaksjonen den siste tiden jobbet med å gjøre en omlegging av nettsidene til Ballade. Vi har ønsket å gjøre sidene våre mer oversiktlige for alle dere som leser, ser og lytter til det vi legger ut, og dermed lettere å finne fram i stoffet dere følger med på, eller det dere ikke visste at vi kunne by på. Nytt på sidene her er «Fra arkivet», der vi jevnlig vil legge ut redaksjonelle saker fra Ballades 20-årige digitale historie.

Jon Henrik nominert til pris

Redaktør i Salangen-Nyheter, Jon Henrik Larsen, er nominert til SPISS-prisen
Les mer om:

Eirin Eikefjord ansatt som ny politisk redaktør i Bergens Tidende

Eirin Eikefjord blir ny politisk redaktør i Bergens Tidende. Hun tar over etter Frøy Gulbrandsen, som ble ny sjefredaktør i Bergens Tidende i desember i fjor.

Alta Live og Parkteatret i Oslo er Årets festival og Årets helårsarrangør

Arrangørkollegaer og konkurrenter i hele landet har stemt fram Alta Live og Parkteatret i Oslo som vinnerne av utmerkelsene Årets festival og Årets helårsarrangør. Norge er i verdensklasse når det kommer til antall festivaler og konsertopplevelser per innbygger, skriver Norske Konsertarrangører i en pressemelding, der de også trekker fram det frivillige arbeidet som ligger bak alle musikkmøtene rundt i landet: Bak tusenvis av møter mellom artist og publikum ligger det vel så mange timer med hardt arbeid, dugnad, planlegging og koordinering.

Ikke annekter «Vestbredden»

Redaktør i Jerusalem Post, Caroline Glick, skrev 31.01.2020, i en kommentar, «The Blood Libel is Over», at det er klokt av statsminister Netanyahu å vente med de annonserte annekteringene på «Vestbredden».