Nyheter om Rauma


Lars Wenaas kåret til «Årets Raumaambassadør»

Lars Wenaas ble overrasket med utmerkelsen «Årets Raumaambassadør« på Rauma Næringslags julelunsj onsdag. – Jeg liker vanligvis ikke oppmerksomhet men dette var stas, sa måndalingen da prisen ble overrakt.
Les mer om:

Hustad får fornyet tillit – og 18-åring er valgt til leder i Rauma Høyre

Partiet har holdt årsmøte og nominasjonsmøte.
Les mer om:

– En fantastisk stund(pluss)

Sanitetsforeninga i Rauma har kommet opp med nok et integreringstiltak. ÅIF ble involvert og Raumahallen booket – og vips ble det to sosiale timer for alle. Helt gratis.
Les mer om:

Rauma får hente søppel selv(pluss)

– Velkommen, Rauma! Direktør Jan Egil Korseberg i renovasjonsselskapet RIR er glad for at Rauma blir med i selskapet fra 1. januar 2020.  Han understreker at Rauma blir eget innsamlingsområde for søppel.
Les mer om:

Rauma må kutte stillinger(pluss)

Det blåses i varselluren i Rauma: Kommunen får trolig et overforbruk på rundt 20 millioner kroner i år. Rådmannen forbereder politikerne på tøffe tak. Det kan ende med at Rauma blir nødt å avvikle stillinger og si opp ansatte.
Les mer om:

Ønsker CargoNett tilbake(pluss)

Ledelsen i Rauma kommune gjør et nytt forsøk på å få et togselskap til å kjøre gods på Raumabanen. Onsdag møter kommunen ledelsen i CargoNett i Oslo.
Les mer om:

Merkbar trafikkøkning uten problemer i Romsdalen(pluss)

Lensmann i Rauma, Roar Mordal Hilde, meldte fredag ettermiddag at alt har gått som planlagt i forbindelse med avsluttningen av NATO-øvelsen Trident Juncture.
Les mer om:

– Fantastisk mulighet åpner seg(pluss)

– Jeg håper hydrogentog kan være i drift i 2020-2021. Bruk av hydrogen vil også gi en fantastisk mulighet for lokal produksjon av hydrogen i Rauma, sier Yvonne Wold (SV).
Les mer om:

Se «Norge nå» fra Rauma

Når KrF nå skal velge hvilken regjering de vil støtte, er abortloven sentral. I dag er det 150 år siden lovens mor Katti Anker Møller ble født.
Les mer om:

Følg tirsdagens pressekonferanse om Veslemannen

NVE og Rauma kommune orienterer om bakgrunnen for å endre farenivået til gult.
Les mer om:

Her ser du tirsdagens pressekonferanse om Veslemannen i opptak

NVE og Rauma kommune orienterer om bakgrunnen for å endre farenivået til gult.
Les mer om:

Rødt farenivå på Mannen: – Store bevegelser gjennom natten

RAUMA (VG) Natt til mandag er det registrert steinsprang fra det ustabile fjellpartiet Veslemannen.
Les mer om:

Fortsatt rødt farenivå for Veslemannen

NVE opprettholder rødt farenivå for det ustabile fjellpartiet Veslemannen i Rauma. Bevegelsene har økt og ligger på 20–40 centimeter i døgnet i øvre del.
Les mer om:

Bråstopp i pengebruken(pluss)

Gjelda er mer enn doblet på seks år. Nå stiger renta, barnetallet synker og helse- og omsorgssektoren har stort overforbruk. Nå vil rådmann Toril Hovdenak stramme kraftig inn på pengebruken i Rauma.
Les mer om:

Større skred fra Mannen natt til tirsdag

Det har vært flere steinsprang og ett større skred fra fjellet Mannen i Rauma natt til tirsdag.
Les mer om:

Større skred fra Mannen natt til tirsdag

Det har vært flere steinsprang og ett større skred fra fjellet Mannen i Rauma natt til tirsdag.
Les mer om:

Trafikkstans etter kollisjon på E136

En lastebil skal ha kollidert i den nye Fantebrauta-tunnelen i Rauma.
Les mer om:

Argentinske turistar bak sperringane ved Veslemannen: – Visste ikkje at det var farleg

Den siste veka har det vore unntakstilstand og raudt farenivå ved det rasutsette fjellpartiet Veslemannen i Rauma i Romsdal. Det var ikkje to turistar frå Argentina klar over.
Les mer om:

– NIR blir feilaktig snakket ned(pluss)

Styreleder Eilif M. Lervik i anklager rådmannen i Rauma for å snakke ned selskapet til fordel for RIR. Rådmannen mener anklagen er sterkt urimelig.
Les mer om:

Velger Romsdal foran Nordmøre?(pluss)

Rauma er eneste romsdalskommune som er med i Nordmøre Interkommunale Renovasjon. Rådmann Toril Hovdenak mener det vil være strategisk klokt å samarbeide med Romsdal om husholdningsavfall. Det har utløst reaksjoner.
Les mer om:

Fortsatt rødt farenivå

Det går fortsatt flere steinsprang fra fjellpartiet mannen i Rauma. Hastigheten har minket noe, men NVE opprettholder farenivå rødt for Veslemannen.
Les mer om:

Runehamar testtunnel i Rauma er eneste stedet i Norge der brannfolk kan øve på slokking av tunnelbrann i fullskala (pluss)

– Bilbrann i tunnelen! Røykdykkere i lag 1, gjør klar til å gå inn i tunnelen! Brannscenariet i Runehamar tunnel er realistisk, men denne gangen er det trening for ei ny gruppe brannmannskaper.
Les mer om:

Bor under rasfarlige Mannen: – Det er beste stedet på jord

RAUMA (NRK): Hun har hatt evakueringskassen klar i hele høst. Hver gang fjellet Mannen går i rødt, må hun forlate stedet hun beskriver som «det beste på jord».
Les mer om:

Veslemannen har flyttet seg en halvmeter

RAUMA (VG) Etter flere dager med store bevegelser og flere steinsprang har Veslemannen roet seg noe. De evakuerte beboerne må smøre seg med tålmodighet.
Les mer om: