Nyheter om Ranheim


Suksess for OBOS-Ligaen og nedgang for Eliteserien

En klubb som rykker opp fra OBOS-Ligaen til Eliteserien får umiddelbart flere tilskuere og tilsvarende (som regel) når det går andre veien. Det beste eksemplet er Ranheim som i snitt som økte tilskuerantallet sitt med 194,69%.  Mens Aalesund og Sogndal hadde en nedgang som nye i OBOS-Ligaen klarte Viking det kunststykket å motivere flere til å møte opp til kamp. Selv om det fortsatt er kvalifiseringskamper igjen å spille så er fasiten for tilskuerantallet i 2018 nå klart.

Vil selvsagt være med videre etter opprykk til Eliteserien

I år klaffet det endelig for Mjøndalen etter noen skuffende kvalifiseringsrunder for opprykk til Eliteserien. Spesielt i fjor var det tungt å svelge at Eliteserieplassen gikk til Ranheim. – Neste år får de mulighet til revansj etter å ha kapret andreplassen og direkte opprykk. Midtstopper Quint Jansen var en viktig brikke i OBOS-ligaens gjerrigste forsvar i 2018, da Mjøndalen kun slapp inn 24 mål på 30 kamper.

Slik ble Fair play-listen i Eliteserien 2018

Fair play-konkurransen bygger på UEFAs retningslinjer. I forbindelse med hver runde i Eliteseren, Toppserien og OBOS-ligaen blir lagene vurdert av kampdelegater. De gir poeng etter faste kriterier som: Antall røde og gule kort Respekt/oppførsel overfor motstander Respekt/oppførsel overfor dommer Ledere/treneres oppførsel Publikums opptreden Tidligere var det også slik at de tre beste nasjonene fikk plass i UEFA Europa League.

Daniel Fredheim Holm på plass i ny klubb

Det er ingen grunn til å bli religiøs selvom Daniel Fredheim Holm i «høy» alder nå fortsetter på høyt nivå i norsk fotball etter at han ble en del av nyopprykkede OBOS-ligaklubben KFUM.  Det bekrefter klubben i en pressemelding på sin hjemmeside onsdag. «Jeg har fortsatt ambisjoner som fotballspiller, og ser fram til å bidra til at Kåffa kan etablere seg i OBOS-ligaen. Samtidig har jeg hatt lyst til å gjøre noe mer enn bare å være spiller.

Are Tronseth ferdig som hovedtrener Stjørdals-Blink

Etter at både klubb og trener har forsøkt å komme frem til en løsning en stund, ble det fredag klart at de ikke fikk det til. Det bekrefter sportslig leder Håvard Fuglem overfor Bladet søndag formiddag at det ikke gikk: «Totalbelastninga med jobb, familie og fotball var stor for Are i 2018. Vi har prøvd å finne en levelig løsning for ham kommende sesong, men vi kom ikke i mål.

DIREKTE: Maalens gutter i Ranheim møter Vålerenga

Les den dramatiske historia om herjingane
Les mer om:

Daniel Fredheim Holm er Vålerengaspiller for siste gang på lørdag

Er du blant dem som synes det er noe iboende unaturlig i det å spille fotball i minusgrader, så vet vi at neste år vil Eliteserien starte senere enn i år og at til helgen er det slutt.  Daniel Fredheim Holm har siden 2004 med et lite utenlandsopphold og en tur til Trøndelag vært Vålerengaspiller.

Ranheim har ikke glemt det finnes talent i OBOS-Ligaen

Ranheim ser ut til å avslutte årets sesong på 6.plass i Eliteserien noe som gir klubben tilgang på mye mer resurser inn mot neste sesong. De har lagt en plan for lønns og økonomiutvikling som fortatt er meget nøktern, men de går i profesjonell retning. -snart skal ikke Ranheim spillere måtte både jobbe «sivilt» og som spiller.  Klubben har ikke glemt hvor de kommer fra og følger godt med hva som skjer i OBOS-Ligaen.

Fredheim Holm gir seg i Vålerenga

VIF-kaptein Daniel Fredheim Holm (33) spiller sin siste kamp når Ranheim er motstander i lørdagens kamp i Eliteserien.

Vålerenga mister kapteinen

Daniel Fredheim Holm (33) spiller sin siste kamp for VIF mot Ranheim på lørdag. Det er dog ikke sikkert at han legger fotballskoa på hylla for godt. – Jeg har lyst til å spille mer fotball, men ikke i eliteserien, sier han til vif-fotball.no.

Norges beste fotballtrener?

Like sikkert som det nærmer seg sesongslutt og starten på juleforberedelsene i Norge, skal det kåres trenere som har fått til mer enn de andre.  Forrige sesong var det Kåre Ingebrigtsen ble kåret til årets trener i Eliteserien, mens Aasmund Bjørkan fikk prisen i OBOS-ligaen for å ha dratt med seg Bodø/Glimt til opprykk. 25.

Omtales som en uslepen diamant: – Han hadde et dårlig rykte, men det var ufortjent

I søndagens bortekamp mot Ranheim var Jacob Karlstrøm (21) den største overraskelsen i trener Simo Valakaris startellever.
Les mer om:

TILs nye plan overrasket stort: – Det er ingen i Tromsø som vet det

Mange mener at TIL har blitt for forutsigbare i spillet sitt. Mot Ranheim overrasket de stort – på flere måter.
Les mer om:

Strålte i ny rolle: – I dag var han avgjørende

Daniel Berntsen (25) ble kampens store profil mot Ranheim. Og det i en helt ny rolle.
Les mer om:

Berntsen-dobbel sikret fornyet Eliteserie-kontrakt

Daniel Berntsen scoret to ganger og sørget for at Tromsø vant sesongens siste bortekamp med 2-1 over Ranheim.
Les mer om:

Valakari ønsker å fortsette i Tromsø. Avviser RBK-samtaler

RANHEIMSFJÆRA (VG) (Ranheim - Tromsø 1–2) Etter den første borteseieren på to måneder sier Simo Valakari at han vil fortsette som Tromsø-trener, og håper styret i klubben ønsker det samme.
Les mer om:

TIL-børsen: «Viste at han er klar for å spille mer i eliteserien»

Slik vurderer vi TIL-spillerne etter seieren mot Ranheim.
Les mer om:

Følg kampen direkte: Tromsø leder over Ranheim

Sarpsborg 08 på 9. plass har vunnet begge sine hjemmekamper mot Sandefjord i Eliteserien. Det taler ikke for at Sandefjord greier å beholde eliteserieplassen sin. De ligger på siste, men kan i teorien klare kvalikplass hvis de vinner i dag og det går dårlig for tabellnaboene.

Ranheim ligger under 2-1 mot Tromsø

Sarpsborg 08 på 9. plass har vunnet begge sine hjemmekamper mot Sandefjord i Eliteserien. Det taler ikke for at Sandefjord greier å beholde eliteserieplassen sin. De ligger på siste, men kan i teorien klare kvalikplass hvis de vinner i dag og det går dårlig for tabellnaboene.

Siste myse-runde på brunostfabrikken(pluss)

– Vi går ned med flagget til topps. Vi har kjørt full brunostproduksjon helt til siste dag. Stabilt topp kvalitet, og folk har virkelig stått på, sier osteveteran Ove Inge Ranheim.
Les mer om:

- Kanskje det villeste jeg har vært med på

FKHs seier mot Ranheim og tidenes drama i 4. divisjon dominerer ukens podkast.
Les mer om:

Tronstad mistet scoringen mot Ranheim

Sondre Tronstad trodde han hadde gitt FKH 1-0 mot Ranheim i Eliteserien søndag. Nå har Norges Fotballforbund tatt fra ham scoringen.

Norsk fotball kjedelig – eller for mye utvalg i godtebutikken?

For mer enn tre år siden lå tilskuertallene på Lerkendal under 14 000-grensen. Nå har RBK opplevd dette i tre seriekamper på rad. Har norsk fotball blitt dørgende kjedelig, eller har blaserte trøndere gått lei av halvgod fotball. Har RBK selv noen forklaring? Styreleder: – Jeg tenker det er slik at det er et voldsomt tilbud om fotball i Trondheim. Vi er med i tre turneringer. Og i år spiller også Ranheim i Eliteserien. Det har også vært litt kaldt. Og vi har kanskje ikke spilt underholdende fotball. Det tror vi betyr litt.

Spillerbørsen: Glimtet til og brukte skallen!

Her er vår vurdering av FKH-spillerne etter hjemmekampen mot Ranheim søndag.
Les mer om:

Haugesund i medaljekampen

Haugesund henger med i medaljekampen etter at de slo Ranheim 2–0 hjemme. Sondre Tronstad og Christian Grindheim scoret målene. Haugesund ligger på fjerdeplass med 50 poeng, to poeng bak Brann – som spiller senere søndag, og tre poeng bak Molde.