Nyheter om Randaberg


- Ugreit at Ap vil snu bommen på bybrua uten å gjøre noe med bommene i Tananger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Ap vil droppe rushtidsavgiften

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sola Ap, Stavanger Ap, Sandnes Ap og Randaberg Ap er hjertens enige: Rushtidsavgiften må bort.Gruppeleder i Sola Ap, Siv-Len Strandskog, påpeker at reforhandlingene av byvekstavtalen i regionen står på stedet hvil.- Vi trenger en ny avtale med en bedre sosial profil på bompengebelastningen.

Se opp, her kommer farfar i 17. mai-toget

Vanligvis pleier han å se barnebarna i barnetoget på 17. mai. I år var det de som så på han - der han kom stupende i sitt oppvisningsfly over Harestadmyrå i Randaberg.
Les mer om:

Fylket og vegvesenet varslar stopp i vegbygging på Jæren

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Viss me endar opp med ein situasjon i slutten av mai der det ikkje er likelydande vedtak, i Klepp og Time, er det heller ikkje grunnlag for fylket å behandla ei pakke. Då er det ikkje pengar til prosjekta som er på den lista, seier Marie Koch Singelstad. Rådgjevaren ved avdeling for samferdsel er den i Rogaland fylkeskommune som har arbeidd mest med Utbyggingspakke Jæren.

Stavanger vil ha egne regler for vannscooter

Formannskapet i Stavanger vedtok torsdag å slutte seg til forslaget om å innføre egne regler for vannscooterbruk i kommunene Stavanger, Randaberg, Sola og Rennesøy.

– Eit skrekkscenario for oss som jobbar i helsevesenet

Fire tilsette blei sendt til sjukehus for sjekk av røykskadar etter ein brann på Randaberg sykehjem i natt. Ingen av bebuarane blei skadde.
Les mer om:

Brann i eldresenter på Randaberg - evakuering av eldre

Klokka halv to natt til søndag fikk nødetatene melding om brann i Vardheim bo og servicesenter. 22 eldre og pleietrengende ble evakuert.
Les mer om:

Brann på sykehjem i Rogaland slukket

Brannen som brøt ut på et sykehjem i Randaberg i Rogaland, er slukket. En avdeling ble evakuert.
Les mer om:

Hinna ble skolemestere

Hinna ble skolemestere i fotball for ungdomsskoler etter 3–1-seier over Jørpeland i finalen i Randaberg Arena. Målscorere for Hinna var: Linn Bastlid, Smilla Vallotto og Sunniva Austigard, mens Maria Fjelde Sel scoret for Jørpeland.

Surt tap i sesongens første hjemmekamp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Havdur - Hundvåg: 1-3- Vi hadde sett frem til seier på hjemmebane i kveld etter en tung seriestart. Så dette var et slag, jeg må innrømme det, sier Havdur-trener Viggo Mølstre.Havdur sin tilværelse i 4. divisjon har så langt vært alt annet enn enkel. Den første kampen ble et 6-2 tap på Tau mot Midtbygdens, mens de to neste kampene mot Sunde og Randaberg ble uavgjort. Begge på bortebane.

Kin og Kurt vant Sølvkniven

«Sølvkniven» er en litterær pris som deles ut på krimfestivalen «Blodig Alvor i landsbyen» i Randaberg utenfor Stavanger.
Les mer om:

Kannik vant skolefinalen i fotball

Kannik vant 2–1 over Kristianslyst og ble skolemestere i fotball for ungdomsskoler i Randaberg Arena.
Les mer om:

18-åring til sykehus etter trafikkulykke

En 18-åring er kjørt til sykehus etter å ha kjørt gjennom autovernet på Randaberg.
Les mer om:

Ektepar fikk krimpris i Randaberg

Kurt Aust og Kim Wessel fikk torsdag kveld Sølvkniven 2019 for sin roman Udyr. Prisen ble delt ut under krimfestivalen i Randaberg; Blodig alvor i landsbyen.
Les mer om:

Omdiskutert mål ga ett RIL-poeng i slaget mot Havdur

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er kjekt med ett poeng, men det er skuffende at vi ikke tar alle tre, som vi var nær i dag, sa randabergspiller og tidligere Sola- og Havørn-spiller Vegard Meling Nesse til Bygdebladet like etter kampen.Helt i sluttminuttene må dommeren finne seg i å være i fokus da han lot spillet gå videre. En lang ball spilt inn i målgården til Havdur-keeper Marius Søstrand Vagle, som går høyt opp for å plukke den ned.

Søndag kan du gjøre brukt-kupp i naboens garasje

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GJENBRUK: Søndagsåpne garasjer har blitt en suksess i regionen, og søndag er det igjen dags for brukthandel hjemme hos folk. Torsdag formiddag har 16 husstander i Sola meldt seg på til årets brukthandel-dag. Arrangementet skjer i kommunene Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg. Kommunene er også med og tilrettelegger for arrangementet.

Blodig på Randaberg

Krimentusiast Simen Ingemundsen meiner Rogaland treng ein krimfestival - og laga han like godt sjølv. Denne veka går «Blodig alvor i landsbyen» av stabelen på Randaberg.
Les mer om:

Denne gjengen skal lage jazza festivalstemning i Hå

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)6.-12. mai er det Maijazz i Stavanger. De fleste konsertene blir i Stavanger, med blant annet kjente navn som Jan Garbarek, Knut Reiersrud og Sigvart Dagsland på plakaten. I tillegg blir det enkelte konserter i nabokommunene Randaberg, Sola og Hå.Torun Eriksen skal spille i både Sola ruinkirke, Obrestad fyr og Tungenes fyr. Konserten på Obrestad er onsdag 8.

Tvedtsenterets grunnlegger er død

Minneord: Jarleif Tvedt døde 17. april, 89 år gammel. Han sovnet stille inn på Vistestølen i Randaberg der han tilbrakte sine siste leveår.
Les mer om:

Stortyven Kåre Palmer Holm

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Historien som hendte for litt over 50 år siden, handler om en kriminell person, Kåre Palmer Holm. Han fikk en slags heltestatus og ble sammenlignet med Gjest Baardsen.Som Gjest Baardsen ble også Kåre Palmer Holm kjent for sine rømninger og lek med politiet.

Hestekrefter og glinsende krom på Amcar-treff

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)AMCAR: - Det er Jan Ove som er sjefen for det hele, smiler Arne Hetland, som står i refleksvest ved innkjørselen og geleider de kromglinsende doningene på plass.Av tre brødre, er det Jan Ove Hetland som er mest bilfrelst, mens Arne og Oddvar holder seg med Harley Davidson.23. treff Jan Ove, som sammen med et par andre entusiaster først tok initiativ til Amcar-treff på Randaberg, forteller at dette er det 23.

Historia om Jakob Rott som kasta sjølve futen på dør

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I barneåra, på 1950-talet, var soverommet mitt i Holarhagjen i den vestre salen oppe på loftet. Glaset vende mot vestnordvest med storslått utsikt mot havet og Rott. Som eit slags eventyrland låg øya.

Salatbonde Helge Todnem og kommunen enige om eierskap i Mekjarvik

Randaberg kommune og Helge Todnems selskap Hemtoco har inngått rettsforlik i tvisten om eierskap i Mekjarvik. – Jeg er godt fornøyd, sier Todnem.
Les mer om:

Kaller inn til nye reforhandlinger etter påske

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Etter seks forhandlingsmøter, hvor Sandnes har vært urokkelige i sitt krav om å fjerne rushtidsavgiften, bryter Solveig Ege Tengesdal (KrF) isen i håp om å løse krisen.- Jeg kaller partene inn til nye reforhandlinger over påske. Det vil være uaktuelt å fjerne rushtidsavgiften i sin helhet, men under styringsgruppemøtet fredag ble det lagt flere forslag på bordet som krever diskusjoner.