Nyheter om Rana


Rådmann ut mot Alstahaug-politikar: – Bidreg til å mistenkeleggjere Rana

Rådmannen i Rana kommune går hardt ut mot Venstre-politikar Hanne Nora Nilssen i Alstahaug som har bedt om en rekke innsyn i fleire kontroversielle saker på Helgeland.

Fosning ble forbikjørt. Så tråkket han på gassen. Nå må han i fengsel.(pluss)

En fosning i 20-årene ble i juni målt til 137 kilometer i timen i 80-sonen på Saltfjellveien utenfor Mo i Rana. Nå har han fått sin straff.
Les mer om:

Flere tatt i promillekontroll

424 sjåfører ble kontrollert for promille på E6 ved Storforshei i Rana søndag.
Les mer om:

Sprint vil avslutte med seier

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE: Klokken 20 i SKS Arena torsdag tar trener Tom Erik Lund sitt mannskap imot Hemnes til vårsesongens siste kamp.Mulighetene for seier bør være gode, siden Hemnes ligger aller sist. Laget står med null poeng på sine sju kamper hittil.Likt med Mosjøen Sprint ligger på tredjeplass i 4.

Slår ring rundt Albinussen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- De var så vidt vi vet det eneste selskapet som leverte inn anbudet på to skoleruter i Saltdal innen fristen. Skoleruter de har kjørt i mange tiår. Da virker det merkelig at anbud som kommer inn etter fristen i det hele tatt blir vurdert, heter det i uttalelsen fra formannskapet. Kroken på døra Skulle Albinussen tape denne anbudskampen kan det bety kroken på døra for busselskapet som har vært i samme familie i 80 år.

Seks gode grunner mot to sykehus

Fødeavdelinger i Rana og Brønnøysund vil bestå.
Les mer om:

Teater er best utanfor Oslo

KOMMENTAR: Årets Heddaprisar og Heddadagar viser - nok ein gong - at du ikkje treng å dra til Oslo og dei store institusjonsteatera for å oppleva den beste scenekunsten i Norge. Du kan like gjerne dra til Moss, Molde, Mo i Rana, Stavanger og Sandnes.

Christel Alsos er forlovet: - Håper jeg aldri lander

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE: Alsos delte nyheten med resten av verden på Instagram tirsdag formiddag.Hun har lagt ut to bilder på tjenesten, med ring på fingeren. Den heldige partneren er Finn-Erik Rognan fra Mo i Rana, som Alsos har vært sammen med siden de møttes på settet av innspillingen til serien "Hver gang vi møtes" på TV2, LYKKELIG. Christel Alsos er forlovet.

Adrian Lund fikk Døråpner-pris: - Har ikke alltid vært lett å være annerledes

Hadselværingen Adrian Lund ble mandag tildelt Nordland Fylkeskommunes Døråpner-pris under fylkestinget på Mo i Rana.

Tok turen fra Bodø til Mo for å lære: – Det er spennende at Bodø kommune legger turen hit

Næringsavdelinga i Bodø kommune la turen til Rana, og det kan være starten på et viktig samarbeid.
Les mer om:

Shazad Rana

Shazad Rana har gründet en rekke selskaper, vært politiker, programleder og debattant. I dag er han teknologidirektør i Microsoft og gjest i Digitaliseringspådden.
Les mer om:

Er i fyr og flamme etter Nils-Oves funn: – Dette er ufattelig spennende og utrolig sjeldent

Nils-Ove Karlsen og en kompis var på tur i Mofjellet i Mo i Rana tirsdag, da de kom over et område som så veldig rart ut og derfor gikk de nærmere for å sjekke. Da de kom fram fikk de hakeslepp over det de så.
Les mer om:

– Kjennest som vi vart rana

Verken Stine Hovland eller Elise Thorsnes fekk spele VM-kampen mot Frankrike.
Les mer om:

Målras i toppkampen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE: Før kampen var serieleder Rana FK fire poeng foran Fauske/Sprint på andreplass. For å henge med i toppkampen, var Sprint avhengig av et resultat for å kunne henge på helgelendingene. Første målI starten av kampen var det mye fram og tilbake før Rana kontret inn 0-1 ved Sarfaraz Ali Rizai etter ti minutter. Ikke lenge etter hamret Sprint-spiss Petter Setså inn 1-1 etter forarbeid av Jonas Melvik.

Nils-Ove snublet over mulig utenomjordisk funn på fjellet

Nils-Ove Karlsen fra Mo i Rana tror han kan ha funnet et meteorittnedslag i snøen på Mofjellet i Rana.
Les mer om:

Nordlendinger har landets høyeste sykefravær

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Nordland har sykefravær på 6,4 prosent i 1. kvartal 2019. Dette er høyest sykefravær i landet. Etter Nordland kommer Finnmark med 6,3 prosent og Østfold med 6,2 prosent. Oslo har lavest sykefravær med 4,5 prosent. I landet som helhet er sykefraværet på 5,5 prosent i 1. kvartal 2019. Høyest hos kvinner Det legemeldte sykefraværet i Nordland er høyere for kvinner enn for menn.

Sprint klare for toppkamp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Onsdag klokken 19.30 møtes nummer en og to i årets HESA-serie i SKS Arena på Fauske. Rana FK leder serien, med full pott på fem kamper. Nylig avgjorde de mot slutten da det ble seier mot Innstranda med 3-2.Sprint følger deretter med 11 av 15 mulig, etter uavgjort i de to bortekampene mot Åga og Mosjøen.Ser muligheter - Dette blir spennende, og det er artig med kamper som betyr noe.

Fauske /Sprint - Rana

Fauske /Sprint - Rana
Les mer om:

Avinor vil ikke utvikle storflyplass i Rana: – Ikke økonomisk lønnsomt

Avinor kan hjelpe den fremtidige lufthavnen med kompetanse. Men de understreker at de ikke vil bygge eller drive en storflyplass i Mo i Rana.
Les mer om:

Sprint ga bort poeng mot Åga og mister nøkkelspiller til toppkamp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE: Det holdt på å gå galt forrige helg da laget gikk fra å lede 5-1 mot Sandnessjøen til å vinne knepne 5-4 til slutt. Onsdag lå de under 0-1 til pause mot Åga, som sto med bare tre poeng på fire kamper, etter et selvmål av Jonas Melvik midt i omgangen. Tre minutter ut i andre omgang satte Petter Setså inn 1-1, hans tredje scoring i årets serie, men flere mål ble det ikke.

Planlegger batterifabrikk til 40 mrd: – Et luftslott, frykter Naturvernforbundet

Klarer den tidligere konserndirektøren i Norsk Hydro å skaffe pengene, kan Rana få en av Europas største batterifabrikker med 2.500 nye arbeidsplasser. – Et nytt Danny Hayes-eventyr, mener kritikere.
Les mer om:

Vil bruke 50 millioner kroner på nytt veiprosjekt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SKJERSTAD: Fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) mener at forsterkning av vei og bruer langs denne strekningen vil få flere positive effekter.- Økt bæreevne vil gjøre at trailere kan kjøre med full last i stedet for halv.

Håkon holdt verdens første saksofonkonsert på Everest

Håkon Skog Wiliam Erlandsen (29) fra Mo i Rana klatret til topps på Mount Everest - med en saksofon i ryggsekken.