Nyheter om Rafoss


Lakse-besøk bare etter avtale!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I forbindelse med utbygging av kraftstasjon i Rafoss har Kvinesdal kommune og Sira-Kvina kraftselskap presentert planer om en av regionens flotteste laksetrapper der man skal kunne få et besøkssenter som skal gi et løft for bygda.Det viser seg imidlertid at det ikke legges opp til at turister og besøkende kan stikke innom et senter med faste åpningstider.

Endelig herrer og kvinner i eget hus!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Torsdag ettermiddag mens temperaturen falt farlig nær det blå feltet og snøbygene kom i ujevne mellomrom, ble det nye ungdomshuset i Kvinesdal åpnet.Det er minst 10 år siden det var en ungdomsklubb i Kvinesdal. Nå er det ungdomsklubb med eget hus i bygda.

Kan bli barnefamilier og folk med rusproblemer i samme bygg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kleivan 10 er tidligere foreslått revet og erstattet med et nytt bygg for vanskeligstilte. Nå foreslår Flekkefjord kommune at bygget renoveres for 2,5 millioner kroner og brukes til to leiligheter for barnefamilier i 1. og 2.

Varsler strategi for kirke-sikring

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I 2019-budsjettet har regjeringen satt av 10 millioner kroner til klimasikring av kirker og 10 millioner til bevaring av steinkirker. - Det er en vekker å se Notre-Dame brenne. Kirkebygg er kultur, det er historie og en del av vår identitet. Vi må gjøre mer for å forhindre at lignende kan skje i Norge, sier tros- og livssynsminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) i en melding til NTB.

Gleder seg til eget hus

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)De siste ukene og måneden har Henriette Rafoss sammen med dedikerte ungdom stått på for å få klart det nye ungdomshuset - som er kalt «inner10er» - til åpningen i mai.Rafoss er koordinator for ungdomsarbeidet i Kvinesdal kommune, og har dedikert mye tid og energi til prosjektet. Nå er de «kjedelige» tingene på plass, mens dekorering og møblering gjenstår.

Mange sykehus-innspill fra salen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Møtet i regi av Senterpartiet og Aksjonsgruppen for sykehuset i Flekkefjord var først og fremst beregnet på bystyrepolitikere, sykehusledelse og aksjonsgruppen. Lokalpolitikerne benyttet sjansen til å komme med mange innspill. Rolf Terje Klungland fra aksjonskomiteen. Foto: Svein LøvlandKJØP BILDE - Mediaoppslagene er en trist sak for sykehuset. Det er fritt sykehusvalg i Norge.

Trist syn på kirkegård - flere graver var rasert

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Flere som tok turen til kirkegården på Sira i Flekkefjord torsdag ble møtt av et sørgelig syn. Blomster, lykter og pynt lå slengt overalt.- Dette tror jeg ikke rådyr kan ha stelt i stand. Dette er bare trist, og jeg tror nok dessverre at dette er begått av mennesker og ikke dyr, sier Gry Tesaker på Sira.Rasert Hennes manns gravsted var ikke utsatt for hærverk, men flere andre gravsteder var mer eller mindre rasert.

Mathias har overlevd kreft: – Jeg husker jeg spurte pappa om jeg kom til å dø

13. mars vil elevene ved Wang Toppidrett Tønsberg ha bøsseaksjon, og gå fra dør til dør. En av dem som kan ringe på hos deg er Mathias Rafoss, som selv har vært alvorlig kreftsyk.

«Tror ikke det tok fyr av seg selv»

Innehaver Osmund Rafoss av Åmot Bil AS ble i dag vekket av melding om brann.
Les mer om:

Har levert detaljplan for utbygging

Sira-Kvina skal bygge Rafoss kraftverk og en laksetrapp med lakseobservatorie til en totalpris på om lag 150 mill.
Les mer om:

Vant juletre

Noen er mer heldig enn andre. Steven Simonsen fra Rafoss i Kvinesdal er en av dem.
Les mer om:

Ny gangbro og bedre trafikkforhold

Kvinesdal-ordfører Per Sverre Kvinlaug ble nylig oppfordret til å redegjøre om trafikksituasjonen på Rafoss i Kvinesdal.
Les mer om:

Rafossbasar med lange tradisjoner

For 89. gang inviteres alle til basar på Rafoss. Barnelagsbasaren kan skilte med lange tradisjoner.
Les mer om:

- Dere må tenke enda større tanker

Forsker Trond Rafoss hos Fjordservice AS hadde flere klare meldinger til medlemmene i havnestyret i Flekkefjord.
Les mer om:

Effekt-makeren bak «Skjelvet» er fra Gyland

Når filmen «Skjelvet» har premiere denne helgen, blir mange rystet av sterke scener. Einar Rafoss Dunsæd ser på filmen med litt andre øyne enn folk flest. Han er opptatt av effektene han har vært med på å skape i den dramatiske filmen.
Les mer om:

Satser på vitensenter om kraft

Fjernoverføring med video fra laksetrapp i Rafoss kan bli noe av innholdet i et nytt kraftvitensenter i Kvinesdal.
Les mer om:

Dro opp 14 kilos laks fra Kvina

– En foreløpig tredjeplass i historiebøkene er ikke dårlig, erkjenner en fornøyd Kjell Arne Thoresen fra Rafoss etter å ha dratt opp en laks på svimlende 14 kilo.
Les mer om:

Fisket laks på 14 kilo!

Kjell Arne Thoresen fra Rafoss kjempet og fikk opp laksen på 14 kilo i Kvina.
Les mer om:

- Det er risikosport å tro at man har kontroll på bålet sitt nå

Erik Rafoss, vaktleder i Rogaland brann og redning, forteller at mange bryter bålforbudet, og spesielt mange på Jæren.
Les mer om:

Opprettholder vedtak

Arne Odland søkte i fjor om å få sette opp et redskapshus i landbruket på sin eiendom på Rafoss. Nå har fylkesmannen bekreftet at det får han.
Les mer om:

Anbud på kraftverk og laksetrapp

Sira-Kvina henter nå inn anbud på Rafoss kraftverk og laksetrapp.
Les mer om:

Positiv til utbygging

Rådmannen og kommunen er positive til utbygging av Rafoss kraftverk.
Les mer om:

Sjekket hva fiskerne mener

Kvinesdal Jeger- og Fiskerforening er mot kraftverkbygging på Rafoss.
Les mer om:

Fire måneder på klagesak

Fylkesmannen skal behandle den endelige klagen på at kommunen har gitt dispensasjon for endring av eksisterende bygning på Rafoss i Kvinesdal til næringsformål.
Les mer om:

Klage sendt til fylkesmannen

Forvaltningsutvalget trosset Trygg Trafikks anbefaling om å ikke godkjenne næringsareal på Rafoss. Nå er avgjørelsen påklaget
Les mer om: