Nyheter om Røsvik


Tagget hakekors i kystfortet

(SØRFOLD) - Det er respektløst overfor et krigsminne og den jobben som er gjort med det, sier Trude Gleinsvåg, rektor ved Røsvik skole.
Les mer om:

Kor og musikere innvier nytt piano

(SØRFOLD) Et splitter nytt piano er kommet på plass i Røsvik samfunnshus.
Les mer om:

Lokker med tilskudd og byggeklare tomter

Det er ledige tomter både i Røsvik og på Straumen.
Les mer om:

Skal hjem til Polen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Søndag hadde Piotr Repnik sin siste oppgave som organist i Sørfold menighet.

I mål med større bredbåndsdekning i kommunen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SØRFOLD: - Det er veldig bra at vi har fått til dette. Mye arbeid ligger bak, blant annet ble det sendt en god søknad til Nkom (Nasjonal kommunikasjonsmyndighet) som utløste et tilskudd på 3 millioner kroner til Sørfold kommune. Bredbåndsutbygging er ikke definert som en kommunes ansvar, men å styrke samfunnsutviklingen er uten tvil en kommunal oppgave, sa ordfører Lars Evjenth da han tok i mot sluttrapporten fra NK-Nett.

Stor stemning på årets Opptur

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE:Det var sang og godt humør helt fra start, da 8.klassinger i Fauske og Sørfold deltok i årets Opptur og vandret i vei klassevis.

Starter venneforening for Rørstad kirke

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er tidligere kirkeverge i Sørfold, Mariann Strømdal, som har tatt initiativ til å stifte venneforeningen, og hun har fått både menighetsrådet og den nye kirkevergens velsignelse til dette.I løpet av pinsehelga skal styret i stiftelsen formelt være på plass, og på årets første kirkesøndag, 23.

Kjøpte 6,7 mål tomt i Sørfold - nå vil de starte bibelskole

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)En eiendom med 6,7 mål tomt er nå solgt i Røsvik i Sørfold kommune. Bygningsmassen har et bruttoareal på 2100 kvadratmeter og er ført opp i 1952 og 1982. Det skriver Avisa Nordland.190 land Det er stiftelsen Ungdom i Oppdrag (UIO) som fikk akseptert sitt tilbud på 1,75 millioner kroner for eiendommen. Stiftelsen har arbeid i 190 land rundt om i verden.- Vi tar over eiendommen 17. juni.

Gjør kirka sommerklar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Ny kjøper kan sørge for ny drift i Røsvik

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SØRFOLD: Onsdag var det visning på eiendommen, og deretter ble den solgt for 1,75 millioner kroner.

- Et av de tre beste bandene fra ungdomstiden

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er et av Norges tre beste band, helt klart. Jeg har fulgt dem siden jeg først hørte dem da jeg var i militæret på 90-tallet, sier Frank Wold.Han er på Slipen sammen med kona Birgitte Marie Gleinsvåg, og vennene Vidar Mareliussen og Jannike Moen. Alle er enige om at Dumdum Boys er blant de største musikerne dette landet har fostret.- Det er bra musikk fra vår ungdom som vi fortsatt liker.

Titusenvis av kroner til lokale idrettslag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE: De tre som fikk aller mest i perioden 1. januar til og med 30. april var Fauske/Sprint, Fauske atletklubb og FK Saltdalkameratene, som alle fikk over 35.000 kroner.Fikk over 40.000 Sprint, som fikk mest, mottok over 40.000 kroner.14 klubber fikk over 10.000 kroner.Siden Norsk Tipping ble etablert har hele overskuddet gått til samfunnsnyttige formål.

Nå ligger også "mottaket" i Røsvik ute til salgs

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Eiendommen er også kjent som Røsvik bo- og behandlingsenter, og ble brukt som mottak for mindreårige flyktninger. Nå ligger det ute til salgs med en prisantydning på 1,4 millioner kronerI propektet står det at selger har utarbeidet planer for eventuelt oppføring av seks, åtte eventuelt ti leiligheter.Eiendommen ligger nært Røsvik kirke, og bygningsmassenn ble oppført i 1952 og påbygget i 1982.

Se bilder og videoer: Strålende 17. mai i Indre Salten

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)INDRE SALTEN: Her kommer linker til bildeserier, artikler og videoer fra 17. mai i Indre Salten.Fauske Her kan du se oppdatert bildeserie og videoer fra barnetoget på Fauske.Her kan du se en video fra 17.

Et dagseventyr i Sulitjelma

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Jeg har nylig flyttet til Norland, nærmere bestemt Røsvik. En del av motivasjonen for å forlate det flate Østlandet hvor jeg opprinnelig kommer ifra, var å utforske de fantastiske fjellområdene som finnes her i nord.Det gikk ikke lang tid før kollegene på arbeidsplassen plukket opp mine fjellinteresser og startet å spre gjetord om Suliskongen. Jeg var allerede kjent med Sulitjelma. Det hadde min far sørget for.

4.000 elever fra hele Salten møtes til stafett

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BODØ: Det forventes cirka 4.000 skoleungdommer fra de fleste barne- og ungdomsskolene i Salten, når årets Tine-stafett arrangeres på Mørkvedlia idrettspark i morgen, tirsdag. 1.650 skoleungdommer stiller til start ved årets store friidrettsfest.Det er 26. året på rad at Tinestafetten arrangeres med Bodø Friidrettsklubb (BFIK) som lokal arrangør.Over 100.000 Deltakere er ungdom fra 6. - 9. trinn.

Indre Saltens stolte historiske fartøy på tur

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

15 toppturer fra vest til øst

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Onsdag 1. mai er Ti på topp-sesongen i gang, blant annet i Fauske.

Startet årets «Hopp for hjertet» i Hauan

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE: - Alle Fauske-skolene er som vanlig med, og lærerne er alltid positive til dette. Dette er gledelig for nasjonalforeningen, sier Erna Josefsen i Nasjonalforeningen for folkehelsen/Fauske demensforening.Tirsdag var hun ved Hauan skole for å sette i gang årets konkurranse.Tips på nett Erna Josefsen var først inne i 4.

Sol året rundt i Svalbard kirke

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kunstneren var på Svalbard for første gang sist sommer, og hun synes det er en fascinerende plass.

Politikerne ber om at Oppeid-bussen videreføres

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Trappers Trail i drømmevær

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)De to jentene Paula Porcires Dahl (10) og Synne Ønvik Stefanussen (10) var kanskje av de mest spente. De skulle legge ut på den 70 kilometer lange turen for første gang. Paula sin lillebror Emil kjørte eget spann og det gjorde også mamma Tina Dahl. Men rett foran kjørte jentenes lærer Hildegunn Brekke. Spente jenter i startområdet før avgang.

- Kulturskolen og kulturlivet vil bli rammet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SØRFOLD: - Dette er trist, og det er vanskelig å si at ikke dette vil ha innvirkning på kulturskolen og kulturlivet i Sørfold, sier distriktsmusiker og tillitsvalgt Sveinar Aase.- På hvilken måte?- Det er jo ei stilling som skal bort. Det vil si to halve stillinger som distriktsmusiker. Det er vanskelig å omplassere dette til noe annet ledig i kommunen, så noen må gå.Les også: Går videre med kuttforslagSaklig?

Sammen vil denne gjengen nå langt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I fjor høst gjorde Sola FK sitt gutter 12-lag seg bemerket i elitecupen Hamar Talent Cup, der de deltok som ett av landets beste 12-årslag. I februar vant laget en elitecup i Egersund, og sist helg vant laget Kvia-serien med seier over Madla.- Det er en veldig god gjeng som liker og trene og som ønsker å bli bedre, sier trener Ove Rogde.Tre lag, høy aktivitet Laget teller rundt 30 ungdommer på tolv år.

- Viser hvor viktig det er at folk tør å stå fram

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Da Landslaget for lokalaviser (LLA) hadde årsmøte sist helg, ble foreningens årlige journalistpris delt ut. Prisen gikk til tidligere journalist i Svalbardposten, Line Nagell Ylvisåker. Hun vant prisen for en reportasjeserie om kritikkverdige forhold i guidebransjen. Ylvisåker er først og fremst takknemlig for at de to guidene hun brukte i saken ville stå fram. - Uten dem hadde det kanskje ikke blitt noen sak.