Nyheter om Røste


Tove Moe Dyrhaug valgt til ny skipresident

Tove Moe Dyrhaug (56) erstatter Erik Røste (62) som ny president i Norges Skiforbund.

Ski-toppen anmeldte dette brevet: – Langt over streken

MOLDE (VG) Mens avtroppende skipresident Erik Røste (62) tok et knallhardt oppgjør med hets og trakassering i idretten, viste han frem et brev han anser som en trussel mot en av sine nærmeste ansatte.
Les mer om:

Røstes oppgjør med trakassering og hets: – Som et farlig virus som muterer

MOLDE (VG) I sin aller siste tale til grasrota i norsk ski-idrett, tok avtroppende skipresident Erik Røste (62) et knallhardt oppgjør med hets, trakassering og utskjelling i idretten.
Les mer om:

Røste gir seg etter ti år: For ham skjedde det største i vinter

Erik Røste (62) går av etter ti år som president i Norges Skiforbund. I et intervju med TV 2 ser han tilbake på det han har opplevd.

Går av etter ti år med gull og konflikter: – Vemodig

Erik Røste (62) ser tilbake på og oppsummerer ti begivenhetsrike år. Den avtroppende skipresidenten går av med hevet hode.
Les mer om:

FIS-styret stoppet omstridt premiepenge-forslag

Denne uken kunne NRK fortelle at Hoppkomiteen i FIS hadde vedtatt å øke premiepengene til hoppgutta med cirka fem ganger så mye som til kvinnene. Dette fikk både Silje Opseth og Halvor Egner Granerud til å reagere. Men da saken kom opp i FIS-kongressen i Milano denne uken, ble forslaget stoppet i siste sekund. Det bekrefter Erik Røste overfor VG. – FIS Council var tydelig på at man ikke kan utvide en allerede stor differanse. På godt norsk så ble forslaget sendt på «ompuss», sier Røste til avisen.
Les mer om:

Erik Røste gjenvalgt i FIS-styret – Russland og Jelena Välbe stemt ut

Avtroppende skipresident Erik Røste fortsetter i styret til Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS). Det gjør ikke Jelena Välbe.
Les mer om:

Russisk kommentator kaller Välbes valgnederlag for en skandale

Avtroppende skipresident Erik Røste fortsetter i styret til Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS). Det gjør ikke Jelena Välbe. Hun fikk færrest stemmer av samtlige som stilte til valg.
Les mer om:

Røste gjenvalgt – Välbe stemt ut

Avtroppende skipresident Erik Røste ble gjenvalgt i styret til Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS). Russiske Jelena Välbe fikk ikke nok stemmer.
Les mer om:

Jelena Välbe vraket til FIS-styret: – Det klareste signalet

Den russiske skipresidenten Jelena Välbe ble torsdag ikke gjenvalgt i FIS-styret etter voldsomme reaksjoner på hennes kandidatur. Hun fikk 48 stemmer som var færrest av samtlige på valg. – Færrest stemmer til en av verdens største skinasjoner er det klareste signalet de kunne sendt på at Välbe ikke burde være med på denne avstemminga, mener NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt. Røste ble gjenvalgt og fortsetter i styret til Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS). Han fikk 106 stemmer.

RBK-sjef Dyrhaug innstilt som ny skipresident

Tove Moe Dyrhaug (55) er valgkomiteens forslag til å bli president i Norges Skiforbund. Rosenborg-lederen blir favoritt til å ta over etter Erik Røste.

RBK-leder Dyrhaug innstilt som ny skipresident: – Det ble litt vanskelig

Valgkomiteen i Norges Skiforbund har landet på at Tove Moe Dyrhaug er den beste kandidaten til å overta presidentvervet etter Erik Røste.

Dyrhaug utpekt som Røstes arvtaker

Valgkomiteen i Norges Skiforbund har innstilt Tove Moe Dyrhaug til ny skipresident, opplyser forbundet i en pressemelding. Dyrhaug har vært daglig leder i Rosenborg siden 2013. I mars ble det kjent at Erik Røste ikke tar gjenvalg. Den neste skipresidenten velges på skitinget i Molde i juni. – Jeg er glad for å ha valgkomiteens tillit og ser frem til mange store, spennende og utfordrende oppgaver, dersom jeg blir valgt. Sammen med en engasjert organisasjon er mitt fokus å utvikle skisporten videre og bidra til at vi er best mulig rustet til å møte dagens utfordringer og de som kommer.

Skikrets vil gi ny president kraftig lønnskutt

Den nye presidenten i Norges Skiforbund må ta et lønnskutt på 27 prosent sammenliknet med Erik Røste, dersom Oslo skikrets får viljen sin.

Jelena Välbe i strupen på Erik Røste og Vegard Ulvang. – Bare trist, svarer Ulvang.

Russlands invasjon av Ukraina skaper uvennskap også i idrettsmiljøet. To av de største profilene i norsk og russisk langrenn er nå i åpen konflikt.
Les mer om:

Jelena Välbe i strupen på Erik Røste og Vegard Ulvang. – Bare trist, svarer Ulvang.

Russlands invasjon av Ukraina skaper uvennskap også i idrettsmiljøet. To av de største profilene i norsk og russisk langrenn er nå i åpen konflikt.
Les mer om:

Jelena Välbe i strupen på Erik Røste og Vegard Ulvang. – Bare trist, svarer Ulvang.

Russlands invasjon av Ukraina skaper uvennskap også i idrettsmiljøet. To av de største profilene i norsk og russisk langrenn er nå i åpen konflikt.
Les mer om:

Lanserer Artic Race-direktør som skipresident

Erik Røste bekreftet til NRK at han gir seg som skipresident for tre uker siden. Nordland, Troms og Finnmark går sammen om å foreslå Knut-Eirik Dybdal overfor valgkomiteen som ny skipresident. – Vi skal utvikle sporten på grunnfjellet og heve bredden i årene som kommer fremover.

Välbe i strupen på Erik Røste: – Hysteriet ble skapt av én person

Den russiske skipresidenten Jelena Välbe mener at én person sto bak «hysteriet» mot russiske skiløpere – den norske skipresidenten Erik Røste. Han mener hun prøver å skyve oppmerksomheten bort fra invasjonen.
Les mer om:

- Tragisk

Jelena Välbe går i strupen på sin kollega i FIS-styret, Erik Røste. Nå svarer nordmannen på kritikken. Røste mener Välbes utspill er en avledningsmanøver.
Les mer om:

Russisk leiar meiner Lahti-bilete er bevis på Johaug-ordre

Den russiske skipresidenten Jelena Välbe meiner Therese Johaug og norske langrennsløparar blir pressa til å kritisere Russland. Det forstår ikkje Johaug eller Erik Røste noko av.

Flere kvinner foreslått som kandidater til vervet som ny skipresident

Norsk Tipping-sjef og Rosenborg-topp blant kandidatene er lansert som arvtagere til Røste. Én av dem har takket nei.
Les mer om:

- Savner aktivitet i skiskytteranlegget

I 2018 åpnet skipresident Erik Røste et nytt helårs skiskytteranlegg på Vegårshei. Men tre-fire år senere er det knapt noen vegårsheiinger som er aktive i denne populære sporten.

Bråthen ønsker velkommen ny skipresident: – Fint med blanke ark

Hopplandslagssjef Clas Brede Bråthen ser fram til å jobbe med en ny toppleder i Norges Skiforbund. I juni går Erik Røste av som skipresident.

Bråthen om Røste-avgang: Fint med blanke ark

Erik Røste gir seg i Norges Skiforbund etter ti år som styreleder og president. Røste avviser at Bråthen-konflikten har hatt noen rolle for at han nå gir seg i juni. Den var mellom nåværende landslagssjef i hopp, Clas Brede Bråthen, på den ene siden og generalsekretær Ingvild Bretten Berg og president Røste på den andre. – Jeg tror det er fint at vi nå kan begynne med blanke ark – og samarbeide med en ny ledelse om å skape nye stolte øyeblikk for norsk hoppsport, skriver Bråthen i en tekstmelding til NRK etter Røstes avgang.