Nyheter om Røe


Nye regler for passasjerbåter på Svalbard: Vil ramme dagsturbåtene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sist fredag offenliggjorde Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) nye regler for passasjerskip på Svalbard. Fra nå av skal alle nye passasjerskip som kjører på Svalbard oppfylle enda flere internasjonale krav. For å øke sikkerheten i farvannene rundt de arktiske øyene.De nye reglene gjelder båter som tar mer enn 12 passasjerer. Skip som allerede er her, får en overgangsperiode på fem år til å omstille seg.

Næringsminsteren i Fosen: – Vi skal leve av det vi har levd av i mange hundre år(pluss)

Det sa næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) da han gjestet Vårkonferansen 2019 på Stadsbygd sist uke.

Røe Isaksen: MDGs politikk kvester viktige næringer

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) liker flere forslag i MDGs plan for hva Norge skal leve av etter oljen, men refser helheten i partiets næringspolitikk.

Ja, vi trenger en ny ytringsfrihetskommisjon

LEDER: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil ha en ny ytringsfrihetskommisjon. Det vil vi også.

Forslag om ytringsfrihetskommisjon får støtte

Topper fra regjeringspartiene Frp, KrF og Venstre stiller seg bak forslaget til næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) om en ny ytringsfrihetskommisjon.

Forslag om ytringsfrihetskommisjon får støtte

Topper fra regjeringspartiene Frp, KrF og Venstre stiller seg bak forslaget til næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) om en ny ytringsfrihetskommisjon.

Røe Isaksen vil ha ny gjennomgang av ytringsfriheten

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil gjennomgå ytringsfriheten og kartlegge hvordan store selskap styrer offentligheten.

Leserinnlegg: Svalbard - fra kullavhengighet til fornybarforbilde

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Mars 2019 var den 100. måneden på rad med temperatur over normalt på Svalbard. Temperaturen på Svalbard har allerede økt 3-5 grader på 40-50 år, og kan øke med skremmende 10 grader dette århundret.I lys av dette er det et betydelig paradoks at Svalbardsamfunnet helt og holdent er bygget på fossil energibruk. Det kan og må vi gjøre noe med.

Røe Isaksen vil ha ny gjennomgang av ytringsfriheten

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil gjennomgå ytringsfriheten og kartlegge hvordan store selskap styrer offentligheten.

Vil møte dagens trusler

FRIHET: Ytrings­friheten er truet av både Facebook og hatprat, og Torbjørn Røe Isaksen vil ettergå hvordan de store private selskapene styrer offentligheten.

Vil ha svar om strømpriser og energidrikk i spørretimen

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, klima- og miljøminister Ola Elvestuen og forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø deltar i den muntlige spørretimen på Stortinget. I ordinær spørretime er strømpriser, energidrikk og kontanter blant temaene.

– Kan bli hardt rammet av EØS-utgang(pluss)

– Møre og Romsdal er et av fylkene i landet som vil bli aller hardest rammet om Norge skulle går ut av EØS, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) under et besøk i Molde mandag.

Røe Isaksen vil sette punktum i debatt om dagligvarebransjen

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier han vil avklare hvilke rammebetingelser dagligvarebransjen skal ha før stortingsperioden er over.

100 mill. ekstra til klimafond

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Regjeringen gir 100 millioner kroner mer til klimainvesteringsfondet Nysnø i revidert nasjonalbudsjett. - Dette er for å nå klimamålene, sier Ola Elvestuen (V). Investeringsfondet Nysnø Klimainvesteringer får dermed en kapitaltilførsel på 500 millioner kroner - 25 prosent mer enn det det var lagt opp til da statsbudsjettet for 2019 ble lagt fram i oktober, skriver E24. - Dette er et betydelig tilskudd for å bygge opp Nysnø.

Næringsministeren vil ha eget dagligvaretilsyn

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil ha på plass et dagligvaretilsyn for å styrke konkurransen i dagligvaremarkedet.

«I skyggen av oljeeventyret» vist på nasjonal rus-konferanse: – Hadde aldri trodd at dette skulle bli så stort(pluss)

Kim Røe er en av de sentrale aktørene i Marte Hallems dokumentar om den turbulente tiden i Verdal på 90-tallet. I går ble filmen vist på en nasjonal fagkonferanse om rus.
Les mer om:

Isaksen vil ha taxiapper for billigere taxipriser

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier taksametre kan erstattes med apper neste år, noe som kan føre til billigere drosjetjenester.

Isaksen tar app-grep for å gi deg lavere taxi-pris

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier norske taxipriser er for høye og varsler grep. - Vi mener apper er fremtiden og at det vil kunne gi lavere kostnader og priser.

- Offentlige innkjøp må gjøres bedre

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi må bruke offentlige midler bedre og mer effektivt, samtidig som vi bidrar til å løse de store samfunnsutfordringene vi står overfor, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.Hvert år kjøper det offentlige varer og tjenester i markedet for over 500 milliarder kroner. Innbyggerne møter offentlige anskaffelser hver dag gjennom blant annet offentlige bygg, helsetjenester og offentlig transport.

Regjeringen vil foreta smartere og grønnere innkjøp

Smartere innkjøp kan spare staten for flere milliarder kroner. Det mener næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), som også vil foreta grønnere innkjøp.

Ti gruvemotstandere møtte opp for å vise sin misnøye med gruveplaner i Kvalsund

Rundt ti demonstranter møtte næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) da han deltok på et folkemøte om gruveplanene han har gitt tillatelse til i Vest-Finnmark.

Demonstrerte mot gruvedriften: - Dette er ingen lokalsak

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble møtt av fortvilte demonstranter da han deltok på folkemøtet om kobbergruva i Kvalsund mandag kveld.

Demonstrasjon mot gruvedrift i Kvalsund

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble møtt av demonstranter da han deltok i folkemøtet i Kvalsund mandag kveld.

Næringsministeren: Mange kommuner og sykehus er gammeldagse

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener for mange kommuner og sykehus er gammeldagse. I helsenæringsmeldingen vil han be dem åpne for private aktører.

Næringsministeren: Mange kommuner og sykehus er gammeldagse

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener for mange kommuner og sykehus er gammeldagse. I helsenæringsmeldingen vil han be dem åpne for private aktører.