Nyheter om Røde Kors


Røde Kors Hjelpekorps med lederkurs i Tisleidalen

Sist helg avsluttet Røde Kors Hjelpekorps sitt le­der­kurs i Tis­lei­da­len og om­egn. Ba­sen var Mer­ket, men de øvde seg fle­re ste­der i om­rå­det.
Les mer om:

Røde Kors: 50 millioner flere ofre for klimarelaterte katastrofer innen 2030

108 millioner mennesker trenger hvert år nødhjelp etter å ha blitt rammet av klimarelaterte katastrofer. Røde Kors advarer om at tallet vil øke kraftig de neste årene om det ikke settes inn tiltak.
Les mer om:

Blir rekorden i bruskasseklatring slått?

Laurdag inviterer Ørsta Røde Kors på nytt til ope hus i Strandgata.
Les mer om:

Robert Mood: - Fosen har verdens beste utgangspunkt(pluss)

Fredag var over 150 ledere på plass på Fosen for å delta i Nettverket Fru Ingers konferanse om Verden og oss. Tidligere generalinspektør for Hæren og President i Norges røde kors, Robert Mood, lot seg imponere.

Beskylder UD for helsebløff om syk gutt i Syria

UD presset på for at en norsk IS-kvinne i Syria skulle la sin syke gutt (4) få en operasjon. Det ble vist til en diagnose stilt av Røde Kors. Men Røde Kors avviser at en slik diagnose ble stilt.
Les mer om:

Etnedal Røde Kors får 100.000 kroner til ny ATV

Etnedal Røde Kors Hjelpekorps får økonomisk støtte fra Stiftelsen UNI, til en ATV med belter, en slede, og en redningsbåre, som kan fraktes med helikopter ved behov.

Her bodde sju mennesker. I dag startet rivingen av romleiren.

Tirsdag morgen gikk arbeiderne i gang med å fjerne den omstridte romleiren under Vesterveibroa. Kristiansand Røde Kors mener det er uakseptabelt at ikke tiggerne har et sted å være før den kommunale nødovernattingen åpner i november.
Les mer om:

Mica og 69 andre må holde seg borte: Avlyser alle besøk

PORSGRUNN: Røde Kors ber alle besøksvenner med hund ta en pause, og avventer situasjonen rundt den uavklarte hundesykdommen.
Les mer om:

Dansk Røde Kors: – Uforsvarlig å oppholde seg her

MARSH HARBOUR, ABACO (NRK): Dansk Røde Kors mener det vil være stort behov for hjelp på øyene som er hardest rammet etter orkanen Dorian på Bahamas i lang tid framover.
Les mer om:

Utdanna nye hjelparar i Røde Kors

Røde Kors hadde for fjerde år på rad kurs for nye hjelparar på Leirskogen skule. Kurset gikk frå fredag ettermiddag og ut helga. Leiar for Kurset var Knut Anders Saglien. 
Les mer om:

Stjal Røde Kors-pant for flere tusen kroner

Nes Røde Kors hjelpekorps fikk en trist telefon søndag morgen. Frekke tyver hadde brutt seg inn og stjålet panten deres.
Les mer om:

Harm og Hegseth kjem på Hjertebank-fest

Kvart år reiser Sparebanken Vest ut til utvalde stader på Vestlandet, og i år får indre Ryfylke bankbesøk med mange pengar i utdelingssekken i tillegg til seks andre område. Heile ein million kroner er lagt i potten som nå skal fordelast til lag i Suldal og Sauda. Siste frist for å melda seg på i kampen er 8.

Røde Kors-huset i Ryfoss offisielt opna

Laurdag hadde Høre/Vestre Slidre Røde Kors invitert til storstilt opning av det nye bygget sitt i Ryfoss. Røde Kors-gjengen med mange gode hjelparar har brukt berre eit års tid på prosessen, med eit svært flott og nyttig bygg som resultat.

100 drept da fangeleir i Jemen ble bombet sju ganger

Saudi-Arabia mente de bombet et våpenlager da landets flyvåpen angrep en fangeleir i Jemen. Over 100 mennesker ble drept, opplyser Røde Kors.

Enorme orkan-ødeleggelser på Bahamas

Orkanen Dorian tok liv og forårsaket store ødeleggelser på Bahamas, ifølge Røde Kors og lokale myndigheter. Nå er den på vei mot kysten av Florida.
Les mer om:

Dette fløyt i elva: – Kunne blitt katastrofalt

SKIEN: Røde Kors ryddet opp.
Les mer om:

Snorklipping for Røde Kors-huset i Ryfoss

Midt i valgkampens hete nå lørdag arrangerer Høre/Vestre Slidre Røde Kors Hjelpekorps åpen dag på sin nye base i Ryfoss.

– Gjør kampen mot barne-fattigdom vanskeligere(pluss)

Samtlige kommuner i Midt-Troms avkorter sosialstønaden til barnefamiliene viser ny undersøkelse av Røde Kors. De ber lokalpolitikere og kommuner ta opp kampen.
Les mer om:

Turløper savnet i Skien

Et politihelikopter og 15 mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps bistår i søket etter en savnet turløper. Mannen som er i 30-årene, skulle løpe Grenlandsløpet.
Les mer om:

Henrikke (25) er frivillig hos Røde Kors: - Jeg vil utfordre meg selv

Stadig flere unge ønsker å jobbe som frivillig i hjelpekorpset.
Les mer om:

Leter etter eldre dame i Troms

En kvinne i 80-årene ble meldt savnet fredag kveld. Nå pågår det en stor leteaksjon i området, med bistand fra sivilforsvaret, Norsk Folkehjelp, Røde kors og Norske redningshunder.
Les mer om:

Røde Kors ber folk avsløre hemmelige sopp- og bærsteder "for egen sikkerhet"

Nordmenn har for tradisjon ikke å fortelle hvor de beste stedene for bær- og soppsanking er. Det kan gjøre leteaksjoner vanskeligere, ifølge Røde Kors.
Les mer om:

Ny rekord for pantelotteriet - i disse butikkene trykker flest på lotteriknappen

Høyt salg av drikkevarer kombinert med høyere pant på bokser og flasker har gitt penger i kassa for Røde Kors. I sommer har pantelotteriet satt ny rekord.
Les mer om:

Spar Beitostølen igjen på topp over ivrigste giverne til Pantelotteriet

Aldri har panten bidratt så mye til Røde Kors’ arbeid for mennesker som trenger hjelp. Høyt salg av drikkevarer og høyere pant på bokser og flasker gjorde at Pantelotteriet til Røde Kors satte ny rekord i sommer, heter det i en pressemelding fra Pantelotteriet.
Les mer om: