Nyheter om Røa


16-åring scoret i Lyn-debuten

Lyn tok seg komfortabelt videre til cupens tredje runde, etter 4-0-seier over Ull/Kisa. Miriam Mjåseth skrev seg først opp på scoringslista da hun limte ballen opp i krysset, og Kristin Holmen sørget for at det stod 2-0 til Lyn til pause. Scoringene lot vente på seg i andre omgang, men etter 75 minutter løsnet det igjen. 16 år gamle Tuva Henriksen var iskald alene med keeper og satte inn 3-0, bare syv minutter etter at hun ble byttet inn og fikk A-lagsdebuten for Lyn.

Brann ydmyket Avaldsnes i Toppserien

Brann sablet ned Avaldsnes etter alle kunstens regler hjemme på Stemmemyren. Serielederen ga seg ikke før det stod 10–0 i målprotokollen. Guro Bergsvand (2), Elisabeth Terland (2), Svava Gudmundsdottir (2), Ingrid Stenevik, Marit Bratberg Lund og Marit Dybwad Brochmann (2) scoret målene for bergenserne, som nå står med åtte seirer og en uavgjort på sesongens første ni kamper. De topper tabellen med 25 poeng. Vålerenga ligger tre poeng bak med en kamp mindre spilt. John Arne Riises Avaldsnes ligger på 8.-plass i Toppserien med syv poeng på ni kamper.

Ulykke mellom bil og syklist i Oslo

Politiet rykket onsdag kveld ut til en trafikkulykke på Røa.

Politikere på Nordstrand er optimistiske: – Nå må byrådet ha tålmodighet og ikke fremme nye veikrav

Det er lov å juble i dag, mener lokalpolitikere, men understreker samtidig at veikravproblemet ikke løses med dommen fra Røa.
Les mer om:

Omarsdottir sikret tre poeng i drama

Stabæks Iris Omarsdottir ble matchvinner mot Stabæk, i det som ble en intens slutt på oppgjøret på Nadderud. I overtidsminuttene fikk Røa frispark fra 20 meter, og etter litt klabb og babb i feltet, havnet ballen bak keeper Sunniva Skoglund og i mål. Dommeren dømte off side, og Stabæk slapp med skrekken. Det mente Røa-keeper Hildegunn Sævik ikke var en riktig avgjørelse, men NRKs ekspert Carl Erik Torp mente det var riktig. – Sånn jeg ser det, er det ikke off side.

Arna-Bjørnar bryter med treneren

Arna-Bjørnar skiller lag med hovedtrener Øyvind Nordtveit seks kamper ut i årets sesong i Toppserien. Laget ligger nest sist på tabellen. Klubben opplyser at partene er enige om å avslutte samarbeidet. Nordtveit forlot rollen som Arna-Bjørnars sportslige leder for å bli trener i februar i fjor. Bergenslaget har i år vunnet én av seks kamper i Toppserien. Det er bare Røa som ligger verre til på tabellen. Assistenttrener Thomas Mørk og sportssjef Erik Mjelde leder Arna-Bjørnar de neste dagene. De får også ansvaret i søndagens kamp hjemme mot LSK Kvinner. (NTB)

Steen Olsen fikk landslagsplass

Den lovende alpinisten Alexander Steen Olsen (20) er tatt ut på landslaget. Totalt 34 utøvere er klar for neste sesong. Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding. Paralandslaget øker med én utøver. 12 kvinner er tatt ut, mens det er 19 menn som er tatt ut. – Det er en klar målsetting å levere på den internasjonale arenaen.

Klarte ikke å glede seg over egen prestasjon: – Det virket som de ville det mer enn oss

(LSK Kvinner-Røa 1-1). Andrea Wilmann var banens beste i comebacket fra start i LSK-Hallen søndag, men etterpå var hun mest skuffet over at seieren røk mot nyopprykkede Røa.
Les mer om:

Første heimepoeng for Riises Avaldsnes

John Arne Riises Avaldsnes tok sitt første heimepoeng med 2–2 mot Lyn i Toppserien. Avaldsnes leia ved pause, men Lyn snudde med to raske mål i andre omgang. Karina Sævik utlikna på straffe fem minutt før full tid. I toppen glapp det litt for LSK Kvinner. Medan rivalane Rosenborg og Brann vann, snubla LSK med 1–1 mot Røa. Røas Vilde Fjelldal utlikna leiinga Nina Jakobsson hadde gitt heimelaget. Også Brann sleit, men slo til slutt Stabæk 2–1.

– En enorm glede og lettelse

John Arne Riise og Avaldsnes kunne juble for sesongens første seier da Røa ble slått 2–0 på bortebane mandag.
Les mer om:

Riises første seier som Avaldsnes-trener

John Arne Riises Avaldsnes tok sin første poeng denne sesongen, og deres første seier under Riises ledelse, da de slo Røa 2-0 på bortebane mandag. Kampen var lenge målløs, men da 75 minutter var spilt, løsnet det for Avaldsnes. Først scoret Sydney Blomquist sesongens første mål for Riises lag, før Marion Mannes Haugland sikret seieren på overtid. Røa har fortsatt til gode å ta poeng i årets serie. Avaldsnes tok altså sine tre første.
Les mer om:

Kjempeopptur for Riise og Avaldsnes – tok sesongens første seier

(Røa – Avaldsnes 0–2) Etter tre tap og null scoringer på sesongen tre første kamper, slo Avaldsnes tilbake med borteseier over Røa.
Les mer om:

Riises første seier

Avaldsnes tok sesongens første seier i Toppserien med 2-0 borte over Røa. Det var også den første seieren etter at John Arne Riise tok over som trener.
Les mer om:

Røa vant NM-gull foran Kilde

Henrik Røa suste ned til utforseier i alpin-NM i Narvik søndag. Favoritten Aleksander Aamodt Kilde tok sølvet og ble slått med 38 hundredels sekund. Røa kjørte fra første startnummer og gjorde få feil. Det sikret ham gullet foran landslagskompisen Kilde. Markus Nordgård Fossland tok bronsen, 1,03 sekunder bak Røa. Kilde har vært verdens beste fartskjører denne sesongen, der han tok både super-G- og utforkula i verdenscupen.

Straffebom ble kostbart for Røa - senket av cornerscoring

Tonje Pedersen sendte Kolbotn i en tidlig ledelse i hjemmekampen mot Røa, og målet var av det spektakulære slaget. Pedersen skrudde nemlig en corner rett i mål. Gjestene hadde muligheten til å utligne fra straffemerket rett før halvtimen var spilt, men Tuva Espås' forsøk ble stoppet av tverrliggeren. Kampen endte 1-0.
Les mer om:

«Nye» Brann overbeviste i serieåpningen. Det gjør ikke den nye seriestrukturen.

RØA (Aftenposten): Brann-trener Alexander Straus har sine helt egne tanker om hvordan Toppserien burde organiseres.
Les mer om:

Brann-kvinnene fikk avslag om utsatt seriestart

Koronautbruddet i Branns kvinnelag gir ingen utsettelse av søndagens bortekamp mot Røa i Toppserien. Den regjerende mesteren fikk ikke søknaden innvilget. Det bekrefter Brann-kvinnenes markeds- og medieansvarlig Mette Hammersland i en e-post. Bergensklubben søkte i midtuken om å få utsatt seriestarten mot Røa i Oslo. – Vi har fått et utbrudd av covid-19 i vår tropp. Per i dag er fem-seks av våre spillere smittet. I tillegg står vi i en uoversiktlig situasjon, sa nestleder Pål Hansen i Brann-kvinnenes styre til Bergens Tidende onsdag. Forrige sesong ble Brann seriemester for første gang.

Smitteutbrudd i Brann: NFF har avslått søknaden om å utsette kampen

NFF avslo Branns søknad om å utsette serieåpningen mot Røa.
Les mer om:

Koronautbrudd i Brann – søkt om utsettelse av helgens ligastart

Brann kvinner har flere spillere ute med koronasykdom få dager før Toppserien starter. Klubben har søkt om utsettelse av kampen mot Røa. – Vi har fått et utbrudd av covid-19 i vår tropp. Per i dag er fem-seks av våre spillere smittet. I tillegg står vi i en uoversiktlig situasjon, sier nestleder Pål Hansen i kvinnelagets styre til Bergens Tidende. (NTB)

Branns sesongåpning står i fare etter koronautbrudd

Brann kvinner risikerer å måtte stille med 12–13 utespillere til kampen mot Røa søndag.
Les mer om:

Islandsk stjernespiller klar for Brann

Den islandske landslagsspilleren Svava Rós Guðmundsdóttir har signert en kontrakt med Brann som strekker seg ut 2022-sesongen, med en klausul på opsjon i 2023. 26-åringen kommer gratis fra franske Bordeaux. Hun har tidligere spilt for Røa og svenske Kristianstad. – Hun hadde flere gode tilbud, men likevel ytret hun et sterkt ønske om å få spille for oss da vi kom på banen, noe jeg ser på som veldig positivt, sier Brann-trener Alexander Straus i en pressemelding.
Les mer om:

Pallen glapp for Kilde i Kitzbühel

Aleksander Aamodt Kilde hadde ikke sjans mot de sveitsiske utforkjempene under søndagens renn i Kitzbühel. Nordmannen var i mål hele 1,23 sekunder bak Beat Feuz som vant rennet. Det holdt til en sjetteplass. – Det ble dessverre ikke noen reprise fra fredagen, mens Kitzbühel er vanskelig å vinne. Sveitserne er i en egen liga i dag. Feuz er en villmann, sa Kilde til NRK. Feuz' landsmann Marco Odermatt ble nummer to og østerrikske Daniel Hemetsberger tok tredjeplassen. Men til tross for at Kilde ikke klarte topplasseringen på søndagens renn, så forsvarte han ledelsen i utforcupen.
Les mer om:

Kilde raskest på utfortrening i Kitzbühel

Aleksander Aamodt Kilde var raskest av samtlige utfortreningen i Kitzbühel. Italienske Matteo Marsaglia og østerrikske Matthias Mayer var begge 22 hundredeler bak nordmannen. Henrik Røa ble nummer 52, 5.91 sekunder bak Kilde. Adrian Smiseth Sejersted kjører ikke i Kitzbühel denne helgen. Torsdag gjenstår det én utfortrening før helgens renn. Det skal kjøres utfor fredag og lørdag, før helgen avsluttes med slalåm på søndag.
Les mer om:

Rosenborg åpner borte mot Glimt

Terminlisten for eliteserien i fotball for menn ble klar mandag. Den byr på storkamper allerede fra starten av. Blant annet skal Rosenborg og nytreneren Kjetil Rekdal besøke seriemester Bodø/Glimt allerede i åpningsrunden første helgen i april. I samme runde spilles også Molde – Vålerenga. Nyopprykkede HamKam, Jerv og Aalesund åpner med hjemmekamper mot henholdsvis Lillestrøm, Strømsgodset og Kristiansund. Førstnevnte kamp åpner Eliteserien 2. april klokken 16. Den norske fotballen «tjuvstarter» sesongen med åttedelsfinaler i NM. De spilles 12. og 13. mars.

TV 2: Synne Jensen klar for spansk fotball

Spissen Synne Jensen (25) prøver igjen lykken i utlandet. Hun går fra Vålerenga til Real Sociedad, skriver TV 2. Det er Jensens agent, Jens Wenzl, som opplyser til kanalen at den norske landslagsspissen blir spaniaproff. Ifølge ham har Jensen undertegnet en kontrakt til sommeren 2024. Jensen har tidligere spilt for tyske Wolfsburg i én sesong. I Norge spilte hun toppseriefotball for LSK Kvinner, Kolbotn, Stabæk, Røa og Vålerenga. I VIF vant hun ett seriegull og to cuptitler i løpet av to sesonger. (NTB)

Mest lest siste uke