Nyheter om Råde


René (46) skulle egentlig gi seg med politikk, da han plutselig ble ordfører. Nå er han klar for fire nye år

For ti år siden var René Rafshol på full vei ut av politikken. Nå stiller han som Høyres toppkandidat for tredje gang. – Det skjer så mye spennende i Råde nå at jeg ikke klarer å gi meg, sier ordføreren.
Les mer om:

Høyre og Senterpartiet fosser frem på ny Råde-måling – kraftig smell for to andre partier

Senterpartiet og Høyre kan sammen danne flertall i Råde, dersom Sentios meningsmåling blir valgresultatet. Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet går kraftig tilbake.

Salpetersyre lekket ut på E6 i Østfold

Rundt 1.000 liter salpetersyre lekket ut da en lastebil mistet flere fat med den etsende væsken på E6 mellom Sarpsborg og Råde i Østfold.

Elektriker i Råde er konkurs

Selskapet Adl Elektro AS har begjært oppbud.
Les mer om:

Ønsker ankomstsenter i Råde i 15 år: Skal bygges om for permanent drift

UDI har signert ny leieavtale for det gamle Smart Club-lokalet i Råde, og har planer om langsiktig drift av ankomstsenteret.
Les mer om:

Erlend Wiborg (Frp) kaster seg inn i debatten om Krohn-brygga: – Jeg ble mildt sagt sjokkert

Stortingsrepresentant Erlend Wiborg (FrP) mener bryggesaken i Råde er det verste eksempelet han har sett på en innbyggers kamp mot byråkratiet. Nå løfter han saken opp på regjeringsnivå.
Les mer om:

Hvilket parti fortjener din stemme? Prøv vår lokale velgerhjelp!

Fredriksstad Blad har bedt alle partiene som stiller til valg i Fredrikstad, Hvaler og Råde ta stilling til en rekke sentrale påstander. Sjekk hvem du er mest enig med i vår velgerhjelp.
Les mer om:

Råde Sp vil ha livsgleden tilbake i sykehjemmet

Råde Senterparti vil at Råde kommune skal være de første i Østfold til å sertifisere sykehjemmet i kommunen som et livsgledesykehjem, forteller Katrine Langgård.
Les mer om:

- Vi bønder blir heiet på!

- Å være bonde i Råde er fint. Jeg opplever at folk setter pris på og heier på oss, sier Bjørn Elvestad, som driver slektsgården Elvestad, sammen med sin kone Lillian. Mandag 19. august ser han 60-årsmerket.
Les mer om:

Uten frivilligheten stopper Norge. Råde KrF vil ha mer systematikk

Kari Koppang Fuglevik: – KrF ønsker at lag og foreninger får økt støtte og veiledning om ulike støtteordninger. Imidlertid burde det vært mer systematikk og oversikt over den frivillige aktiviteten i Råde, derfor ønsker KrF en frivillighetsplan.
Les mer om:

Ruset Råde-sjåfør ble tatt av politiet

En mann fra Råde kjørte i ruspåvirket tilstand og uten førerkort natt til mandag.
Les mer om:

Svein (44) har gått fra Frp-velger til toppkandidat for Rødt: – Det er aldri for sent å snu

Etter mange år som Frp-velger innså plutselig Svein Hoffa Bjørnli at det var på tide å forandre seg. Nå stiller han til valg for Rødt i Råde. – Jeg er blitt spurt om jeg er muslimelsker, forteller han.
Les mer om:

UP tok flere råkjørere i natt: Mann i 30-årene tatt i 91 km/t i 60-sone

En mann i 30-årene fikk førerkortet sitt beslaglagt i Råde natt til søndag. Også flere andre fikk reaksjoner fra Utrykningspolitiet.

Fredrikstad har mistet 1.666 arbeidsplasser siden 2000: Sterk utflytting av bedrifter til Sarpsborg, Råde og Rakkestad

Behov for større plass, ledige næringsarealer, nærhet til E6 og sentral plassering i fylket er noen av årsakene til at bedriftene flytter fra Fredrikstad til nabokommunene og særlig Sarpsborg. Det blir store tall over tid.

Har lovet nytt kulturhus gang på gang – nå er utbyggingen i det blå

Først ble det anslått åpning i 2016, så 2018 og 2019. Nå er det helt uvisst når Råde får sitt etterlengtede kulturhus.
Les mer om:

Uavgjort for FFK mot Råde: – Vi dominerer periodevis!

(FFK-Råde 1-1) FFKs Ida Stenrud sikret et velfortjent poeng, da hun utlignet til 1–1 i lokaloppgjøret mot Råde sju minutter før slutt i torsdagens 3. divisjonskamp på Fredrikstad Stadion.
Les mer om:

Riksvei 110 mellom Ørebekk og Råde må prioriteres nå

Glenn Håkon Melby, Råde og Viken Høyre, støtter kravet om ny riksvei og mener det bør planlegges og bygges samtidig med Intercity-sporet fra Råde til Seut.
Les mer om:

Lokalene til Råde bok og foto er solgt

Råde-sokning Frode Lippert og kona Monica Vinje har via selskapet FI Eiendom AS sikret seg lokalene hvor Råde bok og foto holdt til, og så for seg Vinmonopolet som leietaker. Slik blir det ikke.
Les mer om:

Kommunebiler tømt etter frekt tyveri i Råde

Natt til mandag ble teknisk avdeling i Råde kommune utsatt for et frekt tyveri. Rutene til tre kommunebiler ble knust. To av dem ble fullstendig robbet for verktøy.
Les mer om:

Slik kan du reise gratis med bussen når bomringen kommer

Når bominnkrevingen starter i november, kan du reise gratis med bussen i Fredrikstad kommune og på rutene mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Men du må fortsatt betale hvis du skal ta bussen til Hvaler, Halden eller Råde.

Utnytt seniorenes erfaringer til noe positivt

Ola Kr. Rusaanes, Råde: – Noen ser eldrebølgen, som en tsunami av problemer. Det positive er at de eldre har erfaring og kompetanse som bør brukes til å løse noen utfordringer.
Les mer om:

Kommunen kaster bort millioner på feil vann-løsning, mener Grimstad (Sp)

Råde kommune er i ferd med å bruke millioner av kroner på en til dels utdatert vannløsning som legger beslag på viktige rekreasjonsområder, mener Johan Edvard Grimstad (Sp). I stedet for å bygge vannreservoar i Saltnes bør kommunen legge ringledning, mener han.

Dopapir-dugnaden ble et mareritt for Benedikte (20): – Jeg vil råde alle til å tenke seg godt om

For å få råd til russebuss til neste års russefeiring, bestilte Benedikte Kristiansen Augdahl (20) og femten venner toalettpapir for videresalg. Så skar alt seg.