Nyheter om Råde


Derfor er bonuskrav så viktige

Har du noen gang benyttet deg av en bonus hos et casino og klødd deg litt i hodet over omsetningskravene? Det kan jeg garantere dere at jeg har! Faktisk har jeg flere ganger opplevd at deler av gevinstene mine har blitt borte fordi jeg ikke klarte å oppfylle kravene. Dette måtte jeg komme til bunns i og jeg har brukt litt tid for å forstå dette bedre.
Les mer om:

Her er ukens nyetableringer

På Hvaler er det etablert et nytt selskap som skal drive fiske, i Råde er det etablert et nytt selskap som skal importere og selge kjøkken og garderobeskap. Blant de 18 nyregistrerte selskapene denne uken finner vi også en bistro, frisør, salg av drivstoff og flere investeringsselskaper.

Trafikkulykke på E6 ved Råde

Flere biler er involvert i en ulykke på E6 mellom Råde og Rygge.
Les mer om:

Åpent brev pm Saltnes-bryggen: Kommunen har aldri sett mennesket og dermed føler den heller ikke ansvaret for den lidelse den påfører

Cecilie Krohn, datter til bryggeeier Finn Krohn, skriver åpent brev til formannskapet i Råde som torsdag får den bestilte juridiske vurderingen av byggesaken til orientering.
Les mer om:

Råde ankomstsenter bygges om for flere hundre millioner kroner: Skal kunne ta imot 1.000 asylsøkere

Når ankomstsenteret i Råde står klart om et snaut år, vil det ha plass til 1.000 asylsøkere og være arbeidsplassen til over 200 mennesker.
Les mer om:

Fakkeltog for forfulgte kristne

For første gang skal det arrangeres et felleskirkelig fakkeltog i Råde for forfulgte kristne.
Les mer om:

Byggfirma med åtte ansatte er slått konkurs

Med nesten én million kroner i gjeld så ikke styret i byggfirmaet i Råde noen annen utvei enn å gå til skifteretten.
Les mer om:

Fredrikstad kommune byr på skolebuss 10 meter inn i Råde

Skolebarna i Saltnes får være med bussen fra Råde til Manstad i gratisperioden, selv om det mangler 10 meter ved kommunegrensen. Østfold Kollektivtrafikk (ØKT) og kommunen løste raskt floken for en håndfull elever fra stoppestedet Onsøy/Råde torsdag ettermiddag.

Fartssynder i 20-årene måtte gi fra seg lappen i Råde

Kjørte i 76 kilometer i timen i 50-sone. Ni andre bilister fikk fartsbøter.
Les mer om:

Her jubler de over å få minibank

Etter flere år uten minibank i Råde, og med den siste bank i butikk på vei ut, er det mange som gleder seg over at bygda mellom byene nå har fått en ny automat.
Les mer om:

UDI-lokaler på ti tusen kvadratmeter til seks nye asylsøkere i døgnet

Utlendingsdirektoratet (UDI) bygger kraftig opp beredskapen på ankomstsenteret i Råde for å kunne ta i mot en ny asylstrøm. Regningen nærmer seg raskt èn milliard kroner, men det var få asylsøkere i gigantmottaket da TV 2 var på omvisning.
Les mer om:

Råde Historielags nye årbok: Den største av alle

Årboken for Råde Historielag 2019 er den mest omfattende av alle årganger. Totalt 217 sider med lokalhistorie i tekst og bilder.
Les mer om:

Råde MDG: Vil at Inger skal være kommunedirektør, ikke rådmann

Miljøpartiet de Grønne i Råde vil at rådmann Inger Kristin Skarpholt Fjeld i Råde skal få den samme kjønnsnøytrale tittelen som kollega Nina Tangnæs Grønvold i Fredrikstad: Kommunedirektør.

Får monster-mast på 46 meter som nabo

Det skal settes opp en stålmast på 46 meter samt en utstyrshytte ved siden av vanntårnet i Råde. Det liker naboen dårlig.
Les mer om:

Holder advokatenes vurdering tett til brystet

Råde kommune har fått advokatvurderingen om rivningsarbeidene på brygga til Finn Krohn. Men kommunen vil ikke gi innsyn før politikerne har behandlet saken.
Les mer om:

Olimb-gründeren tjente mest i Råde i fjor

Med en inntekt på 10,5 millioner i 2018 troner Kristian Olimb (91) desidert øverst på inntektstoppen i Råde.
Les mer om:

Graver ned fiberkabel i Karlshus- kommunen varsler om pålegg om stans i anleggsarbeidene

Viken Fiber graver ned fiberkabel i Karlshus-området. Gravearbeidene er godkjent av veimyndighetene, men kommunen har ikke mottatt noen oversikt eller plan over arbeidene for å vurdere om arbeidene også trenger godkjennelse etter plan og bygningsloven. Råde kommune har derfor sendt Viken Fiber et varsel om pålegg av stans i anleggsarbeidene
Les mer om:

Jan Tore Ophaug er ny hovedtrener i Råde

Frode Nøss gir seg som hovedtrener i Råde på grunn av familiære årsaker, etter kun en halv sesong i sjefsstolen. Tidligere MFK- og FFK-spiller Jan Tore Ophaug (42) er mannen som skal seile skuta videre.
Les mer om:

To biler har krasjet i Råde

Les mer om:

Rykket ut til trafikkulykke i Råde

Politiet har rykket ut etter at to biler har kollidert i Råde.

Tirsdag kommer skattelistene – østfoldinger betalte 24,5 milliarder kroner i skatt i fjor

Tidlig tirsdag morgen offentliggjøres skattelistene for 2018. Da bringer vi topplistene for inntekt, skatt og formue i Fredrikstad, Råde og på Hvaler. Og du kan selv sjekke naboen din.

Fatland: Noen i Råde syns sarpinger var rare og uflidde, og dersom Råde kommune måtte slå seg sammen med en naboby- så måtte det bli Moss

Bør Sarpsborg igjen få tilbake råderetten over Tvetervannet, og bør man leke med tanken om å slå sammen Sarpsborg og Fredrikstad ? Dette var kjetterske tanker som ble luftet av forfatteren Erika Fatland da Litteraturuka Sarpsborg åpnet søndag.

- "Ræbben" har fått mye negativ omtale

- Rabben i Råde har vært lite omtalt i kommuneplaner for Råde. Stedet har også fått mye negativ omtale, sier lokalhistoriker Eigill Tangen, som nå har skrevet en bok om området øst i bygda.
Les mer om: