Nyheter om Qatar


Premier League: Flere anklager i voldtektssak

En profilert Premier League-spiller som ble arrestert i Nord-London mandag, mistenkt for voldtekt mot en kvinne, har også blitt avhørt i forbindelse med en annen voldtektssak. 29-åringen, som ikke er blitt navngitt, ble varetektsfengslet mandag. Han ble da avhørt om et overgrep som skal ha skjedd forrige måned. Det er en kvinne i 20-årene som har anmeldt saken til politiet. Spilleren, som er i slutten av 20-årene, ble holdt i varetekt i ett døgn før han ble sluppet fri. Tirsdag opplyste også politiet at mannen er mistenkt for to voldtekter i 2021 mot en annen kvinne i 20-årene.

Flystreiken gir NFF hodepine: - Vil påvirke oss

Nils Fisketjønn i NFF forteller til VG at de gjør det de kan for at kamper ikke skal bli utsatt som følge av streiken. Det er nemlig få datoer ledig resten av året grunnet spill i Europa og fotball-VM i Qatar.
Les mer om:

Manchester United valgte å ikke gi helt slipp på Dean Henderson

Fotball VM som starter i november presset frem en løsning som gjør at Manchester United keeper Dean Henderson får kjørt seg på høyt nivå og med det være aktuell når landslagssjef Gareth Southgate bestemmer hvem som kan reise med flagget på brystet til Qatar. Spanske David de Gea har nesten enerett på å vokte målet til Manchester United med Dean Henderson som den foretrukne arvtageren. – Nå har det åpnet seg opp en god løsning både for United som ikke trenger å slippe Henderson helt og for keeperen selv som får svært gode arbeidsforhold opp imot VM.

Skal overtale Liverpool til å selge Gomez

Midtstopperposisjonen er et sårt punkt for Jürgen Klopp. Han vet han har verdens beste og en solid bredde, men vet tilsvarende godt at skader kan komme «i flokk», tidlig i sesongen og snu opp ned på planene. Etter at Everton-keeper Pickford måkte ned Virgil van Dijk i Merseyside-derbyet i oktober 2020, og Joe Gomez og andre Liverpool-midtstopperne fulgte etter med skade, handlet denne sesongen stort sett om å redde det som reddes kunne av poeng. Så når noen banker på i sommer og skal overbevise Klopp om å slippe Joe Gomez, da skjønner vi at det kan bli tøft.

Skal signere både Marcelo og Dani Alves!

Det var noe sårt da Real Madrids mestvinnende spiller ever ikke fikk forlengelse med klubben han hadde tjent i seksten år. Alt har sin slutt, men 34-åringen hadde et sterkt ønske og tro på at han skulle avslutte karrieren på San Bernabeu. Landsmann Dani Alves ble hentet inn av kompis Xavi før jul i fjor for å hjelpe Barca tilbake på det sportslige sporet. Brasilianeren gjorde jobben, men måtte se forlengelsestilbudet aldri komme. De to spillerne har vist at de på sine beste kampdager fortsatt kan matche de beste forsvarsspillerne, i tillegg har begge kroppen proppfull av offensive gener.

Resultatløse atomforhandlinger mellom Iran og USA

Den nye runden med indirekte atomforhandlinger mellom Iran og USA er avsluttet i Qatar, uten resultat. USA er skuffet.
Les mer om:

Resultatløse atomforhandlinger mellom Iran og USA

Den nye runden med indirekte atomforhandlinger mellom Iran og USA er avsluttet i Qatar, uten resultat. USA er skuffet.
Les mer om:

Resultatløse atomforhandlinger mellom Iran og USA

Den nye runden med indirekte atomforhandlinger mellom Iran og USA er avsluttet i Qatar, uten resultat. USA er skuffet.
Les mer om:

Manchester City henter tilbake Maresca

En viktig brikke på plass hos Pep Guardiola foran neste sesong. Manchester City har sikret Enzo Maresca til å bli Pep Guardiolas nye assistenttrener. Det er nå inngått en avtale for at 42-åringen skal returnere til City hvor han hadde ansvaret for klubbens utviklingslag i 2020. LES: Newcastle prøver seg på Solskjær-favoritt Premier League-mesterne måtte imidlertid jobbe hardt for å overbevise Maresca, da han hadde en rekke tilbud fra hele Europa, til tross for at fikk sparken i Parma i november i fjor. Manchester City bolster coaching staff by securing Enzo Maresca to serve as

Dansk U19-trener har sikret seg en råspennende jobb frem mot VM

Det er noe med danske trenere. Den danske superligaens posisjon ute i Europa har styrket seg i takt med det danske landslagets suksess. Danske spillere hentes til de største europeiske ligaene, danske trenere det samme. Nå pakker en dansk U19-landslagstrener koffertene for å være med på å skape de beste arbeidsforholdene for Christian Pulisic og gjengen frem mot VM i Qatar – og videre. De siste fire årene har Lars Knudsen jobbet som trener for det danske U19-landslaget, en jobb som har sendt ham inn på radaren til ambisiøse amerikanere. Fra 1.

– Man går der det gjør vondt

DOHA: Fotballpresident Lise Klaveness erkjenner at det har vært et tøft døgn i Qatar, der UEFA-delegasjonen har turt å snakke om de vanskeligste temaene med VM-arrangøren.
Les mer om:

Framgang for migrantsenter i Qatar – Klaveness er lovet svar i juli

Fotballpresident Lise Klaveness brukte sitt døgn i Qatar godt. Sammen med Uefa-delegasjonen er det lagt mer press på Fifa og VM-komiteen om et migrantsenter.
Les mer om:

Første åpne homofile qatarer angriper NFF: – Kan ikke forhandle om menneskerettigheter

Han måtte flytte fra Qatar før han turte å fortelle familien sin at han var homofil. Nå angriper Nasser Mohamed Norges Fotballforbunds tilnærming til homofile supportere under VM.
Les mer om:

Forhandlere fra USA og Iran i Qatar for å diskutere atomavtale

Både amerikanske og iranske representanter er til stede i Qatar, der de etter planen skal ha forhandlinger om en ny atomavtale.
Les mer om:

Avlyste Qatar-kamp etter press frå fansen

Watfords planlagde treningskamp mot landslaget til Qatar i Austerrike 10. juli, er avlyst etter at klubbtilhengarane protesterte. Årsaka er Qatars haldning til menneskerettane. Gruppene "Proud Hornets" og "Women of Watford FC" gav klart uttrykk for misnøye med at kampen skulle spelast, og varsla protest-markeringar på tribunene. Derfor valde klubben å trekkje seg frå kampen. - Det blei klart for oss at dette var ein kamp vi ikkje skulle spele, seier ein talsmann for klubben. Qatar har strenge LGBTQ-lover, der mellom anna homoseksualitet er forbode. – Vi er glade for at dei har lytta til oss.
Les mer om:

Prins Charles skal ha mottatt en koffert full av kontanter

Britenes prins Charles skal ha tatt imot summer verdt over 30 millioner kroner i kontanter. Pengene var til en av hans veldedige organisasjoner, og kom fra den tidligere statsministeren av Qatar.
Les mer om:

Fotballpresident Lise Klaveness’ rådgiver mistet Qatar-flyet

Iselin Shaw i Norges Fotballforbund får ikke delta fysisk i Lise Klaveness og resten av Uefa-delegasjonens møter i Qatar på grunn av et forsinket fly. Mandag booket Klaveness en ny flyging med direktefly til Qatar, men Shaw tok en annen rute via Wien. Årsaken var de stive flyprisene direkte til hovedstaden Doha. Norwegians fly til Wien ankom to timer senere enn antatt, og dermed glapp flyet til Doha for Shaw, får NTB bekreftet på flyplassen i Wien. Shaw er prosjektansvarlig i NFFs avdeling for internasjonalt samfunnsansvar.
Les mer om:

Uefa avviser at Qatar stod bak reisenekt

Lise Klaveness måtte utsette reisen til Doha i Qatar etter at dokumenter med negativ koronatest ikke var på plass. Nå forklarer Uefa overfor NRK hva som skjedde. – Det var på grunn av en administrativ misforståelse, der en standard innreiseregistrering ikke var gjennomført i tide.
Les mer om:

Klaveness om fly-nekten: – Kan ikke skylde på andre enn oss selv

DOHA: Både det danske og nederlandske fotballforbundet avviser at Lise Klaveness' kontroversielle tale er årsaken til at hun ble nektet å gå om bord flyet til Qatar søndag.
Les mer om:

Klaveness går glipp av fysisk møte med migrantarbeidere

Søndagens flytrøbbel gjør at Lise Klaveness ikke får med seg et planlagt møte med migrantarbeidere i Qatar. Hun skal følge mandagens sesjoner digitalt.
Les mer om:

Britisk avis: Prins Charles tok imot en betydelig pengegave fra Qatar

Storbritannias prins Charles tok personlig imot pengegaver på til sammen tre millioner euro fra en tidligere statsminister i Qatar, ifølge The Sunday Times.
Les mer om:

Britisk avis: Prins Charles tok imot en betydelig pengegave fra Qatar

Storbritannias prins Charles tok personlig imot pengegaver på til sammen tre millioner euro fra en tidligere statsminister i Qatar, ifølge The Sunday Times.
Les mer om:

Klaveness-delegasjon nektet ombordstigning på fly til Qatar

Fotballpresident Lise Klaveness og en rekke andre reisende ble søndag nektet ombordstigning på et fly til Qatar på grunn av manglende coronatest-dokumentasjon.
Les mer om:

Klaveness nektet om bord på fly til Qatar

Fotballpresident Lise Klaveness og hennes følge ble søndag nektet ombordstigning på et fly til Qatar. NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt tror ikke det er tilfeldig at Klaveness ble stoppet.
Les mer om:

Klaveness-delegasjon nektet ombordstigning på fly til Qatar etter dokumentasjonstrøbbel

En manglende teknisk løsning gjorde at Lise Klaveness ble igjen på Gardermoen. Nå må hun delta digitalt på mandagens møter, før hun drar mot Qatar senere på dagen.
Les mer om: