Nyheter om PST


Hva skjer hvis Instagram fjerner visning av likes? Vi spurte 5 influencere!

Hvor påvirket blir vi av å se hvor mange likes andre får på Instagram? Kan appen bli et bedre sted uten? Facebook (som eier IG) vurderer å fjerne visning av antall likes på Instagram. Idéen er at man fortsatt skal kunne like andres bilder, men antall likes eller videoavspillinger ikke er synlig under innlegget. Den som eier kontoen skal selv kunne se statistikk (hvis man ønsker). Akkurat nå tester Instagram skjulte likes på utvalgte kanadiske brukere.

«Barna i Nydalen trenger en stor park»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det bygges høyt og tett i Nydalen. Første generasjon med nydøls-barn vokser nå opp i det som sannsynligvis er Norges trangeste skole- og bakgårder. Allerede ser vi at manglende oppholdssteder er i ferd med å begrense barnas utfoldelse. Ettersom private aktører, med kommunens velsignelse, har planer om 3000 nye boliger i Nydalen, vil behovet for parker og offentlige møteplasser ikke bli mindre.

– Jeg har hatt sex med 2000 damer

Lamar Odom er ærlig i sin kommende selvbiografi Darkness to Light. I flere år levde basketballspilleren tilsynelatende sitt beste liv, med nye damer bokstavelig talt hver dag. Men som selvbiografiens tittel indikerer; til slutt ble det mørkt. – Jeg har vært besatt av sex så lenge jeg kan huske. Jeg er sexavhengig, sier 39-åringen, og estimerer at han allerede har hatt sex med over 2000 kvinner. Ofte mot penger. – Jeg har ikke telling på hvor mange strippere det har vært.

Lover styrking av politiet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det foreslås å bruke 100 millioner kroner til utstyrsanskaffelse i politiet, i tillegg til at man unntar gevinstrealisering på 51 millioner i 2019. - Når verden og kriminalitetsbildet endrer seg, må også politiet endre seg. Politireformen er et svar på det endrede kriminalitetsbildet vi ser i Norge. Dette koster i form av både tid og ressurser. Reformtiltakene må få tid til å virke.

Legger frem plan for sikring

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Da Stortingets behandlet Riksrevisjonens undersøkelse av objektsikring i Forsvaret og politiet høsten 2018, lovet regjeringen å lage en helhetlig plan for oppfølging av Riksrevisjonens anbefalinger. Planen ble i dag levert til Stortinget i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett. Stortinget ba regjeringen om en helhetlig plan for oppfølging av anbefalingene, herunder tidsplan for gjennomføring og forventede kostnader.

Kutter i motorsykkel-avgifter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Nå senker vi engangsavgiften på motorsykler igjen, sier finansminister Siv Jensen (FrP). Engangsavgift betales ved første gangs registrering av motorsykler. For motorsykler er engangsavgiften basert på CO2-utslipp og slagvolum. Regjeringen foreslår nå at engangsavgiften reduseres med om lag 10 prosent.

Innfører fritidskort

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Regjeringen foreslår også 1 million kroner til opprettelse av fritidshus i Vestfold. - Jeg jobber for en trygg oppvekst for alle. Å delta på fritidsaktiviteter er viktig for at barn opplever mestring, får venner og blir inkludert i samfunnet.

Lover mer til Nav og kommunene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Regjeringen kompenserer kommunene for merutgifter til økonomisk sosialhjelp som følge av endringer i AAP-regelverket fra 1.1.2018. Samtidig styrkes saksbehandlingskapasiteten i NAV for å kunne håndtere økt saksmengde som følge av endringene.Regjeringen øker rammetilskuddet til kommunene med 90 millioner kroner.

PST: Ytterligere ti norske fremmedkrigere er trolig drept

Ytterligere 10 norske fremmedkrigere er trolig drept, mens 20 fortsatt er i live, opplyser Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NRK.

PST: Ytterligere ti norske fremmedkrigere er trolig drept

Ytterligere 10 norske fremmedkrigere er trolig drept, mens 20 fortsatt er i live, opplyser Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NRK.

PST: Ytterligere 10 norske fremmedkrigere trolig drept

Ifølge nye tall fra PST er ytterligere 10 norske fremmedkrigere drept.
Les mer om:

Avslørte Amazon-skandalen - nå frykter CIA og PST for livet hans

CIA og PST frykter at Iyad El-Baghdadi (41) som bor i Oslo skal bli tatt livet av.
Les mer om:

The Guardian: Norsk-palestinsk blogger i skjul etter Saudi-trussel

Menneskerettighetsaktivist, Iyad el-Baghdadi, skal være flyttet til sikkert sted etter at CIA kontaktet PST om en trusselsituasjon.
Les mer om:

Asylsøker (35) dømt til 11,5 år for deltagelse i terrororganisasjon

Libanesiske Fadi Bassam Alajami levde som asylsøker i Trøndelag før han ble innhentet av PST.
Les mer om:

Hvalforsker: – Putin har vært direkte involvert i opptrening av hvaler

Spekulasjonene har rast rundt hvor Hvaldimir med det stramme seletøyet kommer fra. Hvalforsker er sikker på at hvithvalen, som nå undersøkes av PST, kommer fra Russland.
Les mer om:

PST undersøker selen til «militærhvalen»

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er i gang med undersøkelser av selen til hvithvalen som i forrige uke ble oppdaget utenfor finnmarkskysten.

PST undersøker selen til «spionhvalen»

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er i gang med undersøkelser av selen til hvithvalen som i forrige uke ble oppdaget utenfor finnmarkskysten.

PST undersøker selen til «militærhvalen»

Politiets sikkerhetstjeneste er nå i besittelse av selen som var festet til hvithvalen «Hvaldimir».

Agder brøt ikke god presseskikk

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Avisen Agder publiserte en artikkel om et Nav-kontor som betalte for våpentrening for flyktninger i en navngitt pistolklubb. Flere medlemmer i klubben hadde reagert på denne Nav-praksisen. De mente dette ikke var den beste måten å integrere flyktninger fra krigsherjede land på. PST reagerte på samme måte.

PST lanserer ny trusselskala

PST vurderer faren for et terrorangrep i Norge som «moderat». I dag lanserte tjenesten en ny skala for vurderingen av terrortrusler.
Les mer om:

«Alle sa jeg sendte meldingen, derfor skjøt han»

Reeva Steenkamp og Oscar Pistorius var et par skjøt helt til han skjøt henne på Valentinsdagen 2013. (14 februar for deg som ikke følger med på slike ting) Mange har lurt på hvordan en som hadde alt (unntatt føtter), vakker model kjæreste, OL gull, masse penger og berømmelse kunne skyte sin kjæreste.

Hva skjer hvis du ikke merker reklame på Instagram? Vi stilte Bloggpatruljen 26 knallgode spørsmål!

Hørt om Bloggpatruljen? Forbrukertilsynet opprettet nylig en egen Instagram-konto for å lettere kommunisere med nordmenn med eller uten mange følgere om alt som har med merking av reklame å gjøre. Vi møtte leder for gjengen, Tonje Hovde Skjelbostad, og en av saksbehandlerne, Aline Schøn Papetti. Praten var både lang og hyggelig, og ikke minst oppklarende. Vi stilte duoen 26 gode spørsmål (synes vi da) om alt som har med temaet å gjøre, inkludert gråsone-tilfeller hvor det kan være vrient å vite om det skal merkes eller ei. Hei, Tonje og Aline!

Politi med våpen på nasjonaldagen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Politiets innsatspersonell over hele landet skal være bevæpnet under større arrangementer og folkeansamlinger 17. mai, opplyser Politidirektoratet.Politifolk på bakken skal være klare til å reagere umiddelbart hvis det skulle komme et terrorangrep mot større arrangementer og folkeansamlinger under feiringen av nasjonaldagen, understreker politidirektør Benedicte Bjørnland overfor NTB.

PST etter to nazi-markeringer på Stiklestad og Falstadskogen: – Forventer ikke vekst i det høyreekstreme miljøet(pluss)

Trusselvurdering slår fast at Den norske Motstandsbevegelsen har liten støtte.
Les mer om:

Snakker ut om #FreeBritney: – Ting som blir sagt er ute av kontroll!!!

Hvordan står det egentlig til med Britney? Mye har vært sagt om popstjernen. Av andre. Nå åpner hun selv litt opp om tingenes tilstand. I april ble 37-åringen frivillig innlagt for å fokusere på sin mentale helse. Det var i hvert fall historien som ble fortalt. Så dukket hashtaggen #FreeBritney opp med en tilhørende podcast. Fans mente Britney ble innlagt mot sin vilje, og tok til og med til gatene for å kjempe for Britneys frigjøring:   Concerned fans of Britney Spears have gathered outside West Hollywood City Hall demanding to #FreeBritney.