Nyheter om Professor


Deponi-saken: Nå reiser Kåss og kommuneadvokaten til Brussel

PORSGRUNN: 19. november setter ordfører Robin Kåss og kommuneadvokaten seg på flyet til Brussel. Deponi-saken står på dagsorden og skal blant annet diskuteres med en professor i EU-rett og ESA.

Nesten alle bispekandidatane er lokale

Fire av dei fem kandidatane til stillinga som biskop er lokale eller har arbeidserfaring frå Stavanger bispedømme. Professor meiner det er viktigare no enn ved tidlegare bispeval.
Les mer om:

– Straff og pisk er ikke løsningen

Det er på tide å endre BMI-skalaen, mener Steinar Krokstad, professor i medisin ved NTNU. Irina Lee etterlyser heller en mer løsningsorientert debatt.
Les mer om:

– Kan finne ut hva som skjedde med Khashoggi selv om liket er partert

Rettsmedisiner og professor Torleiv Ole Rognum sier at det vil være fullt mulig å fastslå hva som skjedde med den døde journalisten dersom fagkyndige får tilgang til liket.
Les mer om:

Fedmespesialist: – Nei, folk med fedme kan ikke bare ta seg sammen

Det er snarere politikerne som bør skjerpe seg og iverksette tiltak som gjør det lettere å ta sunne valg, så folk kan unngå overvekt og fedme, mener professor Jøran Hjelmesæth.
Les mer om:

Professor: – Vi er ikke klare for neste pandemi

Et århundre etter verdens verste influensapandemi, spanskesyken, utgjør falsk informasjon fra vaksineskaptikere en stor trussel med tanke på neste pandemi, advarer professor.
Les mer om:

Internasjonal pris til veterinær fra Sparbu(pluss)

Veterinær og professor Olav Østerås mottok denne uka en hederspris fra det internasjonale meieriforbundet International Dairy Federation.
Les mer om:

Professor Mari Rege: «Skolen har mye å lære av barnehager»

UiS-professor Mari Rege blir begeistret bare av å tenke på alle de kunnskapsrike, spennende og samfunnsengasjerte menneskene som skal fylle Stavanger de neste dagene for å snakke om økonomi.
Les mer om:

«Studentene tenker kanskje at dette må være barnemat for han som er professor, men slik er det ikke alltid»

Morten Førre (43) fra Førre er kåret til årets underviser ved MatNat-fakultetet på Universitetet i Bergen i 2018.
Les mer om:

Orgasme, blod og erotisk dans skulle hjelpe etruskerne til Dødsriket

Norsk professor lanserer helt ny idé om etruskernes dødsritualer.
Les mer om:

Hevder å ha funnet forklaringen bak de mystiske skulpturene

- Viste vei til drikkevann, hevder forsker. - Helt nye opplysninger, sier norsk professor.
Les mer om:

Professor med Stabekk-briller

En burde sikkert lytte når en professor med bakgrunn fra offentlig politikk uttaler seg i byggesaken på Stabekk.
Les mer om:

Bayersk bakrus i vente

BOM: Regjeringspartiet CSU har skjerpet retorikken på asyl- og inn­vandringsfeltet foran søndagens valg i Bayern. En feilkalkulering, tror professor Ursula Münch.
Les mer om:

Professor: – Vi ser at fornuften har seiret(pluss)

Professor Synnøve Jenssen fra Universitetet i Tromsø tror Senja kommune kan bli en god modell for andre kommunesammenslåinger.
Les mer om:

Kina og klima: Norge kan bli viktig støttespiller

Klimaproblemene løses ikke uten Kina, påpeker professor i Kina-studier Mette Halskov Hansen. Hun tror Norge kan bli en god alliert i arbeidet.
Les mer om:

- Norge har aldri vært et multikulturalistisk land

Professor Jostein Gripsrud (66) mener Terje Tvedt tar feil, når han sier at multikulturalisme erstattet nasjonsbygging som styringsprinsipp i Norge
Les mer om:

Språkprofessor: – Slipp etternavnene løs

– Mange av etternavnene vår er resultat av en mannssjåvinistisk tradisjon, mener professor Arne Torp (75) fra Bekkestua.
Les mer om:

Professor vil fase ut norsk oljeproduksjon innen 20 år

Norsk oljeproduksjon må avsluttast innan 2040. Det meiner BI-professor Jørgen Randers. Får professoren rett kan 170.000 menneske miste levebrødet sitt i Noreg.
Les mer om:

Kjemper for å holde KrF utenfor regjeringen

Hans Fredrik Grøvan (KrF) mener det er feil å felle regjeringen på bakgrunn av en intern prosess i partiet, og bør fortsette i opposisjon. – Det har de prøvd uten suksess, sier professor Dag Ingvar Jacobsen.

Professor om vurdering i Tolga-saken: – Tendensiøs

TOLGA/OS (VG) Magnus Holøyen (25) har ansvaret for 20 kyr, kjører bil og bor alene. Han kjemper fortsatt for å bli kvitt vergemålet ingen spurte om han ville ha.
Les mer om:

Demoner til høyre og venstre

I en kronikk i avisen 3. oktober prøver professor Janne Haaland Matlary å gi råd til Kristelig Folkeparti.

Dette kan skje med statsbudsjettet: – KrFs veivalg vil avgjøre

Regjeringen erkjenner at KrFs uavklarte veivalg gjør budsjettforhandlingene vanskelige. – Det er en utrolig brokete vei for regjeringen, sier professor emeritus ved UiO, Trond Nordby.

Valgdag i Bosnia forsterker etniske konflikter

BANJA LUKA/ SARAJEVO (VG) Den letteste veien til valgseier i Bosnia er å sette folkegrupper opp mot hverandre, mener professor. Han sier landet er like etnisk delt nå, som rett etter krigen på nittitallet.
Les mer om:

Kavanaugh tatt i ed som høyesterettsdommer

Brett Kavanaugh er tatt i ed som den 114. høyesterettsdommeren i USA under en privat seremoni i høyesterettsbygningen i Washington. Norsk professor tror på umiddelbare konsekvenser.
Les mer om:

Den sterke manns retur

PROTEST: Hat mot arbeiderpartiet, korrupsjon og vold. Nå ser Brasils middelklasse til militæroffiseren Jair Bolsonaro. – Mange har en nostaligisk drøm om militærdiktaturet, sier professor.