Nyheter om Prest


Historisk bryllup i Domkirken

Historiens første kvinnelige par ble viet i Kristiansand Domkirke. – Utenkelig for ti år siden, forteller den ene bruden som selv har vært prest i Domkirken.
Les mer om:

Hadia Tajik banket på hos presten(pluss)

En nyinnflyttet og overrasket prest i Evenes, fikk Hadia Tajik bankende på døra onsdag.
Les mer om:

– En klassisk ondskapsfull og korrupt prest

RJUKAN: Med Øystein Haugan i styret ble Espen Beranek "Dra til Hælvete" Holm spurt om å bli den nye presten i Marispelet. - En idé jeg tente skikkelig på, og heldigvis sa han ja, sier regissør Ida Høy.
Les mer om:

Mintes de omkomne etter flystyrten: – Vil prege Umeå i lang tid fremover

UMEÅ (VG) Mandag kveld samlet flere hundre sørgende seg i Stadskyrkan i den svenske byen. – Dette berører oss alle, både her og i hele Sverige, sier prest Ingrid Holmström Pavaal.
Les mer om:

Kommer tilbake til fyret

Prest og artister vender tilbake til Tranøy Fyr.
Les mer om:

Ny prest i Gjerstad: – Gleder meg til å bli kjent med bygda

Michael Wohlenberg har lenge vært prest i Sannidal, men har nå takket ja til å bli ny prest i Gjerstad. Han forteller at han gleder seg til å bli kjent med den vakre bygda.
Les mer om:

For ett år siden bestemte Edel-Marie (22) seg for hva hun skulle bli: – Det gikk et lys for meg

For et drøyt år siden bestemte hun seg for å studere teologi og bli prest. Nå er Edel-Marie Helén Haukland (22) en av de yngste kandidatene til Bodø KrF før valget i september.
Les mer om:

Metodistkirken: - Ikke vi som samler inn penger på Selbak

- Det er ikke oss som går rundt på dørene og samler inn penger på Selbak. Det sier prest Ole Martin Andreassen i Metodistkirken.
Les mer om:

Arild Berg er død bare 43 år gammel

Hele fotballnorge er i sorg i dag etter vi for litt siden fikk nyheten om at Arild Berg er død. – Arild Berg ble av mange regnet som den mest talentfulle i den talentfulle søskenflokken Det er med stor sorg vi fikk vite at Arild valgte å forlate oss i dag tidlig.

Vatikanet vurderer å mjuke opp sølibatet i Amazonas

På måndag starta Vatikanet ein formell debatt om å ordinere gifte menn i Amazonas. Noregs første gifte katolske prest avfeiar at det er snakk om ei liberalisering av sølibatet.
Les mer om:

Bufetat-direktør: Kan ikke nekte fylkesmannen å møte beboere alene

– Vi kan ikke nekte kommunalt barnevern, fylkesmannen, en prest eller en psykolog å komme på besøk og møte beboere alene.
Les mer om:

Varhaug får ny prest, Stavanger ny domprost

Jan Erik Westen (33) er tilsatt som sokneprest i Varhaug menighet. I Stavanger blir Stefan Emmerhof (59) ny domprost.
Les mer om:

Avskjed med presten

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det var mange som hadde tatt veien til Skjerstad kirke sist søndag den 2. juni. Anledningen var avskjedsgudstjeneste for sogneprest Gjermund Gryt som takket av for aldersgrensen.Etter snart åtte år som Skjerstad- og Misværs åndelige leder var dagen kommet for å ta farvel med sognebarna i kirkelig sammenheng.Fullsatt kirke Kirken var på det nærmeste fullsatt, og det sier ikke så lite da Skjerstad kirke er både stor og rommelig.

Henrettet for å ha drept prest med sverd

46 år gamle Christopher Lee Price ble torsdag henrettet for drapet på en prest i 1991.
Les mer om:

Her inne kan du se hvordan barna opplever Slottsfjellet

«Konge», «dronning», politi, prest og ordfører er til stede. Opp trappen er det lagt en rød løper. Og rundt Slottsfjelltårnet selv er det knyttet et rødt bånd. Med andre ord, det er tid for høytidelig utstillingsåpning.
Les mer om:

Fullsatt kirke tok avskjed med en sanger, gjøgler, skuespiller - og en prest

Sogneprest Eckhard Graune holdt en humørfylt avskjedskonsert i Tvedestrand kirke tirsdag kveld.
Les mer om:

Tvedestrands kreative og folkelige prest takker for seg

Prest Eckhard Graune har takket ja til stillingen som sokneprest i Trefoldighetskirken i Arendal, men før han passerer kommunegrensen blir det avskjedskonsert i Tvedestrand Kirke.
Les mer om:

Samlet prester på Graddholmen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Slik ønsket prest Gjermund Gryt 20 humrende prester og organister velkommen til Graddholmen. Aldri før i Gjermunds tid som prest, har det vært samlet så mange prester og organister som under onsdagens prestemøte.Ragnhilds drøm Derfor benyttet Gjermund anledningen til å promotere for Ragnhilds drøm, og samtidig fortelle noe av historien bak stykket:- Graddholmen er Skjerstads tusenårssted.

Hornsund i dyp sorg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ikke langt fra vannkanten ble de funnet. Én kvinne og én mann. Da hadde de falt hele veien fra toppen av fjellet Kamkrona, 770 meter over havet. Fjellet ligger noen kilometer øst for den polske stasjonen, og er et populært turmål. Turen deres endte da toppskavlen de sto på løsnet.

Skredulykken i Hornsund: Frigir navnene og mer om selve ulykken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Stasjonslederen ved Hornsund var selv i Polen da skredulykken rammet. Nå vil han komme seg til Svalbard så fort som mulig for å bistå og støtte kollegene sine. - Det er som å miste et familiemedlem, ikke bare en kollega. Vi lever så tett på hverandre der, sier Sielski til Svalbardposten. Han var selv på besøk til de to omkomnes familier på søndag. Det var en tung stund, både for ham og familiene, forteller han.

Fantastisk feiring i Beiarn og Skjerstad

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BEIARN/SKJERSTAD: I et nesten overjordisk solskinn møter vi korpset ved Beiarn sykehjem. Prikk klokken 9 drar de i gang med «Ja, vi elsker». Så følger «Norge i Rødt hvitt og blått» og, «Jegermarsj», «Fagert er landet» og «Norsk turnemarsj», komponert av Oscar Berg.- Når vi er ferdige her drar vi til Storjord for å spille der.

Slik var 17. mai-feiringen på Fjotland

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fjotland barnehage stilte med ny fane i år der barna hadde laget figurene på fana. 17.mai toget var ekstra langt i år og gikk fra bygdemuseet til der det var butikk på Fjotland for så å ende opp i kirken som var fullsatt. Elever fra Kvinlog skole sang og Leiv Gunnar Skiftun var prest. Fjotland hadde besøk helt fra Sverige i år. 81 år gamle Gunhild Eftestøl holdt tale for dagen. Feiringen i Fjotland er to delt.

Prest med støtte til Märtha

Prest i Oslo domkirke, Elisabeth Thorsen, kaller Märtha Louise en raus og modig person som har gjort uendelig mye bra for folk og for kirken.

– Tenk at jeg hadde sendt bildet til en prest

Aps gruppeleder Mette Gundersen fikk panikk etter å ha sendt et bilde fra en damefest til feil person nylig.
Les mer om: