Nyheter om President


Klart flertall vil beholde sørstats-statuer

Dobbelt så mange amerikanere vil beholde monumenter som hedrer sørstatene, som de som vil fjerne dem. I en ny meningsmåling sier også flest amerikanere seg enige i president Trumps beskrivelse av opptøyene i Charlottesville.
Les mer om:

Valget i Angola kan bli slutten på en æra

Når angolanerne går til valg onsdag, markerer det slutten på et 38 år gammelt autoritært regime med president Jose Eduardo dos Santos ved roret.
Les mer om:

Taliban: Afghanistan vil bli en gravplass for USA

Taliban truer med at Afghanistan vil bli en gravplass for USA etter at president Donald Trump ga grønt lys for å sende ytterligere 4.000 soldater til landet. 

Kritiserte Pakistan og krevde hjelp fra India

President Donald Trump brukte sterke ord om Pakistan da han i natt talte om USAs militære innsats i Afghanistan i tiden fremover.

Gjør narr av Trump etter solformørkelse

President Donald Trump får gjennomgå på internett etter at han ikke brukte briller for å beskytte seg da han så mot solen under solformørkelsen i USA.

Trump har snudd om Afghanistan: – Sikkerhetstruslene er enorme

WASHINGTON, D.C. (VG) Tidligere har Donald Trump uttalt at USA bør trekke ut alle sine styrker. Som president sier han at han har innsett at det ikke er den beste løsningen nå.

Trump snur om Afghanistan: Langt vanskeligere når du sitter i Det ovale kontor

USAs president Donald Trump sier instinktet hans først sa at amerikanske styrker må trekkes ut av Afghanistan, men etter nøye overveielser har han endret mening.

Derfor har Donald Trump endret mening om Afghanistan-politikken

USAs president Donald Trump ville ikke snakke om konkrete militære planer da han holdt en direktesendt tale om Afghanistan. Etter lange diskusjoner har han endret mening om Afghanistan.

USA gjør nok et forsøk på å knuse Taliban

President Donald Trump varsler nå en ny strategi mot Taliban, den siste i en lang rekke amerikanske forsøk på å nedkjempe den afghanske opprørsgruppa.

Tidligere president Pervez Musharraf i VG-intervju: – Pakistan er misforstått

Pervez Musharraf ser på India som en fiende, mener Donald Trump vet lite, og tror pakistanere i Norge kan bidra med å rette opp et feilaktig bilde av Pakistan.

Republikanerne støtter opp om Trump

USAs president Donald Trump har fått mye kritikk for sine uttalelser etter opptøyene i Charlottesville denne uken, men en ny meningsmåling viser at han fortsatt har støtte blant republikanske velgere.

– Den pakistanske regjeringen gjør ikke nok for å bekjempe terror

Pakistans tidligere president Pervez Musharraf mener dagens regjering ikke forstår de ulike formene for terror som rammer landet.

Ekteparet Trump står over prestisjetung prisutdeling

USAs president Donald Trump og hans kone Melania melder at de står over årets Kennedy Center Honours. Det er fjerde gang på 40 år at en president uteblir.

Varsler «et skred» av lekkasjer etter Bannons avgang

President Donald Trump har kvittet seg med nok en person fra sin innerste sirkel. En alt-right-forkjemper varsler nå et «skred» av lekkasjer.

Leiesoldater, fly og iphone mot Taliban

President Donald Trump drøyer med å bestemme seg for en ny strategi for Afghanistan. Samtidig blir en plan om privatisering av krigen stadig mer konkret.

Leiesoldat med eget flyvåpen og svært gode kontakter i Det hvite hus

Erik Prince, som gjerne vil privatisere krigen i Afghanistan, har egne fly og helikoptre – og venner og familie tett på USAs president Donald Trump.

Hamell on Trial: Tvilsomme forbilder

En bøllete president, politi som skyter før de spør og skolemassakrer. Pluss en frosk.
Les mer om:

Tar avstand fra Trump

President Trumps råd for kunst og humaniora ser ut til å gå i oppløsning i kjølvannet av nasjonalist-demonstrasjonen i Charlottesville.
Les mer om:

Talsperson bekrefter: Bannon ferdig som sjefstrateg

Det hvite hus bekrefter at Steve Bannon slutter i jobben som sjefstrateg for USAs president Donald Trump.

Talsperson bekrefter: Bannon ferdig som sjefstrateg

Det hvite hus bekrefter at Steve Bannon slutter i jobben som sjefstrateg for USAs president Donald Trump. 

Hillary Clintons valgkampsjef mener Trump ikke klarer å skru klokken tilbake i klimapolitikken, men han kan gjøre mye skade

Hillary Clintons valgkampsjef tror ikke president Donald Trump blir avsatt før perioden er over. Og han mener det er for tidlig å spekulere i hvem som blir demokratenes neste presidentkandidat.

Nekter å snakke med Trump

Moren til kvinnen som ble drept i Charlottesville etter å ha protestert mot en høyreradikal demonstrasjon, vil ikke snakke med president Donald Trump på grunn av hans uttalelser.

Trump om fjerning av omstridte statuer: Trist

NEW YORK (VG)  Samtidig som han er under stadig større press for sin håndtering av bilangrepet i Charlottesville, tar president Donald Trump nå til orde for å bevare de omstridte statuene som utløste opptøyene.

Donald Trump hardt ut mot fjerning av statuer: – Historien blir revet i stykker

Amerikansk kultur og historie rives i stykker når man fjerner statuer av sørstats-generaler fra borgerkrigen i USA, mener president Donald Trump.

VG setter «Hitler-bart» på Trump

Papirutgaven utstyrer USAs president Donald Trump med karakteristisk bart på dagens forside.