Nyheter om President


McConnell vil utsette riksrettssaken mot Trump

Republikanernes mindretallsleder i Senatet vil ifølge amerikanske medier gi tidligere president Donald Trump mer tid på å forberede seg.

Biden erklærer krig mot coronapandemien

President Joe Biden har innført en rekke tiltak for å bekjempe coronapandemien, blant annet påbud om negativ test og karantene for alle som ankommer USA.
Les mer om:

Biden om ny koronastrategi: – Basert på sannhet, ikke fornektelse

USAs president Joe Biden lanserte torsdag en ny nasjonal koronastrategi. – Full krigsinnsats, sa Biden da han signerte ti nye presidentordre.
Les mer om:

– Vi skal sette himmel og jord i bevegelse

Joe Biden har knapt vært president i et døgn, men er allerede i gang med å iverksette nye tiltak for å håndtere koronakrisen i USA.
Les mer om:

- Tragisk feilslått

USAs president Joe Biden innfører karantenetid og munnbindpåbud i en ny coronastrategi.
Les mer om:

Slutten på den usiviliserte krigen

USAs nye president er dømt til å lykkes. Dagbladet ønsker ham lykke til.
Les mer om:

Biden vil forlenge atomavtale med Russland

President Joe Biden vil forlenge atomnedrustningsavtalen med Russland med fem år, sier to høytstående kilder til Washington Post.

Disse smitte-grepene redder dem

Det var tett omfavnelse da USA fikk en ny president, men smitteeksperter er ikke bekymret. Dette er grunnen.
Les mer om:

Statsråd døde av covid-19

Den sørafrikanske statsråden Jackson Mthembu (62) døde med komplikasjoner knyttet til covid-19. Mthembu var en nær rådgiver for president Cyril Ramaphosa.
Les mer om:

Bidens atom-frist: Må bli enig med Putin innen to uker

Fredag 5. februar utløper den siste gjeldende nedrustningsavtalen mellom USA og Russland. Klokken tikker for USAs nye president Joe Biden til å bli enig med Vladimir Putin.

Dette er Amanda Gorman

22-åringen er på «alles» lepper etter innsettelsen av president Joe Biden.
Les mer om:

Joe Exotic hadde limousinen stående utenfor fengselet

Donald Trump benådet over 70 personer før han gikk av som president. Verken hans egen advokat eller «tigerkongen» Joe Exotic var blant dem. 

– I New York er stemningen veldig bra, dette er jo absolutt ikke en Trump-stat(pluss)

– Med en president som er så ustabil og selvopptatt, blandet med en global pandemi, opptøyer og så valget, har det til tider vært nervepirrende, sier Inga-Sofie Øveraas Krohn fra Vestnes.

Slik blir USA uten Trump

Joe Biden er USAs nye president, men ekspertene tror ikke vi har sett det siste av Donald Trump i amerikansk offentlighet.

Dette er Amanda Gorman

22-åringen ble historisk under innsettelsen av president Joe Biden.
Les mer om:

Joe Biden følger bare én på Twitter utenfor Det hvite hus – Chrissy Teigen

President Joe Biden (78) følger bare et ørlite knippe mennesker, men TV-profilen og sosiale medier-yndlingen Chrissy Teigen (35) er blant dem.

Stjernespekket seremoni for Biden

Fyrverkeri rundet av innsettelsesdagen for USAs president Joe Biden etter en stjernespekket feiring av hans innsettelse.

Biden må regne med kraftig motstand i Kongressen

Demokratene sikret seg knapt flertall i begge Kongressens kamre, men Republikanerne kan likevel stikke mange kjepper i hjulene for president Joe Biden.
Les mer om:

Dette har Biden endret i Det ovale kontor

En ny president byr ikke bare på politiske forandringer, men også dekorative. Slik ser Det ovale kontor ut under Joe Biden.
Les mer om:

- Sterkt narsissistisk

Ekspertene om Donald Trumps siste tale som president.
Les mer om:

Maduro håper på bedre forhold til USA under Biden

Venezuelas president Nicolás Maduro sier han håper på et bedre forhold til USA under president Joe Biden. Landene brøt de diplomatiske båndene i 2019.
Les mer om:

Clinton: – Alle bør stige ned fra sin høye hest

Donald Trump var ikke å se under Joe Bidens innsettelse, men tre tidligere presidenter stiller seg til rådighet og ønsker USAs 46. president lykke til.

Slik hyller stjernene Joe Biden: – Jeg har aldri vært mer optimistisk

Etter en svært dempet innsettelsesseremoni, samlet en rekke av USAs fremste artister seg for å hylle landets ferske president.

Mexico gleder seg over Bidens innvandringsreformer

Den mexicanske regjeringen roser USAs president Joe Bidens avgjørelse om å stanse bygging av grensemuren mot Mexico og hans andre innvandringsreformer.

Biden ringer Trudeau fredag

Canadas statsminister Justin Trudeau blir den første statslederen Joe Biden ringer i embetet som USAs president, opplyser Bidens pressetalsperson.