Nyheter om President


Drømmer om Mount Rushmore: - God idé

USAs president, Donald Trump, mener hans egne prestasjoner i sine første 3,5 år som president er så gode at han fortjener en plass på berømte Mount Rushmore.

Opposisjonsleiar i dekning – kraftige protestar i Kviterussland

Politiet og demonstrantar støtte søndag saman i fleire byar etter at ei statleg valdagsmåling gav Kviterusslands president ein overveldande siger. Ein person er død og 3.000 er arresterte.
Les mer om:

Demonstrasjoner etter presidentvalget i Hviterussland: – Folk tror ikke på valgresultatet

Det var natt til mandag voldelige sammenstøt mellom politi og demonstranter i Hviterusslands hovedstad Minsk etter beskjed om at president Aleksandr Lukasjenko vant valget for sjette gang.

Lukasjenko vant valget

Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko befester sin makt og feier utfordreren av banen, viser en valgdagsmåling søndag.
Les mer om:

Lukasjenko feier motstander av banen

Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko befester sin makt og feier utfordreren av banen.
Les mer om:

«Dette bildet ville president Putin ikke ha på kirkeveggen»

Det går en grense for persondyrkelsen i Vladimir Putins Russland. Presidenten selv vil ikke ha sitt bilde på kirkeveggen, ved siden av helgenene.
Les mer om:

Lukasjenko konsoliderer makta

Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko befester sin makt og feier utfordreren av banen.
Les mer om:

Går til valg med ektemannen i arresten – Svetlana utfordrer «Europas siste diktator»

Svetlana Tikhanovskaja (37) er læreren uten politisk erfaring som har klart å treffe en nerve hos folket i Hviterussland. I kveld går hun til valg mot sittende president Alexandr Lukasjenko (65).
Les mer om:

Ble konfrontert med løgn – stakk fra pressekonferansen

Ifølge CNN har USAs president Donald Trump kommet med påstanden han ble spurt om over 150 ganger.

Gjør Harstad vakker igjen!(pluss)

Uten å trekke noen som helst paralleller mellom det jeg har tenkt å skrive om og til den sittende president på andre siden av dammen, så ble det fristende å bruke en variant av hans slagord som tittel til mine skriblerier denne gang.
Les mer om:

Tidligere lærer risikerer mye i kampen mot Hviterusslands president

Svetlana Tikhanovskaja hadde ikke noe ønske om å drive politikk. Men ganske overraskende har hun blitt hovedutfordreren i presidentvalget i Hviterussland. Men den autoritære presidenten Aleksandr Lukasjenko vil ikke gi fra seg makten etter 26 år som landets leder.

Valget i gang i Hviterussland

Valglokalene åpnet søndag morgen for et valg der president Aleksandr Lukasjenko for første gang har fått reell motgang.

Valg i Hviterussland: Diktatorens jerngrep kan være i ferd med å løsne

– EU og Norge må oppfordre president Alexandr Lukasjenko til ikke å bruke vold mot opposisjonen, sier Inna Sangadzhieva i Den norske Helsingforskomite.

Signerte presidentordre

USAs president Donald Trump har gjennom dekret forlenget kriseordninger med utsatt skatt og forlenget arbeidsledighetsstønad under pandemien. Den reelle effekten er foreløpig uklar.

Sint på egen megadonor

Telefonsamtalen mellom USAs president, Donald Trump, og en av de aller største pengegiverne til republikanerne, Las Vegas-mogulen Sheldon Adelson, skal ha tatt en sur vending, ifølge Politico og New York Times.

Trump signerer presidentordrer i påvente av krisepakke

USAs president Donald Trump har gjennom dekret forlenget kriseordninger med utsatt skatt og forlenget arbeidsledighetsstønad under pandemien.

- Har alt å vinne på å fordele skyld

Libanons president Michel Aoun vil ikke utelukke at eksplosjonen i Beirut skyldes ei bombe eller en rakett.
Les mer om:

Trump signerte presidentordre

USAs president Donald Trump har gjennom dekret forlenget kriseordninger med utsatt skatt og forlenget arbeidsledighetsstønad under pandemien.

Omar Elabdellaoui forlater Olympiakos etter seks år

Den norske høyrebacken Omar Elabdellaoui har et lagt og inponerende opphold bak seg i den greske klubben Olympiakos, men nå er det slutt, helt uten at noen er sinte på hverandre. I en lang Instagram oppdatering skiver Omar Elabdellaoui hvilken ære det har vært for han å representere klubben fra Pireus, både i gresk fotball og ute i Europa. – Han nevner også hvor stort det har vært for han å være kaptein. Det hele startet i Skeid, hvor Manchester City oppdaget hans talent og hentet han til deres akademi helt tilbake til 2007.

To amerikanere dømt til fengsel i Venezuela

To tidligere amerikanske soldater er dømt til 20 års fengsel for å ha deltatt i et mislykket angrep mot president Nicolás Maduro i Venezuela.

Tror Russland undergraver Biden

Ifølge amerikansk etterretning fortsetter Russland å jobber for at USAs sittende president skal bli gjenvalgt i høst.
Les mer om:

Trump deltar på giverkonferanse for Beirut

USAs president Donald Trump skal delta på den internasjonale giverkonferansen for Beirut søndag.

USA: Forhandlinger om coronakrisepakke kollapset

Forhandlingene om en ny coronakrisepakke i USA har brutt sammen. Nå vurderer president Donald Trump å forlenge støtten til arbeidsløse på egen hånd.

Endelig er veien fri for Totti!

Roma-legenden fikk en trist sorti fra hovedstadsklubben. Han ble mer eller mindre presset ut av troppen før han var klar, selv om lista var lagt lavt med tanke på spilletid. Så ble det en administrativ rolle i klubben som plaster på såret, men sårene var så dype at så lenge James Pallotta var president i klubben, kunne legenden verken jobbe der eller gå inn på treningsfeltet å se sønnen Christian på Romas U15-treninger. Nå er veien endelig fri. -Jeg ønsket ikke å stanse med å spille. Jeg var i god fysisk form, så hvorfor skulle jeg stoppe?

Libanons president utelukker ikke bombe

Libanons president Michel Aoun vil ikke utelukke at en bombe forårsaket den enorme eksplosjonen i Beirut tirsdag.
Les mer om: