Nyheter om President


Trump nominerer ny FN-ambassadør

President Donald Trump har nominert USAs ambassadør til Canada, Kelly Knight Craft, til stillingen som USAs FN-ambassadør etter Nikki Haley.

Kongressen stemmer over resolusjon mot krisetilstand tirsdag

Representantenes hus vil tirsdag stemme over en resolusjon mot president Donald Trumps unntakstilstand. Trump lover veto om resolusjonen havner på hans bord.
Les mer om:

Trump sier han «antakeligvis» vil møte Xi mars

USAs president Donald Trump sier han «antakeligvis» vil holde et handelsmøte med Kinas president Xi Jinping i mars.

Heimebane-skuespiller blir sjef for russen(pluss)

Bendik Mauseth, kjent som skuespiller i Heimebane, gikk torsdag til topps i russekåring i Molde. Han blir president for russsen ved Romsdal videregående.

Kombinertløper fikk FIS-refs etter Putin-stunt på direkten

INNSBRUCK (NRK): Vitalii Ivanov brukte den første VM-konkurransen til å sende en hyllest til Russlands president Vladimir Putin. Det likte juryen dårlig.
Les mer om:

Når det kommer til stykket, gjør Xi Jinping som han vil

Det er ikke uten grunn at Kinas president Xi Jinping, med en viss resignasjon, omtales som formannen for alt, skriver Sun Heidi Sæbø.
Les mer om:

President Trump; ond, dum og uberegnelig

Ja, det er hele den vestlige presses ord om verdens mektigste mann, og ordene er styrt av motvilje mot en outsider.
Les mer om:

Nicaraguas president vil til forhandlingsbordet

President Daniel Ortega ba torsdag opposisjonen om møter for å løse den langvarige politiske krisen i Nicaragua.
Les mer om:

Tidligere Trump-rådgiver fikk rettsreprimande

President Donald Trumps tidligere rådgiver Roger Stone har fått siste advarsel og ny munnkurv fra retten. Hvis han bryter forbudet nå, er det rett i fengsel.
Les mer om:

Guaido på vei mot grensa til Colombia

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaido, som har utropt seg selv til president, har forlatt Caracas og er på vei til grensa mot Colombia.
Les mer om:

Guaido på vei mot grensa til Colombia

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaido, som har utropt seg selv til president, har forlatt Caracas og er på vei til grensa mot Colombia.
Les mer om:

Michael Cohen vitner i Kongressen neste uke

President Donald Trumps tidligere advokat, Michael Cohen, skal vitne for Kongressen onsdag neste uke, dagen før en lukket høring i etterretningskomiteen.
Les mer om:

– USA må være militært beredt i verdensrommet

– Våre motstandere trener styrker og utvikler teknologi som kan undergrave vår sikkerhet i verdensrommet, sa USAs president Trump da han signerte «Space Policy Directive-4» tirsdag.

Pelosi ber om støtte til resolusjon mot unntakstilstanden

Lederen i Representantenes hus, Nancy Pelosi, oppfordrer alle i Kongressen til å støtte en resolusjon mot president Donald Trumps unntakstilstand.
Les mer om:

Skuespiller tiltalt for å ha løyet om hatkriminalitet

Statsadvokaten i Chicago bekrefter onsdag at skuespilleren er tiltalt for ordensforstyrrelse og for å ha avgitt falsk forklaring. Dermed har saken som har vakt oppsikt i USA, tatt en dramatisk vending. – Politiet forsøker å komme i kontakt med Smolletts forsvarere for å sørge at han melder seg for politiet. Vi forsøker å være diplomatiske og rimelige. Vi håper han vil være det samme, sier politiets talsmann Anthony Guglielmi. Sjokkhistorie Smollett, som er afroamerikansk, homofil og skuespiller i serien «Empire», hevdet i slutten av januar at han ble angrepet i Chicago av to maskerte menn.

President Trumps utøvende handlinger

Avisene i Norge kaller disse "executive actions" hos de amerikanske presidentene for "unntakstilstand". Og de får det til å høres ut som om det er noe kun Trump kunne finne på. Det blir helt feil.
Les mer om:

Venezuelas militærattaché i FN erklærer støtte til Guaido

Venezuelas militærattaché i FN har offisielt anerkjent opposisjonsleder Juan Guaido som landets midlertidige president.
Les mer om:

Putin truer med nye våpen

Russlands president Vladimir Putin akter å svare med våpen rettet direkte mot USA hvis amerikanerne utplasserer nye raketter i Europa.
Les mer om:

FIS-presidenten etter kritikken: – Pattaya er ikke bare sexturisme

SEEFELD (VG) President i Det internasjonale skiforbundet, Gian-Franco Kasper, hevder Pattaya ikke bare dreier seg om sexturisme og mener det ikke gjør noen forskjell for ham hvor FIS-kongressen holdes.
Les mer om:

Putin i tale: Advarer USA om våpen

Under sin årlige tale om rikets tilstand advarte Russlands president Vladimir Putin USA om russiske våpen.
Les mer om:

Brasils president: «Urfolk bor som dyr i zoologisk hage»

RIO DE JANEIRO (NRK): «Urfolket skal bli slik som oss», sier Brasils nye president. Han vil bruke reservater til næringsdrift, noe som skaper dyp frykt blant landets 900.000 urinnvånere.

Fredspris til Trump? 

Det har kommet fram i amerikanske medier at den japanske statsminister Shinzo Abe har nominert president Donald Trump som kandidat til Nobels fredspris.

Trump nominerer Rosen til ny visejustisminister

President Donald Trump har nominert Jeffrey Rosen til å overta som visejustisminister etter Rod Rosenstein.

Putins popularitet faller før årlig tale

Russlands president Vladimir Putins opplever et fall i populariteten utenom det vanlige på hjemmebane i forkant av hans årlige tale om rikets tilstand.
Les mer om:

CNN: Trump flytter milliarder til Mexico-mur tross søksmål

Det hvite hus går videre med planene om å bygge en mur på grensa til Mexico, tross flere søksmål mot president Donald Trump, melder CNN.