Nyheter om Premier League


Signaler fra Solskjær om Juan Mata som vi digger

Det er ikke mange spillere som Juan Mata. Spanjolen har bygd seg opp en posisjon på Old Trafford som er knallsterk. Selv nå, når 32-åringen bare hentes inn i Premier League ved spesielle anledninger, er Matas tilstedeværelse på treningsfeltet, i garderoben og ute på gressmatta av stor verdi for Solskjær. Så hva betyr dette til sommeren? Mata står uten kontrakt etter 30. juni, og har derfor mulighet til å forhandle med andre klubber.

France Football: Mourinho har funnet midtstopper-redning

Tottenham fortsetter svalestupet ned Premier League-tabellen. Nå er det ingen forsvar i Premier League som trenger å føle seg knust etter å ha tapt mot Manchester City, men 3-0 tapet til Spurs viste igjen at forsvaret ikke er rigget for de største titlene. I midtforsvaret er det Davinson Sanchez som skal ha skapt hodebry for Mourinho. Det er France Football som hevder Tottenham-manageren jobber på som at han skal beholde jobben (har vel ikke noe valg). Dette har fått Tottenham til å sende signaler til Lille.

Merson: Null problem, Manchester United holder koken

Mersons spådom er like god som andre forståsegpåeres, men når disse tidligere fotballstjernene bruker tonn med egen erfaring fra Premier League-spill, i tillegg til at kommentatorene tross alt har som jobb å følge hver minste bevegelse hos klubbene, øker troverdigheten til en kar som Merson. Så da den tidligere Arsenal-stjerna ble spurt om topp-fire klubbene i Premier League når alt skal oppsumeres til våren, er det verdt å lytte. Les: Godkjent: Liverpool by får sin nye superstadion -Man City er inne, obviously, det er den enkle delen.

Godkjent: Liverpool by får sin nye superstadion

Det er ikke mange byer som kan skryte av et fotballurgammelt rituale, som siden 1894, bare en tre hundre år etter William Shakespeares fysiske tilstedeværelse på denne jorden, har rørt frem hele følelsesspekteret hos innbyggerne. Liverpool har sitt Merseyside-derby. Nå skal byen ruste seg til å få de blå helt opp i toppen av Premier league – og Europa. Til det trengs det en ny og større festning. Les: Må være tidenes største bløff hos Barcelona Vi må innrømme at vi får helt hetta når det klubbene vokser ut av festningene sine med navn som White Hart Lane og Goodison Park.

ESPN: Mourinho dumper forsvarspiller til sommeren

Når en manager og klubbledelse møter motgangsveggen, rettes blikket automatisk bort fra seg selv og mot «de andre». Hos Tottenham har en 29-åring nå fått post-it lappen med get lost på ryggen. Det var full fanfare hos Tottenham da klubben vant kampen om Matt Doherty i august. Høyrebacken hadde vært knallsolid for Wolverhampton, og en av brikkene til Nuno Santo som løftet ulvene opp i Premier League – for å bli der.

Telegraph: Tottenham har funnet manageren som endelig skal løfte klubben

Når vi ser José Mourinho kave videre i Premier League-sesongen som allerede er ødelagt, syntes vi synd på portugiseren. Sparket United-manager og snart sparket Tottenham-manager gjør ikke akkurat underverker for et stort ego.

Rio Ferdinand serverte Solskjær den perfekte midstopperen

Phil Neville har sagt det hele sesongen, nå var også den ellers så forsiktige Paul Scholes ute og advarte United mot å tro at de slipper unna med dagens midtforsvar. -Jeg sa før kampen at jeg savner en virkelig dominerende midtstopper.

Tottenham skal ha, penger er ikke noe tema

Et av de store ankepunktene til tidligere Tottenham manager Mauricio Pochettino var at til tross for suksess og Champions League finale fulgte det ikke tilstrekkelig med penger for å konkurrere med andre klubber med ekstreme budsjetter. Nå er London klubben i en sportslig krise som igjen vil føre til enorme inntektstap. Tap i fire av de fem siste kampene i Premier League og 9.plass, stadig lenger unna spill i Europa og pengesekken som følger av det.

2021 vil bli et vanvittig år for stortalent Max Aarons

Slik det ser ut nå er Norwich på vei tilbake til Premier League, de ligger på en klar førsteplass i Championship syv poeng foran Brentford og Watford. – Den 21 år gamle høyrebacken Max Aarons har hatt en strålende sesong som allerede har vekket interessen til Barcelona og Manchester United. Han befinner seg nå også høyt på lista til Bayern München og det sies at landslagssjef Gareth Southgate følger Max Aarons tett med tanke på sommerens EM.

Skrekkblandet fryd: Joey Barton er tilbake!

Den beste beskrivelsen jeg kan komme på av Joey Barton er Petter Northug på speed. Han fantastisk god, men har stor adferdsproblemet, men hva kan man forvente egentlig av broren til en øksemorder. Vi regner med at Joey, som har vært borti det meste, har rast i fra seg og kan benytte sin lange fartstid som midtbanespiller på toppnivå i sin nye jobb.

Gladmelding til Premier League-fansen: Vil åpne tribunene til serieavslutningen

Statsminister Boris Johnson ser for seg å gjenåpne tribunene for idrettsfansen fra 17. mai. Det er akkurat i tiden til siste serierunde i Premier League.

– Fansen kommer tilbake i mai

Storbritannias statsminister Boris Johnson melder at den engelske fansen kan komme tilbake på tribunene i mai, men også denne gangen i noe begrenset form. Det meldes om at det kan komme opptil 10 000 personer på de største arenaene. Det vil si at arenaene kan slippe inn 25 prosent av kapasiteten, noe som vil si at enkelte fotballklubber må ha mindre en 10 000. Dette betyr at Premier League, fotball-EM og tennisturneringen Wimbledon kan ha tilskuere på tribunen. Den eksakte datoen for gjenåpning av tribunene er 17. mai. Dermed kan både briter og nordmenn rope «hurra» på den dagen.

Hvis Todo Fichajes har rett, er David de Gea ferdig hos United

Paul Scholes satte ord på det etter Newcastle-kampen. Det er et problem når United-spillerne stiller seg spørsmålet: Tar du denne, David? Nå befinner United seg på andreplass i Premier League – med spanjolen mellom stengene i 23 av 25 kamper – så helt krise kan det ikke være.

Løsningen for Solskjær ligger hos AC Milan

Det skal ikke mye David de Gea-fomling til før «alle» varsler at spanjolen er ferdig på Old Trafford. Solskjær har etter hver tabbe stått med strak rygg og forsvart det han beskiver som en av verdens beste keepere. Men Paul Scholes hevder at usikkerheten til egen keeper står i veien for titlene. Da Dean Henderson ble hentet hjem til Old Trafford før sesongen, var det knyttet stor spenning til hvordan dette ville påvirke De Gea. Når Manchester United ligger på en sterk andreplass i Premier League, må nødvendigvis førstekeeperen til United ha gjort en solid jobb.

United har ikke scoret flere mål siden Fergusons tid

Under Ole Gunnar Solskjær har Manchester United nå 53 mål på 25 ligakamper. Det er flest av alle i Premier League 2020/21.

Solskjærs menn slet i en omgang, men vant greit 3-1 over Newcastle

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United-lag henger med i kampen om medaljene i Premier League etter 3-1 over Newcastle.

Solskjærs menn slet i en omgang før de senket Newcastle

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United-lag henger med i kampen om medaljene i Premier League etter 3-1 over Newcastle.

Slutt og klag! Solskjær og United gjorde jobben

Solskjær visste at Guardiola og Brendan Rodgers hadde gjort jobben før ham. Klopp er det ikke så mange som lenger regner med etter det ydmykende Merseyside-tapet. Så da gode, gamle Steve Bruce skulle redde seg selv og Newcastle ved å nekte United full pott, var seier det eneste utfallet som kunne aksepteres. Med poengdeling mot West Bromwich friskt i minnet, fikk United-supporterne et skikkelig støkk da lagene gikk til pause med 1-1 etter scoringer fra Rashford og Allan Saint Maximim.

Ødegaard fra start i storkamp

Martin Ødegaard fikk tillit fra start i Arsenals hjemmekamp mot den suverene serielederen, Manchester City. Arsenal fikk seg en skikkelig kalddusj allerede før kampen var to minutter gammel. Raheem Sterling skaffet seg rom i feltet og kunne enkelt stusse et innlegg fra Riyad Mahrez i mål. Etter å ha vært rystet i åpningsminuttene, så kom Arsenal mer og mer med i kampen. Men verken Ødegaard eller noen av de andre Arsenal-spillerne klarte å finne vegen til mål. Ødegaard ble byttet ut i det 74. minutt. Heller ikke City scoret flere ganger og dermed vant de himmelblå fra Manchester 1–0.

Vil ikke være på feil side av Marcel Sabitzer effektive skuddfot igjen

Marcel Sabitzer har for lenge siden skapt et navn for seg selv i Bundesliga, han har en meget effektiv foran mål noe han bevist tidligere i dag ved å sette inn det første av tre for RB Leipzig mot Hertha Berlin. – Det var et skikkelig drømmetreff som du kan se lenger ned i artikkelen. (Alexander Sørloth ble for øvrig satt innpå i det 83 minutt uten å score) Den 26 år gamle midtbanespilleren har «plaget» Tottenham ved å score flere mål mot dem i Champions League sist sesong.

Første krav til en Haaland-overgang er sendt

Da sleipingen Mino Raiola fremforhandlet med Dortmund en utkjøpsklausul på Haaland som han visste kom til å være latterlig lav i 2022, visste italieneren at han hadde gjort en genistrek (for seg selv og sine honorarer). For selv om utkjøpsknappen først trykkes på sommeren 2022, skjønte agenten at gigantene ville oveby hverandre for å hente Haaland før tiden. Les: Null problem å hente Harry Kane for 1,8 milliarder Allerde i februar ser det ut som Raiola får rett. Haaland har selv med et skadefravær før jul fortsatt den ekstreme utviklingen foran motstandernes mål.

Første Anfield-seier på over 20 år

Liverpool har slitt på eget gress den siste tiden og klarte heller ikke i møte mot byrival Everton å finne tilbake til vinnersporet på Anfield. Everton-spiss Richarlison sørget for at gjestene tok ledelsen allerede etter tre minutters spill. Vondt ble til verre da Jürgen Klopp måtte bytte ut kaptein Jordan Henderson like før halvtimen var spilt med det som så ut til å være en strekkskade. Spikeren i kista kom etter 83 minutter. Gylfi Sigurdsson var sikker fra straffemerket og sørget for 2–0 seier. Dette er første gang siden 1999 at Everton har vunnet borte mot Liverpool i Premier League.

Marerittet fortsetter for Liverpool: - Katastrofe

Liverpool gikk på sitt fjerde strake hjemmetap i Premier League da byrival Everton ble for sterke. Sist de gjorde det var i 1923.

Diego Simeone takler det meste, men ikke motstanden fra «en liten filleklubb»

Vi vil med en gang unnskylde oss for merkelappen «filleklubb», men når mediaverden stort sett gidder å bry seg om de tradisjonelt største og beste klubbene i Europa, da faller Levante fort utenfor gruppa med de stooore gutta. United fikk smertelig erfare at bunnlagene i Premier League sparker godt fra seg. I La Liga har Real Madrid og Barcelona opplevd det samme. Det har stort sett bare vært Diego Simeone som har klart å lose Atletico Madrid unna poengtap mot antatt svake motstanderer.

Solskjær planlegger å sende Daniel James som læregutt hos en av verdens beste managere

På torsdag sto Daniel James for scoring i siste minutt mot Real Sociedad. Totalt har det blitt fire scoringer og én assist på 23-åringen i løpet av 617 minutter på banen. Småpent, men fortsatt har venstrevingen til gode å gjøre skikkelig nytte for seg for Solskjær. Selv om kritikere hevder James har farten, men ikke avslutningsevnen, holder Solskjær hardt på at spilleren han hentet sommeren 2019 har en plass på Old Trafford.