Nyheter om Portugal


Ny Sporting Lisboa-spiller på vei til Premier League

Manchester United hentet sin Sporting Lisboa-spiller i januar som så ut til å ha «en helbredende effekt» på Solskjærs tropp. Nå skal Leicester ikke være dårligere. Denne gangen er det vingen Gonzalo Plata som har fått Premier League-klubben til å våkne. Les: Juventus-stjerne i streik vil spille for Ole Gunnar Men der Bruno Fernandes er 25 år og sin beste alder, har 19-åringen Plata noen år før han skal levere for fullt.

Jakter enda en portugiser

Nå tror vi den portugisiske manageren i Wolverhampton Nuno Espírito Santo snart må begynne å føle seg hjemme, allerede har han åtte portugisere i troppen og det er flere på vei. Den spanske lokalavisen Diario de Sevilla skriver at Premier League-klubben har henvendt seg til Real Betis angående et kjøp av William Carvalho. Les: Portugals Liga NOS starter opp 4. juni Den 28 år gamle portugiseren, som er en tydelig defensiv midtbanespiller har vært endel skadet denne sesongen.

Portugals Liga NOS starter opp 4. juni

Liga Portugal kunngjorde tirsdag at Liga NOS, Portugals toppdivisjon, kommer tilbake 4. juni. Den portugisiske regjeringen i forkant at fotball med strenge regler kunne returnere fra 30. mai. Liga Portugal ville ha noen ekstra dager og valgte å starte første helgen i juni.

Frykter at Norge taper romkappløpet: – Det begynner å haste

Det pågår et romkappløp i Europa. Norge konkurrerer med Sverige, Skottland og Portugal om å bli hovedsete for satellittoppskyting. Men det kommer ingen penger i revidert nasjonalbudsjett, og nå mener folkene bak milliardprosjektet i Nordland at det haster.

Portugals statsminister Antonio Costa vil åpne fotballen i slutten av mai

Restarten av sesongen må skje bak lukkede dører, og den er kun den øverste ligaen som kan starte opp igjen. Det vil si, statsministeren har også sagt ja til at finalen i cupen kan spilles. Det er en selvfølgelighet at helsemyndighetene må stille seg bak statsministerens beslutning. Les: Solskjær planlegger å bruke Jack Grealish i en uventet rolle Portugal er i gang med en gradvis gjenåpning av samfunnet etter å ha vært stengt ned i flere uker. Det gjenstår ti runder av den portugisiske serien. Porto topper tabellen med ett poeng ned til Benfica.
Les mer om:

Portugal gir klarsignal til fotballstart i mai

Portugals statsminister Antonio Costa sier at den portugisiske fotballsesongen kan starte opp igjen siste helgen i mai.
Les mer om:

Kina aktuell for fotball-VM?

Planer om to fotballarenaer med plass til 80.000 tilskodarar i Kina set fart i rykta om at landet vil søkje om fotball-VM. Det er eigarane av Evergrande Group som har lansert desse planene. Selskapet eig klubben Guangzhou Evergrandes, som allereie er i ferd med å bygge nytt stadion med plass til 100.000 tilskodarar. Kina skal arrangere både klubb-VM og Asia-meisterskapet dei neste åra. Det tidlegaste Kina kan få VM er i 2030. Men då får dei truleg konkurranse av Storbritannia/Irland, Marokko, Spania/Portugal og Argentina/Chile/PragauayUruguay.

– Det er ganske lik situasjon som i Norge(pluss)

I januar flyttet skuespiller Lena Mari Edvardsen til Portugal. Nå jobber hun fra leiligheten i Lisboa samtidig som hun følger utviklingen av situasjonen hjemme i Norge.

Freser av Ronaldo-bilde

Mens de fleste Juventus-spillerne er igjen i Italia, har Cristiano Ronaldo reist hjem til Portugal. Det vekker reaksjoner.

Freser av Ronaldo-bilde

Mens de fleste Juventus-spillerne er igjen i Italia, har Cristiano Ronaldo reist hjem til Portugal. Det vekker reaksjoner.

Rally VM-runder utsettes

De kommende VM-rundene i rally i Portugal og Italia er utsatt som følge av situasjonen rundt koronaviruset. Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) opplyser tirsdag at alle parter nå skal jobbe for å finne nye datoer til arrangementene senere i 2020-sesongen. Rally Portugal skulle vært kjørt 21. til 24. mai, mens Rally Italia var planlagt 4. til 7. juni. (NTB)
Les mer om:

Cristiano Ronaldo donerer til sykehus i Portugal

Juventus’ Cristiano Ronaldo er den siste av flere profilerte idrettsutøvere som melder seg på i kampen mot coronaviruset.

Gjør om egne luksus­hotell til sykehus

Cristiano Ronaldos to hoteller i Portugal skal brukes som sykehus for coronapasienter, melder Marca.
Les mer om:

Olympiatoppen stenger: – Råder utøvere til å bli i utlandet

Olympiatoppen valgte fredag å stenge alle sine tjenester bortsett fra rehabilitering av skader. OL-kongen Olaf Tufte er i hjemmekarantene etter å ha avbrutt treningsleiren i Portugal denne uken.
Les mer om:

OL-håp fra Ålesund i karantene i foreldrenes kjellerleilighet

Martin Helseth og resten av rolandslaget ble kommandert hjem fra treningsleir i Portugal torsdag. Nå har han isolert seg selv sammen med søsteren hjemme hos foreldrene.

OL-håp fra Ålesund i karantene i foreldrenes kjellerleilighet

Martin Helseth og resten av rolandslaget ble kommandert hjem fra treningsleir i Portugal torsdag. Nå har han isolert seg selv sammen med søsteren hjemme hos foreldrene.

 – Ronaldo i virus-karantene

Cristiano Ronaldo er satt i korona-karantene, ifølge portugisiske medier. Det skjer etter at nyheten om at Juventus-stjerne og lagkamerat Daniele Rugani hadde testet positivt på koronaviruset kom onsdag kveld. Han blir nå værende med familien på hjemstedet Madeira i Portugal. Det var Nettavisen som omtalte nyheten i Norge først.

Ronaldos hemmelige plan

Siden Cristiano Ronaldo kom til Juventus har han sørget for 55 mål på 77 kamper og løftet klubbens popularitet til nye høyder. – Når hans kjæreste Georgina Rodriguez ser etter et sted å bo i Paris starter selvsagt spekulasjonene. Kan det være at Ronaldo forlater Juventus til fordel for Paris Saint-Germain etter denne sesongen? Ifølge Diario Gol har Cristiano Ronaldo (35) en klar plan for hvordan han skal avslutte karrieren.

UEFA Nations League trekning

UEFA Nations League kommer tilbake i sesongen 2020/21, og europeiske lag har nå fått vite skjebnen sin etter trekningen tirsdag. Portugal vant åpningskonkurransen i 2019, og slo Nederland i finalen. Uansett hva du synes om formatet, har det i det minste til en viss grad lykkes med å gjøre internasjonal fotball mer konkurransedyktig. Les: Harry Kane vil forlate Tottenham, men ikke Premier League De første kampene vil finne sted mellom september og november i år, med finalen neste sommer.

Lagerbäck om Nations League-trekningen: – Det føles helt okay

Erling Braut Haaland og det norske landslaget skal spille mot Nord-Irland, Romania og Østerrike i høstens Nations League - som kan gi en ekstrasjanse for å kvalifisere seg til fotball-VM i 2022. Sverige møter Frankrike, Portugal og Kroatia!

Får ikke spille Algarve Cup

Stine Hovland og flere italienske spillere får ikke spille Algarve Cup i Portugal. Hovlands klubb AC Milan har satt alle spillerne sine i karantene på grunn av koronaviruset.

NFF styrker medisinsk innsats

Alle norske fotballandslag som reiser utenlands til kamper og turneringer skal ha med lege, har fotballforbundet bestemt. Men ingenting er så langt avlyst. Tre norske kvinnelandslag i fotball skal denne uken delta i turneringer Algarve i Portugal og på La Manga og i Marbella i Spania. – Vi har en løpende dialog med Uefa, og har også vært i dialog med arrangøren i Spania og Portugal som følge av den situasjonen som har oppstått.

To nye inn i Algarve-troppen

Stine Reinås og Therese Sessy Åsland er hentet inn i kvinnelandslagstroppen i fotball til Algarve Cup. Stabæk-spiller Reinås og Kristianstad-proffen Åsland erstatter Stine Hovland og Synne Hansen som begge har meldt forfall til turneringen i Portugal. Norges første kamp er 4. mars mot Danmark.

Nora og Sofie er «sandfast» på Gran Canaria: - Jeg håper vi får gyldig fravær

18-åringene Nora og Sofie er blant de mange som ikke kommer seg hjem fra ferie på grunn av en sandstorm fra Sahara. Flyplassene i Tenerife og Las Palmas er stengt - samtidig sitter flere fast i Portugal.
Les mer om:

Jenny Skavlan laget topp med proteiner fra egen morkake

Jenny Skavlan (33) puttet morkaken i kofferten og satte seg på flyet til Portugal.
Les mer om: