Nyheter om Portugal


Portugal kjemper mot flammene

Over 2.300 brannmannskaper kjemper mot en rekke kraftige skogbranner i Portugal, og flere mindre landsbyer er evakuert. Knusktørt terreng og kraftig vind gjør slukkingen vanskelig.
Les mer om:

Portugal kjemper mot flammene

Over 2.300 brannmannskaper kjemper mot en rekke kraftige skogbranner i Portugal, og flere mindre landsbyer er evakuert.
Les mer om:

Skogbranner gradvis under kontroll i Portugal og Kroatia

Skogbrannene som har herjet i Portugal og Kroatia den siste tiden, er gradvis under kontroll, opplyser lokale myndigheter. 
Les mer om:

Madeira - en perle i Portugal

Glem neonfargede flytemadrasser og rødsvidde bikiniskiller. Som et alternativ til turistifiserte charterklassikere seiler denne atlanterhavsøya opp som et perfekt alternativ for deg som vil gå turer i vakker natur, bo på elegante hotell og nyte et glass madeira etter middag.

- Ekstrem hetebølge på vei mot Spania og Portugal. Varsler opp mot 47 grader

- På grensa til hva et menneske kan tåle, advarer norsk lege.
Les mer om:

Fotballryktene: – Arsenal klare til å by store penger for portugisisk stjerneduo

Arsène Wenger ser til Portugal og Sporting, mens José Moruinho begynner å bli frustrert. Les dagens fotballrykter!

Portugal sikret bronse i dramatisk Mexico-oppgjør

(Portugal – Mexico 2–1 e.e.o) To røde i ekstraomgangene, straffebom og en portugisisk overtidsscoring. Det ble dramatisk i kampen om bronsemedaljen i prøve-VM.
Les mer om:

Etterlengtet straffescoring ga Portugal bronse

Portugal bommet på straffespark i ordinær tid, men scoret på et nytt i ekstraomgangene da laget slo Mexico 2-1 i bronsekampen i kontinentcupen søndag.
Les mer om:

Portugal vant bronsefinalen

Portugal vant 2-1 mot Mexico etter ekstraomganger i en høydramatisk bronsefinale. Adrien Silva ble den store helten med sin straffescoring i første ekstraomgang.
Les mer om:

Tyskland til finalen

To raske mål innledningsvis sørget for at Tyskland uten problemer tok seg til finalen i prøve-VM sent i går kveld. Det var Schalke-spilleren Leon Goretzka som satte to på rappen i en kamp tyskerne til slutt vant 4-1 over Mexico. Dermed blir det regjerende verdensmester Tyskland mot regjerende Copa America-mester Chile i søndagens finale etter at chilenerne vant på straffer mot Portugal i går.

Gir lærlinger verdifull erfaring

Linda S. Klausen og Gea C. Handegaard har vært i Irland og Portugal og samlet erfaringer til sine fremtidige jobber i barnehagesektoren.
Les mer om:

Bravo ble helten for Chile i prøve-VM

Manchester City-keeper Claudio Bravo reddet tre straffer på rad og sørget for at Chile slo Portugal og er klar for finalen i prøve-VM. Til tross for noen gode muligheter til begge lag, ble det ingen scoringer i løpet av ordinær tid og kampen gikk dermed til ekstraomganger. Der ble det heller ikke mål og semifinalen måtte avgjøres på straffer. Der ble Claudio Bravo den store helten. Chile-keeperen reddet alle de tre gangene han ble satt på prøve i straffesparkkonkurransen.
Les mer om:

Portugal-svikt på straffespark

Chile er klare for finalen i Prøve-VM etter 3-0 i straffesparkkonkurransen mot Portugal. Claudio Bravo reddet alle forsøkene fra portugiserne. Det sto 0-0 etter 120 minutter.
Les mer om:

Utskjelte Bravo reddet tre straffer og sendte Chile til finale

(Portugal - Chile 0-0, 0-3 etter straffesparkkonkurranse) Claudio Bravo (34) er i ferd med å bli fryst ut av Manchester City, men i semifinalen mot Portugal viste han hvor god han kan være.

Til tross for vanvittig dobbeltbom er Chile finaleklare: - Det er det sykeste

Ronaldo og Portugal er ute av prøve-VM.
Les mer om:

Ronaldo scoret – Portugal herjet

Cristiano Ronaldo scoret sitt 75. landslagsmål da Portugal slo New Zealand 4-0 og vant gruppe A i prøve-VM. Mexico slår følge til semifinalen etter 2-1 over Russland.

Ny milepæl for Cristiano Ronaldo da Portugal sikret gruppeseieren

(New Zealand - Portugal 0-4) Cristiano Ronaldo (32) var iskald fra krittmerket og scoret sitt 75. landslagsmål for Portugal.

Fem spørsmål etter dødsbrannen i Portugal

Sorg og sinne preger Portugal etter endelig å ha slukket landets verste skogbrann i nyere tid. Nå reises tvil om flere liv kunne ha blitt spart, og påstander om at brannen ble påsatt.
Les mer om:

Skogbrann under kontroll

Brannmannskap i Portugal har greid å få kontroll over enda en skogbrann som har rast i fem dager like ved der 64 personer døde i helgen.
Les mer om:

Mexico vendte til seier

Mexico var på vei mot et katastrofalt tap mot New Zealand i FIFAs kontinentcup, men vendte til 2-1-seier etter to flotte raid av venstrekanten Javier Aquino. Med seieren leder laget sin gruppe på flere scorede mål enn Portugal, men mexicanerne må trolig ha poeng mot hjemmelaget Russland i siste runde for å gå til semifinale.

Ronaldo-heading sikret Portugal-seier

Cristiano Ronaldo la turbulensen bak seg og scoret kampens eneste mål da Portugal slo vertslaget Russland 1-0 i FIFAs kontinentcup onsdag.

Dødsbrann under kontroll i Portugal

Kostet 64 mennesker livet.
Les mer om:

Brannfly styrtet i Portugal

Et fly som deltok i slukningen av skogbrannene i Portugal, har styrtet. Brannene i den sentrale delen av landet kostet 64 mennesker livet i helgen.
Les mer om:

Portugal: Tilbakeviser opplysninger om styrtet brannfly

Sjefen for sivilforsvaret i Portugal tilbakeviser opplysningene om at et fly styrtet mens det deltok i slukkingen av skogbrannene i landet.
Les mer om:

Tilbakeviser at brannfly styrtet i Portugal

Sjefen for sivilforsvaret rykker ut.
Les mer om:

Mest lest siste uke