Nyheter om Portugal


«Å jobbe i en ny toppserie ville være en fantastisk erfaring»

Siden José Mourinho tok Champions League pokalen med Porto og skapte historie, har det blitt den ene storklubben etter den andre i forskjellige ligaer. Det har så langt ikke blitt noen ny managerjobb siden han fikk sparken i Manchester United før jul. Han har tjent til livets opphold ved å ta noen TV oppdrag.  Spørsmålet aller stiller seg er; hvilken klubb Mourinho ender opp med som sin neste. 56-åringen har trent Chelsea og Manchester United i England, Inter i Italia og Real Madrid i Spania.

Manchester United, Everton og Wolverhampton ute etter landslagsspiller

Den fransk/algirske landslagsspilleren og i sin tid Afrikas årets talent. Yacine Brahimi tatt ytterligere skritt i sin karriere etter han ble en del av FC Porto og blitt «stor». – Ved ujevne mellomrom har en rekke klubber vist sin interesse uten at det har blitt en overgang, Porto vet de sitter på gull og vil ikke selge billig.  Vasset i høye bud i flere år Det å ikke selge før var en tabbe for Brahimi har vært kritisk til at de ikke har latt han gå til tross for gode tilbud på bordet, dermed har han ikke forlenget sin kontrakt som går ut til sommeren.

Snart klippes fotlenken er tilbake på trening 22.februar

Det er selvsagt ikke optimal oppkjøring til sesongstart å tasse rundt i Adidas slippers og fotlenke hjemme i København, men det er heldigvis over en måned til Rosenborg reiser til Aspmyra og møter Bodø/Glimt i årets første Eliteseriekamp.  Nicklas Bendtner blir igjen en del av Rosenborg-troppen neste fredag, da er han kvitt fotlenken. Les: Sander Berge er optimistisk Lorden er i gang med å sone en dom som førte til at han må bruke fotlenke i 50 dager. Han ble i byretten i København 2. november dømt for vold mot en taxisjåfør.

Jonathan Levi tilbake i Sverige

Jonathan Levi ser på seg selv som en nr 10, mens Rosenborg har stort sett, når de har brukt han benyttet han som en kantspiller. – Det har ført til varierende mengde med spilletid, noe som er litt dumt for på sitt beste er Levi en fantastisk god spiller.  Jonathan Levi er klar for Elfsborg i Allsvenskan på en låneavtale på et år. – Klubben har ambisjoner og det har midtbanespilleren også. Les: Ny nummer 10 på plass «Dette føles veldig bra. Elfsborg var selvsagt, selv om det fantes flere interesserte lag i Allsvenskan, uten tvil den klubben jeg helst ville spille for.

RBK-tap i Portugal

Eirik Horneland gikk på sitt andre strake tap som RBK-trener mandag kveld, da Rosenborg røk 2–3 mot danske AGF under treningsturneringen Atlantic Cup i Portugal. Alexander Søderlund og Djordje Denic scoret Rosenborgs mål.

Football Leaks-kilde: – Redd jeg ikke kommer ut i live

Football Leaks-kilden Rui Pinto (30) sitter med fotlenke i en leilighet i Budapest. Han frykter for sin egen sikkerhet dersom ungarske myndigheter utleverer ham til hjemlandet Portugal.
Les mer om:

Sterk sesongstart av J19-landslaget

Norges J19-landslag i fotball fikk en god start på året da England ble slått 3-2 i Portugal onsdag. Jenny Røsholm Olsen ble matchvinner. Sara Lindbak Hørte og Sara Kanutte Fornes scorte Norges to første mål. Neste kamp er mot Nederland på fredag.

Flyr første klasse for 10 prosent av prisen

Cathay Pacific har for andre gang på to uker solgt "superbillige" billetter. En feil gjør at noen heldige passasjerer får reise på første klasse fra Hongkong til Portugal, via London, for 13.000 kroner, noe som vanligvis koster det tidobbelte.
Les mer om:

Forlater Arsenal etter 10 år

Aaron Ramsey er 28 år og har en strålende 10 års karriere bak seg i Arsenal. – Han går til Juventus som gir han en meget hyggelig lønn i en avtale over fem år. – Det uten at Arsenal sitter igjen med noe annet enn de gode minnene.  Ramsey vil bli betalt rundt kr 1 500 000 i uken Det har vært klart en stund at landslagsspilleren fra Wales ville bytte klubb i sommer og at Juventus var en av interessentene. – Lønna viser hvor mye de ønsket han, bare Cristiano Ronaldo tjener mer.

Jose Mourinho sa nei takk til Benfica, venter på noe bedre

Det er ikke mange dagene siden Ole Gunnar Solskjær midlertidig overtok managerjobben til Jose Mourinho i Manchester United. – Fansen, klubben, Norge og trolig resten av verden er i himmelen etter en fantastisk start med fem seiere på rad og inspirerende spill. Lenge har, spesielt norsk presse pekt på alt Ole Gunnar Solskjær har gjort riktig som «sure» Jose Mourinho ikke har fått til.

Her er de 50 beste Jose Mourinho sitatene

Jose Mourinho sin turbulente tid på Old Trafford er over, vi sitter igjen med en uvanlig stor mengde med siterebare uttalelser.

Fire omkom da redningshelikopter styrtet i Portugal

Et redningshelikopter skal ha levert en pasient til et sykehus før det styrtet lørdag i Portugal. To piloter, en lege og en sykepleier omkom.
Les mer om:

Krakilsk flypassasjer måtte stripses fast i setet

En trøndersk mann ble så hysterisk at SAS-flyet til Gran Canaria måtte mellomlande i Portugal for å kvitte seg med ham. Antallet slike episoder har økt kraftig de siste årene.
Les mer om:

«Dagen jeg kom meg bort fra Manchester United var den beste»

Det er ikke så ofte spillere beskriver avskjeden med Old Trafford som den største lykke. For portugisiske Bebe var det visst tilfelle. Han kom fra ingenting i en lavere divisjon  Portgual og ble hentet til Manchester av Sir Alex. Hva Ferguson så i denne spissen i 2010, vites ikke. For rundt 70 millioner kroner skulle den da 20-årige spilleren komme inn på Old Trafford som et friskt pust. Fire år senere sto han oppført med 2 (!) kamper for United og noen hvileløse år på utlån. -Hver eneste dag ringte jeg agenten min for å få meg bort.

Tøff EM-trekning for U21-gutta

Norges U21-landslag i fotball møter blant andre sterke Portugal og Nederland i kvalifiseringen til EM-sluttspillet i 2021.
Les mer om:

Knallhard U21-trekning: – Tøft på dette nivået

Norges U21-landslag i fotball møter blant andre sterke Portugal og Nederland i kvalifiseringen til EM-sluttspillet i 2021.
Les mer om:

Tøff EM-kvalifisering for U21-gutta

Norges U21-landslag i fotball møter blant andre Portugal og Nederland i kvalifiseringen til EM-sluttspillet i 2021. Det ble klart etter trekningen i Sveits tirsdag. Norge skal også møte Hviterussland, Kypros og Gibraltar. Norge var seedet på nivå tre.

UEFA-sjefen kritisk til fotball-VM på to kontinenter

UEFA-president Aleksander Ceferin er ikke tilhenger av at Spania, Portugal og Marokko i fellesskap utpekes som arrangør for fotball-VM i 2030.
Les mer om:

England–Nederland i nasjonsligaens semifinale

England møter Nederland, mens Portugal møter Sveits. Det ble utfallet da nasjonsligaens semifinaler ble trukket mandag.

Supertrekning: Norge kommer lett til EM

Heldigvis trakk vi ikke Tyskland i EM kvalifiseringen slik vi gjorde før VM i Russland. Vi har trukket et Spania som ikke har fått ting på stell etter sparkingen av Landslagssjef Julen Lopetegui to dager før VM i sommer, et Sverige som er ujevne og tre land som vi burde vinne lett over, Romania, Færøyene og Malta.  Norge som er i en positiv trend kommer lett til EM. Les: William Nylander fikk innfridd kravet om gigantlønn «Dommen er at det er en tøff trekning, men også en attraktiv trekning. Både Sverige og Spania er garantert fulle hus på Ullevaal.

– Klippfisk har et uforløst potensial i Norge(pluss)

Møre Codfish i Bud skiper ut rundt 3000 tonn med eksklusiv klippfisk i året, mest til Portugal og Brasil. Daglig leder Frank Drågen mener klippfisken burde stått langt sterkere på norske middagsbord.
Les mer om:

Manchester City-forsvarer Benjamin Mendy blir ute lenge

Liverpool er bare en seier unna å frarøve Manchester City tabellledelsen. Og i forkant av møtet med West Ham var det mange som lurte på skadesituasjonen til Benjamin Mendy. «Benjamin Mendy kan være ute i opptil tre måneder etter en kneoperasjon», opplyste manager Pep Guardiola fredag. Venstrebacken, som mistet store deler av forrige sesong med en leddbåndsskade i høyre kne, måtte under kniven forrige uke.

Nå er seedingen for Norge klar

Seedingnivå kan bety være eller ikke være for et landslag. Nå ligger rangeringen klar før trekningen til EM-kvalifisering, 2. desember. Det er plasseringen i Nations League som var avgjørende for hvordan Norge og de andre landene ble rangert. Det blir ti EM-grupper, hvorav fem med seks lag og fem med fem lag.

Hemmelig FIFA-konflikt om norsk stortalent

Det norske stortalentet Oscar Bobb (15) bodde i Portugal og trente med Porto. Men FIFA nektet ham å signere med storklubben. Den ukjente konflikten måtte til slutt avgjøres av CAS – domstolen som avgjorde dopingsaken til Therese Johaug.

Slik blir EM-seedingen

Polens poeng borte mot Portugal da nasjonsligaen ble avsluttet gjorde det ganske mye viktigere å være heldig i trekningen av EM-kvalifiseringen i fotball.
Les mer om: