Nyheter om Porsgrunn kommune


Skal teste all helsepersonell som har vært i utlandet

PORSGRUNN: Porsgrunn kommune har bestemt at helsepersonell som har vært på ferie utenfor Norden skal testes før de begynner i jobb.

Stian (45) mister strandlinja hvis forslaget går gjennom: – Nå må de rette folka våkne opp og se tullballet i denne saken

PORSGRUNN: Stian Johannessen driver Grenland takservice AS på Osebakken. I et brev til Porsgrunn kommune raser han nå mot dem, etter planen om å legge turvei mellom Skien og Porsgrunn på deler av tomta hans. 

Nå vil kommunen ha din mening om fyrverkeri: Bør det bli ulovlig?

PORSGRUNN: Porsgrunn kommune har nå et forslag om et delvis forbud mot bruk av fyrverkeri ute til høring.

Se hele søkerlista: Disse vil forebygge kriminalitet blant barn og unge

PORSGRUNN: Det er totalt åtte personer som vil ha jobben som SLT-koordinator i Porsgrunn kommune.

Eiendomsskatten for hytter og næringseiendommer kan øke med 45 prosent

PORSGRUNN: Porsgrunn kommune skal nå gjennomføre taksering av fritidseiendommer, næringseiendommer og noen hundre boligeiendommer. Dette er ikke gjort siden år 2000 og kan medføre en kraftig økning av eiendomsskatten på disse eiendommene.

Fikk avslag på avslag, ga blaffen og fortsatte arbeidet. Flere naboer mistet vannet

PORSGRUNN: Først søkte de om å sette opp en mur, det ble avslått. Men satte opp muren likevel, to ganger søkte man om tillatelse til gravearbeid. Begge ganger ble det avslått av Porsgrunn kommune, likevel satte man i gang gravearbeidene.

Opphever campingforbudet

PORSGRUNN: Porsgrunn kommune opphever campingforbudet og åpner for båtfolk i gjestehavner.

Kastet ut av styret - nå vurderer kommunene å forlate selskapet

SKIEN: Visit Telemark er reiselivsselskapet for Telemark med over 800 aksjonærer. Tirsdag var det generalforsamling og der ble nestleder Øyvind Solbakken fra Porsgrunn kommune kastet ut av styret. Nå vurderer kommunene i Grenland å forlate selskapet.

Har brukt nesten én million på hotellopphold for Nav-brukere: – Det er ikke en god løsning

SKIEN: De siste tre årene har Skien kommune brukt nærmere én million kroner på hotellopphold til folk som er i akutt krise og ikke har råd til å skaffe seg tak over hodet. I Porsgrunn kommune er det brukt litt over 40 000 kroner på slike kriseløsninger i samme periode.

Har sendt ut sms-varsel til hele kommunen

Porsgrunn kommune har mandag ettermiddag sendt ut et SMS-varsel til alle innbyggere i kommunen.

Avlyser 17. mai-feiringen

17. mai-komiteen i Porsgrunn kommune tar ingen sjanser.

Ber bystyret akseptere bot på 350 000 kr

SKIEN: Rådmannen anbefaler bystyret å akseptere boten på 350 000 kr som Porsgrunn kommune har ilagt Skien kommune for det ulovlige sanduttaket på Geiteryggen.

Lærere er bekymra – frykter større risiko for smitte: Samler barn og elever på fire barnehager og fire skoler

PORSGRUNN: Porsgrunn kommune vil samle barna til personer med samfunnskritiske jobber på færre barnehager og skoler. Noen lærere er bekymra, mens ordfører Robin Kåss (Ap) sier at stedene som er valgt har flere bygninger og mange rom, og at barna fortsatt skal være samlet i små grupper.

Nå slipper Hege å betale husleien: - Tuller du, herregud

- Jeg får nesten gåsehud. Å kjære vakre vene, dette var litt av en gladnyhet å få på morrakvisten., sier Hege Skilbred som driver Seilmarkerhuset. - Tuller du, herregud, sier Linda Strømme, som driver Lindas Hudpleie i Porsgrunn. Porsgrunn kommune stopper nå husleien.

Friskmelder koronasmitta i Porsgrunn

PORSGRUNN: Porsgrunn kommune har hatt tre personer registrert som koronasmittet, to av de bosatt i kommunen. I dag blir disse friskmeldt. Dermed vil Porsgrunn ikke ha registrerte personer med smitte.

Slik kan årets nasjonaldag bli: Åpen for å flytte 17. mai feiringen til august

Det er flere ubesvarte spørsmål om hva som vil skje med de store arrangementene og hellidagene fremover. Ordføreren i Porsgrunn kommune, Robin Kåss, vil holde alle muligheter åpne.

Nå søker kommunen etter pensjonert helsepersonell

PORSGRUNN: Porsgrunn kommune la ut på sine nettsider på fredag at de nå søker etter pensjonert helsepersonell som kan bistå i koronasituasjonen.

Ny person smittet av koronavirus i Porsgrunn

Ordfører Robin Kåss bekrefter nytt smittetilfelle i Porsgrunn kommune.

Ba frivillige melde seg: Timer etter har flere hundre registrert seg

PORSGRUNN: Hele 370 har registrert seg bare noen timer etter at Porsgrunn kommune ba de som ønsker å bidra som frivillige melde seg.

Vil du bidra som frivillig? Nå kan du registrere deg

PORSGRUNN: Mange vil hjelpe til som frivillige i den helt spesielle tiden vi er inne i. Porsgrunn kommune ber nå de som ønsker det om å registrere seg.

Brann på Herøya er under kontroll

En brann i en ovn medførte fare for gasslekkasje på Herøya i Porsgrunn kommune. Situasjonen er under kontroll.

Industribrann på Herøya – under kontroll

Brannen på Herøya i Porsgrunn kommune er nå under kontroll. Det var en brann i en ovn som medførte fare for gasslekkasje.

70 vil bli kulturkonsulent i kommunen - se søkerlista

PORSGRUNN: 70 personer har søkt på stillingen som kulturkonsulent i Porsgrunn kommune.

Overskudd i Porsgrunn – men sliter med driften

PORSGRUNN: Porsgrunn kommune fikk i 2019 et netto driftsresultat på 62 millioner kroner. Det meste av overskuddet kommer fra finansinntekter.

Varsler pengestraff til menighet etter ulovlig inngrep i strandsonen

PORSGRUNN: Porsgrunn kommune vil nå gi Smiths venner og deres eiendomsselskap økonomisk straff for brudd på reglene i strandsonen.