Nyheter om Porsgrunn


Knuste jentene fra Groruddalen

Ekstra hyggelig trepoenger ble igjen på Kringsjå lørdag. - Særlig når tabelltoer Urædd og Øvrevoll Hosle delte poeng i Porsgrunn, sier Ingvar Graffer i Lyn.
Les mer om:

Sendte nye deponiplaner til toppolitikere like før valget

PORSGRUNN (NRK): 6. september i år, samme dag som Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet sa nei til avfallsdeponi i Brevik, sendte Norsk Avfallshåndtering en omarbeidet plan til utvalgte stortingspolitikere, men planene ble ikke offentliggjort.

– Vil gjerne vaksinere flere

PORSGRUNN (NRK): Mer enn 72 000 norske kvinner har frem til nå tatt imot tilbudet om gratis HPV-vaksine. Ved vaksinasjonskontoret i Porsgrunn vil de gjerne komme i kontakt med enda flere.
Les mer om:

Porsgrunns ordfører skylder på regnet

PORSGRUNN (NRK): Til tross for flere tiltak ble det ikke flere som brukte stemmen sin ved årets stortingsvalg. I Porsgrunn gikk deltakelsen ned. Ordføreren skylder på været.
Les mer om:

Ny batteriteknologi gir store miljøgevinster

PORSGRUNN(NRK)Teknologiselskapet Grenland Energy AS har utviklet et nytt batterisystem til frakteskip som de håper vil redusere miljøskadelige utslipp fra skip som ligger til kai.
Les mer om:

Frp stemte mot sin egen valgklage

Fremskrittspartiets representanter vendte tommelen ned for partiets egen klage på Hadia Tajiks foredrag ved Høgskolen i Bø og Porsgrunn.
Les mer om:

– Toppen er nådd for brunsneglene

PORSGRUNN (NRK): I årevis har de spist seg gjennom blomsterbed og kjøkkenhager. Nå tror forskere og hagefolk toppen kan være nådd for brunskogsneglen.
Les mer om:

Slik unngjekk statsråden «ein Jagland»

– Her tenkte eg at eg ikkje skulle ha eit bilete på Facebook der Pors- og Odd-fansen såg at eg gjekk med eit Sogndal-skjerf, seier Torbjørn Røe Isaksen frå Porsgrunn.

Derfor ble det travelt med å stenge E 18-tunnelene

PORSGRUNN (NRK):Mange reagerte på at man ikke ventet med å stenge tunnelene til sommertrafikken var over. Allerede i 2013 rapporterte geologer om dårlig sikring, sprekker i berget og stein som hadde rast ned.
Les mer om:

Telemark gir blaffen i klimatiltak

PORSGRUNN (NRK) Bare Troms, Finnmark og Svalbard er dårligere enn Telemark til å søke om statlig støtte til å gjennomføre klimatiltak. Men det finnes et lyspunkt.
Les mer om:

Avviser valfusk etter Tajik-besøk

BØ/PORSGRUNN (NRK): Framstegspartiet reagerte kraftig på at Hadia Tajik heldt føredrag ved høgskulane i Bø og Porsgrunn same dag som studentane kunne røyste på førehand. Leiarane i valstyra meiner klaga frå FrP er for tynn.
Les mer om:

Mener Tajiks foredrag bryter valgloven

Telemark Frp mener valgloven er brutt i Bø og Porsgrunn. De krever omvalg etter at Aps nestleder Hadia Tajik onsdag holdt foredrag ved Høgskolen samtidig som kommunene avholdt forhåndsstemming.
Les mer om:

Slik unngår du foreldretabbene

SKIEN/PORSGRUNN (NRK) Mange synes det er vanskelig å levere barna i barnehagen eller på SFO. Gråt blir til dårlig samvittighet og situasjonen blir fort utfordrende. Her er pedagogenes råd for en god barnehage- eller skolestart.
Les mer om:

Vil kaste slangene ut – igjen

PORSGRUNN (NRK): Slanger, skilpadder og øgler ble lovlige husdyr i Norge i sommer. Men KrF ønsker fremdeles ikke slanger i paradis, og vil reversere forskriften.
Les mer om:

Gratis grøt kan bli dyr

PORSGRUNN (NRK): Politikerne spanderer havregrøt på alle videregående elever i Telemark. De som skal lage grøten er ikke begeistret.
Les mer om:

Nå kan du stemme på kjøpesenteret

Som en av de første i landet har Porsgrunn kommune tatt i bruk et rullende stemmelokale. «Valgborg», som bilen heter, skal møte folk der de er.

Inspirert av virkelig «cold case»-sak

PORSGRUNN (NRK) Krimforfatter og tidligere politimann Jørn Lier Horst har hatt etterforskningen av drapet på Kristin Juel Johannessen fra Larvik i tankene i sin nye bok.

Nedslående fartskontroller første skoledag

Mandag er det skolestart i store deler av landet. Fem- og seksåringer fulle av forventning tar fatt på skoleveien for første gang. Samtidig ble i alt 16 bilister bøtelagt langs skoleveier i Skien og Porsgrunn.
Les mer om:

Fare for gasseksplosjon i Porsgrunn

Politiet opprettet sikkerhetssone og evakuertebeboere grunnet eksplosjonsfare i forbindelse med en brann i Porsgrunn kommune.

Brann i skip med kunstgjødsel fra Yara

Det brenner i et skip med 40.000 tonn kunstgjødsel fra Porsgrunn sør for Gran Canaria. Brannen har vart i flere dager.
Les mer om:

– Folk stemmer når de har tid

PORSGRUNN (NRK):107 000 personer har avgitt sin stemme i løpet av den første uken med forhåndsstemming til stortingsvalget.
Les mer om:

Båtfolket fortviler over grunt sund

PORSGRUNN (NRK): Mens sundet som skiller Telemark og Vestfold gror igjen og hindrer båttrafikken, synes velforeningene det er urimelig å måtte betale høye gebyrer bare for å søke om mudring.

Sjåførene: – Vi har lært å leve med køer på E18

PORSGRUNN (NRK): Sommertrafikken på E18 mellom Kragerø og Drammen har vært tett eller stillestående. – Det har gått greit, sier både de bak rattet og de bak skrivebordet.

Fortsatt kø etter kjedekollisjon

Det er fortsatt lange køer etter at tre personbiler og en lastebil var involvert i en trafikkulykke på E18 i Porsgrunn tidligere i ettermiddag.

Feiret med Warholm- nå vil Rune ha hjelmen sin tilbake

Rune Eikeland fra Porsgrunn ga bort vikinghjelmen sin til VM-helten Karsten Warholm etter målgang på 400 meter hekk i London onsdag kveld. Nå lurer han på om han kan få den tilbake.