Nyheter om Polen


Fem strake for hoppherrene

Norge passerte Polen i finaleomgangen og sikret en knepen seier i laghopp i tyske Titisee-Neustadt. Triumfen var Norges femte på rad i verdenscupen.
Les mer om:

Norsk seier i laghopp

Robert Johansson, Daniel Andre Tande, Anders Fannemel og Johann Andre Forfang slo Polen med minst mulig margin i lørdagens lagkonkurranse.
Les mer om:

Omstridte rettsreformer vedtatt i Polen

Kontroversielle endringer av rettsvesenet i Polen er vedtatt av nasjonalforsamlingen i landet. Kritikere mener reformene undergraver domstolenes uavhengighet og EU har truet med å frata landet stemmeretten i EU.
Les mer om:

Disse starter for Norge mot Tsjekkia

Thor Hergeirsson mønstrer samme lag som mot både Ungarn og Polen.
Les mer om:

Løke og Hegh Arntzen friksmeldt

Både Heidi Løke og Emilie Hegh Arntzen er spilleklare igjen til oppgjøret mot Tsjekkia i morgen kveld. De to stod over kampen mot Polen her i VM i går etter å ha blitt matforgiftet, men nå er de begge friskmeldte, opplyser landslagslege Anne Froholdt.
Les mer om:

Lunde storspilte i norsk fest

Norge kontret Polen i senk, mye takket være fantastisk keeper- og forsvarsspill. Til slutt vant håndballjentene hele 35-20. Mer på TV2.no.
Les mer om:

Norge knuste Polen: – Tygg litt på den, resten av håndballverden

BIETIGHEIM-BISSINGEN (NRK): Polen hang ikke med på tempoet til Norge, som er på full vei inn i sluttspillet.
Les mer om:

Matforgiftning blant håndballjentene

Både Heidi Løke og Emilie Hegh Arntzen er usikre til kveldens VM-kamp mot Polen etter å ha blitt matforgiftet. Landslagslege Anne Froholdt opplyser til NTB at de begge har fått mageproblemer etter et restaurantbesøk i går kveld. Det vil bli tatt en avgjørelse senere i ettermiddag om de blir å se på banen i oppgjøret mot Polen.
Les mer om:

Løke er blitt matforgiftet

Heidi Løke er blitt matforgiftet og er usikker før kampen mot Polen i kveld. Det bekrefter Thorir Hergeirsson til TV 2 tirsdag. Også Emilie Hegh Arntzen er blitt syk.
Les mer om:

Verdensmester fra Lunden: VM-suksess for Viktor

Gull, sølv og en fjerdeplass da Viktor Sinding-Larsen reiste til VM i hundekjøring barmark i Polen.
Les mer om:

Verdensmester fra Lunden: VM-suksess for Viktor

Gull, sølv og en fjerdeplass da Viktor Sinding-Larsen reiste til VM i hundekjøring barmark i Polen.
Les mer om:

Pressen under angrep i Polen og Ungarn

I Polen har regjeringen fått stor kontroll over den offentlige kringkastingstjenesten TVP, og i Ungarn har statsministerens venner kjøpt de fleste private medier. Landenes nasjonalkonservative regjeringer ønsker ikke å bli talt imot.

- Viktig å få i gang hele troppen

Noe av det viktigste med seieren over Argentina i VM i går kveld var at alle i den norske troppen fikk vært på banen i løpet av kampen. Det mener kaptein Stine Bredal Oftedal. Spillere som Emilie Christensen, Helene Fauske og Marit Røsberg Jacobsen fikk alle prøve seg i går og spilte bra - noe Bredal Oftedal er svært glad for: Neste kamp for Norge i VM er i morgen. Da venter Polen.

Fulle VM-hus for håndballjentene

Det går mot helt utsolgt hus for de norske Nora Mørk og de håndballjentene i VM i de fem første kampene. Ifølge arrangøren er det bare «noen få ståplasser» igjen på Norges fem gruppekamper i Bietigheim-Bissingen. Der tar hallen snaut 4500 tilskuere. Arrangørens anslag sier at det vil være snaut 500 nordmenn på tribunene i kampen mot Ungarn, Argentina, Polen, Tsjekkia, og Sverige, melder NTB.

Fylla har skylda? Post Malone forklarer seg

Kommentarene han kom med i Polen provoserte.
Les mer om:

Elleve personer siktet i stor smuglersak

ROGALAND: Skal ved flere anledninger ha innført flere tonn alkohol fra Polen til Norge.
Les mer om:

Forfang kan miste verdenscupåpninga

Skihopper Johann André Forfang står i fare for å miste verdenscupåpningen i Wisla etter at Norwegian ikke klarte å få med utstyret hans til Polen. Til NTB sier Forfang at sko, hjelm, briller og hansker ligger i bagen som står igjen på Gardermoen, og lite tyder på at han får det ettersendt i tide til kvalifiseringen i morgen. Landslagsledelsen prøver nå så godt de kan å få lånt nødvendig utstyr.

Kristiansand-dansere vant EM-bronse

På dagen fem år etter at Julie Gudim Bjerkås og Ole Thomas Hansen ble et par i sportsdans, vant de EM-bronse i Polen.
Les mer om:

Tyder på et splittet Polen

SPLID: Mens høyrenasjonalister og anti-fascister tok til gatene på Polens nitti­niende uavhengighetsdag, manet president Andrzej Duda og Donald Tusk til samhold. Men de er uenige om hvordan samholdet skal se ut.
Les mer om:

60.000 høyrenasjonalister marsjerte i Polen

På den polske uavhengighetsdagen gikk en av Europas største marsjer av nasjonalister og høyreekstreme gjennom gatene i den polske hovedstaden Warszawa i dag.
Les mer om:

Vitne til demonstrasjon i Polen

De to flekkefjæringene Maxmillian Løseth og Ferdinand Kydland følger dramaet som utspiller seg i gatene i Warszawa på nært hold.
Les mer om:

Flytrafikken over Molde daler i oktober - men flere drar til Polen

Mens totaltrafikken går ned, gir større Wizzair-fly økt trafikk til utlandet - nærmere bestemt til Gdansk.
Les mer om:

– Det beste av by og land

Zbigniew Wantuch fra Polen er innflytter til Vestnes. Tirsdag stilte han opp på Vestneskonferansen og fortalte om sine erfaringer.
Les mer om:

Øst-europeerne flytter hjem. Polen kan få stor arbeidsinnvandring de neste 15 årene

Rekordlav arbeidsledighet og høy sysselsettingsgrad preger Øst-Europa. Nå flytter mange hjem, men nasjonene lykkes ikke å lokke hjem de mest attraktive hodene.
Les mer om:

Østeuropeere flytter hjem. Polen kan få stor arbeidsinnvandring de neste 15 årene.

Rekordlav arbeidsledighet og høy sysselsettingsgrad preger Øst-Europa. Nå flytter mange hjem, men nasjonene lykkes ikke å lokke hjem de mest attraktive hodene.
Les mer om: