Nyheter om Polen


Et «Lille Russland» i Natos hule: – Ja, vi har atomvåpen på Kaliningrad

Kaliningrad ligger klemt mellom Polen og Litauen, og dersom Sverige og Finland blir medlem av Nato, vil eksklaven bli kringsatt av fiender. Det er Russland fullt klar over.

Polen har sendt 240 stridsvogner til Ukraina

Polen har levert mer enn 240 stridsvogner og 100 panservogner til Ukraina, opplyser Polens president Andrzej Duda.
Les mer om:

Storseier i første forsøk for Ask (25): – Han er en skikkelig råtass

Ny makker, ny trener og en beinhard treningsvinter har sendt Ask Jarl Tjøm (25) til himmels. Tønsberg-roeren og hans kampfelle smadret verdenseliten i båtens internasjonale debut under verdenscupen i Polen søndag.
Les mer om:

Skarstein banket all motstand i Polen

Birgit Skarstein var suveren i verdenscupregattaen i Poznan.
Les mer om:

Sjakk: Caruana og Nepomnjasjtsjij åpnet VM-jakten best

To av Magnus Carlsens tidligere VM-rivaler tok første stikk i kandidatturneringen i sjakk. Fabiano Caruana og Jan Nepomnjasjtsjij vant hvert sitt parti. Etter første dag i Madrid topper Caruana foran Nepomnjasjtsjij på bedre rating.

Kristiansandere klare for verdenscup i Polen

Kommende helg er det den første internasjonale regattaen for Oda Aagesen og Oskar Sødal.
Les mer om:

Pappa er generalsekretær i forbundet – nå blir sønnen proff i Polen

Thomas Langerud (22) forlater Haslum Håndball til fordel for en heksegryte i Polen. Pappa og generalsekretær Erik Langerud (58) er stolt over sønnen.
Les mer om:

Norsk håndballkeeper blir proff i Polen

Haslum-keeper Thomas Langerud Kristoffersen (22) har signert en kontrakt med den polske håndballklubben Wisla Plock. Laget bekrefter at de har signert Kristoffersen på en kontrakt fra starten av 2023/24-sesongen. Den varer til juni 2026.

Barcelona i sjokk over Lewandowski prising, Manchester United derimot…

Med de siste ukenes uttalelser fra den polske superstjernen Robert Lewandowski er det klinkende klart han vil bort fra Bayern München. 33 år gamle Lewandowski har levert år ut og år inn for den tyske storklubben og forventet en litt mer smidig holdning fra klubben nå som han ønsker seg videre. Barcelona har et intenst ønske om å signere Lewy, men er begrenset av dårlig økonomi. Sjefene på Camp Nou var villige til å strekke seg til 40 millioner euro, noe de mente var rimelig for en som bare har et år igjen av sesongen, deres slappe tilbud, vekket sjefene på Manchester United.

Mann tiltalt for Fjellhamar-drapet

En 46 år gammel mann fra Polen er tiltalt for drapet på Fjellhamar i fjor.
Les mer om:

Målløst mellom EM-finalistene

Verken England eller Italia klarte å sette ballen i mål i London. Dermed ble det en reprise av fjorårets VM-finale som også endte 0-0 etter fulltid. I samme gruppe spilte Ungarn 1-1 hjemme mot Tyskland etter scoringer fra Zsolt Nagy og Jonas Hofmann. Etter tre kamper i nasjonsligaen er Italia øverst og leder med fem poeng til Ungarn, mens England ligger helt sist. Nederland fikk det tøft hjemme mot Polen etter scoringer av Matty Cash og Piotr Zielinski. Davy Klaasen og Denzel sikret 2-2 og poengdeling i Amsterdam. Poengene ble også delt mellom Wales og Belgia.

Åpen om det tøffe halvåret i Polen: – Det var perioder jeg ikke klarte å tenke klart

Kristoffer Velde ble seriemester i Polen. Men han feiret med litt bismak.
Les mer om:

Fredag 10.06

Jeg heter Marlena og kommer fra Polen. Jeg leser i avisens leder 30. mai at barnebasen ved KIA Kompetanse skal legges ned. Det gjør meg veldig trist.
Les mer om:

Polen innfører «graviditetsregister»

Et nytt register over gravide i Polen vil gjøre det enda vanskeligere og farligere å ta abort, frykter kritikere.
Les mer om:

Viken er mest avhengig av utenlandsk arbeidskraft

Andelen arbeidsinnvandrere og utenlandske pendlere blant de sysselsatte i Norge var i 2020 på 8 prosent. Flest kom fra Polen.

Belgia slo tilbake så det sa seks

Robert Lewandowski sende Polen i leiinga mot Belgia i nasjonsligaen med sitt 57. landslagsmål, og det var nesten pause før heimelaget greidde å utlikne. Men i andre omgang slo Belgia knusande til, og gav seg ikje før det stod 6-1. Leandro Trossard (2), Axel Witzel, Kevin de Bruyne, Leander Dendoncker og Lois Openda scora dei belgiske måla. Belgia slo dermed også tilbake etter 1-4 for Nederland i første nasjonsliga-kamp for nokre dagar sidan.
Les mer om:

Polen kunngjør stor våpenavtale med Ukraina

Polen er i ferd med å undertegne en avtale om omfattende våpenleveranser til Ukraina, opplyser statsminister Mateusz Morawiecki.

Von der Leyen setter hardt mot hardt mot Polen

Polen får ikke koronastøtte fra EU før regjeringen i landet sikrer det polske rettsvesenets uavhengighet, slår EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen fast.
Les mer om:

Temperaturen stiger i Ukraina – sender kjølebiler for å frakte falne soldater hjem

Høye temperaturer i Ukraina gjør det krevende å frakte hjem falne soldater. Nå sendes blant annet kjølebiler til Polen for bruk ved frontlinjen
Les mer om:

Kristoffer Velde om å bli seriemester med litt bismak, hvorfor han ville hjem fra Polen og hva som gjorde at han måtte slette Twitter

Han har vunnet serien i Polen. Men også satt ut av laget og fått kritikk av fansen. Kristoffer Velde er gjest i ukens Frelst.
Les mer om:

Adele (19) bestilte flybillett for 7 kroner: – Helt sykt

Adele Karinia Fosse-Åleskjær fant ut at det var billigere å ta flyet til og fra Polen enn å ta buss til kjøpesenteret. Naturvernforbundet kaller billettprisene til flyselskapet forkastelige.
Les mer om:

Ruud garantert snaut 4 millioner i pengepremier

Casper Ruud er sikret 3,7 millioner kroner for sitt spill i Roland-Garros-turneringen i tennis. Skulle han sjokkere med finaleseier, venter nesten 22 millioner. Premiesatsene er hevet denne sesongen med 6,8 prosent sammenlignet med tiden før pandemien. Ruud møter dansken Holger Rune i kvartfinale onsdag. Taperen får 3,7 millioner kroner for jobben. En plass i semifinalen er verdt nær 6 millioner. Taperen av finalen kommer hjem med snaut det dobbelte. Ruud slo ut Hubert Hurkacz (Polen) 3-1 i sett i tredje runde.
Les mer om:

Lewandowski ferdig i Bayern

Polen sin stjernespissen Robert Lewandowski (34) stadfestar måndag at han vil forlate Bayern München når overgangsvindu åpnar i sommar.. Polakken er kontraktsbundet til den tyske seriemeisteren fram til sommaren 2023. I fleire vekar har det blitt sagt at han ikkje vil bli med vidare neste sesong. Klubben skal lenge ha venta med å fornye kontrakten, fordi dei har venta på svar frå kva klubb Erling Braut Haaland ville velje. På ein pressekonferanse med det polske landslaget måndag uttalte Lewandowski seg for første gang om saka. – Det er bestemt. Mi tid i Bayern er over.
Les mer om:

Brennaktuell

Ole Thorstensen tok jobb som arbeidsinnvandrer i Polen. Det er blitt til ei usedvanlig bok, søkkrik på undring og refleksjon.
Les mer om:

Innebandy: Norge klar for VM med seier mot Polen

Norges innebandyherrer skal delta i verdensmesterskapet i Sveits i november etter at de vant gruppefinalen mot Polen 4-0 fredag. Det ga gruppeseier og VM-billett. Norge skal møte Sverige i en kvalifiseringsfinale lørdag, men begge lag er allerede klare for VM med hver sin gruppeseier. Polen skal møte Frankrike om den siste VM-plassen samme dag. Patrik Bye, Ludvik Hansen og Phillip Laasonen sto for scoringene som sikret Norge 3-0-ledelse etter den første perioden. Etter en målløs midtperiode scoret Erlend Vestby det siste målet.

Mest lest siste uke