Nyheter om Polen


I 40 år har Tor Helge jobbet for sykkelbane på Sola - Nå er endelig konstruksjonen i gang

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I 1975 begynte Tor Helge Skretting kampen sin for å få en sykkelbane, en velodrom, til Sola. Som medlem av Havdur IL kom det snakk om å etablere en sykkelbane på Sola. Den gang ble det ikke noe av. I 1993 hadde Norge fått tildelt sykkel-VM på landevei, som på dette tidspunktet inkluderte banesykling. Norge hadde ikke en velodrom og håpet til Tor Helge var at det skulle bli en permanent løsning.

Snart kommer polsk-samisk øl med smak av tørket reinkjøtt

Jan Jakub Ciućka fra Polen lager øl for å fortelle verden om samene.
Les mer om:

Dette kan du strømme i påsken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Innbitt kamp om tronen Tittel: Game of Thrones Hva: TV-serie, 8 sesonger Hvor: HBO NordicGame of Thrones er en serie som for veldig mange ikke trenger noen introduksjon, ei heller er det en ny serie lenger. Like fullt er den aktuell da vi i disse dager har tatt fatt på siste og avgjørende sesong i den kritikerroste fantasy-serien. Glem faktiske steder, glem historiske personligheter og glem religion slik vi kjenner det.

I år bytter flere bort hyttepåsken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)OSLO: Flere velger utlandet på bekostning av hytta denne påsken. - Den sene påsken ser ut til å påvirke folks påskeplaner, sier Astrid Bergmål, leder i Virke Reiseliv.Tall fra Virkes befolkningsundersøkelse viser at det trolig blir færre appelsiner og Kvikk Lunsj i solveggen, og mer av europeisk storby i år. Til sammen sier 37 prosent av de spurte at de skal ta påskeferie i år.

Blar opp for veterantreff

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det var Torbjørn Klungland (Frp) som tok opp et spørsmål om Flekkefjord kommune og frigjørings- og veterandagen i bystyret i går. Klungland viste til at Veterandagen på frigjøringsdagen 8. mai er en norsk merkedag innført av regjeringen for å styrke anerkjennelsen av innsatsen til militære veteraner.

Gjenreist landemerke på Brusand

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)For Nygård sat det langt inne å stemma for å setja av eit millionbeløp for å restaurera meieripipa på Brusand. På laurdag fekk han æra av å klippa snora som symboliserte at pipa er ferdig restaurert. HISTORISK PYNT: Både pipa og bustadblokka er pynta med bilete og lokalhistorie frå Brusand. Foto: Privat Det har vore eit langt lerret å bleika, før ein kom så langt. Eller i dette tilfellet, ei lang pipe å byggja.

Nr1 Fitness tar sats: Vil mer enn doble antall sentre

Nr1 Fitness akter å mer enn doble antallet sentre i Norge innen 2022. Den norskeide treningssenterkjeden snuser også på Polen og ekspanderer i Ungarn.
Les mer om:

Nr1 Fitness tar sats: Vil mer enn doble antall sentre

Nr1 Fitness akter å mer enn doble antallet sentre i Norge innen 2022. Den norskeide treningssenterkjeden snuser også på Polen og ekspanderer i Ungarn.
Les mer om:

Nr1 Fitness tar sats: Vil mer enn doble antall sentre

Nr1 Fitness akter å mer enn doble antallet sentre i Norge innen 2022. Den norskeide treningssenterkjeden snuser også på Polen og ekspanderer i Ungarn.
Les mer om:

Klimastreik gir ugyldig fravær. Men da lærere fløy til Polen, fikk vi elever en fridag

Jeg streiket skolen forrige fredag 22. mars sammen med ca. 40 000 andre elever i Norge. Jeg fikk fravær. OK.
Les mer om:

Oppbevarte ladd revolver i nattbordskuffen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Mannen i midten av 40-årene stod i Lister tingrett tiltalt for brudd på våpenloven. Tiltalen gjaldt at mannen hadde oppbevart en rifle og en revolver, til tross for at han ikke hadde våpenkort for disse.Ifølge tiltalen var våpnene heller ikke oppbevart på en sikker måte, da revolveren ble oppbevart i nattbordskuffen og riflen på vaskerommet. Revolveren var i tillegg ladd.

- Jeg ser etter de som vil bosette seg her

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE: Ivano Steiro var en av foredragsholderne på konferansen «Tilflytting av innvandrere- fagdag om kultur, kvalifisering og arbeid. Hun er daglig leder i Tomma rensefisk, hvor halve staben på 12 ansatte er av utenlands bakgrunn. Fagdagen fylte 90 plasser i plenumsalen tirsdag på hotellet. I Sandnesjøen har det vært en slik dag, og så gjenstår en dag i Svolvær.

Seiret i NM: Norges råeste uten luft

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NM i fridykk ble arrangert på Aquarama i Kristiansand tidligere for et par uker siden. Ammerud-mannen Simen Fjellstad Holm (28), som representerer Oslo Fridykkerklubb, svømte til topps i grenene «dynamisk» og «dynamisk uten finner» som sikret ham gullet sammenlagt.

NATO skal bruke milliard-beløp på «Fort Trump»

NATOs østflanke styrkes med amerikansk våpenlager i Polen.
Les mer om:

Prester brenner Harry Potter-bøker i Polen

En gruppe katolske prester i Polen har brent bøker de mener er vanhellige, deriblant J.K. Rowlings Harry Potter-serie.
Les mer om:

Prester brenner Harry Potter-bøker i Polen

En gruppe katolske prester i Polen har brent bøker de mener er vanhellige, deriblant J.K. Rowlings Harry Potter-serie.
Les mer om:

Prester brenner Harry Potter-bøker i Polen

En gruppe katolske prester i Polen har brent bøker de mener er vanhellige, deriblant J.K. Rowlings Harry Potter-serie.
Les mer om:

Går for reservefond til polenturer

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Flekkefjord kommune avviklet ordningen med å sende ut fakturaer til foresatte for dekning av polenturen etter at fylkesmannen fastslo at Flekkefjord ungdomsskole sin praksis for finansiering av turen var i strid med retten til gratis offentlig grunnskole.Fylkesmannens vedtak gir fremdeles rom for dugnad og frivillige gaver, så fremt midlene samles i en pott, og kommer alle på klassetrinnet til gode.

Den tsjekkoslovakiske jet-traineren

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FLY: Aero L-29 Delfin er et fly vi i vesten fikk knytte god bekjentskap med først etter at jernteppet falt i 1989. Utviklet som treningsfly for det tsjekkoslovakiske flyvåpenet på 50-tallet ble jet-traineren solgt til de fleste land under Warszawapakten med unntak av Polen som valgte polskproduserte TS-11 Iskra som sitt standard treningsfly. Flyet ble også tegnet i en kamp-variant, L-29R.

Bygger anlegg for to millioner settefisk

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I høst ble det kjent at Mowi kjøpte hele det gamle fabrikkområdet på 14 mål med tilhørende bygninger av Andersen Holding for 25 millioner for å starte en ombygging og utbygging til over 30 millioner kroner. VAKSINE: Rom for vaksinering, sortering, kontor, kontrollrom, kjøkken og møterom skal det bli plass til i denne enden av det nye bygget.

De første delene til et helt nytt produkt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Teknisk sjef Tore Hanssen på AMV viser frem de første delene til en frontlaster som skal kunne jobbe like godt på strøm som på diesel når den skal bruke sine hydrauliske krefter til å laste sprengt stein fra tunneler opp på lastebilene.Det er store dimensjoner på den nye frontlasteren fra AMV. Med tre-fire skuffer fra den er en vanlig lastebil fullastet.

Boksalg på skolen finansierer tur til Polen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hvite Busser-turen er ikke før i 10. klasse, men elevene i 8. klasse har allerede nå begynt å tjene inn penger for å finansiere turen. Kameratene William Bostadløkken (13), Preben Jensen (13) og Mats Rui (13) går alle i 8a, og sier det er bedre å være tidlig ute, enn å risikere at noen ikke får vært med. Men, allerede før jul var det kake- og lyssalg på Årvoll.

Kan du snakke litt med Grzegorz neste gang du er i butikken?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)ULLEVÅL: - På bakgrunn av at det i flere av våre butikker er personer på språkpraksis, lanserte vi i år en ny button - eller jakkemerke. Dette jakkemerket tydeliggjør for kunder i butikken at vedkommende er på språktrening. På merket står det «Jeg lærer meg norsk - snakk med meg!», skriver Kiwi i en pressemelding.

51 vindmøller settes sammen på Husøy

Komponenter fra Danmark, vindmølleblader fra Polen og tårnseksjoner fra Kina skal nå bygges sammen som et stort vindmøllepuslespill på Husøy.
Les mer om: