Nyheter om Plassen


Christophe Galtier har takket ja til jobben han nesten garantert mister neste sommer

Litt i overkant flåsete, men egentlig et enkelt regnestykke. Når du ansettes som PSG-trener er du ferdig hvis du ikke vinner Champions League. På tirsdag ble det klart at Pochettino blir skubbet ut av Parc des Princes, inn kommer den tidligere Nice-treneren. Galtier var treneren som rundlurte PSG 2020/21-sesongen da han med Lille tok Serie A-titlen fra oljefondet i Paris. 55-åringen ga seg på topp hos Lille og har hatt ansvaret for Nice den siste sesongen. Her ledet Galtier klubben fra en tidligere 8. plass i Ligue 1 til en 5. plass, til samme poengsum som Rennes som kapret 4.

TV 2: Botheim klar for ny klubb

Erik Botheim (22) er klar for italiensk fotball og Salernitana. Det skal representanter i den italienske klubben ha bekreftet til TV 2. Dermed er Botheim klar for Serie A-spill kommende sesong, og blir blant annet lagkamerat med landsmann Emil Bohinen. Botheim avsluttet kontrakten sin med Krasnodar i mai, etter at Russland invaderte Ukraina.

Nå vet vi hvorfor Erik Botheim ikke dro tilbake til Bodø/Glimt

I fjor banket Erik Botheim inn mål for Bodø/Glimt og var med å bringe seriegullet hjem til Bodø for andre år på rad. Verden fikk opp øyene for spissen og det endte med en overgang til russiske Krasnodar for omtrent 80 millioner kroner. Den russiske invasjonen av Ukraina gjorde det umulig å fortsette Krasnodar og etter å ha blitt endelig fristilt fra avtalen for en måned siden regnet mange med en retur til Bodø/Glimt var aktuelt. I følge TV 2 er Erik Botheim på vei til Salernitana som allerede «har» Stefan Strandberg og Emil Bohinen.

Rogne til svensk fotball

Thomas Rogne (32) skal de neste årene spille for svenske Helsingborg. Midtstopperen blir først spilleklar fra 15. juli. Allsvenskan-klubben opplyser om overgangen på sine nettsider. Rognes kontrakt er på 2,5 år. Han kan trene med sitt nye lag, men må vente til midten av måneden på å gjøre unna debuten. Forsvarsspilleren har det siste halvåret vært i greske Apollon Smyrnis, mens han før det hadde flere sesonger i Lech Poznan i Polen. Nå fortsetter karrieren i Helsingborg. — Jeg håper å kunne hjelpe laget så mye som mulig.

Krangler fortsatt om plassen på Torvet

Konflikten mellom Søgne-bonde Helge Pettersen og Kristiansand kommune er ikke over. Nå har torvhandleren alliert seg med to bondevennlige politikere.

Fiorentina er endelig enig med Real Madrid etter siste dagers tautrekking

Vi er fullstendig klar over at fotball er en lagsport, men når Real Madrid har Karim Benzema trenger de egentlig ikke andre spillere. – Da Luke Jovic, som er en meget habil målscorer ble hentet fra tyske Eintracht Frankfurt i 2019 ble han først sett på som for ung og så ble et utlån tilbake til Frankfurt i 2021 organisert. Denne sesongen skulle være sesongen til 24 åringen, men så løftet Karim Benzema seg selv til nye høyder og med det begrenset mulighetene for alle andre angripere. Luka Jovic kom definitivt i skyggen av den franske giganten.

Lettet Dortmund bare krever 1,2 milliarder

Manchester United jobber intenst for å få til en forhåndsavtale for det som må være Englands største talent 19 år gamle Jude Bellingham. Ideen er å lande en avtale for neste sommer slik at verken Real Madrid eller Liverpool han komme dem i forkjøpet slik de har flere ganger den siste tiden. Selv om Jude Bellingham bare er 19 år gammel, har han allerede spilt 134 kamper på elitenivå. Dortmund-midtbanespilleren har også 15 landskamper med England på merittlisten. Det er dermed ikke vanskelig å forstå den store interessen som er rundt 19-åringen. – Med det skjer ikke i sommer!.

Emil Bohinen fikk langtidskontrakt etter å ha berget plassen i Serie A

Virkeligheten ser ganske så lys ut for den 23 år gamle sønnen til Lars Bohinen. 23 år gamle Emil Bohinen forlot Stabæk i februar 2021 og skrev en kontrakt på 4,5 år for den russiske toppklubben CSKA Moskva i februar 2021. Oppholdet i den russiske hovedstaden var langt fra fantastisk og i januar ble et utlån til Serie A klubben Salernitana som hele sesongen har kjempet mot nedrykk. – I avtalen nå et en opsjon på utkjøp som de var pliktige til å benytte hvis de overlevde i Serie A. Noe de gjorde med et nødskrik.

Bohinen permanent klar for Serie A-klubben Salernitana

Den italienske fotballklubben Salernitana har benyttet seg av utkjøpsklausulen på den norske midtbanespilleren Emil Bohinen. Det bekrefter klubben på sine nettsider onsdag. Bohinen har signert en avtale som strekker seg fram til 2026. Emil Bohinen hentes fra russiske CSKA Moskva. 23-åringen har vært utlånt til Salernitana siden januar, hvor han fikk elleve kamper i Serie A i løpet av vårsesongen. Han var med på å berge plassen i den øverste divisjonen etter at Salernitana endte på 17.-plass med 31 poeng. Bohinen spilte for Stabæk før han ble hentet til CSKA Moskva i februar 2021.

Kvinnen oppdaget én ledig plass i p-huset, men før hun kom frem, ble plassen tatt. Nå må hun punge ut

Inne i parkeringshuset på Storosenteret var det én ledig plass. Den ble det kamp om – en kamp som til slutt endte i retten.
Les mer om:

Ikke British Open for Kofstad

Golfspiller Espen Kofstad så ut til å kvalifisere seg til majorturneringen British Open, men på nest siste hull gikk han på en dobbeltbogey og endte utenfor. 34-åringen måtte bli blant topp fire for å kvalifisere seg til sin første majorturnering, og han lå lenge godt an. Han lå innenfor topp fire da han kom til rundens nest siste hull. På par 3-hullet endte han imidlertid opp med å bruke fem slag, og med det endte han ett slag bak den siste plassen. Landsmann Viktor Hovland stiller til start i turneringen.
Les mer om:

Karoline (18) og Malene (18) tar sommerferie på den aller beste plassen: – Vi har ikke blitt lei av hverandre

Sommeren 2020 pakket Karoline Røren Svanes (18) og Malene Maslø Dunsby (18) med seg ambisjonene og flyttet til Bærum.
Les mer om:

Everton har sett potensialet

José Mourinho smilte lurt da han presenterte den unge PSV-spilleren som Tottenham-signering i januar 2020. 27 millioner pund var det som måtte til for det the special one mente ville bli en nøkkelspiller for Spurs. Portugiseren måtte gi fra seg plassen i året etter, Steven Bergwijn spilte seg aldri helt inn hos Spurs-supporterne eller i Premier League. Nå er det klart for exit. 24-åringen har vært linket til exit det siste året, Daily Mail hevder Tottenham har gitt grønt lys til de som matcher investeringen de selv gjorde i spilleren i 2020 (rundt 300 millioner kroner).

Stordalen har taket i Kongens by med Villa Copenhagen

Petter Stordalens storsatsning i København rakk akkurat å stå ferdig før pandemien traff Danmark. Så ble det stille rundt det gamle postbygget. Men nå må lokale københavnere plutselig kjempe om plassen i storbyens fineste basseng.

Stordalen har taket i Kongens by med Villa Copenhagen

Petter Stordalens storsatsning i København rakk akkurat å stå ferdig før pandemien traff Danmark. Så ble det stille rundt det gamle postbygget. Men nå må lokale københavnere plutselig kjempe om plassen i storbyens fineste basseng.

Stordalen har taket i Kongens by med Villa Copenhagen

Petter Stordalens storsatsning i København rakk akkurat å stå ferdig før pandemien traff Danmark. Så ble det stille rundt det gamle postbygget. Men nå må lokale københavnere plutselig kjempe om plassen i storbyens fineste basseng.

Stordalen har taket i Kongens by med Villa Copenhagen

Petter Stordalens storsatsning i København rakk akkurat å stå ferdig før pandemien traff Danmark. Så ble det stille rundt det gamle postbygget. Men nå må lokale københavnere plutselig kjempe om plassen i storbyens fineste basseng.

Jakter Liverpool-back og Wolverhampton-midtbanespiller

Nottingham Forest eier Evangelos Marinakis har lovt økt finansiering denne sommeren og hvis de klarer å holde plassen i Premier League denne sesongen enda mer og bedre forhold fremover. «The Reds» som har ikke vært i Premier League siden 1998/1999 sesongen satser tung på å bli. Den tidligere Liverpool-spissen Taiwo Awoniyi er allerede rekruttert og på søndag meldte Sky Sports om ytterligere to spillere Forest som er på jakt etter.

Sky Sports: Der kom tilbudet til Jesse Lingard

Jesse Lingard har sine siste dager som United-spiller. Med VM-sluttspillet noen få måneder unna, men plassen i VM-troppen godt utenfor rekkevidde, har spilleren en solid jobb foran seg hvis han ikke skal se sluttspillet fra pub krakken. Dermed blir klubbvalget avgjørende for Lingard. Velger 29-åringen en klubb som betaler best og kan friste med tittelsjanser, men som henviser Lingard til benken, er dette løpet kjørt. Denne uken kom tilbudet Lingard bør si ja til.

Ble hyllet av Haaland som en av de største i verden – er nå i skikkelig clinch med Dortmund

Erling Haaland er historie hos Dortmund, den nye sportsdirektøren Sebastian Kehl har handlet i et voldsomt tempo for å sikre at krateret etter 21-åringen ikke står der og gaper. 83 scoringer på 87 kamper skal matches. To angrepsspillere hentes inn før ny sesong, men dette betyr samtidig at en 17-åring som trodde han satt med alle kort i forhandlingene skvises ut. Youssoufa Moukoko regnes som et av de største angrepstalentene i tysk fotball, Haaland var ikke sen med å peke på senterforwarden som den neste store.

Game over: Manchester United nok en gang henvist til tribunen i kampen om toppmål

Det var en periode engelsk media hadde begynt å forberede seg til den engelske landslagsspiller Kalvin Phillips skulle gå ut på Old Trafford for de første bildene i United-drakt. De siste månedene med kaos på sidelinjen, på kamparenaen og på styrerommet har likevel sett ut til å dempe Phillips sin entusiasme for å dra på den røde drakta. Ifølge The Athletic er det ikke selve byen som har fått 26-åringen til å tvile. For det blir Manchester.

Null stress for Manchester City å gjøre det Manchester United ikke klarte

Manchester City har signert et av Manchester United sine definitive sommer mål Kalvin Phillips fra Leeds. – Og det, i følge rapportene fra England helt uten stress. Det er ganske rått egentlig av de regjerende seriemestrene som i løpet av få år har gått fra å være lillebror i Manchester til nå å være en av de aller største klubbene i verden.

Keeper Nick Pope blir ikke med Burnley ned, fortsetter i Premier League

Burnley trakk det korteste strået den siste serierunden av Premier League og rykket ned, mens Leeds berget plassen.

Vernissasje midt i uka: - Den beste plassen i Norge, den er her

Onsdag var det duket for vernissasje på Strannasenteret i Tvedestrand. Lyngørfjorden kystkultursenter stilte med forstørrede fotografier, mens de ansatte disket opp med kanapeer og bobler i glasset.
Les mer om: