Nyheter om Plassen


Døydde dagen etter utskriving frå Mork(pluss)

39-åringen frå Ålesund miste plassen på Mork senter som ein konsekvens av beredskapsplanen mot korona. Dagen etter døydde han i heimen.
Les mer om:

Oppfordring til turgåere: – Vær eventyrlysten og finn nye veier og steder!

Det er til tider trangt om plassen på populære utfartssteder som Rustadsaga, Østensjøvannet og Hvervenbukta. Turfolket oppfordres til å holde god avstand og ikke flokke seg sammen der "alle andre" går.
Les mer om:

Klokkeklang og morgonbøn i Hegge stavkyrkje

Søndag formiddag var det stille opp mot Hegge kyrkje. Den planlagde messa var avlyst. Ingen folk å sjå. Så kom det ein bil køyrande opp på plassen utafor kyrkja, og kort etter ein til.
Les mer om:

Ingen husker at Tommy var med på en av tidenes TIL-bragder: – Jeg hadde jo lagt opp

10 av de som startet kampen da TIL berget plassen mot Rosenborg i 2003 kan få betegnelsen klubblegender. Den siste ble hentet inn fordi man måtte ha en back-up på keeperplassen.

Nærmere 6000 kvalifisert til OL

De som allerede hadde kvalifisert seg til årets sommer-OL i Tokyo får beholde plassen sin til tross for at lekene utsettes til neste år som følge av koronaviruset. Det innebærer altså at rundt 6000 utøvere slipper presset om å kvalifisere seg på nytt, melder nyhetsbyrået AFP.
Les mer om:

Skal lage noe mer på denne plassen

Vegårsheiingene fikk i fjor en liten aktivitetspark og badeplass ved Storelva nær sentrum i Myra. I år skal Vaskarplassen, som stedet heter, utvikles av kommunen med blant annet en toalettbygning og en gapahuk.
Les mer om:

Tilbake på sporet etter frustrert Liverpool-stjerne

Galatasaray vil gjenåpne samtaler med Liverpool om signering av angriper Xherdan Shaqiri når sesongen er tilbake.

Her står bobilturistene helt lovlig – nå vurderer kommunen å stenge plassen

Det var flere bobileiere som tok turen til Tønsberg. Nå spørs det hvor lenge de har lov til det.
Les mer om:

– Føles som om kommunen setter en spiker i kista til mormor

Mormoren til Heidi Bay nærmer seg 98 år og er dement. Hun har ikke vært utenfor Udland omsorgssenter på snart ett år, men må nå flytte fordi koronapasienter skal overta plassen.
Les mer om:

Barcelona selger unna for Neymar retur

Det Barcelona som vi kommer til å se neste sesong, vil hvis vi skal tro de signalene som spinner rundt klubben se helt annerledes ut en det gjør nå.

HHK beholder plassen: – Utrolig glad og lettet

Norges Håndballforbund med livline til HHK, som får beholde plassen i 2. divisjon. Men framtiden til klubben er fortsatt i det blå.
Les mer om:

Smultringvogn krever erstatning fra kommunen etter flytting

SKIEN: Terje Braathen som drev smultringvogna på Herkules, krever erstatning etter at han mistet plassen da Skien kommune krevde godkjent serveringsbevilling. Kommunen mener at firmaet verken har fått pålegg eller vedtak.
Les mer om:

Ingen rykker opp eller ned

De resterende kampene i sesongen avlyses, samtidig som det konkluderes med at rekkefølgen i den enkelte serie blir stående slik den var 11. mars. Videre er det klart at det ikke blir gjennomført kvalifiseringsspill mellom de øverste ligaene på seniornivå for menn. Neste sesong vil dermed starte med samme inndeling og samme klubber som inneværende. Les: Liverpool-legende med genialt forslag til løsning Det får også konsekvenser i form av at den planlagte reduksjonen av antall lag i 1.

Kolumbus tar grep for å redusera korona-smitte

Skal ein reisa med buss, hurtigbåt eller ferje, må ein ta forholdsreglar. Reiseselskapa har nå innført strengare reglar og tiltak. Reisa med buss Måndag melder Kolumbus på eigne nettsider at selskapet nå førebur seg på at sjåførar kan bli sette i karantene, noko som betyr at avgangar kan bli innstilte. Dei ber reisande halda seg oppdatert via nettsida til Kolumbus og gjerne i sanntidskartet. Sikrar avstand Eitt av tiltaka er at fremste dør i bussane bli stengt, det vil seia at ein nyttar bakre dør.
Les mer om:

Leeds har løsningen

Diskusjonen startet på fredag etter at West Hams nestleder fyrte av at det eneste som er fair er å annullere sesongen hvis den ikke blir ferdigspilt. Etter dette har temperaturen steget til over kokepunktet. Leeds-direktøren tilbyr løsningen. Viruset forsvinner ikke med det første. Sky Sports har regnet seg frem til det er 75 prosent sjanse for at sesongen ikke blir ferdigspilt. For Leeds betyr en kanselering av sesongen nok et fordømt nesten-opprykk.

Slipper å betale barnehagen i april

SKIEN: Skien kommune har bestemt at alle som har barn i barnehage slipper å betale for plassen i april.
Les mer om:

I denne kommunen er nær 1000 av 5700 innbyggere i karantene

SEL/OSLO (VG) Sel kommune er hardt rammet av coronaviruset med rundt 1000 innbyggere i karantene. Hos familien Plassen gjelder det 5 av 6 familiemedlemmer.
Les mer om:

Paul Pogba ber på sine knær om ny avtale og mer penger

Manchester United sin midtbanestjerne Paul Pogba tjener fortsatt ca 3 millioner i uken selv om han ikke har startet en kamp siden september på grunn av to ulike skader i foten, den siste på slutten av fjordåret. Manchester United har begynt å vinne kamper og en grunn til det er Bruno Fernandes. – Pogba ser seg selv i samspill med Fernandes og ber nå om en ny forlenget avtale. Les: Steve Bruce hadde en virkelig god nyhet på tirsdag Det blir ikke enkelt for oppførselen til Poga og spesielt hans agent Mino Raiola har satt sinnene i kok hos sjefene på Old Trafford.

Leeds tilbake på topp Marcelo Bielsa forteller hvorfor

Leeds manager Marcelo Bielsa avslørte grunnen til at Leeds nok en gang har funnet frem til formen som vil bringe den tidligere storklubben tilbake til Premier League. Med fire seiere på rad møtte de i går sine lokale rivaler Huddersfield, en kamp de vant uten å anstrenge seg spesielt mye 2 – 0. Samtidig tapte West Brom mot Swansea og måtte dermed gi fra seg førsteplassen i Championship. For bare et par uker siden hadde de en komfortabel ledelse som få trodde Leeds skulle ta igjen. Etter kampen sa Bielsa: “Det var en kamp der vi forsvarte godt.

Flere kvinner kan ta plassen bak Ropstad

Flere KrF-kvinner på Sørlandet står klare til å kjempe om en plass på Stortinget neste år, etter at to profilerte stortingsrepresentanter velger å gi seg.

Johaug tapte spurten mot Karlsson

Frida Karlsson og dei andre svenske jentene valgte å bruke 15 sekund på å bytte ski. Det skulle vise seg å vere ein genistrek. Karlsson tok igjen det store forspranget til Therese Johaug, og spurtslo Johaug på 30 kilometer fellestart, klassisk stil i Holmenkollen. Ebba Andersson tok 3. plassen, og Charlotte Kalla fekk fjerdeplassen. Nest beste nordmann var Silje Theodorsen på 13. plass.

Ancelotti ser noe Everton-supporterne har lengtet etter

Reven Ancelotti er bragt inn til den blå delen av Liverpool for å skape resultater – og håp. Nå mener italieneren at han ser Everton-supportere reise til Champions League-kamper om ikke så altfor lenge. Helt siden Ronald Koeman ble bragt inn til Goodison Park i 2016 har Everton drømt stort – og puttet store summer inn i denne drømmen. Uten uttelling. Fra Ancelottis perspektiv kommer resultatene allerede neste sesong. Les: Motspillerne har det lett med Zlatan, det er medspillerne som må slite -Neste sesong skal vi kvalifisere oss til Champions League. Det er det jeg er her for.

Musikkjournalistikken kjemper seg videre

På Bylarm 2020 snakka Ballade med et utvalg kollegaer under fanen «Musikkritikken – levende død?» Siden vi i Norge har vært igjennom nedgang i antall spalte- og minuttplass til dekning og anmeldelser av kultur generelt,  trusler om boikott mot enkelte medier som kutter musikkstoffet sitt, og en digital vridning der ulike medier har møtt sine publikum på forskjellige måter, var det på tide å skue fram og tilbake på dens vegne. Så vi ba to redaktører, begge kjent for meninger om kultur, og en profilert musikkanmelder om å foreta vareopptelling.

Etterspør mer dyrking av grønn menneskemat – men der går kyrne

I dag brukes 90 prosent av matjorden vår til å dyrke dyrefôr. Høgskolelektor Thomas Cottis ved Høgskolen i Innlandet stiller spørsmål ved hvorfor vi ikke heller utnytter plassen til grønn menneskemat.
Les mer om:

Mourinho snur 180 grader – nekter å gå i United-fellen

Vi skal ikke rippe opp i det siste halve året til Mourinho som United-manageren, men etter å ha hørt portugiserens uttalelser etter Tottenhams sure hjemmetap mot Wolverhampton, måtte vi spole litt tilbake. For er det noe United-manageren vil bli husket for i sin siste sesongoppkjøring på Old Trafford, var det gjennomført negative fokuset som preget all kommunikasjon med omverdenen. Overgangsvinduet var fortsatt ikke lukket, sommeren 2018, før Mourinho brukte enhver anledning til å klage over Uniteds elendige jobb med spillerkjøp.