Nyheter om Petersen


13-åringen hacka Bergen kommune – no vil foreldra endra norsk skule

STORTINGET (NRK): Dag Hellesund og Kristine Petersen fekk politiet på døra på grunn av sonen sine dataevner. – Ingen ynskjer å starta ungdomsskuletida med å skaffe forsvarsadvokat.

Samerasisme-dom blir stående – historisk seier

Hans Petersen er svært glad for at samehetssaken ikke blir anket til Høyesterett.
Les mer om:

Samehetsdommen blir stående

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)50-åringens forsvarer, advokat Tor Haug, opplyser til Saltenposten at de har bestemt seg for ikke å anke saken. Grunnen ar at de tror det er vanskelig å få saken inn i Høyesterett.

- Nå har den samiske befolkningen vunnet for andre gang

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BODØ/SALTDAL: 18 dager betinget fengsel og en bot på 15.000 kroner er hva den 50 år gamle mannen fra Meløy 24. mai ble idømt av Hålogaland lagmannsrett. Mannen skrev i august i fjor på Facebook at han "blir så fette provosert over disse samejævlene", og andre diskriminerende uttalelser. Dette har Hans Petersen valgt å anmelde. HETS.

Deilig å være dansk på Øvrevoll 17. mai

Niels Petersen er født og oppvokst et oppløp unna galoppbanen Klampenborg i København. Han kan komme til å feire aller mest på Øvrevoll 17. mai.
Les mer om:

Samehets-saken: - Jeg blir såret av dette, men det er verre at barn tar av seg kofta og ikke vil være en del av det samiske miljøet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BODØ/SALTDAL: - Jeg blir såret av dette, men det er verre at barn tar av seg kofta og ikke vil være en del av det samiske miljøet Det sa Hans Petersen da han vitnet i ankesaken om samehets. I Hålogaland lagmannsrett onsdag.En 51 år gammel mann fra Meløy er tiltalt for å ha skrevet et innlegg med grov samehets på Avisa Nordlands Facebookside.

Endelig fikk Odd Magnar Lekang (89) sin veteranmedalje

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: Det skjedde på kirkebakken ved Saltdal kirke på 8. mai, onsdag denne uka.8. mai i Saltdal Tysklandsbrigadens veteranmedalje ble stiftet i 1991 og er godkjent både av kongen og det norske forsvar. Markeringen på Rognan fant sted ved bautaen over de som mistet livet ved krig og okkupasjon i Saltdal under andre verdenskrig.- Dagens markering av freden 8.

Terrengløp på Søyland

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Flere løpere holdt god fart i den kuperte løypen på fem kilometer med start/mål ved Søyland skole. Moi-løperen Bjørnar Stenberg, som nå bor i Flekkefjord, var enda en gang den klart raskeste. Han løp inn til den gode tiden 19,14.- Dette var min første konkurranse i den fine terrengløypen på Søyland. Den første stigningen var lengre enn forventet - i lettere terreng fokuserte jeg på å holde farten oppe.

Anmelder supporterklubb for samehets

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: - Jeg er rystet over at de ropte «jævla fiskesame» på tribunen under en eliteserie-kamp, sier Hans Petersen til NRK-NordlandDømt for samehets Han mener det er helt idiotisk å hetse andre ved å rope «jævla fiskesame».

Anmelder etter samehets på Glimt-kamp

– Jeg er rystet og anmelder nå supporterklubben til Stabæk etter at de ropte «jævla fiskesame» på tribunen under en eliteserie fotballkamp, sier anmelder Hans Petersen.
Les mer om:

Stabæk Support anmeldes for samehets

– Jeg er rystet og anmelder nå supporterklubben til Stabæk etter at de ropte «jævla fiskesame» på tribunen under en eliteserie fotballkamp, sier anmelder Hans Petersen.
Les mer om:

15 barn manglar fosterheim i Sogn og Fjordane

– Et forbilde for andre medier, sier Viktoria Petersen (17).
Les mer om:

Nord-Norges største avis stenger kommentarfeltet etter samehets

– Et forbilde for andre medier, sier Viktoria Petersen (17).
Les mer om:

Flyplassen åpnet eget gartneri i ankomstterminalen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FLYPLASSEN: Landbruksminister Olaug Bollestad fikk æren av å klippe snoren som markerte åpningen av gartneriet på Stavanger Lufthavn Sola. Blant de celebre gjestene til stede var Svein Erik Renaa som eier og driver Michellin-resturanten Renaa i Stavanger, og tomatdyrker Kåre Wiig fra Wiig Gartneri, som begge fikk æren av å holde snoren.Opprettelsen av gartneriet markerer den endringen Avinors flyplasser ønsker å gjennomføre.

God start for karusellen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I konkurranseklassen var Bjørnar Stenberg fra Flekkefjord den klart raskeste i den kuperte løypen på 5,6 kilometer med start/mål ved Kvinesdal stadion. Kvindølen Tore Tjørnhom holdt følge med vinneren på de to første kilometerne - på siste del av distansen ble tempoet skrudd opp og Stenberg gikk til topps på 20.11.

Mange på jaktfeltstevne

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)For mange jegere er jaktfeltstevnet på Flikka liksom start på årets jaktsesong. I år deltok 100 personer på jaktfeltstevnet.Roger Haver skjøt 25 treff. Inga Røyland var beste dame med 20 treff, mens NM-mesteren Matthias Flikka stoppet på 24 treff, bare et bak vinneren.Skytingen var både på Flikka og på Stølen.Noen resultater: Klasse JEG K (Kvinner) 1. Irina Røyland - 20/12 2. Birgitte Spilde - 14/8 3. Lene Gyland - 13/8 4.

Disse eiendommene ble solgt i mars

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Omsetning av eiendommer 
i Bjerkreim kommune Gnr 35, bnr 20 er overdradd fra Dalane Energi as til Bjerkreimshallen (04.03.2019)Gnr 78, bnr 2 er solgt for kr 300.000 fra Svein Gunnar Hetland til Kai Inge Skjæveland (05.03.2019)Sportsveien 3 A (Gnr 73, bnr 233) i Aurskog-høland kommune er overdradd fra Bolig Partner as til Bolig Partner Prosjekt as (06.03.2019).

Anke av samehetssaken er berammet for lagretten: Fikk du med deg NRK-podkasten om Viktoria, Margrethe, Hans og hatefulle ytringer?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Lian ønsker å ta opp teamer som tradisjonelt sett ikke har vært snakket så mye om, og i første episode er det hatefulle ytringer som tas opp. Der får vi møte Viktoria, Margrethe og Hans Petersen fra Saltdal, i forbindelse med rettssaken mot en mann tiltalt for samehets.Hans Petersen har anmeldt nover 15 personer for samehets, og en av anmeldelse har ført til både rettssak og dom.

Disse firmaene etablerte seg i Sola i mars

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Her er listen over nystartede selskap i Sola i mars:ALH Service AS er et aksjeselskap som holder til på Røyneberg. Daglig leder er Adrian Løining Henriksen, og selskapet driver med transport tjenester, budbil og transport, samt diverse service arbeid.Manowear Abrahamsen drives av Krister Emil Abrahamsen og har adresse på Røyneberg.

Fauske feirer samiske dager, men Saltdal gir ikke penger til feiring

Hans Petersen er skuffet over at Saltdal kommune ikke ville bevilge 15.000 kroner for å gjennomføre markering av samefolkets dag 6. februar.

Margrethe (20) reagerte med vantro da hun så kommentaren til Salten-mannen: – Vi følte oss krenka

Da Margrethe Petersen (20) kom over kommentarfeltet til Avisa Nordland i fjor sommer, reagerte hun øyeblikkelig. Åtte minutter senere anmeldte faren kommentaren til politiet.

Baarset og Pettersen til NM stor bakke

Botne-hopperne Ole Kristian Baarset og Benjamin Petersen skal begge delta i junior-NM i stor bakke i Granåsen (K124) mandag. Baarset hopper også NM-rennet for seniorene tirsdag kveld.

Baarset og Pettersen til NM stor bakke

Botne-hopperne Ole Kristian Baarset og Benjamin Petersen skal begge delta i junior-NM i stor bakke i Granåsen (K124) mandag. Baarset hopper også NM-rennet for seniorene tirsdag kveld.

Victoria (16) vil jobbe mot mobbing

Som ny leder i Saltdal ungdomsråd, vil Victoria Langmo Petersen vil jobbe for å forbedre miljøet i Saltdal, og åpne nye, spennende muligheter for ungdommen.
Les mer om:

Lisa og Julie gikk helt til topps

Lisa Holmsen fra Bærum Rideklubb og Julie Askim Petersen var blant dem som kunne juble aller høyest i Telenor Arena fredag.