Nyheter om Paus


Flyktinghjelpen om Etiopia: – Svært mange lever under vanskelige forhold

At Etiopias statsminister Abiy Ahmed mottar fredsprisen, kan bidra til en løsning i den årelange konflikten mellom nabolandene, men landet står fortsatt overfor enorme utfordringer internt. Det mener tidligere landdirektør for Flyktninghjelpen, Stine Paus.
Les mer om:

– En haug med gode minner fra Valdres

Ole Paus (72) solgte leiligheten på Beitostølen fordi det ble for mye «utbygging og grådighet». Lørdag tar han med seg «en liten håndfull ømhet» og inviterer til «hjemme alene»-fest i Tingnes kirke.
Les mer om:

– Ole Paus åpnet nye dører for meg etter sykdommen

Tobias Jensen (16) fra Skjeberg var utbrent med diagnosen ME etter oversatsing på fotballen. Et møte med Ole Paus for ett år siden snudde opp ned på alt. Torsdag skal Tobias og den landskjente visekunstneren spille sammen i Skjebergdalen kirke der de møttes i november i fjor.
Les mer om:

– Ole Paus’ første konsert var 30 minutter musikk og én time krangling med publikum

– Christer Falck og John Richard Stenberg har visstnok gravd frem alt jeg har spilt inn fra de to tiårene, også noe som aldri har vært gitt ut, heter det fra Paus på Facebook. For Paus på boks-prosjektet samler ikke bare remastrede utgaver av studioalbumene hans, men også «en drøss med revyer, reklamekassetter, sanger for veldedige formål og liveopptak», ifølge prosjektets crowdfundingside. LES OGSÅ: Derfor velger Al Pacino «dårlige filmer». Ole Paus kan nemlig notere seg både reklamesanger for Pioneer, og sang skrevet til for Folkeaksjonen for melk og brød. Alle tekstene Boken «Paus – Poeten»

Paus møter Cohen

Mezzosopran Tora Augestad og NyNorsk Messingkvintett med urfremføring av nye tekster av Ole Paus.
Les mer om:

Hva med litt rock, Ole Paus eller Janove?

Denne helgen byr på Haugesund Prog- og Rockfestival, Ole Paus i Sveio og Janove i Festiviteten. Pluss mye for bokfolket.

Slik bruker Arne Viste mediene helt bevisst

Demonstrasjoner, Ole Paus og et team fra Washington Post var blant ingrediensene da Arne Viste fikk forklare seg foran en domstol – og journalister fra inn- og utland.

Anne Grete Preus bisatt

Kirken har plass til 650 mennesker og var fylt til trengsel. Blant dem som var til stede foruten familien, var kronprinsesse Mette-Marit og kulturminister Trine Skei Grande (V). Sistnevnte holdt en minnetale under seremonien. Artisten Maria Mena sang Preus’ egen låt Ro meg over i bisettelsen. Bare akkompagnert av en akustisk gitar, fylte Mena kirkerommet med sin stemme. – Det føles alltid godt å gjøre noe når ting er så håpløse som de er. Jeg finner ikke så mye mening i dette.

Anne Grete Preus hylles av musikknorge

Visesangeren Ole Paus var venn av Preus. Han beskriver henne som en praktfull artist og et fint menneske. – Hun var en venn, jeg var veldig glad i henne. Jeg husker henne som et utrolig klokt og godt menneske, sier Paus til VG. Han legger til at han er takknemlig for at de fikk jobbe sammen. LES OGSÅ: Anne Grete Preus er død. I 2018 mottok Anne Grete Preus Anders Jahres kulturpris sammen med nettopp Paus og Kari Bremnes. – Gjennom flere tiår har prisvinnerne vært forbilder og inspirasjonskilder for et takknemlig publikum.

Nå er funkisvillaen til Ole Paus solgt. Kjøper måtte grave dypt i lomma

Før sommerferien ble Roald Amundsens vei 184 på Svartskog lagt ut for salg til 17,5 millioner kroner. Nå er huset til Ole Paus solgt.
Les mer om:

Ingen pause med Paus

Sangeren Ole Paus (72) holdt på nesten halvannen time, uten stans, foran 200 publikummere i Solbukta fredag kveld. Bare ved hjelp av sin egen gode følgesvenn, gitaren.
Les mer om:

Trommevirtuosen Paolo Vinaccia er død

Paolo Vinaccia kom til Norge fra Italia i 1979, og selv om han først og fremst er kjent som jazztrommeslager, samarbeidet han med en lang rekke artister og musikere innen forskjellige sjangre. Det første norske albumet han deltok på var Sami Ædnan (1981) med Mattis Hætta og Sverre Kjelsberg. LES OGSÅ: Hiphop-stjerne i varetekt. Som eksempel på andre artister kan nevnes Terje Rypdal, Bendik Hofseth, Jan Eggum, Lillebjørn Nilsen, Anne Grete Preus, Knut Reiersrud, Morten Harket, Jonas Fjeld, Ole Paus, Bobbysocks, Bjørn Eidsvåg, DeLillos, Palle Mikkelborg, Mike Mainieri, Jon Christensen, David Dar

The Monroes hylles med stjernespekket konsert på Oslo-scenen Rockefeller i oktober

Det er naturligvis popduoen The Monroes som skal minnes musikalsk – seks år etter at begge to gikk bort av kreft: Eivind Rølles (54) døde i mars 2013, mens Lage Fosheim (55) fulgte i oktober. – Det er i år seks år siden både Lage Fosheim og Eivind Rølles forlot oss, og The Monroes definitivt var historie.

– Valdres forandret livet mitt

Vebjørn Sand fikk et brutalt første møte med Arne Paus, men de to har holdt sammen i tykt og tynt i over 30 år. En skjebnesvanger felles maleseanse ved Knutshøe, ble et vendepunkt for førstnevnte.
Les mer om:

– Jeg har fullført min tredje symfoni

Valdres sommersymfonis festivalkunstner, Arne Paus, elsker klassisk musikk og forsøker å finne frem til musikaliteten i egne malerier. Nylig fullførte Paus det han omtaler som sin tredje symfoni.
Les mer om:

Mestermøte mellom Paus og Sand i Galleriet

Både Arne Paus og Vebjørn Sand er til stede under åpningen av årets sommerutstilling i Galleriet i Hippe-huset.
Les mer om:

Utstillingsåpning av Sommersymfoniens festivalkunstner Arne Paus

Den internasjonale kammermusikkfestivalen Valdres sommersymfoni feirer i 2019 sitt 25-årsjubileum, og hvem er bedre egnet enn Arne Paus som årets festivalkunstner?
Les mer om:

Tarik Elyounoussi fortsetter å sette inn mål for AIK

Allerede før gårsdagens kamp mot Sundsvall var 31 år gamle Tarik Elyounoussi historisk for AIK. Fredag scoret nordmannen nok en gang da hans klubb spilte 1–1 borte mot Sundsvall. Det vi ser fra den Norske landslagsspissen i Allsvenskan lover godt for Norges muligheter for kvalifisering til EM. Tarik Elyounoussi sendte gjestene i ledelsen etter 26 minutter.

Mer konsertklar enn noensinne

– Det første jeg tenkte da jeg hørte at jeg var blant de tre som skulle innlemmes i år, var «nå kan jeg holde på litt til!».

Betaling på togstasjonen fra 15. mai

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi gjør dette fordi det er altfor ofte er fullt på parkeringsplassen. Å innføre avgift på stasjonene er en metode vi bruker for å få flere ledige plasser, forklarer kommunikasjonsdirektør i Bane Nor Eiendom, Kristin Paus.- Det skal bli spennende å se om det virker, legger hun til.Totalt er det 163 parkeringsplasser på stasjonen i Egersund. I oppsettet til Bane Nor er 133 reservert for pendlere som har periodebillett.

Snart må du betala for å parkera her

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)100 kroner for 30 døgn blir prisen for dei som har månadsbillett på toget. Dei som er utan slik billett, men likevel vil parkera på stasjonen, må ut med 40 kroner, same om parkeringa varer i ein halv time eller i eit døgn.Gratis kveldar og helger Parkeringsplassen på jernbanestasjonen på Bryne skal delast inn i to soner.

Dagparkering på Egersund stasjon blir lov i inntil tre døgn

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vil det fortsatt være mulig å parkere på stasjonen flere dager sammenhengende? spør ei dame som bor i Sokndal.Hun håper inderlig den nye ordningen ikke utelukker togreisende som skal være borte noen dager og må ha et sted å sette bilen imens.Få valgmuligheter - Vi som kommer fra distriktene har ikke så mange valgmuligheter. Det går altfor sjelden buss.

Arne Paus årets festivalkunstner i Valdres sommersymfoni

Valdres sommersymfoni feirer i 2019 sitt 25-årsjubileum, og hvem er bedre egnet enn Arne Paus som årets festivalkunstner?
Les mer om:

Skudefestivalen regner med 30.000

Blest, Keipstein, Stavangerkameratene, Ole Paus og Ole Morten Velde er alle klar for Skudefestivalen 4.–7. juli.
Les mer om: