Nyheter om Pass


Sjekk den utstillingen - og pass deg for T-Rex

Inspiria Science Center har virkelig slått på "stortromma" med dinosaurus-utstillingen «Dinosauria – fakta og myter», som hadde førpremiere torsdag denne uken. Fredag åpnes utstillingen for allmenneheten. Første etasje på Inspiria er forvandlet til en liten jungel med de skumle og forhistoriske dyrene. En liten Jurassic Park-verden, der dinosaurene både beveger seg og lager lyder. Hele konseptet er gjennomført fra butikk til show i Da Vinci-salen, og skattejakt, fossilutgraving og en oppslukende tidsreise i planetariet.
Les mer om:

Pass deg for skrekk-flåtten

Flått med det livsfarlige TBE-viruset er mer utbredt enn tidligere antatt.
Les mer om:

Rydd hytta for mat, og pass opp for isbjørn

At isbjørner tar seg inn i hytter rundt på Spitsbergen i søken etter mat er ikke noe nytt fenomen. I år blir sannsynligvis ingen unntak, skal man tro isbjørnforsker Jon Aars.
Les mer om:

Fant pass på levninger etter avdød person funnet i Nidelva

Ungdommer så det de mente var død person i elva, og politiet bekreftet lørdag funn av levninger etter en person som kan ha blitt meldt savnet i 2017. Politiet vil ikke gå ut med personalia, men pårørende er varslet.
Les mer om:

Dortmund skal holde Premier League-klubbene unna

Det er ikke bare Premier League-klubbene som er ute etter Dortmunds fine fotballungdom, men når det gjelder spillere som Christian Pulisic, Jadon Sancho og Erling Haaland har de engelske storklubbene vist frem en stor overgangs-apetitt. Derfor gjør Sportsdirektør Michael Zorc det klart fra første stund om at Gio Reyna er det bare å glemme. 17-åringen har jobbet seg lynraskt oppover i akademiet og fikk mulighet av Lucien Favre i vinter til å teste seg på førstelaget.

Korona-dvalen er over – politiet må doble kapasiteten på passkontor

Selv om nordmenn flest skal ha sommerferie i Norge eller Norden, er det nå stor pågang fra folk som vil ha pass.
Les mer om:

Korona-dvalen er over – politiet må doble kapasiteten på passkontor

Selv om nordmenn flest skal ha sommerferie i Norge eller Norden, er det nå stor pågang fra folk som vil ha pass.
Les mer om:

Alt er ikke tilbake til normalen - pass på de utsatte barna

Vi er glad for at barnehager og skoler har åpnet, men vi vet også at de barna som har hatt tøffe måneder bak seg, nå går inn i en lang sommerferie – sammen med utrygge voksne.
Les mer om:

– Pass-sesongen har egentlig kommet i gang først nå

– Pass-sesongen er egentlig kommet i gang først nå. Denne uken har vi merket en større pågang, sier Kjetil Optun, distriktsansvarlig for pass.
Les mer om:

Pasningen som viser hvorfor Solskjær tviholder på Pogba

Litt prematurt å «friskmelde» Uniteds tidligere så briljante midtbanespiller, sier du? Definitivt, men vi lar også likevel fortrylle av de små tegnene som styrker håpet om at vi skal slippe å skrive om mer Pogba-rot denne sommeren. Tottenham-kampen er historie, men for Paul Pogba betyd denne så mye mer enn en etter-coronapause-lettelse.

Ruger i trafikkert område: Denne måka har full oversikt

Ei måke har funnet en ideell plassering for reiret sitt. Men bare pass på - ikke bli for nærgående.
Les mer om:

Trygt å bade de aller fleste steder, men styr unna båthavner

Badesesongen er i full gang. Men pass deg for ferskvann med mye fugl, vær obs på svømmekløe og sjekk målinger av tarmbakterier. Ine Rana (15) ber oss også styre unna båthavner. Hun ble skikkelig syk etter en dukkert i båthavna på Lura.
Les mer om:

På dødsleiet: Dette ville jeg gjort annerledes

Pass på å leve nå. Det er nemlig nå du lever!
Les mer om:

Pass deg for dette i sommer

- Dersom du oppbevarer bilnøkkelen rett innenfor døra i gangen, er biltyveri like lett som å stjele Hubba Bubba fra en femåring.
Les mer om:

Politiet straffes for å beslaglegge pass

Agder politidistrikt er ilagt en foretaksstraff på 100.000 kroner for å ha beslaglagt passet til en siktet og senere domfelt person.

Agder-politiet straffes for å beslaglegge pass

Agder politidistrikt er ilagt en foretaksstraff på 100.000 kroner for å ha beslaglagt passet til en siktet og senere domfelt kvinne.

No Man’s Sky blir kryssplattform

Slippes på Xbox Game Pass på torsdag.
Les mer om:

Wenche og Svein fra Ås har et ti uker gammelt ekorn som fosterbarn: – Det har fått melk hver fjerde time og masse stell og pass

Wenche Ausland og Svein Myhrvold fra Ås har hatt fosterbarn før. Nå har de fått et nytt. En pelskledd og ivrig liten tass skaper liv i heimen.
Les mer om:

Bade i sommer? Pass deg for dette

Det ble en blodig affære da Morten Tonset (57) badet utenfor sin egen hytte. – Der folk badet i fjor, er det ikke sikkert det er trygt i år, advarer han.
Les mer om:

Apple vant i Høyesterett

iPhone-reparatøren Henrik Huseby tapte etter å ha anket til landets høyeste rettsinstans. Striden sto om varemerkeloven og ulovlige kopideler. Lærdom i saken: Pass bedre på mobilen din!  

Knut skulle bestille time til pass: – Jeg sjekket kalenderen fram til 2022 uten å finne ledig tid

Selv nå som nesten ingen skal reise, var det umulig for Knut H. Arnesen å få nytt pass i Vestfold. – Vent om du kan, sier politiet.

Cast fra Equicez med dobbelt slipp – se videopremiere

Cast fra Equicez er tilbake. Oslo-duoen med Cast Zobon og F’EM one alias el Axel vant Spellemannprisen i 2003 for debutalbumet State of Emergency og fikk en hit med «Barnslig» med Philip og Atle Antonsen. To år senere fulgte Cast opp med soloalbumet Problembarn. Nå er 39-åringen ute med dobbeltslippet «Betongmagi» og «1984». Den første låten byr på konsentrert informasjon som artisten beskriver som sin egen observasjon av den moderne verdenen. «1984» er oppkalt etter den britiske filmen med samme navn, basert på George Orwells roman fra 1949.

TV-veteranen Larry King skal lage podkast

I «The Millionth Question» skal amerikaneren intervjue et knippe kjente mennesker, melder TT. Hvem som stiller opp er så langt ikke avklart, men ifølge Rolling Stone står navn som Michael Jordan, Donald Trump og immunologen Anthony Fauci på ønskelisten. – Jeg elsker å intervjue og stille spørsmål. Det har jeg gjort hele livet, sier Larry King til Variety. Programlederen ble rammet av slag i fjor, men han understreker at han kjenner seg så pass frisk at han gjerne vil fortsette med det han er flink til.

Utsultede rotter venter restaurantgjestene i USA etter gjenåpning

Pass opp for aggressive og sultne rotter, er advarselen fra USAs føderale smittevernetat CDC når restauranter i landet igjen kan ta imot gjester.
Les mer om:

Benytt sjansen til å fornye passet(pluss)

Politiet i Nord-Troms anbefaler de som trenger nytt pass om å gripe sjansen nå mens køene er korte.
Les mer om: